icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
18. máj 2012

@season @kryska5 @dugyna @beky52 aj ostatné

na mmb som hľadala teplákoviny, nenašla som, ale aké pekné bavlnené látky predáva napr. darling1 si kuknite, hľadala som hlavne na letné oblečko, klobúčik... niečo tyrkysové, kocky alebo pásik, tak to konkrétne som nenašla ale sú tam pekné látky.... a väčšina český výrobca

dazdovka
18. máj 2012

Ahojte, ja len, musela som pozdravit, citam vas uz par dni, starsie diskusie tu v teme a tak... Moje babo ma 4 mesiace a chytila som sa zas po 10-tich rokoch sit, aj sa podarilo, zatial je to len podlozka do kocika a nejaky upgrade do kocika, aby sa ta podlozka nesmykala a aby si mala nezosuchovala deku dole... Len tolko som chcela, smirujem Vas a bavite ma, inspirujete 🙂 snad si dokazem urobit cas aj na sitie dalsich veciciek, pekny den zelam.

jemi
18. máj 2012

@animal já ted objednala polar flíz z wendy, ale něco bych si přihodila i z čiperky(máme rádi outdoorové oblečení...). Do uzávěrky tabulky ke mě asi vzorník flízu doputovat nestuhne?

animal
18. máj 2012

@jemi zdržuje mi to jedna paní, která to neposlal dalším, co jste to ještě chtěli vidět. Zeptám se jestli už vzorník poslala a pak všechny zaurguju, abyste to poslali hnedka další den další osobě, jinak to nejde no.

jemi
18. máj 2012

@animal nebo teď když jsou velké fotky, tak by šlo ty vzorníky i nafotit a dát sem. Když to k někomu nedoputuje bude mít alespoň lepší představu o barvě.

animal
18. máj 2012

@jemi fotky vzorníků budou i v tabulce pro ostatní, kdo vzorník nechtěl

ucitelka70
18. máj 2012

@papajka7 neposlala si mi adresu, tak hod do IP, ale už len v pondelok ti viem poslať ott.

jemi
18. máj 2012

@animal jinak já beru ještě mateřskou, takže penízky pošlu určitě včas

caramilla
18. máj 2012

Jsem byla u našich a tak jsem večer fandila, že nemůžu mluvit 😀 😀 😀 😀 Teda, holky, až "si to rozdáme", budem spolu ještě mluvit? 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. máj 2012

@lenasss No, tak to to maj sýraři odpískaný 😀 Já jsem minule na FT taky kupovala prý ovčí sýr - přesně podobně to vypadalo - a právě jsem si říkala, že by mě zajímalo, jestli to vidělo ovci nebo českou republiku 😀 Bylo hrozné vedro, měli to tam takhle naházené na stole a pak jsem se po tom patřičně pos... 😀 Takže mňam, doporučuju! 😀 😀 😀 Ještě, že si je kupuju v Makru sama 😀

lenasss
18. máj 2012

@caramilla já to naštěstí nekupuji máme vedle ve cesnici ovčí farmu a výboré sýry,a pod domem zase farmu s krávama a tam dělají zase úžasný tvaroh,sýry,jogurty a ještě prodávají mléko za 10kč litr a když se nechá odstát je v něm půlka smetany takže mi to máme jednoduché 😝

lenasss
18. máj 2012

@caramilla samozdřejmě že ve vesnici 😀 😀 😀 😀 prý cesnici 😀 😀 😀

jieff
18. máj 2012

ještě jedna ukázka použití Bomulu z Ikey v kombinaci s další Ikeackou látkou...na fotkách je vidět jak mám spolupracujícího modela (no má to potvrzeno i na fotce v pasu-takovýho uplakánka jen tak někdo v pasu nemá 😀 )Ale když jsou ted ty fotky tak obrovský tak tam dam i tu ujíždějící... 😉
JInak teda s kloboučkem jsem bojovala dva "dny" a nakonec jsem spokojená, ale podle návodu mi to přišlo jednodužší 😅 http://www.sew-much-ado.com/2010/07/tutorial-4-...

jieff
18. máj 2012

fotky...

caramilla
18. máj 2012

@lenasss ale to my právě taky 😀 taky v cesnici:D Kamarád má ekofarmu, všechno má dokonce i certifikované jako bio, dělá nejlepší jogurty na světě, mlíko teda stojí víc, ale zase je s certifikátem Bio 😀 Dovezou mi to každé úterý až domů, když nejsem doma, nechá mi to za plotem a zaplatím pak příště. Zdarma furt nějaké ochutnávky něčeho nového a když mu něco prochází, tak mě tím zásobuje, protože jsem stálá zákaznice a dobrá kamarádka, někdy nevím, co s tím tvarohem dělat 😀
Dělá i zrající sýry, umí už prý i hermelín a teď jsme na něj vymysleli, aby dělal parmezán, tak to dostal záchvat smíchu. Má právě i mouku. Jediné, co nemá, je zelenina, tu beru zase z biobedýnek z Tábora, ale minule mi přivezli 4 obrovské kapusty a fakt nevím, co s tím... 😝
Nedaleko máme zase kozí farmu, ta dělá taky výborné sýry...
Ale já jsem prostě na tom truhu na to měla chuť a chtěla jsem si to dát přímo tam 😀 Mhd měl pivo a já sýr, já se pos. a on ne 😀

ucitelka70
18. máj 2012

@jieff a ktorá je druhá látka, tá modrá s oranžovým? tá sa mi páči, a z toho bomulu by sa dali aj plachtáky na leto? myslím nohavice ako plátené? 😉

alinn
18. máj 2012

@caramilla jsem to tušila 😀 já jsem sledovala on-line ale jen text..takže to bylo móc záživný 😅 😀 a vůbec ale vůbec jsem nezáviděla těm co mají možnost koukat 😎 😀 😀 😀

barcav
18. máj 2012

Ahojky, dlouho jsem tu nebyla, ale průběžně se vás snažím číst 😀 mám snad ne až tak hloupý dotaz, kdo máte velurové nažehlovačky, je tam napsáno že se má oblečení předtím vyprat, stačí že mám předepranou tu látku ze které chci oblečo šít nebo někdo před nažehlením ještě perete ?

monr
18. máj 2012

@barcav gratulujem k tehu 😉

animal
18. máj 2012

@barcav klidně stačí vypraná látka, ale jinak jde o to, aby to místo, kde budeš nažehlovat bylo "odmaštěné a zbavené nečistot" to platí pro všechny nažehlovačky. Tak pokud se ti to nestihlo nějak zašpinit po vysrážení, tak to znovu prát nemusíš.

animal
18. máj 2012

@animal tay na to koukám a přemýšlím, zda jsi to měla nebo neměla napsané, ale asi néééé. Takže gratulačka.

sinala
18. máj 2012

@eldwen mě chodí 7. 🙂

ucitelka70
18. máj 2012

našla som celkom jednoduchú látkovú knižku http://reefbotanicals.blogspot.com/2011/12/hand...

monr
18. máj 2012

@animal určite nemala napísané, ja som si to všimla na emimine, ale tu sa nepochválila, až teraz 😀

alinn
18. máj 2012

@caramilla nevíš jak zjistit jestli v mém okolí taky takto někdo vyrábí? Co jsem hledala..tak mám pocit, že všude nějakého výrobce mají..a u nás nikdo 😅

A jelikož mi na to kromě jieff nikdo neodpověděl..tak budu zase spamovat tou biobavlnou 😀
Nevíte někdo kde sehnat biobavlněnou látku? 🙂

eldwen
18. máj 2012

@sinala takt o jsme asi proste divniii 🙂

jieff
18. máj 2012

@alinn zkus to přes hnutí duha, v jižních čechách propagujou místní a biopotraviny a díky nim mám docela přehled. Nebo nějakou místní podobně zaměřenou neziskovku. Taky dost poradí v infocentrech.

crawler
18. máj 2012

@jieff jé, co je to za proužkatou látku, jak z ní má malej kalhoty? klobouček krásný 😵

caramilla
18. máj 2012

@barcav taky gratulace🙂
@alinn jó, to nevím, jedině se zeptat googlu a pokud máš v okolí někoho takto laděného, tak se poptat, kdo by věděl. Já jsem to nemusela nikdy zjišťovat, protože kamaráda zná manžel už leta a leta a leta a leta a vždycky měli krávy a prodávali mlíko 😀
Biobavlněnou látku myslíš jako jakoukoliv? Šijemdětem, moraviatex?

lenasss
18. máj 2012

tak tabulku jsem opět uzamkla už mám nastříháno a do večera mi dejte vědět kdo chce ubrat z toho jednolícu bílého a z tut jinak stříhám a uberu těm kdo mají nejvíc 🙂