icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
26. máj 2012

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... videli ste novinku? to by bolo pekné na pyžamká pre kočky, aaaaaaaaach

eldwen
26. máj 2012

@monr to bude hned pryc

piecee
26. máj 2012

holky dotaz...POPELÍN je slabší než plátko?děkuji za odpověď🙂

monr
26. máj 2012

@eldwen tiež si myslím, je to škoda, veľmi sa mi páči

mehlo
26. máj 2012

ahojky! zase po dlouhé době, ještě stále bez netu. Výtvory prohlídnutý a jako vždycky všechny úžasný. Taky gratuluji k novému těhu i novoškovi.

evaon
26. máj 2012

@caramilla Je to prekrasne :o) Ty si velmi sikovna a v kombinacii s tvojim estetickym citenim.... je radost pozerat na tvoje vytvory.

ucitelka70
26. máj 2012

kočky poradte mi, natiahla som okrúhlu gumičku - od vtc do kapucne, ledva som brzdičku natiahla, ale čo s rozstrapkanými koncami? ani zapaľovač nepomôže

ucitelka70
26. máj 2012

@beky52 _ inšpirácia tebe na suknu... ja by som brala na toto zelené piké, len neviem, š čím lemovať
http://www.fler.cz/zbozi/my-everyday-petrol-ski...

rebelie
26. máj 2012

Holky, prosím, poraďte, kupovaly jste některá kleště na patentky přes Ebay? Jak to funguje, není to moc složité? Nebo se to ve výsledku nevyplatí a mám koupit dražší ze ŠD?

caramilla
26. máj 2012

@piecee Popelín je většinou jemnější než klasické tkané plátno, ale dost záleží na gramáži a hrubosti tkaní. Mám doma hrubší popelín i takový úplně hedvábný...
@rebelie Přes e-bay musíš mít tam registraci, to je jednoduchý a pak paypal, to je trochu složitější - abys měla jak zaplatit. Koukni na poštovné a připočti si 180 Kč poště za proclení a odpovíš si sama, co je levnější. Na balík z USA se čeká min. 3. týdny, většinou spíš měsíc - dva.
@ucitelka70 KOnce na dva uzle a na to tzv. koncovku (je to i na bundách kupovaných, mikinách, koupíš v galanterce nebo třeba Stoklase)

caramilla
26. máj 2012

A ještě jeden patchwork pro mě 😀 😎

ucitelka70
26. máj 2012

@caramilla díky, je to tvrdá hrubá guma, nedá sa tam dať uzol.... tú koncovku som žiaľ neobjednala, kuknem v našej mizernej galantérke, čo majú, ak nič, tak dám iba z úletu šnúrku, a tú dám na dva uzly....

caramilla
26. máj 2012

@ucitelka70 Cože, fakt tak tuhá guma, že nejde uzel? Tak to je masakr, tak to jsem nikdy neviděla, mám různé tuhosti, ale vždycky uzel jde v pohodě🙂 Tak pak aai jedině něčím "obalit" - jakoby omotat a udělat tím uzel a stahnout ty "vlákna", co se třepí...

zojec
26. máj 2012

@caramilla patchwork nadherny 🙂 hned by som taky prijala 😉

rebelie
26. máj 2012

@caramilla Hm, Péťo, díky za odpověď. Na to teda asi nemám... A triko nádherný, sluší Ti.

caramilla
26. máj 2012

@rebelie a v okolí někoho na půjčení nemáš? Jako těch kleštiček?:( Tam u toho clení je limit 22 eur pro puštění do oběhu bez celnice, ale je tak malý, že tím ti to podle mě stejněneprojde... ☹ Pokud se do 22 eur nevejdeš (je v tom ale i pošta!), tak to jde na celnici a pak platíš za proclívací službu poště 180 a ještě k tomu clo!

alinn
26. máj 2012

@caramilla se mi líbí to nařasený břicho..to je tvoje? Teda jako nápad 🙂 ..nebo to je odněkud odkoukaný?

caramilla
26. máj 2012

@alinn ne bohužel, toto je jeden z nápadů, co můj není. Viděla jem to na jednom kupovanym tričku, tričko je trochu pajcnutý no 😀 😀 😀 Udělěla jsem to trochu jinak, ale můj nápad to není.

beky52
26. máj 2012

@komisakpd si šikulka..a modelka je prekrásna 🙂

beky52
26. máj 2012

@ucitelka70 super suknička..ja mám aj patent... 😉 tu istu farbu..

komisakpd
26. máj 2012

@ucitelka70 jej dakujem,..kde na to chodis? 😀

komisakpd
26. máj 2012

@beky52 vdaka 🙂

lilly2711
26. máj 2012

Ahojte, zdarvim vsetky. Konecne mame krasne pocasie. Vsetci sme uz aj opaleni aj oddychnuti, vygrilovani a pod. 😀 😀 😀
Vytvory krasne vsetky.

@caramilla vsetko, co si vlozila nádhera. V tom modrom si riadna kočka...rozmyslam, ktora z vas je tam krajsia 😀 😀 😀 😀

Babulky, trocha od veci, ale mam otazku, mozno pomozete, kym si zacnem robit starosti........Juli zacal pred par dnami boliet prsnik, teda skor bradavka vzhladom k veku. Mala ju citlivu na dotyk a po par dnoch sa tam dala nahmatat akoby hrcka, alebo zdurenie presne v mieste bradavky a dnes som si vsimla, ze jej ta bradavka stmavla. Planovala som ist v pondelok k Dr. ale mozno mate niektora s tym skusenost...hm?Ked je tam pritlacim, povie, ze ju to boli, pod prstami pri prehmatavani to citit ako hrcku na mliekovode, ked ma kojaca mamina. Ti miesti GP lekari su u nas des, tak by som rada mala aspon predstavu o co moze ist...Dik za kazdy nazor.

beky52
26. máj 2012

zopár nových foto...myšky z Mtx na tričkách..dalej 3/4 z akciovej wendy..a tričko pre strednu dceru..v kombinácii piké

caramilla
26. máj 2012

@lilly2711 Zuzi, to "to se mi líbí" je na tvou poznámku o "nás", jinak bohužel neporadím s Julinkou, ale držím pěsti, ať je to nějaká banalita, zanícený pór nebo něco podobného!!!!

beky52
26. máj 2012

šaty z pružkovanej látky z Wendy..aj puntíky..baby v nich chceli aj spať 🙂

lilly2711
26. máj 2012

@caramilla to som pochopila 😉 😉 😉 tu poznamku som napisat musela, lebo som fakt nevedela, na ktoru z vas skor pozriet. Proste vase fotky zbožňujem 😀 😀 😀
To s Juli...no dúfam, ak to nezmizne do pondelka, tak pojdeme k Dr. a zajtra skusim zavolat svojej znamej gyn. mozno poradi aspon telefonicky.

season
26. máj 2012

@timkoemkamatko korčule 2v1 určite nie, je to vraj strašný šmejd, kamoška ich kupila synovi a teda nadšená nebola.
@lilly2711 ta gydr mi pripadá lepší nápad, och to sú nervyyyyy :(
@beky52 tie šatočky sú neskutočné, nedivím sa im, ja by som ich zo seba nedala 🙂 tá látka sa mi páčila, ale Ty si ju uplne úžasne použila!!!