Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 já právě kuliček mám jak nas.... šila jsem z toho psovi pelech, ale on ten polystyren vysloveně ignoruje, je ochoten na něj vstoupit leda, když mu na něj "upadne" balonek....takže hledám pro kuličky nové uplatnění, ale pro děcka jsou takový sedáky super, jen počkám až bára trošku vyroste...díky za odkazy, uložím.
@kuna Jé, to bys byla hodná. Jj, klidně to klikni na e-shopu, mně jde o to, abych za takový kousek látky nemusela platit stovku poštu, když se to vejde s přehledem do obálky za půlku... Díky moc, pak písni co kam zaplatit. 😉
@caramilla PPL nikdy telefon nezvednu... Jako co si myslí, že v 6h beru telefony, neee? Ať si to hledaj, když jsou prdlí a volají v noci.
@michamicha jů už vím, z čeho bude mít M. letní pužůfku 🙂 taky se mi doma válí ovečky - to se to bude počítat. A hlavně bude bečet, už tak pořád dělá béééé bééé, protože miluje pohádku TIMI TIME
Holky nedočítám, ale napsala jsem si do tabulky Polimex nějaké barvy nití po 1000 yardech... 6 kousků od každé. Nechcete se někdo připojit a doplnit do dvanáctky?? 🙂 Moje úvaha je taková, že 4 barvy do overlocku + 2 do stroje (na dvojjehlu). Nesnáším měnění nití, když mám barvy v OL, a potřebuju je ve stroji... A investovat do velkých konů, to by nezbylo na softshell...
@animal Malý Timmyho taky miluje, akorát že Timmy je malý lump a on se s ním pak ztotožňuje 😀
@animal jj, Vojta taky miluje Timmyho 😀 k svátku dostal toho plyšovýho, kterej bečí a chrápe 😀 😀
Jůůů, to by bylo něco pro Eluš 😵
http://www.lilinka.com/detail.php?zbozi=2650860
@maly_prcek no toho se taky časem bojím, že si z něj vezme příklad, je to pěknej vejlupek ten Timouš
Asi budu pajcovat... Elinka si s 1 lístečkem vydrží hrát cca 20minut a tady je těch lístečkůůů tooolik 😀 😀 😀
... a MM vymysel, že mám udělat i nějaké obměňování na suchý zips 🙂
@maly_prcek na madlo jsem taky koukala. Jen mne zarazilo, že tam má paní ty stužky ze stoklasy, které se opírají, pouští barvu a nejsou dělané pro děti na žužlání a tahání... ale paní si s tím evidentně hlavu nedělá.
jinak PPL. u nás taky volají v tuhle vražednou hodinu a když to nezvednu, tak balík vůbec nenaloží a nedovezou. grrr
hoďte link na ten polimex, mám to na druhém kompu....
Tohle je kráásný blog, se nemůžu vynadívat a všecko chcu 😵 😵 😵 http://kleineelfen.blogspot.com/
@sufik1 Tak jasné, že bych tam dala nějaké německé krásky 😀 Když pajcovat, tak s noblesou 🙂
Tak to bych to PPL vytmavila, nedovést mi to. Nechápu, že nechápou, že lidi spí...
páni já žasnu! holky kde jste se vlastně naučily šít? Já vždycky když vidím vaše výtvory mám nějakej dotaz - a tak mě teď napadá - jak vy jste se to všechno dozvěděly? Naposled teď na @kalman - čím se lemujou ty bodyčka? Já to umim jen patentem, ale to nepracuje tak sympaticky jako to co tam vidím...
nechám tabulku odemčenou do rána, kdybyste ještě někdo něco chtěl, např. dorovnat nitě 1000 y 😀 😀 😀
@ucitelka70 s olivovym patentom s mylly,skoooda,ze som si neobiednala viac,mala som len 0,5 m
..jej dakujem 😉 ..inak je to super matroš,,na nosenie,aj na udržbu 😉 ja z nich mám už len zelenu..aj to iba kusok..už ľutujem,že som nebrala viac.. ☹

@papajka7 parádne si nakombinovala súpravičku, prezrad, čo za matroš máš patenty? aj xcem piké suknu, vyzerá perfišne