Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
babule, finerib je dobrý na dámske letné kraťasy? na tričko viem že je teplý matroš, ale na také elastrické kraťasy? pekne by kopíroval bruško 😖
@beky52 patenty mám z mtx biely patent.... a nespokojnosť..... radšej som si mala biely finerib zobrať na patenty... ešte šťastie, že mám len 50 cm
Ahoj holky, nezkoušela jste některá něco jiného než řezací podložku? Třeba kus lina nebo tak něco? Díky 😉
@boudova musíš koukat na http://www.sicistroje-shop.cz/
ale to je e-shop strimy, jen pod jinou hlavičkou. Ty nitě jsou z polimexu http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Hom..., spustili stránky v češtině, jinak je to polská firma, tak čekám, že půjdou k nám na trh. A nebo to objednat z polska, ale na těch pár kousků se nám to asi nevyplatí. i když mají spoustu zajímavých věcí, možná by to stálo za hřích.
@boudova jo tady ty mi příjdou takové společenské bych až řekla
@ucitelka70 mi se teda líbí oboje jak svetřík tak halenka.Moc to z těch fotek nepoznám .Co to máš za patent hladky ?
@boudova já myslím, nejsou to přímo výrobci? A na strimě jsou za 24 asi, už si přesně nevzpomínám, no něco málo přece vydělat musej, i tak je to podle mě dost laciný
Už jsem přemýšlela i o objednávce z polska, jenže to bych si musela koupit všechny barvy, abych náhodou neměla málo 😀
@ucitelka70 aj ja mám biely patent..a veľmi silný..ťažký..aj ja budem nabuduce biely finerib... 😝 ..ja ten biely patent z mtx..ani deťom nemožem našiť..v dvoch vrstách je vhodná akurát na hrubé mikinká... ☹ mám od nich malinovu..a tá je super..som z nej šila aj roláčiky..mekkučký..
@lillyzelvicka asi áno.... vyzerá ako obojlíc, len z jednej strany je taký matnejší..... skúsim ti hodiť na email
@lucijan však říkám, hromadu... jo, je to výrobce, a konec konců proč ne. Je to certifikované pro děti, kvalita lepší jak balerina, testuje nás to tu dost a netrhají se, barvy pěkné.... a koukala jsem, že možná ani nemusíme brát po celých baleních. Jen pořád nejsem schopná dohledat to poštovné, tady jsou jen obecné kecy http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Faq
@ucitelka70 ..ako vidím..ty ale máš iný patent ako ja..ja ho mám na tej žirafovskej bluzke..kuk foto...tá je pevná..až príliš.. 😀
@ucitelka70 ..k čomu to chceš nosiť..?ja by som golier nedala..možno širší patent 😉
@beky52 ešte neviem,. k čomu.... rifle a tričko isto.... a zato som riešila takýto strih, aby som aj na bluzu mohla....
@ngvadi byl rib http://www.myllymuksut.com/merino-wool-ribb-p-1... (s těma proužkama, slabý) a pak oboulíc http://www.myllymuksut.com/merino-wool-interloc... silnější
@ucitelka70 chápem..každá máme iný vkus..ale ja by som límec nadávala.. 😝 mne sa to takto páči..má to taký športovo elegantný feeling 😎
@beky52 taký sa aj chystal..... len škoda, že nemám biely finerib, aspon na patent.... no potom sa v nom dám odfotiť, ak naši mladí dôjdu v nedeľu domov z chalupy..... a potom povieš, či mám nechať tak ako je, alebo špekulovať, ináč som ho vypárala už raz celý, bol široký aj na chrbte aj vpredu, a teraz akoby mi bol úzky cez to moje mišelinové bruško.... bože, tak som nabrala objem na bruchu, ako v 6. mesiaci....
holky dotaz, jak se pozná, že mám tupý nůž v OL? Občas mi to začne žvýkat, Hlavně u hodně vrstev aksamitu. Sekne se jakoby na jednom místě a nechce se pohnout a udělá tam cucek na sebe našitých nití
@ucitelka70 ..ja ti pošlem z toho patentu..ak chceš..neviem či ty máš aký?..ten moj stojí..až príliš.. 😀 ..ale uzky určite nebude..ved tá látka dosť elastická..podľa mna najsuper elast.materiál...aj ja mám brucho..aj moja 19 ročná dcera 😝 ..z toho nič nerob.. 😉
@ucitelka70 ..kuk ..máš tento patent?
@beky52 hehe, nerobím, čo už? dobre varím..... :D
ja neviem, mám to od membri, ale vyzerá ako obojlíc, nie je taká štruktúra, že hladko-obratko, iba hladko... to mám aj na rukáve - ani tam nepruží, ale zase tam nevadí, ani na bokoch nevadí, lebo to mi je akurát pasent, ale na krku sa mi nepáči, skúsim zajtra ešte vyprať, vyžehliť, a ak mi bude robiť nervy, tak to prerobím z vlastnej látky, nemusíš mi posielať, máš to komu využiť..... díky
@beky52 no takto ti to neviem povedať, že aký je patent..... až tak detailne to neukazuje monitor

@boudova dajii, mam tak udelane kalhoty a nejde poznat ze jsou softky, asi si usiju jeste "balonak" 😎