icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
13. máj 2012

Tak jsem dneska došila "negativ" ke včerejšímu "pozitivu".

Ale budu si muset koupit kilometry kloboukový gumičky, nějak mi nejdou výstřihy, ostávaj, budu je muset tou gumičkou utahovat 😅

lenasss
13. máj 2012

ještě jednou připomínám ty patenty v MTX pokud budete nějaké chtít když ty dva nebyly tak doplnte do tabulky at se může zítra doobjednat https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

caramilla
13. máj 2012

@lillyzelvicka Vidiš a mě farář říkal, že orchideje jsou super tím, že nemají žádný škůdce a jsou v pohodě. Nestraš mě. Co ti to napadlo? 😖 Jinak Petrovi zase všechno zmrzlo, dal to do skleníku někdy v březnu a o Velikonocích mu většina orchudejí zbyla a ten zbytek živoří 😀 Já zatím nejsem vysazená na vzácné druhy, já se vždycky hlavně ptám "jak se to pěstuje, je to náročný, chcípne mi to?", měla jsem od Petra cymbidium a to mi uhnilo nebo co asi za půl roku nebo rok, květy jsem viděla asi 3 dny a pak jen "chšadlo, chšadlo, chšadlo až zcela uchšadlo..." 😀
Já jsem dřív orchidejím vzdorovala, ale letos jsem rozhodla, že ibišky hodím na kompost a budu mít jen orchideje, přežijou manželovo hlídání, neuschnou, furt kvetou a není s nima absolutně žádná práce. A jsou krásné a na jižních oknech se jim u mě daří 😉
Jak jsi to mysella, že jsi nechtěla k svatbě řezané, to jsi stála u oltáře s květináčem? 😀 😀 😀

Jinak já jsem dneska hotová, manžel nebyl doma a já jsem s Jasmínou umyla asi 13 oken (dohromady ze včerejškam jich bylo 26 😀 ), posekala celou zahradu, zasázela mečíky, jiřiny, vyplela 3 záhony a ještě jsme s Jasmí jezdily na nové klouzačce z balkonu, co jí přivezl manžel, bomba! 😀 Na šití teď nebudu mít asi tak 14 dní vůbec cit v rukou 😖

lillyzelvicka
13. máj 2012

@caramilla napadla mi je sviluška mrcha jedna a nejde se mi jich zbavit.Z cca 20 přežívá posledních 5 kusů.Musím na ně tvrdě chemii 😝
Ne v ruce jsem měla řezanou ale jako od hostů jsem si dala požadavek raději v květináči orchdej a to byla sbírka během jednoho dne 😀
tyjo 13 oken já mám 8 a to kuchyňské mě netankuje blé 😝 😅
Ale jinak jsem spokojeně vyšťavená nevěsta byla na zkoušce šaty ji sedí jako ulité takže budou dodělávky našiju korálky dodělám délku a je to 🙂

palosek
13. máj 2012

@caramilla 😀 😀 😀 i ty jedna...v neděli...a tolik práce...to nevím, jestli ti přibude ještě nějaká další orchidea 😀 😀 A to u vás neleje? U nás to byly navečer i malé kroupy... 😅 😅

michamicha
13. máj 2012

čus, já dneska došívala proužkatý trička, u obou klučičích v pohodě i proužky celkem dobře sesazený, ale u toho manželovo bléééé 😝 😝 😝 párala jsem a přešívala to 😝 😝 😝 ale nakonec to dopadlo celkem dobře, takže už chybí jen založit rukávy a dýlku a hotovo 🙂 po obědě jsem vytáhla tašku s věcma od kámošky, chce našít na mantinel do postýlky takový modrý hvězdy, takže s těma se budu prasit zejtra, už jsem jí dělala vloni povlečení a teď chce ještě mantinel, pak si vymyslela brynďák (dala mi s sebou i originál od lindexu, takže ať žije pajcování 😝 😀 😀 😀 ) a ještě chce zakrýt pidi dírky na tričku nějakou krajkou... dneska ještě převlíknu nitě v OL a pak celej tejden došívání asi milionu triček na rovnostehu 😝 😝 😝 doufam, že nezlámu poslední stretchovou dvojjehlu 😅 fotky dám pak všechny najednou, ať tady moc nespamuju 😅

caramilla
13. máj 2012

@palosek Ne, u nás bylo hezky, ani nepršelo. Dokonce bylo i polojasno, sekala jsem v tričku a byla jsem zpocená jak debil. Jasmína ale měla svetr a softbundu a měla ledový ruce, takže zima bylo, ale při tom sekání se člověk zahřál 😝
Ale jinak jsem teda oslavila svátek matek fakt "důstojně", mimo chvilky v kostele jsem si skoro ani nesedla 😝

@lillyzelvicka svilušky jsou svině, ty mi taky zlikvudujou vždycky polovinu truhlíků v létě a je pravda, že na ně ani postřik nepomáhá, vždycky nějak resuscitujou a jedou dál. Ty mám doma teda taky, takže to abych se bála o své orchideje ☹

beky52
13. máj 2012

@dankakk wau..suprová sukénka..musím ukázať najstaršej dcére..ona je na sukne 😉

lilly2711
13. máj 2012

Čauky,
tak po dvoch dňoch práce je softshellka na svete. Vzhľadom k počasiu je na čase. Ešte keby tak za mňa niekto upratal ten bordel zo šitia.....
V utorok máme s Nellie kontrolu v Glasgowe, tak som veľmi zvedavá, aj keď mám pocit, že má teraz celkom dobré obdobie.
Pridávam foto kabátika. Je to softshell kombinovaný + bavlna s úpravou waterproof. Je to do A-čka, lebo do školy nosíme uniformu, ktorá sa skladá zo sukne, alebo šiat, tak nech to k tomu sadne. Plánovala som to odfotiť na modelke, ale tá už dávno sníva v posteli 😀 😀 😀 . Našla som ďalšie dve krásne bavlnené látky s rovnakou úpravou, tak idem objednať, že budem mať na kombinovanie k nohavicovému soft.

lillyzelvicka
14. máj 2012

@caramilla jo no já už jsem je likvidovala chemii a prd na chvilku byl trošku klid a teď jsou zase tu 😝

Holky co používáte na navlhčení látkových ubrousků?

boudova
14. máj 2012
lillyzelvicka
14. máj 2012

@boudova ahojky děkuju a ty tohle používáš?

sinala
14. máj 2012

@lillyzelvicka používala jsem hrnek černého čaje + 1 lžíce olivového oleje. Jak byl A. větší, už jsem je jen namočila do vody.

http://rodina.cz/scripts/journal/journal.asp?id...

anastazieb
14. máj 2012

Holky prosím, potřebuju ušít kostým Brumbála pro dospělého.... Co byste doporučily za látku? Aby to nebylo moc drahé, ale lehké a splývavé? Díky moc

terezita
14. máj 2012

@lillyzelvicka ja ho pouzivala, ze zacatku. pak jsem presla uz jen na vodu.

sinala
14. máj 2012

jenom připomínám, je možnost objednání nití z Polimexu https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...

sufik1
14. máj 2012

zdravím po víkendu. VÝTOVORY KRÁSNÉ

ad. orchideje, teda nevím, já mám doma takový dva chcípáčky a mají furt puklice, přestože je neustále obírám.
@stassy pokud bys chtěla nějakou květenu, mileráda daruji, mám toho nějak moc.

ad střihy taky má šanony - jeden na dětské, druhý na dospělácké a třetí na plíny, hračky, tašky a další doplňky. Dávám do košilek a už jsem teda taky dost plné...

@anastazieb a necheš na brumbála tu teplákovinu z wendy? je to pravá modrá a klouže to teda dost ale je to lehké a na povrchu lehce chlupaté. Mám toho 3 metry. Pokud by nestačily, ještě 3 má @katka82 😝 Cena 29/m

anastazieb
14. máj 2012

@sufik1 a máš nějaký odkaz? Myslíš, že by se to na to hodilo? Kostým vypadá jako takový župánek, ale já udělám spíš jen hábit s dírou na hlavu a rukávama... Jenže nevím, jestli ta pravá modrá nebude moc ostrá, on Brumbál má takové spíš zašedlé barvy... Nehodilo by se na to třeba i to piké (nikdy jsem to neviděla-jen podle fotek tady)?
Fotka tady http://images3.wikia.nocookie.net/__cb200910250...

papajka7
14. máj 2012

@lilly2711 no panecku,krasna je 😵 to ma ine grady 😎 ,sa mi paci ta bavlna 😵 ,hod link kde to kupujes 😉

papajka7
14. máj 2012

@anastazieb mne by sa pacil na to zamat 😉 ,ale sit by som to nechcela 😅

anastazieb
14. máj 2012

@papajka7 samet by asi taky šel, ale nevím, jestli to pak nebude moc drahé, budu potřebovat asi tři metry.

snehovavlocka
14. máj 2012

@lilly2711 nadherna praca 😉

evaon
14. máj 2012

Idem sa priznat :o)
Zacalo to sitim latkovych plienok....tak som vas objavila a zacala citat 🙂 A to bola ta chyba 😉 Inspiracia bola obrovska a moje odhodlanie zacat sit aj nieco serioznejsie sa stupnovalo. Potom som sa zapojila do niekolkych hromadiek. A tu su prve vysledky: Merino set pre nas troch a softky pre malu. A mam niekolko otazok.
1. Sijete z latok ako je merino a inych pruznych materialov aj ked nemate OL? Ja mam len falosny steh a skoro som zinfarktovala, tak neviem, ci je to mojou nesikovnostou alebo to jednoducho tie elasticke latky moj stary stroj nezvlada.
2. Existuje aj vzorovany soft? By sa mi nieco take ziadalo, aby to nebolo take seriozne 🙂

caramilla
14. máj 2012

@lilly2711 Zuzi, nemám slov!!!! Právem jsi na sebe hrdá! 😀 😎 Ta bavlna teda je nádherná. A celé to ladění, krása. Jsi taletn, já to vím už dávno 😀
Včera jsem ještě spíchla tři rychlovky... Hlavičky u fotek jsou nefocený schválně, Jasmí strašně ječela a chtěla na klouzačku - manžel jí koupil včera v Makru takovou dlouhou klouzačku s hupsákem a dal jí to z balkonu a ona se chce furt jen klouzat....

macin73
14. máj 2012

@caramilla Ty tyrkysový látky jsou TAAAK KRÁÁÁSNÝÝÝÝÝ - já chci takyyyyy 😀

caramilla
14. máj 2012

@evaon Moc hezký a moc hezká pozadí na focení 😀 Já tu zkoumám celou dobu, jak tam držej ty soft gatě??? J8 nevidím ramínko, nic! 😀 A gatě líbí, moc hezké!
Jinak vzorovaný soft se podle mě v Balerině dělá na zakázku, kdysi jsme tu o tom taky brebentily, myslím... co na to řekne @animal - nenecháme nějaký vyrobit? 😀 😎

dankakk
14. máj 2012

paradne veci tu pribudaju 🙂
@lilly2711 nadherny kabatik, ty sijes tak nadherne cisto profiuhladne 🙂

@evaon super vecicky, to triko vpravo dole je podla akeho strihu?

macin73
14. máj 2012

@lilly2711 Nádhera, jen tu smutně koukám, pro mě nedostižitelná profesionalita...

caramilla
14. máj 2012

@macin73 Mě jen sejří, že mám tyhle dvě k sobě jen v té modré, a asi vlastně ještě v růžové, ale fialovou ani zelenou nemám ty drobný a červenou zase ty velký, Mráz jeden! 😀

dankakk
14. máj 2012

@papajka7 jj, je to kalhotovina. aj som sa bala, ze to uz nestihne vynosit, ale kedze sa nam poco takto pokazilo 😒 tak aj vynosime...