Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek sis stříhla blbě nohavice ne? 😀 😀 😀 to se mi povedlo s rukávama u zimní softky 😅
jo, už se chci asi 2 dny zeptat (a pokaždý na to zapomenu) z jakýho materiálu by se dal ušít závěs do koupelny? myslím ten do vany, aby necákala voda při sprchování ven 😅 nutně potřebuju místo toho igelitovýho nějakej pratelnej 🙂
@michamicha No mě napadl PUL nebo soft kalhotovina, nebo ještě ta nepromokavá prostěradlovina ze šijeme dětem. Jen jestli to nebude na obyčejný závěs moc drahé. To pak bude neobyčejný závěs. 😀
@mooncaa no mně spíš napadl nějaký šusťák nebo tak něco... PULu by mi bylo líto, přece jenom toho potřebuju 250x150cm 😅
@michamicha nechá se nosit, ale jen vepředu, vzadu to nesnáší 🙂
jinak jsem totálně nevyspalá 😝 šla jsem si lehnout jako obvykle v 1 s tím, že budu vstávat v 7 a co myslíte... Vojta se vzbudil v 5 (teda vzbudil ho asi manžel když vstával do práce a zaspal o 20 minut dýl) a v půl 6 mě manžel přišel vzbudit, že ať si jdu zabavit dítě, že on se musí chystat do práce (jede na služebku až do pátku)... takže já už teď padám na hubu, ani kafe mě neprobralo 😝 a za hodinu vyrážíme směr magistrát udělat Vojtovi tu občanku, tak se těším jak budu nervní, že si nechce sednout do tý jejich židličky na focení 😅 teda on to bude boj už doma, si zase nebude chtít sednout do golfáčů 😅
@michamicha ja mám záves z jysku do sprchy a je prateľné...
@michamicha to stejné se nám stalo v sobotu, šli jsme spát pozdě a malej jak na potvoru vstal dříve než obvykle.
@michamicha a co pratelný závěs z IKEI? My máme 🙂 koukám, že mají stále kolem 250,- na focení držím palce - my včera zvládli všechny děti na pas a paní u okénka byla úžasná 🙂
@michamicha šel by z PULu, ale asi by byl trochu dražší 😀 😀 😀 , za to hezký 🙂
@beky52 niečo pre dvojičky
http://www.craftpassion.com/2012/05/sock-bunny-...
@veronik77 já si právě chtěla ušít nějakej, aby mi ladil 😅 ale asi ho teda koupim v ikea 😉 nebo kouknu dneska v domě látek u nás jestli nemají nějakej vhodnej matroš třeba v akci 🙂
moncaa už odpověděla, to jsem nečetla než jsem začala psát 🙂
ak by ste daktorá chceli strih na nohavky - http://www.craftpassion.com/wp-content/uploads/...
@michamicha já mám neigelitový z jysku a spokojnost
@komisakpd http://www.craftpassion.com/2010/10/sewing-reve...
a skús pozrieť aj v jysku, sú tam celkom dobré látky...
ahoj holky, prosim je este otvorena hromadka na nite z polska? date mi link prosim
baby opakujem sa...
potrebujem poradit...potrebujem sit pevne tasaky ...take lanove...cez pleceia..noneviem odkial latku a potrebovala by som aj nejaky strih...niekto tu uz tasky sil...poradte...
ja skusim nieco dat z netu aby ste mali predstavu o com tocim...len prv ta latka..ze odkial?
@ucitelka70 dakujem...len hladam kus iny strih...to ma byt taka prirucna taška "prvejpomoci"
@komisakpd takú som hľadala aj ja, chcela som deťom na chalupu, ak nájdeš, daj link....
no zatim nic
@ucitelka70
@komisakpd aj ttu sú nejaké, ale nie na to, čo chceme
https://picasaweb.google.com/115719757138253216...
@ucitelka70 no daju sa nejake poupravovat na ten stranke...a ty co presne hladas?

@palosek to pyžámko mi připomíná jeden film.....sakra jak se jmenoval.....jo Noc na Karlštejně.