icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
16. máj 2012

@alinn jo, on rath je svým způsobem geniální 😠

lenasss
16. máj 2012

náš komplet na spinkání

boudova
16. máj 2012

@caramilla jo to sem se tě chtěla zeptat, co ten robotickej vysavač? jak si s ním spokojená?

ucitelka70
16. máj 2012

@kalman asi ti peniažky prídu späť, možno to číslo ani nie je.... ale pre istotu napíš svojej banke, ako postupovať.... bola to väčšia suma?

veronik77
16. máj 2012

@caramilla tak tak... no - myslím, že dobré slovo jsem na něj ještě neslyšela. Snad se nám to pohne k lepšímu - napřed odsouzení ve VV a teď tohle. Jen tak dál, protikorupční útvare 🙂

veronik77
16. máj 2012

no nic, střihla jsem dědovi na pyžamko k narozeninám a jdu spát. Už se mi ty písmena na klávesnici pletou... DOBROU NOC 🙂

caramilla
16. máj 2012

@veronik77 Dneska mi ta moje pratetička říkala, že zná jeho manželku a prý nechápe, jak si ho někdy mohla vzít, že je to úžasná, milá, jemná paní 🙂 Asi měla ráda víno 😀
@boudova hele, abych pravdu řekla, tak ho vlastně nepoužívám. Jen do ložnice, když jezdí pod postelí, to vysaje líp než já, ale jinak vysávám luxem. Ono to před ním musíš připravit, aby se nezamotával a tak a na to nemám nervy, pokaždý ho oddělá někde papírovej kapesník nebo nabíječka na mobil, zamotal do sebe i pnoucí kytku a tu jsem pak dostávala ven asi hodinu, od té doby brouček odpočívá v pokoji (resp. v ložnici) 😀

sufik1
16. máj 2012

jen tak mmch, všimli jste si, že to Rathovi přeje úplně každej?

já se mořím se softem. Prostě se ty nitě zas nechtěj provazovat. Nějaké tipy??? Mám vyměněnou novou jehlu 80 ostrou, nově navlečené nitě (stejné) jehlu na střed, utažené na 8, tak už fakt nevím

veronik77
16. máj 2012

@caramilla asi bude mít nárok na svatořečení... ale to je na delší pokec (kamarádi jsou z hostivice)

veronik77
16. máj 2012

@sufik1 já šiju soft tou jehlou na microtex... ale sílu teda nevím. No jo, Rathovi to přeje každý, ale proč ho teda volili?

boudova
16. máj 2012

@caramilla no my ho totiž máme doma od vánoc (koupili rodiče mm) a já z něj mám stejnej pocit, než všechno odklidím.....a pak to luxuje hrozně dlouho a celý to čistit a vymotávat z toho hůhvíco, furt to někde pípá, že se to zaseklo a ať to vysvobodím. to to radši zametu a mám to raz dva hotový. tak mě zajímalo, jestli to máš stejně 😀

michamicha
16. máj 2012

@boudova já jen jeden metřík 😉

caramilla
16. máj 2012

@boudova MLUVÍŠ MI Z DUŠE! Přesně tak! Luxuje to nekonečně dlouho, musíš hodinu odklízet věci a další hodinu vymotávat a když potřebuju uklidit, tak je jednodušší vyluxovat normálně. A to dokonce teď jsem nesehnala pytlík do našeho vysavače, byl tam totálně rozcupovanej a radši jsem ho vyklepala a slepovala než se trápit s tím krámem placatym! Měla jsem astmatickej záchvat z prachu, ale vyluxovala jsem rychleji než ten krám. A to pípání nenávidím, hlavně ho vůbec nehcápu, co chce! A luxuje 45 minut a pak se 6 hodin nabíjí? 😖

@veronik77 hele, to mi od těch kamarádů z hostivic dojmy napiš, to mě zajímá!!!

boudova
16. máj 2012

@michamicha já se vidím tak na metřík a půl 🙂

boudova
16. máj 2012

@caramilla jojo krám je to, ale je to dárek - tak držím hubu ale luxuju normálně 😀 😀 😀 😀

animal
16. máj 2012

@sufik1 naferofku tlačím na špičku patky, aby doléhala fakt fest celou plochou na látku

caramilla
16. máj 2012

@boudova jj, naštěstí to manžel donesl "vyřazené z práce", jinak je to o vyrvání vlasů 😀 Ale já bych to nikdy nekoupila, nikdy jsem tomu nevěřila, první 2 úklidy mě bavily, ale pak jsem pochopila, že fakt nee..

mooncaa
16. máj 2012

@jemi Akci pas jsme měli před týdnem. Ta kabinka je tak šílená, že i moje vysmáté dítě, co vběhlo do místnosti, oběhlo ten stůl, co za ním sedí z jedné strany člobrda a zdruhé úřednice a napochodovala si to až za mezi skříně s lejstrama, po pohledu do kabinky spustila takovej pláč, že to ani neznám. Nakonec se mi jí podařilo uklidnit a 3. fotka se konečně povedla.
Pak po příchodu domů jsem zjistila, že jsme asi někde ztratili pas starší dcery. To mě polilo horko, že to budeme zase muset vystát znovu. Celý týden jsem ho usilovně hledala, nařkla všechny členy rodiny, že ho někam zabodlelili a dnes pas konečně nalezen, byl na trezoru - jsem byla líná odkódovat trezor (ona barva vršku byla stejná jako pasu, ale trezor má na výšku 30 cm a musím se k němu ohýbat). To bylo fakt za 5 minut 12. Zítra jsme chtěli jít udělat nový pas.

sufik1
16. máj 2012

@animal dík 🙂 pomohlo, teda zatím, ještě není vyhráno...

jemi
16. máj 2012

@caramilla
zítra se plánuji pustit do harémek jak jsem od tebe koupila střih(dřív nebyl čas) první budou testovací 🙂 -tmavě hnědý manžestr a snad po stranách střapce, ty musím ještě vymyslet, protože když je udělám z manžestru, tak se budou třepit....( mají to být westernové kalhoty-vestičku už máme z mmb). Na ty klasické jsem chtěla šedivej manžestr + růžový manžestr, jen ten šedivej vyprodali, tak jsem ho koupila v akci jinde a celý den si nadávám, protože není šedivý, ale černý. Na fotce byla látka vyfocena z rubu i lícu a byla šedivá, ta černá barva jsem myslela, že je podšívka a ono to je opačně(nad barvou antracit jsem se nepozastavovala-měla jsem doma jedny kalhoty který nesli označení antracit a byli takové šedivé...). Tak teď nevím co budu dělat s 2m tmavě hnědého a 2metry antracitového manžestru.... (něco sdělám ještě na kostým pro manžela, ale pořád hooodně zůstane)
@mooncaa
já jsem naštěstí objednaná elektronicky, tak snad nebudu čekat dlouho....

mooncaa
16. máj 2012

@stassy Já mám tmavě hnědou Hard číslo 191314, je víc do hněda než na tomto obrázku ale tmavost zhruba sedí.
http://www.sicistroje-shop.cz/hard-nit-kod-1913...

Jinak mám zkušenost, že ty barvy na polimexu jsou o kousek tmavší než v reálu.

@caramilla Ta historka s hovnem je super, škoda, že jsi nápad nerealizovala. S Rathem má zkušenosti i moje kolegyně, před pár lety se hnusně roztřískala na kole a jako záchranář ze sanitny jí sbíral z příkopu Rath. Měl se držet svého koryta a měli by ho lidé i rádi. I když kdo ví i třeba jako zdravotník stál za ...

@lilly2711 Vše nejlepší k narozeninám, ať je Nelie jen a jen lepší.

caramilla
16. máj 2012

@mooncaa no vidiš, já ani nevěděla, že dělal na záchrance! 😕 Já si myslim, že doktor ani nemusí bejt špatnej. Ale je to prostě hulvát, to je celý. Narcis, ješita, hulvát a nevychovanec. A to mi peprnější politici nevaděj, třeba takovej Topolánek mě vysloveně bavil 😀 Nečas třeba oproti němu nemá vůbec jiskru, je to úlisnej slušňák, co nepohle koutkem úst. NIkdy v životě jsem od něj neslyšela vtip a u Topolánka jsem se vždycky těšila, co zas vyvede 😀

Jinak to, co mě na něm právě děsí je to, že ho mají lidi rádi - myslím si, že není možný, aby ho lidi volili a neměli ho rádi. A to, co mě totálně šokovalo bylo, že při minulých parlamentních volbách přeskákal na kandidátce prvního Urbana - jako Urban taky ble, ale Rath větší ble. A měl tolik kroužků jako nikdo jen proto, že řekl, že nechce poplatky u doktora a kdoví cosi. Lidi ho prostě rádi mají, ti, co si myslí, že když pacient neplatí 30 Kč u doktora, že to má zadarmo... A nejvíc mě štve on tím, že pro populismus a jako kampaň na parlamentní volby vytuneloval rozpočet kraje, aby měl na poplatky v nemocnicích a lékárnách. V krajské pokladně není vůbec na nic, sebral všechny možný peníze, aby měl na zaplacení poplatků za lidi v nemocnicích. Já bydlím u nemocnice a nejblíž mám lélárnu tam, ale když jsem chtěla něco na recept, tak to bylo na hodinu fronty mezi důchodcema, který jezdili z celého okolí, třeba 30 km do naší nemocnice, aby neplatili regulační poplatek. A já šla radši přes celý benešov do lékárny, kde bylo volno.... No no comment 😠

caramilla
16. máj 2012

@lilly2711 tak jsem čekala na půlnoc, abych ti popřála k dnešním narozeninám, jsem dneska první? 😀

"Všechno nejlepší, hodně Božího požehnání tobě i celé tvojí rodině a nechť se ti tvé zítřky projasní jasným světlem a vidíš na tváři svých blízkých úsměv a štěstí ... "

mooncaa
16. máj 2012

@caramilla S těma lékárnama mě to tehdy taky pěkně štvalo. My tu naštěstí žádnou bez poplatku neměli (teda aby to teď nevyznělo, že závidím těm co 30 Kč nemuseli platit). A ještě taky to dopravné do škol zdarma.
Ono hodně lidi slyší na to zdarma. A spousta starších lidí volí ČSSD. A Ti slyší hlavně na ty vyšší důchody, levnej chleba a tak. Znám málo starších lidí, co jdou doprava, jako znám jich dost, ale překvapuje mne, že i hodně vzdělaných (VŠ) volí spíš levici.
Jenže někdy mám pocit, že není koho volit, že ta korupce je všude, ať vpravo nebo vlevo.
Ale jsem ráda co se teď děje, a že zrovna Rath to je takový bonbonek k tomu. Snad nezůstane jen u jednoho politika.

caramilla
16. máj 2012

@mooncaa já jsem ten poplatek platila i tady ve zdejší lékárně, lidi ve frontě na mě koukali, jak divý🙂 Ale mě prostě hlavně vadí princip, že kvůli celostátním volbám a populismu někdo ztuneluje celej krajskej rozpočet. Všechny prachy vzal na svoje populistický nezákonný opatření, aby nahnal body. A on to asi dělal i proto, že bytostně s poplatkama nesouhlasil a prostě se s tím nemohl smířit, ale takto se to přece neřeší... A doprava do škol to je úplně k zblití. Na odboru dopravy sebral úplně všechny peníze, co tam byly na financování těhle cest - nebylo na opravy středočeských silnic a sebral to z hodiny na hodinu po nástupu do funkce. Vedoucí odboru, co tam přežil leta a leta a různý hejtmany, dal radší výpověď, že nemá čemu šéfovat, když nemá prostředky na financování oprav silnic. A argument byl, že doprava do škol má přednost, protože je před volbama. On se tím ani netajil, zemtek...
A ještě mě pilo krev, že jsem si všude připadala jako rukojmí, v autobusech do prahy a vlašimi jsou nainstalovaný LCD obrazovky na reklamy, to samo o sobě je hnus nehumánní, a tam běžel celou cestu rath dokolečka dokola, ten jeho ksicht... V nemcnici jsem si sedla do čekárny na gyne a co na mě čumí z LCD vedle reklam na zaručený pilulky na erekci? Zase ten ksicht.... Velký bratr tě vidí... Kéž by na něj došlo, ale já se bojím, že ten má dlouhý prsty a asi i připravenej scénář, jak se z toho vyseká, já v týhle republice už nikomu nevěřim. Přesně, máš pravdu, absolutně není koho volit. Co víc, tady neni ani nikdo, kdo by důstojně mohl dělat prezidenta... A jak řekl v radiožurnálu předevčírem jeden host "slušný a schopný lidi nikdy nepůjdou do politiky, protože, proč by to dělali, když se uměj živit i jinak a lépe"... takže lepší časy? nebudou 😖

mooncaa
16. máj 2012

@caramilla Ty to vždycky tak pěkně napíšeš, že nemohu nic než s Tebou souhlasit.
Jen mne napadá, že jsem nikdy nechápala, jak může nastat něco jako konec světa. A teď mi to začíná být pomalu jasné: "Až se vytuneluje vše do mrtě" viz pomalu Řecko.

Už 3 dny jsem nic neušila, práce do práce má přednost, zvlášť když to hoří. Jdu spát.

kuna
17. máj 2012

@boudova @caramilla vidíte, a já bych naši "černou mambu", jak vysavači láskyplně říkám, nedala, já ji miluju! Ale s tou životností baterie 45min a následným 6h nabíjením teda problém u našeho nemám, nevím, jak dlouho vydrží, ale nikdy se mi ještě nevybil a to někdy jede x hodin v kuse...jaký máte model?

lillyzelvicka
17. máj 2012

Holky nevíte pasujou patentky ze šd na popoliny?Děkuju

lenasss
17. máj 2012

@caramilla a ty se divíš že tě paní označila za ženskou bez srdce,když jí na první straně ekozahrady vyfotíš Jasmínky boty a pak jí směle oznámíš na další že chceš platit za střihy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 lidi jsou závistivý nevidí kolik je za tím práce chtěj za málo peněz hodně muziky.Jeden z důvodů proč se bojíme s manželem pronajmout byt,že nás ti lidi uhoní a ještě z toho nebude skoro nic do kapsy 😝 aby to za to stálo 😅 tak ho raději prodáme a bude to bez starostí 🙂

jieff
17. máj 2012

holky když jste se tu tak zabrali do tech našich korupčníků hodim sem odkaz na vcelku zajímavou petici http://vrattenamstat.cz já už se přidala, popostrčil mě článek v respektu http://respekt.ihned.cz/c1-55775660-spocitejme-... ,kde náše jihočeská pravá ruka kmotra Dlouhýho (Jirsa) povídá něco o tom, že se klidně nechá prověřit... 😖
včera jsem šila klobouček a je z toho skoro klobouk motýla emanuela, budu ho muset zkrátit...chjo. Ale bavilo to i Toníka, píchal se mnou špendlíky do látky a hrál si s nažehlenýma bubákama. Bohužel výsledek se mu nelíbí a nechtěl ho ani zkusit...tak se de párat...