Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
hm, teď si čtu poslední dva příspěvky a říkám si, že jsem asi úplně blbá :D tak buď jsem ten poslední příspěvek předtím nečetla, nebo jsem ho četla mimoděk a měla jsem dojem, že přesně na tohle jsem se chtěla zeptat já :D
Baby pošlitemi link na tabulky čo bežia všetko sa mi vytratilo 😠
@kalman skoré uzdravenie prajem malej, už som si porobila strihy, na bud. t. zajdem na poštu podať ott., a našla som aj tú lesklú látku, tak pribalím
@kalman
@ucitelka70 a nemohlo by ist to ottobre cezo mna? 😅 prosim prosim,viem ze sa mi v nom pacili strihy pre chalanov,
@kalman suhlasis,poponahlam sa ti ho poslat spet dakujem 😵
no a my sme este stale chori,vo stvrtok nas chceli nechat v nemocnici,ale odmietla som,v pondelok ideme na kontrolu,mali by sme mat vysledky s krvy,tak pevne dufam,ze budu ok a nebudeme tam musiet ostat 😝
@papajka7 presne kvôli tomu som brala aj ja.... je tam bunda soft..... aj pánska---
@papajka7 skoré uzdravenie.... a nemáš náhodou strih na chlapčenské slipy alebo boxerky? chcem malému plavky ušiť - veľkosť od 74-86, prispôsobím látke potom
@ucitelka70
@papajka7 Súhlasím môže ísť OTT tebe 😀 a nemusíš sa ažtak ponáhlať 😀 😀 😀
FARBENMIX tak jsem zrovna objednala i stuhy a teda je toho za nejakych 650 eur (bez strihu.. 😀). prijde mi to nejak moc, tak snad jsem se az tak nesekla.. 😀 😀 😀
jooo a damy, teda priste kdyz je napsane v tabulce, ze mate objednat 1,3 nebo 5 metru, tak tam nechci videt ty dvojky! pro tentokrat to jeste rozsmikam, ale priste automaticky objednam o metr vic 😝 😅
@caramilla orchidej uuuzasna! ja mam kytky rada, jen nam tu doma nic nekvete.. a letos mi toho tu hromada pochcipala, holt asi nejaka negativni atmosfera ci coo.. 😀
OT: včera sme nasadili šalotky.... hlavné, že teraz som sa dočítala, že nemá rada hnojenie, a ja som do každého hniezda dala 4 granule sušeného granulovaného kravského hnoja...... aby sme mali dobrú úrodu...... dúfam, že som to neprehnala.....
vy ako sadíte? my sme dávali do hniezda ako zemiaky
Holky kde kupujete brzdičky? Teď je hromádka stoklasy, ale tam jsou po 100kusech https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
Minule když jsem je kupovala u nás v kamenné galanterce, tak po mě chtěli asi 12Kč za jednu a to jsem jich potřebovala na ochrannou kapsu 6 :(
@sinala Já jsem taková spíš rebelující farnice, s nikym se moc nemazlim 😀 Ale farář je můj kamarád už ze školy a hlavně on má takovou vizi, že když už sbor neevangelizuje a lidi nenatahne do kostelních lavic, tak z nich udělá nadšené pěstitele orchideí a fakt se mu toto daří. Všichni si vyměňují výpěstky a 2x ročně dělá i nákupní zájezdy do nějakých zahrad, kde se kupují nejen orchideje, prostě sborová akce za kytkama. Fakt šílenec...
No, koukni... http://orchid-turecky.blogspot.com - to je jeho blog jen o orchidejích, pak má blogy ještě o jiných aktivitách, je to fakt neuvěřitelnej člověk... 😀 Nikdy jsem nikoho tak šílenýho nepotkala 😀
@animal křídu jsem ti přihodila. + @ngvadi Info o štítkách je vždy v záhlaví mé tabulky 😉 Je objednáno a dávno zaplaceno, mělo by být vyrobeno 15. května, pak začnu po nocích třídit a počítat jak popelka hráček 😉
@animal Caramilla má prd, manžel má prvorepublikovou vilu. Manželka mi ji jaksi zakramařila látkama a už je neni kam dávat 😀
@jemi, kdybys chtěla ty dvojdirkový (imho lepší než ty jedno, protože z toho gumička nevypadne), tak jich tu mám celej pytlík a můžu část odprodat🙂 daly by se dát do obyč obálky, takže pošta by vyšla na 10Kč.
@caramilla, aaa, děkuju, já tabulky po objednání nesleduju, to bych nedělala nic jinýho :D hele, tak že bych tu návštěvu u tebe spojila s tříděním? pojedem po příštám víkendu do prahy asi v pondělí dopoledne, tak bych vysedla u vás... 🙂
Holky, jak skladujete střihy? Myslím ty překreslené a vystřižené. Já je měla srolované a zagumičkované, dané do jednoho velkého sáčku, teď jsem hledala střih staršího data a koukám, že z ruliček už jsou spíš placičky a střihy jsou tak dost zohýbané.. 😖

A ještě jedno OT pro milovnice orchidejí, toto se mi dnes vylouplo, orchidej jsem dostala od našeho faráře loni k narozeninám, prý je to hodně vzácná barva a dal mi jí s tím, že počítá, že mi uhyne, a ona krásně rozkvetla, jsem z toho úplně paf! 😀