icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
16. máj 2012

@komisakpd presne ako ty- príručná taška prvej pomoci na chalupu.. stále treba nejaký obväz, peroxid, kvapky do očí a pod., tak aby sa to nepohadzovalo kadetade- ale v peknej taštičke

komisakpd
16. máj 2012

@caramilla aky druh latky je dobry na pevnu tasku prehodenu cez plecia?
@ucitelka70

komisakpd
16. máj 2012

@zojec...neviete...uz isla Zoja rodit?

papajka7
16. máj 2012

@komisakpd ano zojec to ma pravdepodobne uz za sebou mala na dnes planovany cisarsky kvoli vysokemu krvnemu tlaku,ked budem vediet viac tak hned dam vediet 😉

boudova
16. máj 2012

Holky, kdo má zájem o scan téhle knížky, písněte mi do mejlu ( adresu najdete třeba tady https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao... )

komisakpd
16. máj 2012

@papajka7 dakujem...daj vediet,...

palosek
16. máj 2012

@boudova ...jo vlastně 😀 A být v jiných barvách, tak slávii. 😉

palosek
16. máj 2012

@michamicha bingo 😀 😀 😀 A je správně...ale mě to namíchlo. Jsem jí chtěla udělat celotyrkysové...a prdlajs... 😠 😠

piecee
16. máj 2012

holky..že se vám do toho míchám 🙂) kdyby jste chtěly nějak ty tučňáky zpracovat můžu pomoct...jsem grafik a mám graf.program na úpravu. 😵

michamicha
16. máj 2012

tak jsme zpátky doma, to byla zase akce 😝 začalo to už doma, Vojta se odmítl oblíkat, do kočáru si kupodivu sedl dobrovolně, cesta tramvají taky OK, ale po příchodu na úřad to začalo... po 5 minutách (přišli jsme o 15 minut dřív než jsme byli objednaní) začal fňukat a vylejzat z kočáru, tak jsem ho teda vyndala, chvíli ho tlačil kolem dokola, pak šel zkoumat automat na kafe a potom už nás volali... nejdřív prozkoumával celou tu kukaň, pak když jsem si ho měla posadit na klín kvůli focení, tak dostal okamžitě hysterickej záchvat a odmítal spolupracovat, se bál tý ženský, která mi před obličejem držela ten bílej hadr 😅 paní mu chtěla půjčit nějakej zvoneček, pak plyšovej přívěsek na klíčích, no nic nechtěl a řval jak tur, byl úplně rudej 😅 tak mě ještě napadlo vyndat z kabelky papír a propisku, no a ono to zabralo, okamžitě se zklidnil, fotka teda nic moc, vypadá tak jak nějakej zločinec, když ho fotí policajti 😅 😀 😀 ale hlavní je, že s fotkou byla paní spokojená a my mohli vypadnout ven 😀 😀 a ještě když jsme šli zaplatit poplatek za tu občanku, tak cestou k pokladně Vojta zahlídnul chlapečka jak baští rohlík a scéna pokračovala 😅

jinak jsem si koupila tu pružnou nit a můžu konečně trénovat to žabičkování 🙂

animal
16. máj 2012

@michamicha no jo děti, mě M. v pondělí u doktorky viděl jíst chlapečka ovoce z jeho krabičky a nutně mu to potřeboval ujídat, naštěstí paní nebyla proti 🙂 no to je děs, ještěže my mámy se chápeme 😀 😀

jinak M. nárt je stále oteklý, ale otok ustupuje, v krvi nic neměl a sterilní moč se mi nepodařila, ale budeme zkoušet znovu zítra a tak si necháme dovyšetřit na bakterce moč.

lenasss
16. máj 2012

přišel mi email že zasilka z MTX je už u PPL tak to zítra dorazí jen mě zarazilo že na strankach MTX je částka jiná než u PPL v MTX je vyšší 😒

daisyr
16. máj 2012

@michamicha jé, to nezávidím, já na tyto akce většinou musím s manželem, ten to nějak zvládá lépe a kupodivu naše focení na pas v 1,5 r bylo super, podíval se na medvídka, co mu paní ukázala, ona blejskla a hned to vyšlo dobře 🙂 Zato dnes jsem byla na kontrole v poradně a měla jsem jít až odpolko s manžou, jenže mi volali, že mě musí posunout kolem poledne, takže jsme tam dojeli, Táda hotový, normálně už takto jí a pak jde spát , do té doby, než jsem vlezla do ordinace, tak to bylo ok, ale pak byl řev a upokojil se až po chvíli, kdy já ležela na lehátku (utz) a on stál na takovém stolku s nějakým mikroskopem či co to bylo a hlavičku měl opřenou o mé břicho 🙂)

lenasss
16. máj 2012

a jinak likviduji zásoby látek nasyslených za cca 6měsíců 😀 😀 a že jich je opravdu mnoho.Dneska jedny tepláky pro manžu z bambusového výplnku z MTX z minulé hromádky je naprosto úžasnej se mi strašně líbí 😝 ale mě už nezbylo na tepláčky tak moje jsou z wendy sportovního v akci taky z minulé hromádky 😀 😀 ale toho mám zas tak mooooc že budou tepláků mraky 😅 jen se mi moc nelíbí ale na doma dobrý látka dobrá jen ty barvy 😀 😀 😀 kdybych našla foták tak bych dala i fotky ale nějak záhadně se stratil to ho asi zase manžel půjčil tchýni aby se podívala jak rostou její vnuci 😎

michamicha
16. máj 2012

@daisyr nás čeká ještě v pátek kontrola na alergologii a protože manžel bude na služebce, tak teda nevim jak to tam s ním sama zvládnu 😖 budou mu nabírat krev na nový testy, to bude boj 😔

daisyr
16. máj 2012

@michamicha no braní krve, toho se také bojím, nezávidím, ať to proběhne co nejlépe 😉

papajka7
16. máj 2012

tak mam dobru spravu od @zojec,dnes rano okolo 8 sa narodil MIsko,mal 3660g a viac neviem,ale tesim sa 😵 a pekne ho vitam,gratulujem 😉

animal
16. máj 2012

jééé @zojec tak to gratulace a vše nejlepší prckovi do nového světa 😀 😀

monr
16. máj 2012

@zojec prajem malému Miškovi všetko najlepšie a vitaj drobček na tomto svete 🙂 gratulujem

animal
16. máj 2012

tak děvčata o potištěném softu si nechejte pouze zdát 😀 😀 😀 😀 😀

Odběr 1000 metrů a platba 15-20tis za zhotovení matrice 😀 😀 😀 😎

lilly2711
16. máj 2012

@zojec obrovská gratulácia...nemohol počkať do zajtra, boli by sme dvaja oslávenci 😉 😉 😉

Babaulky, idem sa ozvať dnes, zajtra budem busy, mám narodeniny ( že Kristove roky 😀 😀 😀 )
Včera sme mali tú kontrolu v Glasgow na kardio. Záver je : stav nezmenený, značne počuteľný šelest, subaortálna stenóza nezmenená, približný dátum operácie - november. Inak prospievame vzhľadom k stavu dobre, dýchanie sťažené, ochrnuté hlasivky sa nelepšia, nevydávame žiadne zvuky, negagoceme ani nič podobné, len chrčíme, takže objednaní opäť na ENT ( krčné ). Hmotnosť prijateľná, dĺžka aj za dvoch 😀 😀 😀. Vysvetlili nám aj čosi z priebehu operácie, viac som vedieť nechcela....chcem sa ešte aspoň pár mesiacov tváriť, že sa nič nedeje 🙂.
Tak padám robiť tortu....aby som si mala čo dať a zjesť 😀 😀 😀

alinn
16. máj 2012

@animal 😀 😀 😀 to dáme 😉 😀

animal
16. máj 2012

@lilly2711 tak doufám, že příště budou trochu lepší zprávy od drobkovi 🙂

animal
16. máj 2012

@alinn 😀 😀 😀 😀 😀 hele pro představu, posledně, když jsem klela to množství softu doma, tak to jsem toho měla 655metrů nebo tak nějak 😀 😀 😀 😀 😀

piecee
16. máj 2012

@terezita Prosím tě ...stuhy atd jsou už objednané asi že?

animal
16. máj 2012

@piecee jojo terka už psala, že už má objednáno

piecee
16. máj 2012

@animal aha škoda safr chtěla jsem přihodit ještě střih na nonita kalhoty (po shlédnutí krásné verze sufika🙂) tak příště

terezita
16. máj 2012

@piecee jojo, jsou.. strihy uz jsou na poste a stuzky se zrovna v nemecku bali. pristi tyden by to tu melo vsechno byt, pak pobalim a budu rozesilat.
@lilly2711 ke kristovym letum preji vse neeeej! ja je slavila loni.. 😀 a drobcici prejeme hodne zdravicka a drzime palce, at se to casem aspon trosku zlepsi!
@zojec juuu, moc a moc gratulujeme, at vam maly dela jen a jen radost!!
a vic nedocitam..

ja dnes dorazila na moravu k rodicum.. no vcera jsem jeste zurive balila overlock, latky, strihy, jeste jsem narychlo nasmikala asi 10hadru, abych to tu vse dodelala no a za brnem jsem si v aute vzpomnela, ze jsem si nevzala pedal ke stroji.. 😀 😀 😀 no nastesti tata zavolal nejakemu opravari a tem ni ho hnedka (a dokonce zadara) pujcil 🙂 uff!

stassy
16. máj 2012

@terezita To je dobrý s tím pedálem. 😀 😀 😀

stassy
16. máj 2012

@terezita Jo a muchomůráky ve vel.110/116 od Tebe vezmu ráda, ale platit můžu až další měsíc, tenhle už mám vybráno. 😅 🙂