Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 joooj, na mna moc umeliny a biobavlna béžová fádna 😝 . A presne ma zaujímalo odkiaľ berie batani látky, ale nič som nezistila :D tak som chcela vedieť aspoň, aké sú. A hromadku nechystám, chcem si sama objednať, aby som otestovala, či je to fajn.
baby sijem plienku...a rozmysam..ten lastin okolo noziciek sijem na PUl cina SUEDe ci ako? a postup...jajprv lastin a potom plienku po bokoch?ufff
@season Elastickou teplákovinu nabízí velkoobchodně www.rumitex.cz a www.jamitex.cz. Myslim, že zroj bude stejný.
@komisakpd ahoj, skus mrknut caramille na blog, ma tam vsetko super popisane, napr tu rozne sposoby nasivania lastinu okolo noziciek http://ekozahrada.blog.cz/1101/tipy-a-triky-zpu... ale aj navod na celu plienku tam najdes, ja sa vzdy ku nej divam ked neviem 🙂
@sufik1 akorát jdu psát info mail. Nemám součty a čekala jsem na cenu poštovného, takže budu večer doplňovat. Jsou odeslány všechny samostatné osoby a Prahu a Brno udělám asi zítra a ve středu pošlu. Zaplatíš zase poštu za všechny, které k tobě pošlu a pak si to mezi sebou rozpočítáte.
@sinala tak jsem doma vyhrabala ještě asi půl metru takový slabounký gumičky co jsem kupovala tady u nás v tý předražený galanterii a musím konstatovat, že cívka i člunek to v pohodě zvládá, akorát na tu cívku se toho moc nevejde, jako že by mi to stačilo na nějakých 5 řad na jeden zátah 😝 a ještě jsem teď v Globusu očumovala pár "žabičkových" triček jak to mají ušitý a oni to šijou ještě nějakou slabší "gumičkou" 😖
nemáte prosím někdo vyfocený jak to vaše žabičkování vypadá z rubu? protože to co jsem zkoušela s tím zbytkem gumky co jsem měla doma, tak to vypadalo divně 😖 😝
jo a ještě se chci zeptat jakou dýlku stehu dáváte?
@boudova já z BAtani objednala zatím jen jednou, ale všechny látky se mi moc líbí - mám elastickou teplákovinu - kvalita se mi zdá obdobná jako u mtx, pak viskozu - to je jak bambusový finerib z mtx, pak elastický jednolíc - taky krásný a příjemný na omak, flíz antipill. - hodně jemný a tenký a šustákovinu micropeach - bomba - konečně jsem našla látku z které má manža kratasy, které nosí roky a má je hrozně rád, tak konečně mu můžu ušít stejné 😵 jinak Batani doporučuju - rychlá komunikace i dodání a myslím, že i bezva ceny 😉
baby aky je rozdiel medzi viskozou a bavlnou? Viem, ze oba materialy su prirodne. Napr. v com sa odlisuje uplet z viskozy od upletu z bavlny? Pri noseni sa sprava nejako inak?
@timkoemkamatko tohle je popis viskozy u batani - je opravdu splývavý, chladivý, pružný, jemný....
Velmi jemý elastický jednolícní úplet o gramáži 180 g/m2. Díky viskózovému vláknu je úplet jemný, velmi splývavý a mírně chladivý.
Vhodný na trička, šaty, tuniky, šortky, legíny, harémové kalhoty, dětské oblečení. Výborný na všechny splývavé řasené či skládané oděvy, protože jemná látka při řasení nepřidává mnoho objemu a zbytečně neodstává. Zároveň díky elastanu je úplet pružný, takže jej lze použít i na přiléhavější oblečení.
Šíře 155 cm.
Složení: 95% viskóza, 5% elastan
Údržba:
Tento materiál lze prát při teplotách do 30°C. Nebělit, chemicky nečistit. Žehlit na velmi mírnou teplotu, předem vyzkoušet teplotní odolnost na okraji látky.
.
@crawler dakujem a este nieco, pisala si, ze mas nieco z viskozy- dodrzujes na pranie 30- tku? Alebo si prala aj na 40-tke a OK?
@timkoemkamatko viskoza sa tuším robí z celulozy a viac sa žmolkuje, to je aspon moja osobná skúsenosť s kúpenými vecami, takže je chúlostivejšia na údržbu a naozaj viac chladí ako bavlna.
další z mých pirátských triček, tentokrát pro mojí drahou polovičku. Větší foto na http://susu-sufik.blogspot.com/2012/05/piratske...
@timkoemkamatko nemůžu říct tuhle z batani - ještě jsem neprala, ale co doma mám, tak jsem prala normálně na 40 a ok.
@season já, co jsem brala teplákovinu z mtx tak jen normální počes i nepočes...elastickou si nevybavuju...každopádně tahle je tenká - ted nevím, jaká je to gramáž, ale tenký mikinky i tepláčky budou skvělý - kvalita mi přijde pěkná, ale uvidíme, co udělá víc praní. ale na omak a pokoukání je podle mě perfektní - ale nemám dlouhodobější zkušenost...ale tuším @caramilla brala taky od batani, tak třeba řekne víc?
@timkoemkamatko ještě něco o viskoze: http://cs.wikipedia.org/wiki/Viskózová_vlákna
oproti bavlně je ze dřeva🙂

@dugyna @kryska5 @papajka7 @beky52 @season a čo toto: http://obchod.rozalia.cz/zbozi.php?id=2361-biob...