icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
14. máj 2012

@caramilla tak TAM bych já pracovnu mít nemohla, bych šila asi na klíně té houpajdy 😀 😀 tu já můžu

alinn
14. máj 2012

@caramilla jé mi máme od soboty tu samou ale červenou..teda tuším že o 60cm kratší ..a taky maximální nadšení 😎 a zkoušela jsem se sklouznout a vůbec se té radosti nedivím 😀

palosek
14. máj 2012

@caramilla klouzačka, houpačka perfektní...ale ta okna 😕 😕 😕 😕 malá,velká, největší...to sis teda mákla 😅 😅

arlette
14. máj 2012

ahoj, mohly byste mi poradit, kde se dá objednat látka s PUL zátěrem na ušití svrchních plenkových kalhotek? Na MMB jsem našla jen jednu prodávající.

palosek
14. máj 2012

@arlette 😀 😀 zkus na šijemdětem 😉

palosek
14. máj 2012

@sinala dyť je pěkná 😀 vesta. Dcera se asi taky nechtěla fotit, co? Ale taky hezká 😉

dankakk
14. máj 2012

Baby čr OT - objednala som si z fleru pár veci čo šli z čr na sk ako doporuceny list s váhou tesne pod 100g. Na obalke je postovne 68, ale predávajúca si naratala 130 - 95 kc za list na slovensko a 33kc za doporuceny list. Je to možné taka suma? Lebo som si to vyratavala aj na ceskaposta a tam mi to vyšlo za tých 68...

beky52
14. máj 2012

@ucitelka70 ..jej díky..krásna tá kvetinkovaná 😉 aj pružky... 😀

palosek
14. máj 2012

@veronik77 tak my možná celá rodina jo 😀 😀 😀 Ale já si starší holky naučila dost blbě...na léto celé boty, trekové, sandály, a do kostela, na zimu sportovní a kozačky......ale ted to omezuji, jde to ovšem ztěžka... 😖
@caramilla ...ale je to krásná sbírka botiček 😀 😀 😀

caramilla
14. máj 2012

@dankakk a nepočítala si něco za převod mezi bankama? Plus něco asi balné, ale i tak je to moc, napiš jí a chtěj vysvětlení, co v ceně přesně je zahrnuto, to je nejlepší🙂 Ono taky někdy to je tak, že to otipuje a pak jí to na poště vezmou za míň. Radši si řekně třeba víc, protože neví. Třeba ti to vrátí, určitě jí napiš 😉

veronik77
14. máj 2012

@palosek to my jak máme rovnou tři dítka, tak má nejstarší sandálky, aby šli (aspoň trochu) i k sukni i do kostela, a pak polobotky, plátěnky, zimu odchodí ve dvojich kožených botách - ale s nástupem školy očekávám vítr v peněžence. To budou balerínky a kozačky a tak... 🙂

palosek
14. máj 2012

@veronik77 mám ted trošku výhodu. Lepší botky po holkách jsem ted oprášila 😀 😀 a jako když najde...v těch sandálech není žádná převratná mooodní změna a sešlapané taky nejsou, měly je párkrát a porostla jim noha 😀
Jinak Len od Mráze už mám ušitý, časem hodím fotky...je skvělý ale mačká se úplně děsně 😠 😠

veronik77
14. máj 2012

@palosek len už jsem též ušila - mačkání mi nevadí - stejně nežehlím, tak to vypadá, že je to schválně. 😀 a mám i klobouček... 😉

macin73
14. máj 2012

Teda, teď si říkám, jestli jsem si neměla objednat tu kráčející patku... je jedno, jakou, nebo je lepší origoš? Mám Brothera NV10... Třeba bych to stihla ještě v té otevřené hromadce, co dělá @lenasss?

palosek
14. máj 2012

@macin73 ...já už ji doma mám. Zkoušela jsem s ní šít. Moc zatím nevidím rozdíl...asi je ta moje Veronica frajerka 😀 😀 Šije dobře i bez kráčející patky... 😵 😀

macin73
14. máj 2012

@palosek aha, takže ušetřím, jo? 😀 mě stejně došlo, že ji asi u Stoklasy mít nebudou, co? EDIT: jsem slepá, je tam i Strima... tahle by šla i do NV10? http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-v...

veronik77
14. máj 2012

tady je len 🙂 omlouvám se za neotočení fotek a nežehlení...

sufik1
14. máj 2012

@anastazieb tohle je fakt sytá modrá, asi by to bylo moc výrazné http://www.produktservis.com/katalog/wendy/vyplnek ten úplně dole - royal

jemi
14. máj 2012

@macin73 já mám singer 8280 a objednávám tu na kterou si posílala odkaz, měla by jít na všechny stroje s kyvným chapačem

macin73
14. máj 2012

@jemi No já právě nemůžu najít info, jestli má NV10 rotační nebo kyvný chapač...

sufik1
14. máj 2012

kráčejícím patka - blahořečím toho, kdo jí tady udělal reklamu. Na šití pul a SD a i sucháče je dokonalá. ¨Bez ní bych se vztekala o dost víc. A lastinu je taky super. Takže kapsovky už bez ní nešiju!!!!

@caramilla teda nad botičkama slintám. Já mu zatím koupila jarní, bačkorky a holiny 😕 a ještě musím sandálky. Od podzimu má z vel. 19 vel. 23... a to mu teda nechci nakupovat moc dopředu
A co dáváte dětem do vody? Crocsy? A nebo něco jiného? Jdeme do termálů, pak ještě v létě k moři, kde jsou kamínky.... 😕

season
14. máj 2012

@ucitelka70 nie, vôbec to nevyzerá na namotávanie 😀 😀 😀 ten tyrkysovosivo biely je pekný a dokonca je to obojlíc 😉 Ked sa teraz vyrovná MTX, tak idem na elastickú teplákovinu http://www.rumitex.cz/sortiment/elasticky-vyplnk , tú naozaj potrebujem, iné vypúšťam a myslím, že aj baby sú riadne vyšťavené. Takže uvidíme, či dáme nejakých pár farieb dokopy, tyrkysová je 100% 😝

sinala
14. máj 2012

@palosek no právě že chtěla a chtěla tam být i s normálním obličejema ne rozmazaným 😀 😀 😀 asi špatná fotografka 🙂

jemi
14. máj 2012

@macin73 tak to seš na tom stejně, já si psala o radu caramille a poslala mi tento odkaz http://www.sicistroje-shop.cz/jaky-chapac-vybra... a podle obrázku jsem poznala že mám ten kyvný 🙂 a taky ten rotační je spíš v profi strojech, což já nemám

sinala
14. máj 2012

@palosek @veronik77 to je ten problém holčiček chodících do kostela 😀 , to jsou aspoň 3 páry bot navíc - sandály, střevíce k sukni když je chladněji a celé boty když prší 😀 😀 😀 no a v zimě kozačky 🙂 .

sinala
14. máj 2012

@palosek nebo jsi frajerka ty 🙂

sinala
14. máj 2012

@sufik1 nevím, jak na ty kamínky, ale do termálů bych dala látkové boty do vody. Ony hezky obepnou nohu, crocsy jsou volné a mě osobně ve vodě vadí ve smyslu toho, že mi tu nohu nadlehčují.

dugyna
14. máj 2012

ahojte moje vikednove a dnesne pocinanie🙂

season
14. máj 2012
sinala
15. máj 2012

tak pán z Polimexu se ozval, poštovné by mělo být za 30 kg balík 16,5 PLN (posláno do Polska) , což je asi 102 Kč a ochotná @palosek ho vyzvedne. 🙂 🙂