icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
15. máj 2012

@boudova @animal pro tucnakomily.. http://hamburgerliebe.blogspot.com/2011/09/ping...

haha, tak kdo si vezme pastelky a bude si tu malovat? 😅

animal
15. máj 2012

@terezita tak na té růžové je to fakt HNUSNÝ, ale na té modré ujdou.

boudova
15. máj 2012

@animal jojo, já vím 🙂 mě se tyhle jen šíleně líbí 🙂 mě hrozně baví si guglit v obrázkách 🙂 vypadnou skvosty.

animal
15. máj 2012

@boudova no tyhle se mi taky líbili, ale jen je umět hezky načmárnout 🙂

boudova
15. máj 2012

@terezita fuj tam maj pěkný látky, to sem vůbec nedávej 😠

sinala
15. máj 2012

@alinn já jsem byla rozhodnutá druhému dítěti kupovat všechny boty nové. Nikdo v mém okolí to nedělal jen jedna kamarádka říkala, že by to dělala taky tak. Jen jak pak bylo 2. dítě nekupovala jsem a nekupuji všechny nové 😀 , a kamarád ortoped mi řekl, že dává i po synovcích 🙂 🙂 🙂 a že záleží hlavně na noze, jak je jednou slabá, tak nová bota to zas tak nevytrhne. A pak si vyber 🙂

terezita
15. máj 2012

@boudova mas koukat jen na obrazek toho tucnaka a dal uz neklikat! 😀 😀 😀

sufik1
15. máj 2012

@boudova a já už mám tučňáky doma, heč. oranžové a modré ještě u @terezita, jen jsme ještě nestřihla.

@animal já jsem pro nějakou originální látku. Jen se bavíme o úpletu a nebo softu? A určo to chce nějakou uni.

ad botky- mě se začal stavět v září, tak měl boty hned - venku na pískovišti to v září ani jinak nejde, bylo fakt chladno. Ale doma běhá bosky ještě teď... bačkůrky dávám občas a nebo u babiček, kde je dlažba.

Jinak dědění bot - dobré mi přijde mít jedny "hlavní" nové i pro další děti a když je zmáčí a pod. tak mít záložní ty nošené

michamicha
15. máj 2012

@animal Mareček se ještě nechá nosit v nosítku? to ten náš lumpajz ani náhodou 🙄

terezita
15. máj 2012

@sufik1 jojo, cekaj tu na tebe 😉
a ja musim i ty moje latky konecne vyprat, mam tu ty uzasne slony 😵 http://hamburgerliebe.blogspot.com/2011/09/die-... ruzove jsem si koupila a metr modrych vyhrala 😀
@michamicha hele ja nosila em. v nositku jeste kdyz mela 2,5 roku, bo jsem opozdena a krosnicku jsem koupila az letos k vanocum.. ale ona je od m.rozmazlena a kdyz je m.s nama tak nechce moc chodit, takze jsem ji ani ukecavat nemusela..

alinn
15. máj 2012

@terezita já díky botám fare kupuju superfity 😀 teda první dvě velikosti obutí jsme měli fare..a ty teda byly parádní..všechny náležitosti (co jsem se kde dočetla) co má zdravá bota mít i měkká podrážka plus to je české.což je milé 😀 ..ale ty větší boty bohužel neohnutelný..což teda nechápu 😅
A s tím během..já si myslím, že je to super..ale já běhat bohužel neumím..tak se trápím..a hlavně jsem se trápila ve škole kde jsem dlouhé tratě nedávala a musela jsem je pro velký úspěch běhat 2 krát a ještě k tomu se mi smáli spolužáci, kteří si užívali pohled na můj hrudník..no peklo.. 😀 😀 😀

nevíte někdo jak se dá naučit běhat? Moje švagrová prý taky neuměla...a ve škole taky běhávala až jako poslední a když se na to její dědeček nemohl už dívat tak jí to naučil..ale už neví co a jak to bylo..ale prý pak běhala mezi prvními a učitelka nechápala..což je vtipný..když učitel nechápe..jak se někdo něco může naučit 😀 😀

@animal no s tím obouváním se mě právě tchýně mé švagrové (jiné než je řeč výše), která má dítko o měsíc starší než to mé tak úlisně ptala jakto, že mé dítě nemá ještě botičky..tak jsem ji řekla, že nechodí..a tak se zeptala ale leze ne? Tak jsem jí řekla, že právě že leze..tak ji nebudu dávat boty 😎 ale oni si mysleli, že mám asi divný dítě, když ho nosím. Jsme nepoužívali kočár..protože ho nesnesla..a pořád jsme ji nosili..tak to asi vypadalo, že neumí nejdřív lozit a pak ani chodit..což se u kočárkových dětí tak nějak asi neřeší..já nesla roční dítě..domů..po té co asi hodinu pobíhala venku po louce a hrála si a ta paní tchýně mé švagrové na mé dítě volala "ty nemáš nožičky, že se neseš?" Tak jsem ji vysvětlila, že teď své nožičky dosti využívala..a tak už jsou unavený 😀 by mne zajímalo..jestli se tak ptala i kočárkových dětí 😀 jo ty historky jsou už cca 3 roky staré..teď už snad všichni vidí, že umí chodit 😀

alinn
15. máj 2012

@sinala to říkám pořád chodit na boso 😀 si myslím, že tak se noha nejlíp posílí..protože ji nic nedrží..tak musí 😀 jen se divím, že nejsou ani lidi na vesnici zvyklí chodit bosky..se nám diví, že nechám dítě běhat na boso...já chodím taky..to abych věděla jak se asi tak to moje dítě cítí..teda jako abych věděla jestli zem není moc chladná..a zvládáme chuzi i běh po kamenité cestě 😀 Dítko od doby co chodí..a já vlastně taky od doby co chodí..do té doby to bylo au 😀 😀

alinn
15. máj 2012

@animal @boudova @terezita @sufik1 a všichni..... nechcete udělat tabulku kde by se hlasovalo (nebo navrhovalo) o tom co nechat potisknout, čím nechat potisknout a v jakých barvách? 🙂

sufik1
15. máj 2012

@alinn ono asi spíš jde o to, něco graficky vytvořit. I takový tučnák může vypadat 20x jinak, že....
Ale jestli chcete, mohla bych hodit anketu na blog někam do lišty, tak by to bylo vidět hezky v %. A nebo to umí i exel na googlu? Mohl by.

komisakpd
15. máj 2012

@ucitelka70 ano, dakujem za stranku...:D

komisakpd
15. máj 2012

dievcata potrebujem poradit...potrebujem sit pevne tasaky ...take lanove...cez pleceia..noneviem odkial latku a potrebovala by som aj nejaky strih...niekto tu uz tasky sil...poradte...

ja skusim nieco dat z netu aby ste mali predstavu o com tocim...len prv ta latka..ze odkial?

alinn
15. máj 2012

@sufik1 no tak to bych udělala taky anketně...jako že bychom si tu vyhlásili soutěž o nejlepší návrh ...ale asi bych šla do nějaké uzavřené skupiny..a nejdřív by se to chtělo dohodnout na to co kreslit (i když je fakt, že někdo má rád tučňáky ale podle zpracování by šel spíš do opic) no ale já bych to dala asi na jedno téma 😎
a tu tabulku kde by se hlasovalo bych udělala tak, že by si tam každý napsal klasicky jméno a emajl (ať se lépe komunikuje) a napsal tam co by chtěl..popřípadě co by mu z ostatních návrhů nevadilo..a pak by se to podtrhlo a sečetlo..a začalo se navrhovat..tedy jako kreslit 🙂

komisakpd
15. máj 2012

nieco na taky styl...len co sa strihu tyka...bez zipsov

http://www.all4men.sk/kategoria/kozene-doplnky/...

palosek
15. máj 2012

@terezita ...ty vždycky objevíš nějaké úžasné látky 😉 Ještě, že si myslím, že k nim nemám přístup 😝 😀

anastazieb
15. máj 2012

Já hlasuju za jakýkoli uni vzor, který hlavně NEBUDE NA BÍLÉ 😉 Takže třeba žlutá, červená, zelená 😉

maly_prcek
15. máj 2012

Pěkné výrobky tu máte, já už taky začínám letnit 🙂 Brzy hodím foto, dnes jsme byli v Brně na kontrolu u doktorky a tak jsem totálně mrtvá, páč jsem do 2 do rána šila (děcka jedou do města, tak musí mít nějaký pořádný ohoz 😀 )

Jinak Davka má boty - goretexy, tenisky, sandály, gumáky, nášupky alá crocs, ale vidim, že bych měla šetřit na holčičku 😝 To už MM opravdu trefí, teď jak jsem se stěhovali viděl můj arzenál (a to já na ženskou toho zas nějak extra) a nechápe... že to nedám do botníku na 4 páry bot jak on 😀 😀

Já bych si aj zakreslila, už jsem chvilu nic nekreslila a nějak začínám mít absťáček... 😉 😉 😉 Samým blahem jedním tahem obrázkový soft maluju... 😀 Hlavně ne světlý, ať to nemusim prát a unisex, ať může Elinka dědit 🙂

boudova
15. máj 2012

to já můžu nakreslit maximálně ten jednobarevnej podklad 😀

maly_prcek
15. máj 2012

Jo a ještě jsem zapomněla napsat - mělo by se něco kreslit, páč já tu mám ambice kreslit po nábytku, kreslit obrázek manželovi do pracovny, pokreslit mu garáž a tak... a můj muž tohle mé nadšení absolutně nesdílí... Takže kresleme - v zájmu zachování mého manželství 😀

terezita
15. máj 2012

@palosek no ony kdyz jsou slevy tak brouzdam na dawande.. 😀 😀 😀

uff, ted tu striham ve velkem, jedu na par dni na moravu, beru OL ssebou, abych se nenudila, tak at tam mam co delat. ale uz mam z nuzek pomalu mozol.. 😀
@maly_prcek tak to je faaaajn, ze se nasel prvni dobrovolnik! 😉 😀

maly_prcek
15. máj 2012

@terezita Supéér, aspoň jednou v životě něco vyhraju, když budu sama 😀

dugyna
15. máj 2012

tak foto malej softovej bundy..nazehlovacky co som na nu mala nejdu nazehlit :( nie su na soft..

palosek
15. máj 2012

@terezita ...co takhle řezací kolečko??? 😀 😀 😀
Jinak...pyžámko z Dadka froté odstřižků...hádejte, proč máme dvoje stejné pyžo-kalhotky??? 😅 😅 😅

terezita
15. máj 2012

@palosek hele ja tam mam same zatacky 😅 😀 a s koleckem nejak kamaradka nejsem. jeste porad ne.. ja s nim rezu jen rovne cary 😀

beky52
15. máj 2012

@ucitelka70 jeejj.díky..super..zajtra idem strihať..presne tuto inšpiráciu som hladala..užasné vrecká aj ten pássssss..díkkky 😉 😉

palosek
15. máj 2012

@terezita ....tak zatáčky, jo??? 😀 😀 😀 To už doháníš Car?? 😅 😅
A ještě další spamíky...Lněné 3/4 kalhoty pro nejstarší...ta kapsa už je opravená...jen jsme ještě neměli čas fotit...i tak jí byla zima... 😅 😅 😅