icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
9. máj 2012

@lenasss tak to mám stejný jen bez tý horečky :-/

caramilla
9. máj 2012

V letu zdravím, nechutná reportáž z dovolené pro silné povahy zde:
http://ekozahrada.blog.cz/1205/mlha-dest-a-slim...

Kromě morkého oblečení jsem z Německa přivezla i úžasné recepty na sladké dezerty, první možná bude na ekozahradě už zítra.

Sorry za OT, nečtu, nedočítám, mám sobě min. litr vína. Připíjím hlavně @terezita 😉

lenasss
10. máj 2012

@michamicha já to projdu a zkontorluji jestli to sedí

lenasss
10. máj 2012

@jemi tak tedy celé metry ale to už asi víš 😀

lenasss
10. máj 2012

@lillyzelvicka a prosímtě s kily to je jak to se musí také celá kila? nebo tady už můžu třeba 1,2kg ?? 😅

lillyzelvicka
10. máj 2012

@jemi no to oni fakt nedávají u flízu dvají přesně.
@lenasss jo to se musí taky psát celé kila, ale nedojde ti to přesně to bude všechno baj očko někde +- +cm ale můžeš mít i + 2m záleží jak se snaží a když jim něco dochází a zbyl by jim kousek dají ti to.kdyby něco písni pokud budu vědět 😀

lenasss
10. máj 2012

@lillyzelvicka a jak tedy objednat když třeba do metru je 4,5m a holky chtěj 6,5m to je třeba u wendy a u MTX se musí taky celá kila?

veronik77
10. máj 2012

@lenasss MTX je taky na celá kila - a buď vezmeš víc - 2 kg (9m) a snažíš se udat zbytek (ale pak v tom máš svoje peníze) nebo jen kilo a nevyzbude na všechny ... stejně ten počet metrů na kilo o něco nesedí (do plusu i mínusu), takže to pak musíš přeměřovat.... pomohlo to? 🙂

lenasss
10. máj 2012

@veronik77 jj pomohlo děkuji už jsem poslala všem email at si to bud dorovnají nebo že budu ubírat jinak se to asi udělat nedá pokud bude třeba chybět 0,5 až 1m tak to vezmu a nabídnu v přebitcích ale taky nemůžu vše ☹

animal
10. máj 2012

@lenasss u MTX vždy všeho objednávat raději do plusu, mě se nakonec udalo vše, hlavně patenty hoooodně navýšit co se týče těch kil. U wendy dávají spíše trošičku více zase.

animal
10. máj 2012

@jemi tak si prozatím do tabulky napiš čísla s půlmetrama a když ti to někdo dorovná dalším půlmetrem, tak se ti to vezme a když ti to nikdo nedorovná, tak musíš mít míň nebo víc 🙂

lenasss
10. máj 2012

@animal dobře budu na to myslet já si taky myslím že se to udá protože ten fofr v těch tabulkách s přebytky byl vždycky úžasný 😀 😀 😀 jednou to nebylo snad ani do deseti minut rozebrané 😀 😀

lenasss
10. máj 2012

@animal jinak balíček včera dorazil moooc děkuji a peníze odpoledne pošlu ted jedu k zubaři ☹ ☹

jemi
10. máj 2012

@animal tak já tam nastavila ten půl metr u fleesu a u Lamy 1m, tak uvidíme jestli někdo bude chtít 0,5m fleesu a 1m šedé Lamy 🙂

jemi
10. máj 2012

@caramilla my měli podobný víkend v čr, malá nosila celou dobu jen setík z outlastu + softshel bundičku, když foukalo nebo byla v manduce s ochranou kapsou z fleesu (samozřejmě měla zabaleno tak 3x víc věcí)

terezita
10. máj 2012

@caramilla vitej zpet, ztracena dcero! 😀
a slimaky ja teda faaaaakt nemusim.. 😝 jeste ze je ta fotka tak mala! 😅

terezita
10. máj 2012

@kuna ted jsem tu delala pruvan ve skrini a nasla jeden tenci spaci vak. dostali jsme ho od kamaradu z nemec, nikdy ho nepouzili (em. v tech pytlich nechtela spat), tak jestli chces, donesu ti ho a nemusis ten druhy sit. ve skutecnosti je hezci nez na te fotce, nejak se mi ho nepodarilo vyfotit. velikost je 90cm.

jitkalaskova
10. máj 2012

@jemi Ahoj, tak ten půl metru fleecu jsem si připsala. Sice zatím nevím na co, ale určitě se mi někdy bude hodit 😉

jemi
10. máj 2012

@jitkalaskova Díky už jsem koukala, ale kdybys ho nepotřebovala tak ho nemusíš brát, já si ho když tak taky vezmu domů navíc 🙂

kuna
10. máj 2012

@terezita je diky moc, to jsi hodna, nahodou je krasny i na te fotce! Jenomze pro J. uz by byl maly, ten novy ma 120cm 🙂. Ona ma dlouhe nohy a rada si v nem kope a ruzne ho muchla, takze ho potrebuje mit delsi 🙂

terezita
10. máj 2012

@kuna ahaaa, ja myslela, ze je mensi! 😅 hehe nebo ho dole nastavit.. 😀

jitkalaskova
10. máj 2012

@jemi bohužel není látka, kterou bych nepotřebovala, jen je nestíhám tak rychle pošít jako je nakupuji 😀 napadlo mě ušít z toho podzimní nebo jarní kabátek v kombinaci s bílou, co mám doma, ale asi počkám až dcerka bude chodit, aby to vyniklo 🙂 Nemáš náhodou zkušenost se šitím merino tenkého úpletu? Je to stejné jako bavlněné úplety nebo se to šije nějak specielně? Jsem začátečník, tak sháním info, než do té drahé látky stříhnu. Díky

crawler
10. máj 2012

ahoj holky🙂 tak můj včerejší počin - tričko z viskózy (zužitkovaný zbytky z mojí halenky), a zelené 3/4 legínky z elastického jednolícu a k tomu tričánko s aplikací z PULu.

palosek
10. máj 2012

@crawler Parádní...ta žába je skvělá 😀

crawler
10. máj 2012

@palosek kukují 😵

jemi
10. máj 2012

@jitkalaskova bohužel nemám, mě dcerka taky ještě nechodí, ale na seznamu co ji chci ušít mám hromadu věcí. Já ten fleese beru na šedo-fialové mikiny pro mě a dcerku a manželovi udělám šedý fleese plus na některé místa dám černý soft.... Taky si beru 1m tenkého termoribu a nemám tušení jak se z toho bude šít. Jinak z merina šila Caramila, tak se ji zeptej

ngvadi
10. máj 2012

v nějaký hromádce se teďka objednává termorib z mtx? kde kde?

ngvadi
10. máj 2012

@michamicha, dík! ty hromádky mě zruinujou :D samozřejmě jsem si tam zase naklikala toho spoustu :D btw, @daisyr, nebo někdo jinej, neplánujete zae hromádku z mylly? nějak mi došlo hnědý merino O🙂

michamicha
10. máj 2012

@ngvadi jooo, mylly by se taky šiklo, předevčírem maminky a tatínkové na hřišti závistivě koukali po našem opičkovym triku 😀 a vláčkový je taky děsně "IN" 🙂