Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 koukam že už ji na strankach Ikey nemaji, nevim jak se jmenuje, ale taky se mi moc líbí...
@terezita farbenmix je asi objednanej co? já ted sháním střih na mikinu pro mnažela a našla jsem super právě od farbenmixu http://www.farbenmix.de/shop/Patterns/Boys/klei...
@alinn http://www.amwa.cz/katalog/cz/zbozi/diy---bio-m...
zkus mrknout
ahoj holky, tak jsem to jen prolítla. Včera jsem byla na masáži, tak jsme nekrafala, ale za to mám na zádech luxusní modřiny 😝 Ale záda nebolí.
dneska jsem byla u mráze a bez potomka! Takže foto úlovku. žabičky, houbičky a pak se mi hrozně líbilo plátno s tučňáky a auta...
jinak k naší politické rozkrádačce, třeba takový pan hrabě na ministerstvu... člověk by řekl, že má dost a ono ne, ztrácí se to tam ve velkém ještě daleko víc než za jeho předchůdců...
holky scháním se po lžičce na první příkrmy, zdá se mi to nějaká věda, jsem myslela, že koupím barevnou lžičku a bude 🙂 můžete mi dát prosím tip, co jste měly vy?
@eldwen to není od žádného návrháře, na webu by byla v téhle sekci http://www.dumlatek.cz/108--bavlna-detska-potis... ale není tam. Byla teď nevím jestli 129/m a nebo 149/m. Ty auta to samé. Ale možná se tam objeví.
a ještě nový soft kompletek.
Teda @caramilla, nechápu jak vydržíš v tom softu zimě a není ti zima. Mně je zima i teď v létě, teda ráno. Za mne je to ideální bunda od jara do podzimu. A ještě merino pod to 😕
@jieff melaminový nádobí by se nemělo používat na teplé věci, protože teplem se z něj uvolňují škodliviny, např. formaldehyd 😔 stejně tak jako např. černé plastové naběračky, vařečky, apod. Když už, tak ho používat jen za studena 😎
@boudova my používali na první příkrmy buď lžičky z DMka nebo od MAM, teď už jen nerezový malý lžičky plus nerezový dětský příbor z Ikea 😉
@michamicha no vidíš, já si matně pamatovala tu aféru s dětma otrávenýma z nevimčeho melaminovýho v Číně, tak jsem se divila, že to vůbec u nás prodávají...Tonda s ní jedl jen přesnídávky - občas. Já vím, že často píšou, že by se neměly jídla ze skleniček krmit nerezovýma lžičkama, ale mě to přišlo trošku přehnaný a nepravděpodobný urazit lžičkou kus skla....
@jieff tak já třeba Vojtovi přesnídávky nechávám jíst ze skleničky jen s tou dlouhou lžičkou z DMka, protože nerezovou by tu skleničku rozmlátil 😅
@sufik1 softka je krásná, houbičky super. Já softku teda nechávám ve skříni od začátku března. Jasmí ji teď měla jednou na spaní, jak bylo hrozná zima. Ale já chodím jen v mikině. A v zimě mám softku maximálně na tenounkej svetřík 😀 A to jinak doma furt mám teplý fusekle, tak fakt nevím 😀
Na MZV pracuje kamarádka, dělá vedoucí odboru, co má na starosti rozvojovou a humanitární pomoc a té jsem se ptala na knížete a ona ho chválila, a to ona nepochválí jen tak někoho, má ráda jeho a Hybáškovou a tím to končí 😀 Ale co teda říkala, to bylo, že na MZV přišel Vondra a říká knížeti - prý máte ještě našetřený prachy na rozvojový pomoci, hodily by se mi na MO (asi chtěl koupit tanky nebo co), tak mi je přehrajte. A kníže prý mu neřekl ne, protože prý jsou to kamarádi a nechtěl si dělat nepřátelé, tak ho poslal za mou kamarádkou a ta ho poslala do háje, těžce a sprostě. On chtěl vzít peníze určený pro země, kde umírají děti hlady a dát je v ČR na zbraně!!!! Naštěstí Hanka se nebála a řekla,že i kdyby ji vyhodili z práce nebo cokoliv vyhrožoval, tak mu ty peníze prostě nedá. Na ní nic neměli, ona je totiž svatá, nemůže na ní vůbec nic vytáhnout. Takže peníze zůstaly, kde měly. Ale já jsem nechápala, že je toto možný. A prý je to úplně, ale úplně normální, že přijde Vondra z obrany a vezme si prachy z jinýho ministerstva na zbraně a nebo svoje nějaký podivný kšefty. Prý se tomu vůbec nemám divit, že takhle to chodí normálně... To jsou ty historky, co si dávám dohromady a pak nemám vůbec žádný optimismus... 😖
@boudova My máme silikonovou, teď je dělá nově i Tescoma... jsou krásně měkké 🙂 A pak na první samostatné jezení měl D. takovou tu malou lžičku+vidličku MAM z Dmka a teď má nerez (je mu teda větší, ale nechce ho dát z ruky 😀 )
Jinak včera jsem měla softu, triko a svetr a drkotala jsem zubama... 😀
@animal Další kolo softů pak bude v září? Začátkem? Jestli se už napakovat nebo že bych konečně vyšila, co mám za kupu doma...

a jinak v krabici s MTX přišli i vzorky a bylo tam toto to je úplně úžasné já jsem se zamilovala http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... škoda že toho neposlali aspon metr 😀 😀 😀