icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
27. máj 2012

ahojte, chtěla bych ušít pár plenek pro mimčo, aby vydržely od narození tak cca do 8kg a chci se zeptat, jak dlouhý by měl být sed a obvod pasu? našla jsem jeden střih od Ottobre, máte s ním některá zkušenosti (myslím právě s tou menší variantou)? vydržely by tak do těch 8kil?

beky52
27. máj 2012

@mikulka45 dáme vedieť 😉 tu žirafku som ja objednávala kvôli super cene...ale je super 😉 škoda,že som nebrala z každej po 10 metrov 😝

sinala
27. máj 2012

@rebelie nejsem macin, ale já je mám od toho prodejce co jsi dala odkaz 🙂

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 ..moja nemám šajnu..mám od nich samé teplé látky flísy..froté..a teplákoviny..tá je super..ale aj cena bola vyššia ako mtx..

komisakpd
27. máj 2012

@ucitelka70 dakujem..nic som neskracovala...ani neparala...sadlo perfektne... 🙂

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 užasnááááááá supravka..

rebelie
27. máj 2012

@argo1 Ottobre je hrozně, hrozně veliký... takže to nebrat (už ani nevím, kde tu plínku, co jsem podle nich ušila, mám, ale byla fakt megavelká). Na další pokusy se u nás doma už nedostalo, takže neporadím, podle jakého střihu šít, jen že to Ottobre je velikánský.
@sinala Díky, tak asi asi hodím korunou, kterého prodejce podpořit 😉 .

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 nebolo by zle spraviť hroamdku..len sa do tabuliek nevyznám🙂..treba asi poprosiť season?? 😀 😀 .a suknu?..radšej ti pošlem látočku..dnes som strihala 4 kusy..pre seba..pre kamošku..a pre 2 veľké dcery..nie presne ten strih..ako mi vydala látka..ale ak ti to až tak nesuri?..kuknem ten link..

ucitelka70
27. máj 2012

@beky52 ináč ja som doteraz sukne ani nenosila, ani nenosím, neviem, čo do mna vošlo, včera som len fler obzerala, ja ani nemôžem krátke sukne nosiť, lebo mi hrozne zabáčajú kolená, je to špatné potom... a ani dlhé, lebo mám úzke lýtka.... ale na doma cez leto.... bude super, a niekedy požičiam aj dcére - tá to bude mať tak nízko-bedrové, lebo ona je štíhlučká.... ako kočka na fleri.....

@season- ak už budeš vedieť niečo ohľadom rumitexu, daj vedieť..... došli peniažky?

ucitelka70
27. máj 2012

pomoc- kočky, dnes som cvakala baby druky - detské patentky - a niektoré som zle spárovala, tak tie pichliače som roztlkla - ako sa to dá opraviť, alebo zohnať? mám dokopy 12 ks rozmlátených 😉 , no bavila som sa, nesústredila na prácu a už aj minule som takto pochodila.....

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 ..anija nenosím..možno1x cez leto..ale tieto ma dostali 😉 ja mám široké boky..tak som na tom feure videla taku skunu s bočnými vreckami..takými okruhlimi..tak som si dala zelené piké..a vrecká aj to olemovanie zelená žirafka..a dosť..hore aj dolu patent..a dala som dlžku po kolená..potom ked budu hotové..dám foto..

ucitelka70
27. máj 2012

@beky52 to je skoro to isté....

komisakpd
27. máj 2012

@beky52 pekna sukna...tak co s tym Mrazom :D ty by si co chcela

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 ..hej skoro 😉

beky52
27. máj 2012

@komisakpd ..fuu..ja uplety..a nejaké látky v akcii..uvidíme či sesaon pomože?..ja sa nevyznám moc do tabuliek.. 😝

beky52
27. máj 2012

baby..táto látka može byť čo za matroš?....http://www.dumlatek.cz/622-19-/search.php?tag=d...

season
27. máj 2012

@ucitelka70 áno pengy dorazili, aj v tabulke rumitex som tam dolu dala, od koho nabehli. Nestiham všetkým písať, to by som len tu sedela 😉

argo1
27. máj 2012

@rebelie Díky, zkusím to zkrátit a ušít jednu na zkoušku🙂

ucitelka70
27. máj 2012

@season a čo šiješ? je to pravda, že som nekukla do tabuľky..... ako si písala, že sa neozvali, tak som nepozerala.... ako deťúrence?

sinala
27. máj 2012

@dugyna maskáč, proužky i kytky, ale v červené mám taky, jen zatím čekají na šití 😀 😀 😀

season
27. máj 2012

@ucitelka70 Ivo besný, ale inak v poho. Sijem meitai, tak dufam, že ma neklepne pepka z neho, lebo samozrejme handru vhodnú nemám, tak recyklujem a platam to všelijako. Včera do tretej a skoro nic som nespravila, tak snád dorobím tuto noc. Potrebujem, predala som manducu, bola už málo široká, nožky viseli.

quaxi
27. máj 2012

@argo1 ottobre je hrozne velky, radsej si ho zmensi. Novorodenecke byvaju okolo 33-35cm dlhe, ale to je tak do 6kg, ak chces do 8kg, sed by mal byt tak okolo 40cm. Pas tak 20-40cm. Ottobre velkost 74 by som narvala teraz na mojho 4rocneho syna co nosi 104 😀 Pritom mladsia ma teraz tych 8kg a nosi 74.

ucitelka70
27. máj 2012

@season ja som bola dnes na prechádzke,Alex sa v mei tai cítil výborne, ako som rozšírila, tak je super, skoro zaspal.... som rada, že som prešila,ja mám zvonka riflovinu a zdnuka nejaká látka ako vafle...? a veru plánujem aj ja také krásne pošiť, ako @papajka7

season
27. máj 2012

@ucitelka70 také krásne ako šije @papajka isto nebude. Aj ja som mala začaté z riflovej sukne, len tie pásy som potrebovala z dalších nohaviek nastrihať... kým som našla nohavky, kamsi som založila ten predný panel, no proste začarované
Prosím Ta, aké máš dlhé tie popruhy čo idú cez plecia?

ucitelka70
27. máj 2012

@season nenormálne dlhé..... ale nechala som dlhšie kvôli tomu, aby aj môj manžel, čo má 190 cm mohol obmotať a ešte na mašlu zaviazať.... ako matroš vydal, nemerala som, ale môžem zajtra pomerať, no jasné, také krásne isto nebudú, ako pap robí..... ona má vymakané, ja nemam ani strih, nič, len tak..... od oka, ale predtým som nikde nevidela u nikoho... naživo, iba na obrázku

komisakpd
27. máj 2012

@beky52 no ja by som tiez uplety a aj na sukne nejake latky...chcela..uvidime...a pomoze @season

beky52
27. máj 2012

@ucitelka70 ..super debata baby..ja to vobec ani nepoznám ☹ ..ale asi už ani nepotrebujem..a asi ani by som ju ani nevynosila..neviem totiž ako?..ked som stále bola na nich sama.. 😝

beky52
27. máj 2012

@komisakpd jasne..dám ti vedieť ..

season
27. máj 2012

@komisakpd no čo mám s vami robiť? 😉 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...