icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
25. máj 2012

@sufik1 asi ještě kouknu i na aukro, jestli se tam neschovává nějakej poklad, pokud je do toho třeba matrace - a to jsem si myslela, že ne - tak je celkem jedno, že to bude z druhé ruky.

sufik1
25. máj 2012

@boudova pozor na to, jestli není porouchané skládání. My kupovali novou a teda složit to je občas o nervy, jedna strana jde o dost hůř než ostatní. Takže doporučuju vyzkoušet, nemusí to být vidět.

jemi
25. máj 2012

@boudova tak ono matrace není potřeba když to je třeba na jednu noc, to taky tu druhou nevozíme, ale když jedu na týden, tak už beru i tu matraci navíc. Když postýlku koupíš je tam asi 2cm tlustá matrace (molitan+překližka) a je dělená (že jde složit) ta naše postýlka se právě nakonec zabalí do té matrace

boudova
25. máj 2012

@jemi počítám to tak na dofču a to je vždycky týden v kuse 😎

boudova
25. máj 2012

@sufik1 jo kolega mi vyprávěl, že mi může jednu prodat, ale že se u rozkládání s manželkou vždycky pohádali 🙂 prej to byl nějakej šílenej systém, na kterej musí být dva, tak jsem si jí od něj radši nevzala 😀

season
25. máj 2012

@zojec nemáš začo, tak to bola rýchlovka od včera 🙂 🙂 dufam, že budú ešte dobré, to su čisté merino, keď ešte boli všetky ponožky velké. A už si dávala niekde malinkého fotku?

maly_prcek
25. máj 2012

Holky, prosím o radu...
Když chci na OL dělat takové to tenké vlnkovaté zakončení, tak co si kam nastavit a kterou jehlu vyndat???

Dík... Ten návod k Bratříku jsem tady... kdesi...v jakési...krabici už viděla 😝 😀

medvi11
25. máj 2012

@boudova máš IP 😀

zojec
25. máj 2012

@season este su dobre 😉 nejake foto 😉

piecee
25. máj 2012

@boudova ono třeba to nemusí jít špatně jen je potřeba dodržet systém rozkládání a skládání 😀 já jsem se s tím mordovala půl dne než mi kamarádka poradila že se musí nejdřív složit dlouhé strany pak krátké a pak teprve zatlačit dno dolů...jinak to prostě nejde 😀 😀

zojec
25. máj 2012

jemine, to odkedy hadze take konske foto??? 😕 😕

season
25. máj 2012

@zojec krásny Mišiačik okatý! Celá mamina. Už môžeš normálne sedieť? 😉

maly_prcek
25. máj 2012

@jemi Elinka ještě lepek neměla... ani mlíko, ani vajíčko... Davídek reagoval na kde co (očkování, jídlo,...), já jsem atopička a můj alergik, tak myslím že není kam spěchat, i když Elinka je teda rozhodně míň citlivá než byl Davka a asi by jí to nic neudělalo. Plánuju začít kolem 10m a nejdřív ovesné věci... ono na té pšeničné mouce stejně není výživově nic extra zajímavého 🙂 Kojit snad budu i v těch 10m... 🙂

komisakpd
25. máj 2012

@zojec jej krasavec...hadze ich velke aby sme dobre videli 😀 😀 😀

maly_prcek
25. máj 2012

@zojec Jééé to je frajer 😵 😵 😵 Gratulujem moc! Jako jestli už můžeš sedět u stroje, myslela @season 😉

komisakpd
25. máj 2012

baby slovenky..je aj na SK nejaky taky obchod ako Mraz v CZ? a ak nie, neobjedname nieco spolocne?

maly_prcek
25. máj 2012

Mimochodem já dycky odcházím, když se skládá cestovní postýlka, protože si nenechám nadávat a já dycky za všecko můžu... Jinak matraci-molitan navíc taky vozíme, když jedem někam na dýl...

beky52
25. máj 2012

@zojec nádherné dieťatko..gratulujem🙂

medvi11
25. máj 2012

@zojec Moc gratuluju! Je krásnej..

season
25. máj 2012

@komisakpd 😀 😀 😀 môžeme spraviť, ale nečakala som, že ešte má niekto peniaze na látky 😀 😀 😀 😀 som čakala ajskôr v júli 😉

beky52
25. máj 2012

@papajka7 super to vyzerá..aj ja mám kusok..možno manželovi ušijem..k bielym nohaviaciam busdu suprovééé

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..namotávaš??? 😀 😀 na sk skoro žiadny obchod nie je ☹ ..mráz je super 😉

maly_prcek
25. máj 2012

@papajka7 Jestli něco chceš od Meluzínky, tak mi to prosím písni do IP, já to tam přihodím... Taky čekám ještě na sovičkovou laminovanou bavlnu, má být max. příští týden...

zojec
25. máj 2012

@season sediet mozem v pohode, po zhorseni zdrv. stavu som isla zas cisarskym 😖 len maly by bol vecne na prsku, takze vtedy sedim viac-menej za pc 😀 k stroju som sa este nedostala

komisakpd
25. máj 2012

@beky52
@season ja nevravim ze teraz...ale ja sa tak namotavam ked vidim tie vzory a tu v mojom okoli nic...a ked vidim co z toho pekne sije @caramilla tak...

len ja hromadku neviem robit...a a ni nsa nechcem do toho pustat..skor ma napadlo nieco mensie mozno..keby bol niekto ochotny nam to prevziat v CZ alebo tak...neviem ..uvazujem...

season
25. máj 2012

@zojec jáj, na ten cisárky som zabudla. A ako sa teda inak hojíš? to je o dosť horšie ako klasika... ak to nie je totál brutál potrhané... nemyslela som za strojom, len za PC 😀
@komisakpd no pekné sú, niektoré baby si objednávajú samé, ak by som dačo vymyslela, dám vedieť

komisakpd
25. máj 2012

@zojec aj ja som tak dopadla..prvy prirodzene a druhe cisarsky..pre tachykardiu malej ☹ a ty preco? a ako hodnotis porody, kedze mozes porovnavat? ja radsej prirodzene...

sinala
25. máj 2012

@boudova teď se to nedá prošvihnout, máš 220 000 Kč a záleží na tobě jak si je rozložíš. Já už to tak mám, rozložila jsem si je na 3 roky a vychází mi to na 6800 Kč měsíčně, takže jsem na tom hůř 😠 než ve staré variantě

palosek
25. máj 2012

@zojec gratuluji, krásný 😵 😵 🙂

animal
25. máj 2012

@zojec krásný špuntík 😉