icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
21. máj 2012

tak ještě hotový klobouček, zítra ráno ho ozkouším jak sedí 🙂

katkaela
22. máj 2012

@michamicha aaaaa, moje obľúbené ovečky...perfektné perfektné perfektné 🙂

lenasss
22. máj 2012

holky kdo budete chtít věci z hromádky k sufíkovi ozvěte se at to mám nachystané díky

terezita
22. máj 2012

@michamicha no vidis, ovecky tu taky jeste nekde mam! ale kde?? 😅 uz jsem tu nejak latkama zapadla.. 😀

michamicha
22. máj 2012

klobouček vyzkoušený a perfektně sedí 🙂

michamicha
22. máj 2012

mám dotaz, šili jste někdy z hedvábí? dneska mi má dorazit z flex-texu a nevím jakýma nitěma to šít, jestli obyčejnýma polyesterovýma 😖

caramilla
22. máj 2012

@michamicha hedvábíčkem? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

michamicha
22. máj 2012

@caramilla a to se dá navlíct do stroje? 😀 se ptam jak tydýt 😅

kuna
22. máj 2012

@maly_prcek jasně, takhle to poštovné bude nejmíň poloviční. Už je objednáno, tak snad příští týden se pro to stavím.

lillyzelvicka
22. máj 2012

tak tady ještě šaty pro malou

lillyzelvicka
22. máj 2012

@michamicha pokud máš pravé hedvábí 😀 ne máš asi to obyč tak polyesterkou 😉

papajka7
22. máj 2012

@lillyzelvicka no paaani,ty si ina proficka 😲 ,saty su kraaasne 😵 😵 😵 😵 😵

terezita
22. máj 2012

@lillyzelvicka teeda, ty jsou paradni! tak to uz je na me vyssi divci.. 😅 😵

kalman
22. máj 2012

@lillyzelvicka No nádhera 😀

kalman
22. máj 2012

@caramilla Jsem to já 😀 mám jenom 54kg a nemúžu pribrat 😠 ale až tak mi to nevadí 😀

Za pochvali všem dekuji

kalman
22. máj 2012

@ofelieee Lemovala sem lemovací gumou, patent sem dala na spodek a nelíbí se mi 😝

timkoemkamatko
22. máj 2012

@kalman ked lemujes lemovacou gumickou,- natiahnes ju trochu alebo ju mas rovnako dlhu ako obvod ktory chces olemovat? Diky

lillyzelvicka
22. máj 2012

@michamicha tohle je to umělé hedvábí pravé jde za metr k tisícovce.

michamicha
22. máj 2012

@lillyzelvicka jj, to jsem si myslela, takže pes nitě stačí, to jsem ráda, už se těšim až to pošťák přiveze, budu z toho šít topík, potřebuju nutně něco novýho do divadla 🙂

kryska5
22. máj 2012

prosím hoďte mi sem niekto link na soft tabuľku? Vďaka

lenasss
22. máj 2012

tak jsem konečně došila plátáčky pro staršího a večer ještě ty samé pro menšího jen se bojím že budou krátké ale když tak budou 3/4 😀 😀 stejně jsou lehounké

komisakpd
22. máj 2012

ahojte...tak mame o svadbe..brasko zenaty...uz sme trosku oddychnuty....Rita ma dnes prve meniny :D

potrebovala by som poradit...nejake prakticke rady ako urobit strih, bez obkreslovania....ako na to??

sinala
22. máj 2012

rozeslala jsem email ohledně Polimexu, pokud někdo nedostal, ozvěte se 😀 😀 😀

mooncaa
22. máj 2012

@lenasss Ty jsou krásné. Taky mám v plánu takovéto kaťata, jen nevím z jakého materiálu ušít. Kde jsi pořídila tento materíál a co to je? Dík.

lenasss
22. máj 2012

@mooncaa je to plátno teda plátýnko je dost slabé a pořídila jsem ho u tchýně ve skříni 😀 😀 je to asi letité ale mě se ta barva stráááášně líbila a malému jsou jak ulité 😀

lenasss
22. máj 2012

DORAZILA WENDY 😀 😀 BYLY TO DVA BALÍKY A ZASE HODNÝ PAN Z DPD MI TO DAL AŽ DOMŮ,TAK SE NA TO VEČER VRHNU PŘEMĚŘÍM A DOPÍŠU DO TABULKY ZASE JAK S mtx VY SE DOPÍŠETE A JÁ NASTŘÍHÁM

alinn
22. máj 2012

@lillyzelvicka a to umělé hedvábí nemusí být označeno tím "umělé"? nevím jestli se dá totiž orientovat jen podle ceny..
http://www.amwa.cz/katalog/cz/zbozi/diy---bio-m... tady mají mírumilovné hedvábí..a předpokládám, že jeho získání bude náročnější..a tudíž by mělo být dražší než přírodní hedvábí získávané běžným způsobem..a taky teda nevím jak bych se měla jako uživatel orientovat v tom co si teda koupím..když je u toho napsané 100% hedvábí tak bych řekla, že je to hedvábí...a umělé hedvábí je třeba viskóza, ne? 😅
@michamicha nechceš vznést dotaz tam kdes to kupovala? 🙂