icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
16. máj 2012
jemi
16. máj 2012

@sufik1
@caramilla
nás čeká akce pas 31.5. 🙂 brečení se nebojím to zatím na veřejnosti neprovozujeme, ale spíš se bojím, že paní nebude s fotkou spokojna, holt ve 3 měsích ještě malá nerozumí, že se nemá smát....

caramilla
16. máj 2012

@boudova do kombinace by mohl být tento hezkej http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5479-upl...

jemi
16. máj 2012

@caramilla já objednávala z domu látek dva týdný zpátky a ted jsem tam koukala a mají nově hezké prací kordy 🙂 ale kuli 1m látky objednávat nebudu

caramilla
16. máj 2012

@jemi hele, oni jsou zvyklí. Jasmí na focení úplně v pohodě, to ona je cvičená opice, je zvyklá, že 😀 Ale spíš ty šílené frotny, 10000 papírů a 10 rodných listů na jeden blbej pas, byla jsem na úřadě asi 6x, hrůza a děs. Bez on-line rezervace bych se na to vykašlala a jela na dovolenou na šumavu, fronty jsou tu na dlouho. Jeden klouček v kabince ječel 30 minit, dával si ručičky před oči a fakt byl problém tu fotku udělat. Zlatá moje modelka 😀
Ona se malá nebude smát furt, neboj, oni něco vyberou, hlavně nesmí mít otevřenou pusu a musí čumět směrem na ni. Náš Šimon má pas s fotkou, která je jak, kdyby ho někdo fotil jako skinheda při nástupu do vězení 😀

papajka7
16. máj 2012

@lilly2711 jej tak vsetko najlepsie 😵 ,Kristove roky budem mat aj ja za dva mesiace 😀
nellinke posielam pusu,a nech nadalej prospieva dobre 😉,joj aby to uz bolo za vami vsetko
aj tak si silna,ze to tak zvladas 😉

ucitelka70
16. máj 2012

@lilly2711 všetko najlepšie k 33-ojke, želám Ti, aby starosti sa zmenšovali a radosť zväčšovala

animal
16. máj 2012

@caramilla no tos tady ani neměla psát, kráva jedna slepičí.....

animal
16. máj 2012

@boudova medvědi už jsou tam trochu delší dobu

alinn
16. máj 2012

@caramilla no já věřím, že existuje něco lepšího než systém peněz (ale co to je..tak to ještě nevím 😀 )
a myslím, že když se mi to nelíbí..tak není špatný od toho utéct (pokud to nemohu změnit)..ale asi by nebylo od věci utíkat dál než jen do dvora... 🙂 A nejsem si jistá, že je to pokrytectví..ono to je právě o tom, že odtud neutekli..a platit musíš, už jen za to že tu žiješ (tedy pokud nejsi přihlášená na pracáku) tak prostě peníze potřebují..ale nikdy jsem je do hloubky nepoznala..tak nevím jak vlastně žijí..jen vím, že jsou 🙂 A třeba tu zůstali..protože to chtějí změnit?

michamicha
16. máj 2012

@boudova jo, tak já bych k tomu do kombinace doma něco našla 🙂 už ho mam v košíku 🙂

animal
16. máj 2012

@caramilla Německo je EU tam stačí do 21.6. mít dítě zapsané v OP 🙂 proto nikdo nic nechtěl. Od toho června bude muset dítě mít OP po EU a mimo EU vlastní pas.

animal
16. máj 2012

@caramilla a ano ano, kilometr látky už je na nás všechny docela fakt dost

stassy
16. máj 2012

@terezita Ok 😉

Prosím, kdo máte doma Hard nitě tmavě hnědé - mohly byste mi napsat číslo? Koukám na stránky Polimexu a zaprvé na těch pidi náhledech nic pořádně nevidím a zadruhé názvy mi moc nepomáhají.. 😀 Díky.

caramilla
16. máj 2012

@animal Ne, nechtěl nikdo nic, protože hranicema profičíš a v německu nás nikde nikdo nezastavil a nelegitimoval 😀

@alinn Systém fungující bez peněz je jedině království Boží, jediný útěk je sebevražda a to si nejsem jistá, že je zase s královstvím božím úplně kombatibilní 😀 Podle mě nejde udělat svět bez peněz. Nemůžou dělat všichni všechno a nemůže být prostě všechno všech už jen z jediného jednoho důvodu, protože ve světě je zlo a nespravedlnost. Kdyby si každý bral jen to, co potřebuje a dával tolik, kolik dovede, nečekal vděk a všichni byli svatí a dobří, tak by to fungovalo, ale takoví nejsme, nejsem taková ani já a to se snažím se chovat slušně, ale neumím to... Jsem prostě do tohohle systému moc velkej hříšník... ☹
Kršňáci svět právě nemění, ale utíkají. Proti tomu nic nemám, a ani bych neměla, kdyby věci prodávali, a tak si vydělali na živobití. Ať se každý uzavře ve svém světě, ale nemám ráda pokrytectví a nedotaženosti, prostě se mi to příčí, utíkat před světem, zavřít se a pak chcít na ten svůj útěch přispět darem... Evidentně jejich filosofie má díry ... Ale teda jinak radši Kršňáky než politiky!!! 😀 😀 😀

Btw. slavím už od včera, otvírám šampáňa a čekám s výstřelem na chvíli, kdy Rath oznámí rezignaci ze svých funkcí, hlavně z té hejtmanské, i když náš kraj zlikvidoval tak, že už to po něm stejně nikdo asi nikdy nespraví ☹

anastazieb
16. máj 2012

Stassy já mám tuhle http://www.sicistroje-shop.cz/hard-nit-kod-1912... je to číslo 191218

boudova
16. máj 2012

@michamicha nevykoupit 🙂 já ještě přemýšlím

veronik77
16. máj 2012

@caramilla jojo, to se asi slaví všude... krabice se "sedmičkou"

boudova
16. máj 2012

@caramilla já doufám, že se z toho ten rath nevykecá, taky volím ve středočeském kraji 😠

veronik77
16. máj 2012

@boudova no, půlroční sledovačka a odposlechy? i když u nás je možné všechno.... ad wendy - můžeš si pro wendy zajet do Hostivaře nebo Ti to mám poslat?

sinala
16. máj 2012

@jemi my máme fotku z jednoho měsíce s vypláznutým jazykem 😀 😀 😀

veronik77
16. máj 2012

@caramilla ještě prosím, paní Skrblíková, došla platba za doplatky? 🙂 díky

boudova
16. máj 2012

@veronik77 kéž by to odstartovalo další odhalené případy korupce v politice.... do hostíku kam?

veronik77
16. máj 2012

@boudova hostivařská

caramilla
16. máj 2012

@veronik77 jo, veru, došla, v tabulce to pak opravím 😉

Jinak já jsem byla už nešťastná, že nebude Rathovi konec, protože lidi ho budou volit dál a dál a on by dál a dál ničil náš kraj. Mám na krajském úřadě pár známých, co tam pracovali a fakt vím, co se tam děje, je to horší, než jsem to v nejhorších obavách očekávala po jeho zvolení. Říkala jsem si, že ten tam bude, dokud ho někdo nezapíchne, a tohle mě vůbec nenapadlo, to by byl tak hezký konec toho smutného příběhu! Já jsem si říkala, že je tak chytrej, že se právě nikdy nikde nenechá chytit 😀

Tak ještě jeden OT Rathovský příběh pro pobavení (je mi dneska blbě, tak nešiju🙂 - když přijel pan Hejtman pokládat základní kámen v naší záchranné stanici v ekocentru, tak jsem ředitele žádala o dovolenou, abych ho tam nepotkala, protože jsem mu řekla, že bych mu minimálně plivla do ksichtu a že bych se bála, že bych ho kudlou píchla do zad a že tam být nechci a on mi slíbil, že můžu být zavřená v kanceláři, a nemusím se s ním potkat. Naštěstí jsem fakt unikla. Ale o pauze, co obědval, přišla kolegyně ze stanice a říkala, že s náma nemůže na oběd, že musí něco pořídit pro pana hejtmana, tak se ptáme co a ona, že pan hejtman má na půdě v baráku kunu a potřebuje ji vystrnadit a že prý mu na to poradili ve stanici trus rysa ostrovida. Takže šla chudák holka hledat ve výběhu kus hovna od našeho rysa Míši. Tak říkám kolegyni: "Tak se s tím nehledej, já to do toho pytlíku nas... a bude." Ani nevíte, jak strašně moc jsem to chtěla udělat!!! 😀 😀 😀 😀
Kolegyně nakonec rysí hovňous sehnala a já se nemohla vyřádit, ale od té doby koluje po Vlašimsku historka, kterak Rath dostal úplatkem z ekocentra rysí hovno. Odvezl si ho v pytlíku, ne v krabici! 😀 Že by ho taky našli z něj doma pod podlahou?

caramilla
16. máj 2012

jo a ještě jedno jiný OT, dnes tu byla moje pratetička na návštěvě a donesla mi z půdy úžasný poklady - slunečník a vějíř 100 let starý!!! Nádherný, nádherný, nádherný, jsem úplně totál odvařená!

boudova
16. máj 2012

@veronik77 jé tam mi jede 177 od baráku, tak to bych mohla zvládnout, když pojede nízkopodlažní, dej pak vědět a já se projedu MHD 🙂

alinn
16. máj 2012

@caramilla no mě to nepřijde s těma krišňákama divný..obzvlášť z toho tvého pohledu..prostě utekly z části systému..ale jelikož nejde utéct zcela..tak musí kličkovat jak dokážou..v americe tomu systému výrazně utekli amišové (nebo jak se píšou nebo dokonce jmenujou...já to vždycky zapomenu 😅 )
Já si myslím, že každý bychom měli žít podle toho jaký bychom chtěli svět. 😎 A věřím, že chtějí být všichni šťastní 🙂

alinn
16. máj 2012

@caramilla @veronik77 no já jsem právě přemýšlela, jestli mají korupčníci takový smysl pro detail a vtip..když dali sedmičku do krabice na víno 😀 😀 to mi přijde naprosto geniální 😀

alinn
16. máj 2012

@caramilla dobrá historka 😀 😎 😀 a měla sis ulevit..alespoň trošíčku 😉