icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 ok 😉 dakujem... este sa ti urcite pri mojom siti ozvem...velka vdaka...aj o takomto neskorom case...uz aj spat idem, lebo Rita uz aj hore bola...dobru noc..
@ucitelka70 dakujem

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..krásne sny..

vevercam
25. máj 2012

@animal @eldwen ne ne nemyslela jsem nůž, ten mám normálně zapnutý, ale jazýček, přes který se ti navazuje při normálním šití na OL řetízek, tak je lépe ho při lemování spodního okraje vyndat - řetízek se pak hezky utahuje okolo okraje látky

eldwen
26. máj 2012

@vevercam no prave - jak tam je ta vec (teda jazycek 😉) uprostred dole, tak to lemovani tak vlaje,je to oono?

boudova
26. máj 2012

@sinala fakt? tak tos mě potěšila, zkusím to tam hodit, díky!

kalman
26. máj 2012

@beky52 Nádhera 🙂 taky mám ty hvezdičky a rozmejšlim co si zní ušít 😀

kalman
26. máj 2012

@dankakk použi solný roztok (ampulky s chloridom sodným) poriadne rozkvapkať a vysať a potom môžeš použiť aj kvapky na nádchu. Nám to pomáhalo , iné ti ajtak pre malého nedajú. Moja malá mala nádchu skoro dva mesiace, a lekárka stále dokola že odsávať a odsávať 😠

dankakk
26. máj 2012

@kalman vdaka, jj ten solny roztok davame, snazime sa aj odsavat, ale reve pri tom ako tur ☹ 😒 najviac sa bojim toho, ze mi prestane pit ako posledne a pojdeme na infuzky... a ktovie aku pliagu tam mozeme chytit.... 😠

kalman
26. máj 2012

@dankakk aj moja pri odsávaní reve doslova jačí ale treba pretrpieť ☹ Nech sa mu polepší

lucijan
26. máj 2012

@eldwen musíš sundat to černý gumový a pak vyvlíknout spodem...jsem se u toho vztekala před pár dny, že je technicky nemožný to vyndat a návod nikde... 😀

eldwen
26. máj 2012

@lucijan a uspech?? me prislo, ze to nemasanci projit tou dirou ☹

dugyna
26. máj 2012

@dankakk skus odsavat , solny roztok ako si uz spominala a pripadne homeopatika coryzalia, a vela tekutin...pripadne ak by si don dostala blinkovy cajik s medom tak lipovy by bol fajn alebo aj materina duska..
aj nasa nenormalne jaci pri odsvani takze to treba len pretrpiet ..teraz ked aj mala soplik tak radsej smrkala ked vedela ze by sa musela odsat...

lucijan
26. máj 2012

@eldwen tohle musíš sundat, pak odšroubovat ten šroubek nad pružinou a celý to vyndáš, vrchem vlastně, né spodem..

eldwen
26. máj 2012

@lucijan diky moc, jsi uzasna 🙂 me tady ceka hromada nacvakani tricek a nedari se mi, tak ted uzto pujde jako po masle 🙂 😀

timkoemkamatko
26. máj 2012

...ahojte, nemate skusenosti s kolieskovymi korculami u 4- rocneho dietata? Emka od jari "basni" o korculiach- no zda sa mi este mala...Som rozmyslala, ze ak by sme kupili, tak 2v1- tie, ktorym sa kolieskova cast da dat dole a da sa tam cast s nozom na lad. Nemate niekto taketo korcule? Alebo su lepsie zvlast kolieskove a zvlast ladove?

animal
26. máj 2012

@timkoemkamatko mám dojem, že jsou u tak malých dětí brusle zvětšovací. U in-line by tomu tak mělo být u ledových nevím.

animal
26. máj 2012

@timkoemkamatko a 4 leté dítě může začít v pohodě na bruslích i na lyžích

timkoemkamatko
26. máj 2012

@animal ano,ano, su viacvelkostne napr.28-31- to by sedelo, len neviem, ci sa dokaze udrzat na nich- ale asi to chce cvik...

timkoemkamatko
26. máj 2012

@animal no to som chcela, ci v pohode moze mat 4- rocne dieta korcule, takze asi ich dostane, len teda neviem, ci su dobre aj tie 2 v 1

komisakpd
26. máj 2012

@vevercam
@eldwen co nespite po nociach ? 🙂

lucijan
26. máj 2012

@timkoemkamatko Vítek dostal brusle ke čtvrtým narozeninám, obul je, začal hned jezdit po pokoji, pak jsme to šli zkusit ven, všichni jsme s otevřenou pusou zírali, jak mu to jde, stabilitu má rozhodně lepší než já 😀 a naučil se i brzdit, navíc skoro nepadá - a když spadne, tak šikovně 🙂
má takový, co vypadají jako dospělácký, jen jsou rostoucí...a jsou krásný a dobře mu drží nohu
má tyhle, jen jsme sehnali o dost levněji, asi že jsme je kupovali v zimě http://www.in-line-brusle.cz/detske-in-line-bru...

komisakpd
26. máj 2012

@beky52
@ucitelka70

na modelke..uplne presne..aj pas je super 🙂 tesim sa

animal
26. máj 2012

@timkoemkamatko jestli jsou dobré ty 2 v 1 ti nepovím, ale 4leté dítě může v pohodě na bruslích, oni se učí rychle. nejdříve se učí na trávě. Pro děti je vhodný odborný lektor.

monr
26. máj 2012

@dankakk nám najviac zaberá sinupret na zadnú nádchu, či u mňa, alebo u báb. a k tomu pinosol kvapky.

caramilla
26. máj 2012

@zojec Je nááááááádhernej! Moc gratuluju! 😉

dankakk
26. máj 2012

@kalman
@dugyna
@monr baby dik🙂 teraz som mu natrela hrudnicek tou mastickou od nobillis, ako casto môžem? A @caramilla, ako je to s tou cibulou? Čo nakoniec zaberalo u vas? A. nemá nostek zapchaty ale ked ho kojim, pocujem ako chrci a nemôže dychat :(

eldwen
26. máj 2012

@komisakpd v noci jo, jen lukasek vstava o pul seste, potom prvni slofik mezi sedmou a osmou 😉

komisakpd
26. máj 2012

@dankakk a jazveciu mat si neskusala...dobre uvolnuje...

caramilla
26. máj 2012

Sestersky komplet pro dcery me danove poradkyne 😀 Nikca do toho ma pevne mladistve nevykojene kozy, tak to nebude vypadat takto "Vydojene" 😀

dugyna
26. máj 2012

@dankakk vidis ja este pouzivam tu masticku no nos pri nadche od saloosu, ale to nejak nesledujem ze kolkokrat ..myslim ze to ani pri tej masticke neni obmedzene ale isto natierame aj 5krat...
nobilis neviem aku ma..