icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
10. máj 2012

@ngvadi člověče mylly? ještě doprodávám zbytky 🙂) Chtěla jsem příp. až v létě, stále čekám na limetkový oboulíc na zavinovačku, který stále nemají ☹ a měl by být až někdy v srpnu.
Jinak ještě mám z minula kupón na slevu 10 Eur, platí tuším také do srpna/září...

sufik1
10. máj 2012

@ngvadi no kus bych tu měla, teda to silnější hnědé merino. Ještě jsem nestřihla.
A to těch úžasných úpletů taky ne, nějak mám skluz. Sice nemám z mylly, ale z dawandy, ale stejně

jemi
10. máj 2012

Holky co šijete dětem ze sofshellu, jak ho perete? Já mám již 7let svetle modrou sofshelku(hodně nošená). Jednou za čas ji vyperu v specialním prostředku na soft, ale moc nepere, protože včera jsem se na ní podívala pořádně a je dost špinavá (je to na ní asi dost dlouho...z dálky to není vidět, ale při lepším pohledu na rukáv jo)

crawler
10. máj 2012

@jemi https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu... 😉 a ještě plánuji vestu a kalhoty 😉

terezita
10. máj 2012

@jemi ja fleky mydlim za studena zlucakem. no a peru ve froschi. emmina ma tyrkysove a cervene kalhoty a dobry. vypral se i mastny flek, jen jeden flicek tam snad nekde zustal..

lenasss
10. máj 2012

holky ráno jsem posílala všem co jsou v hromádce email pokud někomu nepřišel ozvěte se 🙂 a ještě jednou připomínám uzávěrka dnes ve 20,00 😉

jemi
10. máj 2012

@ngvadi v hromádce wendy můžou být u fleesu celkově jen celé metry, takže bud musí po tobě ještě někdo vzít 0,5m nebo musíš vzít celý metr

jemi
10. máj 2012

@crawler díky já myslela v čem ten soft pereš? jinak já mam zatím kalhoty a plánuji ušít nejdřív vestu a následně budnu

karchinka
10. máj 2012

holky, potřebovala bych poradit s šitím čepičky. Dneska mi přišly zbytečky jersey z dadky a chtěla bych tomu mému mimískovi ušít nějakou šikovnou čepičku na léto (klidně i víc čepiček 🙂) jenom trošku nevím, jak na to, protože bych chtěla čepičku, která nám na hlavince bude alespoň trošku držet, všechny ty čepičky, co máme, tak mu na hlavičce v kočárku cestují. A ještě bych se chtěla zeptat, to jersey je takové natahovací, potřebuju nějakou speciální jehlu nebo niť? Mám tam tu jehlu, co v tom stroji byla, když jsem ho koupila 🙂

terezita
10. máj 2012

@karchinka jehlu musis mit strecovou, jinak ti budou utikat oka a nit polyesterovou (bavlnena bude praskat). a sit nejakym elastickym stehem.
jinak cepky ja sila driv tyhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3724 podobny strih ma i caramilla na blogu.

karchinka
10. máj 2012

@terezita moc díky za odkaz, jsem nevěděla, že i na mimibazárku jsou návody na šití, jsem si tam našla jinou čepičku - ušatou 🙂 a taky díky za radu ohledně šití, zítra si zajdu sehnat tu strečovou jehlu. A jak poznám ten elastický steh?

terezita
10. máj 2012

@karchinka nevim, co mas za stroj.. kdyz jsem nemela overlock tak jsem uplety sila trojcikcakem. muzes i cikcakem, ale ten se mi treba vzdycky desne vytahaval, takze ten ja rada nemela.. 😝 nebo pak byva na novejsich strojich falesny overlockovy steh.

boudova
10. máj 2012

Holky PRAŽSKÝ vy máte určitě přehled, kam si můžu v pze dojít do galanterky pro HARDy nitě a SCHMETZ jehly? jsem koukala na stoklasu, ale nemaj ani jedno 😨 nebo blbě koukám?

boudova
10. máj 2012

Koukám, že u mráze mají strečový popelín, už jste to měl někdo v ruce? myslíte, že se hodí na letní tričko/tunika. dneska jsem se v tunice z fineribu málem upekla za živa ☹ a to mám toho fineribu plnou skříň a ještě další na cestě 😎

veronik77
10. máj 2012

@boudova jehly schmetz měli v www.tavis.cz, na objednání... ve Strašnicích a v -michelský. Ale Sufik má určitě nějaký zdroj 🙂

caramilla
10. máj 2012

Tak dnešní focení, chudák Mína, muselo jí být vedro 😎

lillyzelvicka
10. máj 2012

holky šikovné já tady sem tam nakouknu ale moc nestíhám tak jen čerstvě došité kalhoty

crawler
10. máj 2012

@jemi já ho peru v normálních prášcích či pracích gelech, co mám doma - myslím, že je podstatné prát na 30 a nepoužívat aviváž a jinak je to myslím jedno... 😕

boudova
10. máj 2012

@lillyzelvicka copa je to za látku? ftipnej ten "knoflík" !!! super detail

ucitelka70
10. máj 2012

prikladám diela, ale finerib sveter sa mi ešte stále nepáči, nie som spokojná vôbec s patentom mtx, je to rozgajdané, aj som naťahovala, pri rozžehlení sa rozgajdalo, a to som ešte ani neprala.... a nie som spokojná s golierom, možno ešte zajtra rozoberiem a pošpekulujem

lillyzelvicka
10. máj 2012

@boudova tzv. kalhotový soft, ona je totiž kažná nohavice štepovaná jinou barvou tak proto ten cvoček dvoubarevný 🙂

boudova
10. máj 2012

@lillyzelvicka jo už to vidím, tak to je geniální!! ten kalhotový soft se dá použít i na elegoš kaťata? aspoň tak mi teda přídou z fotky....

piecee
10. máj 2012

holky šijete z fineribu trička?na léto asi blbý že?:-/

ucitelka70
10. máj 2012

@crawler
@monr
@lillyzelvicka
🙂
čo poradíte s golierom svetra?

boudova
10. máj 2012

@piecee dneska jsem se v něm málem upekla...opravdu teplý materiál 🙂

piecee
10. máj 2012

@boudova děkuji za radu.. hmm hmm safr:( to jsem si měla objednat ještě nějaký jednolíc nebo oboulíc 😒

sufik1
10. máj 2012

@veronik77, @boudova ano sufi má zdroj 😀 objednávám na strimě 😉 ne ale vážně. Hardy bílý a černý mají na Bělohorský v Proposu http://www.propos.cz/ ale viděla jsem je tam někdy v létě a od té doby jsem tam nebyla, tak nevím. Přemýšlím o hromadce z strimy, jestli by byl zájem....
@lillyzelvicka kalhoty super
@piecee mám z fineribu asi 4. Moc dobře se nosí, ale do hiců teplý. Jakmile je ale 20, tak to ještě (aspoň pro mne) v pohodě. NA léto mám nejradši stejně košile

ucitelka70
10. máj 2012

@piecee ja som šila sveter, v žiadnom prípade nie je na leto....

jitkalaskova
10. máj 2012

@lenasss Ahoj, tak nevím, ale ty patenty z MTX asi už nejsou...minimálně pod tím odkazem v tabulce už nic není 😒

monr
10. máj 2012

@ucitelka70 mne by sa na tom páčil golier taký ako na košeli, ohrnovací, vieš čo myslím, že?