icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
14. máj 2012

holky používáte velké kony do OL i na normální stroj?

alinn
14. máj 2012

@sinala já jo 🙂

animal
14. máj 2012

@terezita já od Bati kupuju zatím jedině značku Fare. Pegresky mě taky zajímaly, ale neviděla jsem je naživo ty jo??? Jak vypadá jejich stélka?? NO u nás jsou jaro léto taky jenom 2 páry bot a bačkůrky 😀 😀 peníze se u nás netisknou. Už vím, proč má @caramilla v haj...lu scan. Ho odrovnala, když kopčila bankofky 😎 😀
Zatím jsem malýmu koupila sandále (Santéčka) budou následovat pipočo (papuče) - DPK 🙂 a to vezmu asi rovnou s nějakýma teniskama

sinala
14. máj 2012

@alinn a zvládá to stroj odvíjet?.... asi ano, když je používáš, že? 🙂

caramilla
14. máj 2012

@alinn tak to jsi asi jedná na světě, kdo si myslel, že jsem normální 😎 😀
Ale jako ty boty jsou ve 2 velikostech, takže jich má v jedné velikosti "jen polovinu", nenosí je zároveň, koupila jsem jí moc velké sandály a zakopávala, tak jsem koupila ještě pak i menší 😀 Ale vím, toto jako obhajoba asi neprojde 😀

jemi
14. máj 2012

@sinala
@caramilla
jasně takže overlockovu patku nepotřebuji, nad kráčející jsem taky uvažovala, ale nevím jestli není pro mě zbytečná, jsem technik a kombinovaní látek mi nejde dobře(i kdybych měla tolik bot jako Jasmínka stejně bych nosila jen dvoje), takže já plánují šít softshel, polarflees... a to co v obchodě nekoupim=například kostými na tábor. Zatím jsem se žádnou látkou neměla problémy. Teď mě napadá, že mám doma lesklou, klouzavou látku ideálnou na luxusní šaty nebo halenku (kamarádky přinesla jako zbytek z Pietro -Filipi), ta by se s tou patkou šila dobře?

Až dcerka začne chodit plánuji harémky a balonovou sukni, ale tam asi taky tu kráčející nevyužiji?

caramilla
14. máj 2012

@animal jo, na chlapečka se to kupuje. Ale na mou Jasmínku, co má šatičky sváteční, látací, softshellky, harémky... to musíš mít ke všemu něco. Přece nebude nosit ke všemu jedny sandály?! 😠 😀
Sakryš s tím scan. jsi mě teda prokoukla. Ale já myslela, že napíšeš "už vím, proč Car šije ve dne v noci, vydělává Jasmínce na botičky", to by bylo přesnější 😀

lenasss
14. máj 2012

@alinn tak to nevím uvidím jak se domluvíme

caramilla
14. máj 2012

@jemi kráčející patka se dá použít na všechno, já s ní šila všechno, ale moje patka jaksi už dokráčela, vůbec to nechápu, ale nefunguje ☹ Kvůli jedné látce si patku nekupuj. Podle mě dokud nemáš, nechápeš, proč bys potřebovala, když máš, tak nechápeš, jak bys mohla šít bez ní. Je to jako s overlockem 😀

jemi
14. máj 2012

@caramilla náhodou já ty boty Jasmínce závidím 🙂 a kdybych veděla, že se budou dcerce k něčemu hodit a že nebude nosit jen jedny, tak bych jich taky koupila víc

lenasss
14. máj 2012

tímto se ptám kdy uzavřem stoklasu a strimu???? nějaké návrhy????

sinala
14. máj 2012

@jemi jak chceš 🙂 🙂 🙂 ale já jsem z kráčející nadšená a používám ji skoro na všechno, už se mi nestává, že se mi posune jeden díl látky ( stávalo se mi a nebyly to úplety 🙂 ) 😉

sinala
14. máj 2012

@jemi @caramilla caramilla má pravdu 🙂

jemi
14. máj 2012

@sinala
@caramilla
a je důležitá její šířka?, ted mají ve strime 3 druhy- úzká, standartní, rozšířená? (cenově je rozdíl mezi jednotlivýma docela slušný)

xashen
14. máj 2012

@sinala Taky to tak pouzivam. Kon je potreba dat do prava za stroj na stul, kde se normalne nachazeji ty spulky. Nit zahaknu za ty tycky, na ktery se nasazuji spulky niti. A aby se ty kony neskacely, tak je vlozim do trictvrtelitrovy zavarovacky. Blbe se to popisuje, ale funguje to, odviji se to rovnomerne, nikde to nezadrhava.

jemi
14. máj 2012

@caramilla @sinala tak jsem koukala na kyvný chapač, na rotační už moc na výběr není a sice vypadá moc dobře, ale 577Kč se mi za ní dávat zatím nechce :(

animal
14. máj 2012

@caramilla víš jak dlouho já musím ale přemýšlet jakou univerzální jednu barvu já škudlilka koupím 🙂 a stejně to není perfekto. No hlavně že mu koupím kvalitní boty.... teď chudák doma běhá naboso, bo má tu nohu velkou jak slon.

alinn
14. máj 2012

@caramilla 😀 tak já jsem docela chápající..akorát ty boty jdou mimo mě 😉 já mám jedny na léto jedny na zimu..a ještě si musím pořídit jedny co můžu nosit někdy mezi (ty co jsem měla do teď tak dochodily)..a dítku kupuju taky jedny boty na sezonu (zatím to vychází, že co výměna obutí to výměna velikosti) 😀 a můj muž má boty "celoročky" 😀 😀 ..ale je fakt, že tak trochu Jasmínce závidím 😀 😀 😀
@sinala já na ty nitě mám udělátko co tu na něj dávala odkaz @terezita - hrnek do kterého se vejde ta nit, k hrnku mám přidělanou dřevěnou tyčku (která je vyšší než stroj), na tyčce mám přidělané očko z drátku , kterým provlíkneš nit než ji navlečeš do stroje (vše je přidělané izolepou 😀 )
Když koukneš na nějaký obrázek OL tak to vlastně funguje stejně jako na něm ale dřív jsem zkoušela šít bez tohoto udělátka a taky to šlo..jen jsem musela dávat pozor aby se to nepřevrhlo a nevím co ještě..takhle je to pohodlnější 😎

lucijan
14. máj 2012

@fionka1711 krásný! A jak to máš hezky olemovaný, já se s tím vždycky trápím a zdaleka to není tak pěkný... 😔 Je to lemovací gumička nebo nějaká látka?

sinala
14. máj 2012

tak jsem konečně došila soft vestu pro Al. Spodní okraj je jaký je... ☹ tak se moc nedívejte 😀 😀 😀

sinala
14. máj 2012

@alinn ja mám k tomu podstavec už od koupě, tak uvidím

ucitelka70
14. máj 2012

@beky52 kukni na produktservis, dali nové látky - fialové, aj viskozu

sinala
14. máj 2012

@jemi já jsem kupovala a věděla jsem, že bude pasovat na můj stroj. Stála mě kolem 600 Kč. Na šířce asi záleží, psala jsem do několika eshopů a pro určité stroje jsou určité kr. patky.

ucitelka70
14. máj 2012

@season - niežeby som chcela namotávať, ale je tu pekný pásik http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou...

eldwen
14. máj 2012

@ucitelka70 mnaaam, nesel by jeste pirdat 😉

jieff
14. máj 2012

když jste u těch kráčejících patek, jednu jsem si koupila na zkoušku a bohužel mi nesedí na našem Singru. Dokonce mi u nás v galanterce pan pujcil na zkousku jiný typ a pak to uzavřel s tim, ze na takový stroj se kracejici patky nejspis nevyrábí a že mám za 14dní zavolat, že to zkusí ještě někde pohledat... Mě je nanic, protože s ní nemůžu sít jinak než rovnostehem - u širokých stehů naráží jehla do patky. Tak pokud by se některé z vás hodila je to tahle:http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-vrchni-p... Prodám jí za 300+poštovné

caramilla
14. máj 2012

@animal No, já minimálně musím mít bačkory, baleriny uzavřené, terénní kotníkové boty s membránou, sportovní sandály a pak otevřené boty k sukni. To je u nás na léto fakt minimum. A když vezmeš, že to mám ve více barvách (teda to, co je potřeba), tak je to masakr a když to ještě mám ve 2 velikostech, tak je to na 2 botníky 😀
Boty má kvalitní, ale nemá všechny nové 😖

@jemi Unosí víceméně všechny, jen ty lesklé červené se mi moc k ničemu nehodí a ty jsou zrovna kupovaný nový za hustý prachy (sice na MMB jen za 650, ale na to, že je měla zatím asi 5x je to fakt moc)

Patka - já měla univerzal od Janome a na Brotehr 0-5mm to bylo OK, jen to šilo do šíře 4,7 nebo tak nějak, na 5 už to "píchalo" do patky. Teď jsem měla Brother 0-7mm, ta byla super, ale dokráčela, šunt jeden... Nová stojí přes litr, takže jako ty se na to asi už vykašlu, ale pláču, pláču, je to super věc, pro začátečníka 2x super. Mě na tom jen s..., že při každé výměně např. za zipovou a zpět, se to musí demontovat šroubem 😖

@alinn Jasmí za zimu udělala 3 velikosti bot 😀 Asi tě ale překvapím, že měla na zimu troje boty, nejmenší velikost měla kožené kozačky, pak další velikost goretexové sněhulky a pak poslední velikost zase kožené kozačky a nosila to všechno je všemu, v zimě se to snese. A měla všechny kupovaný i nový, to bylo peněz, za jedny boty stejně jako na MMB za 4 😀

caramilla
14. máj 2012

OT - bonmot od švagrové z písemky ze ZŠ:
"Tatínek od prasátka je prasák a od kuřátka kuřák..."

fionka1711
14. máj 2012

@lucijan dakujem za pochvalu, je to lemovacia gumicka 🙂

caramilla
14. máj 2012

Na přání...
Jasmí má novou klouzačku, maminka novou houpačku, obě jsou spokojený, jen to zábradlí nějak chybí...
Zvlášť bedlivě sledujte lesknoucí se okna!!! Za tím velkým oknem terasy mám pracovnu, snad není vidět ten šílenej bordel...