icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
17. máj 2012

@jieff tak na tu látku z jysku jsem si taky nešáhla 😅 ..ale dík.. 🙂 asi ji vyzkouším..
ale po té biobavlněné látce stále pátrám..pokud tedy někdo víte kde hledat..prosím prosím poraďte

sinala
17. máj 2012

@macin73 já beru pro dítě všeho metr ( víc neberu, protože to nejsou vzory pro velké holky), jen tenisek, co z nich @caramilla bleje jsem vzala 2m a to je trochu hodně, budu mu z toho šít až do 1. třídy 🙂 🙂 🙂 i když z toho mohu ušít i pro větší 🙂

macin73
17. máj 2012

@sinala Díky za rady... tak já těch 60 cm změním na metr a kdyžtak zbyde na kombinace s jednobarevným úpletem...

jieff
17. máj 2012

ještě fotky třebas něco napoví:

jemi
17. máj 2012

Co šijete z piké? vůbec to neznám a v hromádce zbylo pár metrů...Případně jaké máte zkušenosti s termo rib?

michamicha
17. máj 2012

@lenasss tak jsem si tam přihodila 😉

boudova
17. máj 2012

@macin73 na děti nešiju, tak musí pomoct někdo jinej 😉

alinn
17. máj 2012

@jemi nejznámější jsou piké trička s límečkem..ale jinak se z toho dají šít normální trička, tepláčky sukýnky..asi cokoli ..není to extra pružný..ale ani nepružný to není 😀
@jieff jé..děkuji 🙂

jemi
17. máj 2012

@lenasss taky jsem přihodila 1m piké a 0,5m termo ribu

papajka7
17. máj 2012

@jemi celkom som si pike zamilovala,velmi dobry material na leto,teraz som si s neho usila suknu a chcem aj pre chlapa kratasy 😉

fiha ake velke fotky 😕 ,dobreee

lenasss
17. máj 2012

@jemi já už jsem to tu říkala mám z piké tepláky tedy 3/4 a jsou úplně nejlepší 😀 😀 😀 a ted jsem chtěla na sukni nebo šaty jen tak na doma

ucitelka70
17. máj 2012

@komisakpd na str. 921 je taká taška, šila ju @stassy, dobrá ti bude?

ucitelka70
17. máj 2012

@lenasss a skušali ste piké aj wendy? lacosta?

lenasss
17. máj 2012

@ucitelka70 ne ne zatím jen z MTX a wendy má lepší? 😉

ucitelka70
17. máj 2012

@lenasss neviem, ja som šila mtx žlté, úžasné, s tým som podšívala mikinu a ušila som tielko na leto drobcovi..... a výborne drží aj po vypratí, bála som sa, že sa bude krčiť, ale nie, u wendy som pozerala už dávnejšie krásnu kráľovskú modrú

sinala
17. máj 2012

@jemi já mám z toho i mikinu ( z obchodu) a na léto super, to byl komplet i s kraťasama 😉

palosek
17. máj 2012

@jieff jéé, Jysk zířátka 😀 😀 ...já do nich ještě nestříhla ...super. 😵

piecee
18. máj 2012

@michamicha tady právě taky mají prd:( tak to se kdyžtak přidám pak s těma nitěma pže mě rozčiluje pořád tam běhat ještě když tam nic nepořídím:-/

animal
18. máj 2012

no nééé tady asi fčera nějak šilo, když jste neplkaly 😀 😀 😀 😀
no já šila taky, musím pošít spoustu věcí, než odjedeme k našim

Holky asi už bych měla otevřít tabulku softu co??? Budete chtít i ty flízy z Čiperky? Odběr 10m od barvy.
Soft bych chtěla objednat cca 11.6. jak jste na tom spenězma, kdy můžete začít platit až 9.6. nebo i trochu dříve??

lenasss
18. máj 2012

@animal ahoj tak já už bych se ted ráda přidala k softu a pokud by to šlo platit bych chtěla až toho 9,6 jinak samozdřejmě pokud to jinak nepůjde tak i dříve 🙂

veronik77
18. máj 2012

@animal připojuji se k červnovému rodičáku 🙂

lenasss
18. máj 2012

chtěla jsem vám poděkovat jak jste si rychle rozebraly co bylo navíc a ještě vás poprosit musíme ubrat u
jednolíc TUT 0,7m
jednolíc bílý 3m
ostružina s mašličkou 0,4m
tak kdo se dobrovolně vzdá?Jinak budu muset ubírat asi od konce tabulky ☹

animal
18. máj 2012

takže uzávěrku dám 7.6. a pak to spočtu a budu čekat na vaše prašule, tak já mailem vyhlásím, že bude soft

lucijan
18. máj 2012

@animal nechám si něco stranou, budu moct i před 9.6., ale mě chodí rodičák docela brzo díkybohu 🙂

monr
18. máj 2012

@animal nám na sk chodí rodičák 15.-teho 🙂 ale na obj. sa teším 😉

animal
18. máj 2012

@monr tak to snad nějak vyřešíme 🙂

eldwen
18. máj 2012

@lenasss maslicka jo uz ok

eldwen
18. máj 2012

@monr ostrava je asi taky slovensko 😉, taky 15.

lenasss
18. máj 2012

@eldwen děkuji 😀

lenasss
18. máj 2012

a pak běžte nakupovat na farmářské trhy http://www.novinky.cz/krimi/267914-prekupnik-na... no toje už vážně hnus co se tu děje 😖