icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
7. máj 2012

@ucitelka70 joooj, na mna moc umeliny a biobavlna béžová fádna 😝 . A presne ma zaujímalo odkiaľ berie batani látky, ale nič som nezistila :D tak som chcela vedieť aspoň, aké sú. A hromadku nechystám, chcem si sama objednať, aby som otestovala, či je to fajn.

komisakpd
7. máj 2012

baby sijem plienku...a rozmysam..ten lastin okolo noziciek sijem na PUl cina SUEDe ci ako? a postup...jajprv lastin a potom plienku po bokoch?ufff

xashen
7. máj 2012

@season Elastickou teplákovinu nabízí velkoobchodně www.rumitex.cz a www.jamitex.cz. Myslim, že zroj bude stejný.

xashen
7. máj 2012

@season Na jamitexu pišou, že minimální odběr je 10 metrů od látky a barvy.

season
7. máj 2012

@xashen dakujem, tak to vyzerá na hromadku 😀 😀 😀 😀

xashen
7. máj 2012

@season Taky by se mi nějaká hodila 🙂. A ceny jsou slušný 167 za metr včetně DPH.

ovecka111
7. máj 2012

@komisakpd ahoj, skus mrknut caramille na blog, ma tam vsetko super popisane, napr tu rozne sposoby nasivania lastinu okolo noziciek http://ekozahrada.blog.cz/1101/tipy-a-triky-zpu... ale aj navod na celu plienku tam najdes, ja sa vzdy ku nej divam ked neviem 🙂

season
7. máj 2012

@xashen dokonca aj saténové elastické plátno jupiiiii!

komisakpd
7. máj 2012

@ovecka111 vdaka...som to u nej ako naschval nemohla najst...takze ak som spravne pocholipla...ceu plieku presijem z rubu , potom nasijem lastin, prevratim plienku a este raz presilem celu plienku + okolo nozicky urobim tzv falosny tunel...a nesmiem presit lastin tak??

sufik1
7. máj 2012

@animal chtěla jsem ti doplatit za mtx a ostatní, ale v tabulce to není. Budeš nějak doplňovat? a nebo až po odeslání?

jinak s těmi fotoalby mne naprdli taky. Tak jsem to smázla komplet, bo si můžou trhnout ploutví 😝 Všechno je na blogu 😎

animal
7. máj 2012

@sufik1 akorát jdu psát info mail. Nemám součty a čekala jsem na cenu poštovného, takže budu večer doplňovat. Jsou odeslány všechny samostatné osoby a Prahu a Brno udělám asi zítra a ve středu pošlu. Zaplatíš zase poštu za všechny, které k tobě pošlu a pak si to mezi sebou rozpočítáte.

animal
7. máj 2012

@boudova já myslím jestli nebere z Novatexu nebo Rumitexu, vím jenom, že látky nemají certifikované teda alespoň ty elastické teplákoviny

sufik1
7. máj 2012

@animal no radši bych, abys to rozpočítala, ale jestli to bude problém , tak si je zkásnu (vždycky na to totiž zapomenu u předání 😕

sufik1
7. máj 2012

dotaz k mtx od @lenass
jak se počítají límečky??? je to baleno po 10 ks, tak jak to tam máme psát?

sinala
7. máj 2012

@sufik1 já jsem to tam dala, pokud by nikdo nechtěl, tak to vezmu celé, pokud máš zájem, tak to změním a budou se zapisovat kusy a dám pozor, aby jich pak byl násobek 10, aby se to objednalo 🙂

michamicha
7. máj 2012

@sinala tak jsem doma vyhrabala ještě asi půl metru takový slabounký gumičky co jsem kupovala tady u nás v tý předražený galanterii a musím konstatovat, že cívka i člunek to v pohodě zvládá, akorát na tu cívku se toho moc nevejde, jako že by mi to stačilo na nějakých 5 řad na jeden zátah 😝 a ještě jsem teď v Globusu očumovala pár "žabičkových" triček jak to mají ušitý a oni to šijou ještě nějakou slabší "gumičkou" 😖

nemáte prosím někdo vyfocený jak to vaše žabičkování vypadá z rubu? protože to co jsem zkoušela s tím zbytkem gumky co jsem měla doma, tak to vypadalo divně 😖 😝

jo a ještě se chci zeptat jakou dýlku stehu dáváte?

sufik1
7. máj 2012

@sinala ok, tak já si tam napíšu třeba 0,3 a bude jasné, že chci 3 z 10, to by šlo, ne? A šila jsi s tím někdy?

sinala
7. máj 2012

@sufik1 nešila, ale znám to z manželových triček, tak uvidíme. Změnila jsem to na celé kusy, je to pochopitelné? Aby se pak neobjednalo 10x více 🙂

ovecka111
7. máj 2012

@komisakpd presne tak, to je jeden zo sposobov, ale vraj to moze cez tie svy pri nozickach prevlhat, no neviem, takto som to nikdy nesila, ja okolo noziciek nepresivam. vsak skus na jednej plienke, ci ti to takto bude vyhovovat 🙂

crawler
7. máj 2012

@boudova já z BAtani objednala zatím jen jednou, ale všechny látky se mi moc líbí - mám elastickou teplákovinu - kvalita se mi zdá obdobná jako u mtx, pak viskozu - to je jak bambusový finerib z mtx, pak elastický jednolíc - taky krásný a příjemný na omak, flíz antipill. - hodně jemný a tenký a šustákovinu micropeach - bomba - konečně jsem našla látku z které má manža kratasy, které nosí roky a má je hrozně rád, tak konečně mu můžu ušít stejné 😵 jinak Batani doporučuju - rychlá komunikace i dodání a myslím, že i bezva ceny 😉

timkoemkamatko
7. máj 2012

baby aky je rozdiel medzi viskozou a bavlnou? Viem, ze oba materialy su prirodne. Napr. v com sa odlisuje uplet z viskozy od upletu z bavlny? Pri noseni sa sprava nejako inak?

crawler
7. máj 2012

@timkoemkamatko tohle je popis viskozy u batani - je opravdu splývavý, chladivý, pružný, jemný....

Velmi jemý elastický jednolícní úplet o gramáži 180 g/m2. Díky viskózovému vláknu je úplet jemný, velmi splývavý a mírně chladivý.

Vhodný na trička, šaty, tuniky, šortky, legíny, harémové kalhoty, dětské oblečení. Výborný na všechny splývavé řasené či skládané oděvy, protože jemná látka při řasení nepřidává mnoho objemu a zbytečně neodstává. Zároveň díky elastanu je úplet pružný, takže jej lze použít i na přiléhavější oblečení.

Šíře 155 cm.

Složení: 95% viskóza, 5% elastan

Údržba:

Tento materiál lze prát při teplotách do 30°C. Nebělit, chemicky nečistit. Žehlit na velmi mírnou teplotu, předem vyzkoušet teplotní odolnost na okraji látky.

.

timkoemkamatko
7. máj 2012

@crawler dakujem a este nieco, pisala si, ze mas nieco z viskozy- dodrzujes na pranie 30- tku? Alebo si prala aj na 40-tke a OK?

season
7. máj 2012

@timkoemkamatko viskoza sa tuším robí z celulozy a viac sa žmolkuje, to je aspon moja osobná skúsenosť s kúpenými vecami, takže je chúlostivejšia na údržbu a naozaj viac chladí ako bavlna.

season
7. máj 2012

@crawler tá teplákovina ma zaujíma najviac 😉 a je podobne ťažká ako tá elastická MTXová? Lebo tá sa mi práve až tak moc nepáči ☹

sufik1
7. máj 2012

další z mých pirátských triček, tentokrát pro mojí drahou polovičku. Větší foto na http://susu-sufik.blogspot.com/2012/05/piratske...

crawler
7. máj 2012

@timkoemkamatko nemůžu říct tuhle z batani - ještě jsem neprala, ale co doma mám, tak jsem prala normálně na 40 a ok.
@season já, co jsem brala teplákovinu z mtx tak jen normální počes i nepočes...elastickou si nevybavuju...každopádně tahle je tenká - ted nevím, jaká je to gramáž, ale tenký mikinky i tepláčky budou skvělý - kvalita mi přijde pěkná, ale uvidíme, co udělá víc praní. ale na omak a pokoukání je podle mě perfektní - ale nemám dlouhodobější zkušenost...ale tuším @caramilla brala taky od batani, tak třeba řekne víc?

terezita
7. máj 2012

@sufik1 alco ja na nej koukala pred chvili na blogu a rikala jsem si, ze jsou ti pirati nejaci mali.. az pak mi docvaklo, ze je to pro muzicka 😅

jieff
7. máj 2012

@timkoemkamatko ještě něco o viskoze: http://cs.wikipedia.org/wiki/Viskózová_vlákna
oproti bavlně je ze dřeva🙂