Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky tady je tabulka na nitě z Polimexu, postupně ji vylepším 😀 😀 😀 , dnes jsem musela šít. Uvidíme jaký bude zájem, zatím jenom nitě, ostatní galanterku zatím ne 🙂 https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...
Na softshellke sa mi uz nechcelo babrat so zakrytim toho zasevku na krku... A sukna je taká akurát okolodomka🙂 ale teplaciky sú super, zatiaľ sa nevytahali, uvidime. Predsa, pike nepruzi nic. A sú aj fajn na trosku chladnejsie letné rana.
@sinala jenom malý poznatek z toho vzorníku u polimexu... u názvu je ten kód uvedený třeba u 3 různých odstínů hnědé, ale i jiných barev, takže je nutné zkopírovat i ten pidi kód pod tím větším názvem 😉
ježiši, těch barev fakt je 😀 😀 😀 😀 jenom kolik maj bílejch 😨
@michamicha díky za upozornění, to jsem si nevšimla,
@xashen jj, jde po jedné
@sinala akorát teda nezávidim ti pak to hledání podle těch pidikódů 😅 ale já si myslim, že zase tolik odstínů se tam nenasbírá 🙂
prosím o radu kočky, začala mi ťahať spodná niť, šila som mužovi tričko, a začalo ju ťahať, ťahá aj na iných typoch látky, a doteraz bolo plne v pohode. Myslíte, že by stačilo povoliť napätie dolnej nite?
@stassy taky dávám přeložené do obálek a dobrý🙂
@dankakk softshellka super, Toník má teď bundiček dost, tak si matroš šetřim na podzim, snad bude čas na šití 🙂 ¨
@caramilla já nikdy ty pokojový orchideje nemusela, ale poslední roky si všichni vzali do hlavy, že je asi zbožňuju a tak jsem jich spousty dostala k narozeninám svátkům... většinou odkvetou a nic z nich neni, ale letos na jaře nějakým zázrakem vykvetly, tak je mam hned radši🙂, ale tak krásně oranžovou tedy nemám 😉 Většinou samý růžovky 😖
ušitý potahy jsem zatím nevyfotila tak tu jen pár týdnů starý fotky z barvení pro nás nešťastně bílých triček a bodyček
prosím prosím - kdo jste šil na Bratrovi dvojjehlou - spodní nit mi nejde cikcak, ale přitahuje to ty horní nitě k sobě, co s tím? kde se tomu reguluje spodní nit? DÍKY
@palosek Jo, tak ta orchidej je prý hybrid cattleya, kříženec s laelia - prý má ta kytka rodokmen nebo co a prý je fakt hrozně vzácná. Červený orchideje prý neexistují a musí se speciálně šlechtit a pokud se to povede, je to velká vzácnost a všichni po červených orchidejích jedou jak po nedostatkovym zboží za komančů. Hele náš farář je na orchideje něco jako my na látky 😀
Řekla bych, že mám tuhle 😉
http://forum.theorchidsource.com/ubbthreads.php...
@veronik77 já nikdy neměla problém, tak asi neporadím, ale spodní nit se nešteluje, jen horní. Když potřebuješ poštelovat napětí spodní, musíš to dělat inverzně napětím té horní niti🙂 Jestli máš dole kličky, tak napětí horní nitě musíš přidat = utáhnout jí = nastavit vyšší číslo.
@caramilla Peti tys mi dala s těma orchidejema já je sbírám a na podzim mi chytli breberku a umírají jedna za druhou 😢 a to jich většina byla svatebních.Nechtěla jsem řezané tak se mi sešla sbírka 🙂
Ale těch obyč těch co jsou všude.Tak ráno v šest jsem prolezla celý blog adoporučené a asi budu šít abych měla na orchideje 🙂 ty botanické jsou krapet dražší 😀
@michamicha mě nestraš 😀 😀 , jsem teď mimo, večer skouknu tabulku, snad mě neraní 🙂 🙂 🙂

@stassy jojo. mam je tam srovnane podle velikosti. uz mam plne dva tluste sanony za toho 1,5 roku, co siju.. 😝 za chvili tu budu zasanonovana 😀