icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
11. máj 2012

Baby, nekde jsem tu v minulosti videla zavesnou houpacku, neco jako hacku. Chtela bych na leto Lukaskovi neco takoveho udelat, nemate nekdo navod? Nebo nejaky odkazik?

diky tisickrat

Jo a z ceho to spichnout?

palosek
11. máj 2012

@michamicha tak levanduli jsem schválně sadila mezi růže, aby odehnala mšice...pche...růže ty potvory sežraly, ale levanduli se dařilo pěkně...pak jsem květy ostříhala a dělala vonné pytlíčky 😀
@jieff z kopřiv jsme měli perfektní hnojivo na tuje 😀 Ale hoodně je to třeba ředit, je to silné...a o smradu ani nemluvím 😝 😝
@caramilla a libeček...ten mi chcíp loni...i bez mšic 😅 😅 😅 Se zas chystám na zeleninový trh 😀
Máme obrovskou zahradu a zeleninu sadím do truhlíků 😀 😀 😀 😀 😀 To je, co??? 😅 😅

jemi
11. máj 2012

@lenasss kdy je uzávěrka STRIMa hromádky? já už mám teda nejspíš vybráno, jen kdyby mě něco napadlo 🙂

veronik77
11. máj 2012

@eldwen myslím, že ji šila @zojec , ale nejsem si jistá...

siss_sz
11. máj 2012

naozaj mi nikto neusije podlozku do kociara? 🤐 😅 (IP)

siss_sz
11. máj 2012

a aspon nejake strihy, aj na spaci vak by ste mi poradili? 😕

sinala
11. máj 2012

holky, Polimex vychází takto při kurzu 26 Kč/ euro :
nitě hard 1000 y 6,45 Kč / ks musí se vzít balení 12 ks
hard 5000 y 22,06 Kč/ks
hard 400 y 2,27 Kč/ks musí se vzít balení 12 ks

K tomu doprava do 50 kg do Čech cca 620 Kč. Cena dopravy do Polska zatím nevím, pán mi ještě neodpověděl.

Záleží na Vás zda byste chtěly hromadu, pokud ano udělám pak tabulku 😀 . Vyjádřete se prosím.

eldwen
11. máj 2012

@veronik77 diky moc, ma to ve fotoalbu
@zojec - to mas dvouvrstve? - co je ta druha - neco pevnejsiho? ta prvni je jysk, to poznam 😉

lenasss
11. máj 2012

@jemi tak to nevím musíme se domluvit kdy to ukončit jen mě napadlo že někdo chtěl něco i ze stoklasy tak si když tak udělejte taky tabulku at to mám všechno v jednom 😀 😀

beky52
11. máj 2012

@kalman super suknička 🙂

mooncaa
11. máj 2012

@lenasss No já bych zatím neuzavírala. Jestli se budou brát nitě od Polimexu, tak asi nic chtít nebudu (bo to ostatní je vyprodáno), ale jinak bych brala ty nitě.

@sinala Já naměřila váhu kóny 150g, to mi přijde cca s rezervou na obal na cca 250 kón (vejde se i víc, ale radši horší odhad). A tím pádem to vychází dopravné na 1 kónu 2,5 Kč. Takže to pak vyjde když to zaokrouhlím nahoru cena kóny 25 Kč. To je o 4-5 Kč levnější než Strima.
A já určitě vezmu kón minimálně 20. Jak se znám tak i víc.

Ještě přemýšlím, když budu brát vše po 4 ks, nestačilo by do overlocku vzít jen 2 kóny velké (5000y) a 2x 1000y.

No a barvy mají lepší výběr než Strima a předpokládám, že mají i vše na skladě.

raskonka
11. máj 2012

@eldwen Jestli ti to pomůže, tak návod na hacku je tady
http://www.nosenideti.cz/phpbb/viewtopic.php?t=...
strana 2.v diskuzi.

Já bych šila třeba z plátna Ikea - Lenda, to je takové krásně pevné. A jedna vrstva bude stačit, švy prošít raději vícekrát. Kdyžtak se ptej...
My jsme teda měli originál hacku, zrovna minulý týden jsem ji prodala🙂

A pružinu, víš kde sehnat?

raskonka
11. máj 2012

@eldwen Jo a ještě koukám, ten návod nemyslím ten odkaz v odkazu (to je vyjadřování), ale sjeď si níže...

stassy
11. máj 2012

@lenass Dala jsem si do tabulky Strima náhradní řezací kolečko 45mm, ale neumím do tabulky vložit odkaz 😅 je to tohle http://www.sicistroje-shop.cz/nahradni-rezaci-k... Díky.

lenasss
11. máj 2012

já to uzavírat zatím nebudu určitě to se potom domluvíme co a jak se udělá tabulka je udělaná a potom se rozmyslíme jinak je tam i stoklasa už 😀 😀 tak pokud někdo něco potřebuje ten se taky uzavře až po domluvě 🙂

season
11. máj 2012

@siss_sz to som nikdy nepoužívala, ale ked niečo chcem ušiť, tak vždy podla niečoho. Moja podložka sa mi moc nevydarila, nedala som do nej asi správnu výstuž a ďalšiu som už nešila, dala som kožušinu 😀

lenasss
11. máj 2012

@stassy máš to tam 🙂

jemi
11. máj 2012

Tak po dalším večeru u pc, kdy jsem vybírala galnterii do hromádky https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
se mě manžel nenápadně ptal, jestli to stihnu vše zdělat a jestli si uvědomuji, že máme malý byt 🙂

caramilla
11. máj 2012

@michamicha no, cokoliv v truhlíku je problém, nemáš tam ten přirozený ekosystém, kde jedni žerou druhé, takže mšice tam nalezou a maj tam pré... V truhlíku já pěstuju jen bazalku a muškáty🙂 DOkonce i aksamitník v truhlíku chcípne na svilušky a když ho zasadim třeba i přichcíplej do zahrady, tak je jak keř 😀 Rozmačkávání moje chytrá kniha taky radila,ale nechtěla jsem to sem psát, přišlo mi to morbidní a nechutný 😀

xashen
12. máj 2012

@mooncaa Muj overlock teda hardy 1000 nesnese, trha se to, nejde poradne nastavit napeti. Hardy 5000 jsou v pohode. Mam brother 1034D, ale uz hodne stary a trochu "vadny", takze nevim jestli je to obecne pravidlo nebo jen muj problem. Urcite si to dopredu radeji vyzkousej nez nakoupis vetsi zasobu.

boudova
12. máj 2012

@sinala já bych ten polimex zkusila, ať víme i pro příště, jestli se to vyplatí....takže já jsem pro, uvidíme ještě, zda by se někdo přidal.

sinala
12. máj 2012

@boudova dělám tabulku, večer, spíše v noci bych dala odkaz na ni

caramilla
12. máj 2012

Ještě jedna lilkovka 😉 😎

raskonka
12. máj 2012

Prosím poraďte. Šiju kožené capáčky a stroj mi nechce prošít ani 2 vrstvy. Mám stroj Veronika 100. Jehlu mám 90 Jeans, jinou silnější tu nemám...
Co s tím - upravit nějak napětí nití, jinou jehlu, jiný stroj... ???

palosek
12. máj 2012

@boudova @sinala se taky přidám 😀 Nitě do zásoby, co kdyby se nasbíralo konečně na ten OL 😅 😅
@caramilla skvělé kombinace, jako obvykle...Kde na to bereš tolik času??? Já nestíhám ani malé došívat potřebné oblečky a to velké mají taky své požadavky. Na šití plavek se vyprdnu, to bude rychlejší zajít odpoledne do obchodu 😝 😀

palosek
12. máj 2012

@sinala to poštovné počítejte do Polska. Je to zařízené, jakákoliv váha 😀 A nevyšlo by to líp pak platit ve zlotých?
Kamarádka si takhle přes polské e-shopy obj. hodně věcí pro malou a vyšlo jí to několikatisícově levněji než by za stejné značky dala u nás... V Polsku se dá levně nakoupit, protože je obrovské, prodávajících je spousta a proto jdou s cenama dolů.....jsem slyšela...jestli to není blbost?

sinala
12. máj 2012

@palosek ještě nevím jaké je poštovné do polska a myslíš, že by to paní zaplatila nebo já ve zlotých?

papajka7
12. máj 2012

@raskonka minimalne 100 ihlu a bude to ok 😉

animal
12. máj 2012

@raskonka kup si jehlu na kůži 😉

caramilla
12. máj 2012

@raskonka Jehlu na kůži, kdybys nesehnala v galanterce, tak doma mám jehly na kůži ze směsové krabičky, které nevyužiju, tak můžu poslat.
@palosek Hele, já právě teď vůbec nestíhám nic šít:( Jsem ve skluzu, jak jsem si dala dovolenou... Přes den jsem dost ve skleníku a dneska celý den meju okna - ne, že bych byla tak pomalá, ale máme jich asi 35, zatím jich mám umytých jen 6 😢 😢 😢 😢