icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
12. máj 2012

A ještě jedno OT pro milovnice orchidejí, toto se mi dnes vylouplo, orchidej jsem dostala od našeho faráře loni k narozeninám, prý je to hodně vzácná barva a dal mi jí s tím, že počítá, že mi uhyne, a ona krásně rozkvetla, jsem z toho úplně paf! 😀

sinala
12. máj 2012

@caramilla ty jsi nějaká vážená farnice 😀 😀 😀 , že dostáváš orchideje

animal
12. máj 2012

@caramilla Peťko, koukla jsem na tvou galanterku a moc mne zaujala ta křída, mohla bys mi ji přihodit ke štítkům??? doplatím peníze. barvu třeba tu oranž nebo jakáže to tam byla 🙂 (hlava děravá)
a jak to vůbec vypadá se štítkama?

ngvadi
12. máj 2012

@caramilla, jak to vlastně vypadá se štítkama? už jsou objednaný? jinak okna nazávidim, jsem ráda, že bydlim v minibytě :D

ngvadi
12. máj 2012

hm, teď si čtu poslední dva příspěvky a říkám si, že jsem asi úplně blbá :D tak buď jsem ten poslední příspěvek předtím nečetla, nebo jsem ho četla mimoděk a měla jsem dojem, že přesně na tohle jsem se chtěla zeptat já :D

palosek
12. máj 2012

@caramilla ...to je oken 😝 Bydlíš na zámku nebo v paneláku? 😀 😀 😀

kalman
12. máj 2012

Baby pošlitemi link na tabulky čo bežia všetko sa mi vytratilo 😠

animal
12. máj 2012

@palosek Car má prvorepublikovou vilu 😀

ucitelka70
12. máj 2012

@kalman skoré uzdravenie prajem malej, už som si porobila strihy, na bud. t. zajdem na poštu podať ott., a našla som aj tú lesklú látku, tak pribalím

papajka7
12. máj 2012

@kalman
@ucitelka70 a nemohlo by ist to ottobre cezo mna? 😅 prosim prosim,viem ze sa mi v nom pacili strihy pre chalanov,
@kalman suhlasis,poponahlam sa ti ho poslat spet dakujem 😵

no a my sme este stale chori,vo stvrtok nas chceli nechat v nemocnici,ale odmietla som,v pondelok ideme na kontrolu,mali by sme mat vysledky s krvy,tak pevne dufam,ze budu ok a nebudeme tam musiet ostat 😝

boudova
12. máj 2012

Dneska dodělané tričko, ještě mám rozešitej k němu "negativ" 😀 jinak se hrozně těším na strečové jehly, ty univerzal obyč jednolíc pěkně sekaj ☹ snad se to nebude moc párat...

ucitelka70
12. máj 2012

@papajka7 presne kvôli tomu som brala aj ja.... je tam bunda soft..... aj pánska---

ucitelka70
12. máj 2012

@papajka7 skoré uzdravenie.... a nemáš náhodou strih na chlapčenské slipy alebo boxerky? chcem malému plavky ušiť - veľkosť od 74-86, prispôsobím látke potom

kalman
12. máj 2012

@ucitelka70
@papajka7 Súhlasím môže ísť OTT tebe 😀 a nemusíš sa ažtak ponáhlať 😀 😀 😀

palosek
12. máj 2012

@animal @caramilla 😀 😀 tak to jo, to je spousta místa na látky 😀 😀 😀 i na orchidee 😀 Ale je krásná. Co je to za druh? 😵

terezita
12. máj 2012

FARBENMIX tak jsem zrovna objednala i stuhy a teda je toho za nejakych 650 eur (bez strihu.. 😀). prijde mi to nejak moc, tak snad jsem se az tak nesekla.. 😀 😀 😀
jooo a damy, teda priste kdyz je napsane v tabulce, ze mate objednat 1,3 nebo 5 metru, tak tam nechci videt ty dvojky! pro tentokrat to jeste rozsmikam, ale priste automaticky objednam o metr vic 😝 😅
@caramilla orchidej uuuzasna! ja mam kytky rada, jen nam tu doma nic nekvete.. a letos mi toho tu hromada pochcipala, holt asi nejaka negativni atmosfera ci coo.. 😀

stassy
12. máj 2012

@terezita Já doma jakoukoliv kytku kromě řezaných úspěšně zahubím, zrovna dneska koukám na tu, kterou jsme dostala před necelýma dvěma měsícema k narozeninám.. asi poputuje holka do koše.. 😀

terezita
12. máj 2012

@stassy heh, se jim u tebe koukam taky dari.. 😀 mne se tu rozmnozila jen takova nejaka jedovata s ostnama, tu uz mam asi v 5ti kvetinacich.. ale tot vse 😀

stassy
12. máj 2012

@terezita Jj, takovou nějakou podobnou potvoru měla doma sestra.. na listech ostny a takové malé kuličky, které když opadly a chytily se v zemině, hnedle z nich vyrostla další rostlinka... do měsíce měla sestra doma květináčů asi deset.. 😀

marcelkad
12. máj 2012

@terezita předem se hluboce omlouvám, já ty podmínky četla až po uzavření tabulky. klidně si vezmu o metr víc 😉

ucitelka70
12. máj 2012

OT: včera sme nasadili šalotky.... hlavné, že teraz som sa dočítala, že nemá rada hnojenie, a ja som do každého hniezda dala 4 granule sušeného granulovaného kravského hnoja...... aby sme mali dobrú úrodu...... dúfam, že som to neprehnala.....
vy ako sadíte? my sme dávali do hniezda ako zemiaky

terezita
12. máj 2012

@marcelkad ja to ted napocitala, aby to sedelo a budu ty trimetraky kratit.. takze to (pro tentokrat) nevadi.. hele ale nebylas zdaleka jedina 😀

beky52
12. máj 2012

@boudova krásne tričko..to si šila z látky od Wendy?

jemi
12. máj 2012

Holky kde kupujete brzdičky? Teď je hromádka stoklasy, ale tam jsou po 100kusech https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

Minule když jsem je kupovala u nás v kamenné galanterce, tak po mě chtěli asi 12Kč za jednu a to jsem jich potřebovala na ochrannou kapsu 6 :(

boudova
12. máj 2012

@beky52 ano, oboje je jednolíc wendy.

caramilla
12. máj 2012

@sinala Já jsem taková spíš rebelující farnice, s nikym se moc nemazlim 😀 Ale farář je můj kamarád už ze školy a hlavně on má takovou vizi, že když už sbor neevangelizuje a lidi nenatahne do kostelních lavic, tak z nich udělá nadšené pěstitele orchideí a fakt se mu toto daří. Všichni si vyměňují výpěstky a 2x ročně dělá i nákupní zájezdy do nějakých zahrad, kde se kupují nejen orchideje, prostě sborová akce za kytkama. Fakt šílenec...
No, koukni... http://orchid-turecky.blogspot.com - to je jeho blog jen o orchidejích, pak má blogy ještě o jiných aktivitách, je to fakt neuvěřitelnej člověk... 😀 Nikdy jsem nikoho tak šílenýho nepotkala 😀

@animal křídu jsem ti přihodila. + @ngvadi Info o štítkách je vždy v záhlaví mé tabulky 😉 Je objednáno a dávno zaplaceno, mělo by být vyrobeno 15. května, pak začnu po nocích třídit a počítat jak popelka hráček 😉

@animal Caramilla má prd, manžel má prvorepublikovou vilu. Manželka mi ji jaksi zakramařila látkama a už je neni kam dávat 😀

ngvadi
12. máj 2012

@jemi, kdybys chtěla ty dvojdirkový (imho lepší než ty jedno, protože z toho gumička nevypadne), tak jich tu mám celej pytlík a můžu část odprodat🙂 daly by se dát do obyč obálky, takže pošta by vyšla na 10Kč.

@caramilla, aaa, děkuju, já tabulky po objednání nesleduju, to bych nedělala nic jinýho :D hele, tak že bych tu návštěvu u tebe spojila s tříděním? pojedem po příštám víkendu do prahy asi v pondělí dopoledne, tak bych vysedla u vás... 🙂

stassy
12. máj 2012

Holky, jak skladujete střihy? Myslím ty překreslené a vystřižené. Já je měla srolované a zagumičkované, dané do jednoho velkého sáčku, teď jsem hledala střih staršího data a koukám, že z ruliček už jsou spíš placičky a střihy jsou tak dost zohýbané.. 😖

terezita
12. máj 2012

@stassy ja je davam do tech pruhlednych slozek a do sanonu.. driv jsem je mela v krabici v obalkach..

stassy
12. máj 2012

@terezita takže je přehneš třeba na půl a vejdou se Ti tam v pohodě?