icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
11. máj 2012

@michamicha a jestli si to takhle vezme dalších 20 lidí což je ještě slabý odhad tak to bude slušnej balík 😀 😀

terezita
11. máj 2012

jeziiis, dalsi hromadka! 😀 😀 😀

crawler
11. máj 2012

@lenasss no právě - každý si vždy vezme minimálně 4ks od barvy, takže myslím, že jen černá a bílá by se vešly do 50kg 😅 však se známe ne zvířata? 😀

lucijan
11. máj 2012

@crawler jo jo, jak jsem psala - hlavně abych náhodou neměla málo 😎

lenasss
11. máj 2012

@crawler no právě že se známe 😀
@lucijan toto si říkám u každé hromady hlavně aby nechybělo 😀 😀

lenasss
11. máj 2012

@terezita to nebude hromádka ale pořádná hromada 😀 😀

sinala
11. máj 2012

@michamicha @crawler a ostatní zkusíme to Polsko? Poslala jsem dotaz na poštu v Polsku, nikde jsem ji tam nenašla, snad nejsem slepá 😀 😀 😀

crawler
11. máj 2012

@sinala chtělo by to fakt propočítat, pokud to vyjde levněji než z čr eshpů, tak do toho jdu 😀

sinala
11. máj 2012

@crawler já na to sednu, ale až večer až mi půjde dítě spát. Protože on je tam ještě poplatek

Cena zboží připravovaného k zaslání s DPH Náklady na přípravu a zpracování objednávky
1500 pln 45 s DPH

crawler
11. máj 2012

@sinala no právě...plus cena kony je taky bez dph atd atd. takže se jich zeptat a uvidíme😉

xashen
11. máj 2012

@sinala Ja mam pocit, ze ten poplatek chteji jen v pripade koupe za nizzsi cenu nez X (nevim presne co je X). Ale ted maji nejakou akci, kdy ten poplatek nevybiraji nezavisle na velikosti objednavky - http://www.polimex.net/images/promocja/

Jinak ja si zrovna pred tydnem na http://www.sicistroje-shop.cz/ Hardy objednavala a prestoze vsechno melo byt skladem, tak ted hrajou mrtvyho brouka, takze pro me jsou nite taky docela aktualni.

kkl82
11. máj 2012

ahojte, viete mi prosim poradit, akou nitou mozem sit vlniaciky, aby mi to potom cez svy nepretekalo? staci obycajna nit a lanolin to naimpregnuje, alebo pouzivate cosi specialne? mam vlniaciky loveybums, podla ktorych chcem sit, a tam je taka hrubsia a teraz neviem ci vlnena alebo synteticka nit...

caramilla
11. máj 2012

@ameliejulliette no, myslím, že toto je přesně, co hledáš 😉
http://www.fler.cz/zbozi/neskrabavy-mekkoucky-s...

caramilla
11. máj 2012

@kkl82 ja pouzivam normalni polyesterovou. Nesmi tam prijit bavlna.

sinala
11. máj 2012

@xashen to se omlouvám, špatně jsem to četla, ten poplatek je za rychlou realizaci 😀

michamicha
11. máj 2012

prcek ještě spí 😕 už 3,5 hodiny 😅 tak jsem si nastříhala asi milion tílek a triček a zjistila jsem, že se mi budou asi blbě kombinovat barvy, opět 😠

jo, kdo jste si bral z mylly ten coolmax? jsem koukala na složení a je to teda 100% PES, ale píšou tam, že se používá i na sportovní oblečení, tak váhám jestli z toho ušít tričko nebo počkat na ten termorib z mtx 😎

lillyzelvicka
11. máj 2012

@sufik1 ty jsou pro kámošku od známe

sufik1
11. máj 2012

@animal tak balík je i u mne. Díky. Ale musím říct, že jsem tentokrát docela zklamaná wendy. fakt je, že od výplňku za 29,- v akci se moc čekat nedá, ale todle byl fakt krok vedle. Taky písmenka i srdíčka nic moc, no uvidíme. Ale ten safary výplněk z MTX mi přijde super. Teda bude teplejší, ale na podzim jako když ho najdu. Takže ještě jednou děkuju.

michamicha
11. máj 2012

@caramilla mám OT, co bys poradila na zlikvidování mšic, který se mi usadily na libečku?

ameliejulliette
11. máj 2012

@caramilla Děkuji, ano, je to přesně to, co hledám 😉 Sesumíruju si to a objednám. Ještě jednou díky. Vypadá skvěle.

boudova
11. máj 2012

@michamicha vyhodit libeček? 😨

caramilla
11. máj 2012

@ameliejulliette 😀 Objednej si to přes mejl petra.machackova@gmail.com - nemusíš pak platit 11% provizi fleru 😉
@michamicha Na libečku jsem mšice nikdy neměla, ale letos mi chcípl i bez toho:( Na mšice asi fakt jen berušky, ty jsou spolehlivý, resp. larvy. Prý taky omýt proudem vody, rostliny nepřehnojovat, postřik z kopřivy, kapradiny, pelyňku, vratiče, reveně nebo cibule. Mšice odpozuje lichořeřišnice, levandule a saturejka, takže sadit k libečku. Akorát libeček je hodně agresivní rostlina a dost vedle něj všechno pochcípá, pro smíšené kultury moc vhodný není. Já ho mám v záhoně spolu s estragonem a izopem a těm dvěma se daří perfektně, ale libeček letos chcíp 😀

boudova
11. máj 2012

holky, jestli ještě někdo, kromě mě, nechápe značení jehel, tak jsem právě našla stránku, kde je to popsané: http://www.kiteguy.info/resources/Needles.pdf

michamicha
11. máj 2012

@caramilla jj, tu lichořeřišnici už jsem našla na netu a ještě jsem někde četla o odvaru z česneku a cibule... ty mrchy mi už lezou i na pažitku 😠 já to mam právě v květináči na balkoně a už jsem vyhodila meduňku, která s nima byla celá olezlá a napůl chcíplá 😝

michamicha
11. máj 2012

@caramilla ale ta levandule mě láká, zejtra ráno jdeme zase na trhy, tak si koupim levanduli a přesadim do truhlíků po celym balkoně, to se nám pak bude spinkat, když bude z balkonu vonět levandule 🙂

animal
11. máj 2012

@sufik1 ty jsi čekala opravdu něco jiného (wendy teplákovina)??? já čekala přesně tohle, mám z toho jedny kupované tepláky a mám je ráda, hodně v nich cvičím

jieff
11. máj 2012

@michamicha mě loni překvapila kopřiva, natrhala jsem čerstvou do kýble zalila vodou a za tři dny tim výluhem pokropila mšice na zahradě...druhý den byl všechny mšice suchý!! Moc jsem tomu nevěřila, ale fakt to zabralo.Jen se zase brzy vrátily...máme tam sousty mravenců, ale další pokropení je zase na chvíli vyhnalo. Někdy se kopřivy máčely i dýl, to je pak hroznej puch...ta voňavá levandule je lepší varianta, jen ti musím říct, že u nás mšicím nijak nevadila...byly na kopretinách, co rostly přímo z trsu levandule...
jinak krásně šijete! Moc chválim, mě to nějak v tom vedru zmáhá, šila jsem potahy na křesla a gauča už jsem ráda, že to mám za sebou🙂

katka82
11. máj 2012

@sufik1 no mě se ta teplákovina taky zrovna moc nelíbí 😅 já vím že za ty prachy co bych chtěla,ale taky to není co jsem čekala 😝
-takže kdyby měl někdo zájem mam toho 3m 😉 😀 a jako vůbec jsem se rozhodla že po dovče udělám látkovou čistku 😉 takže sem pak hodím co mám kdyby měl třeba někdo zájem 😉
@animal dneska dorazil balíček díííky moc 😉 tu stovku za poštovné ti pošlu zítra nebo večír uvidím jak budu stíhat 😝 😉

michamicha
11. máj 2012

@jieff
@caramilla tak jsem na ty potvory šla s česnekovým postřikem (jenom jsem zalila propasírovaný česnek horkou vodou a nechala to zchladnout, zcedila a přelila do rozprašovače) a ty mrchy hned zdrhaly, dokonce to vyhnalo i nějakýho červíka zpod pažitky 😅 a jak zdrhaly, tak jsem je chytala a rozmačkávala (to psali zase v jiné poradně na netu, že když je jich málo, tak se mají zlikvidovat takto mechanicky) 😅 každopádně levanduli koupím, mám jí ráda 🙂

kalman
11. máj 2012

Suknička 🙂
Krpček zase v horúčkach, tentokrát sme absolvovali aj pohotovosť 😝 CHceli jej dať zase antibiotika už štvrté za dva mesiace, tentokrát som už odmietla a dala jej spraviť výtery 😠
A šiť ? to nestíham , malú mám skoro celí deň na rukách