icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
27. máj 2012

@argo1 Ottobre je i širokej, prostě jak na roční dítě (možná přeháním, ale asi ne moc). Možná se poohlídni ještě po jiným směru, myslím, že Ottobre není jediný volně dostupný střih.

mooncaa
27. máj 2012

@timkoemkamatko Nevím jaké jsou přesně ty 2v1, ale brusle takovéty plastové na led na přesku jsou na nic - nedá se v nich kupodivu zpevnit kotník a tím pádem se s nimi nedá naučit bruslit. Na led je nejlepší klasika a na in-line něco ve stylu, co tu někdo dával odkaz. A bacha na levné in-liny supermarketové, ty také nejsou schopny zpevnit pořádně kotník a navíc jsou použity podivné materiály, že po pár použitích zůstane v ruce kus přezky.

caramilla
27. máj 2012

@dugyna jaj tady se někdo vysemenil 😀 😀 😀 😀 šikula!

... baby ukecane, pecu na vas, jdu chrnet ...

martinkah
28. máj 2012

@season aký vysoký je tvoj Borisko, že mu už manduca bola malá? my sa v nej nosíme len občas, dnes sa náhodou tiež chystáme, tak sa pozriem, ako sme na tom, ale náš Kubko je malinký, má max. 85 cm

dugyna
28. máj 2012

@caramilla jj :P dakujem, a zase budem pokracovat

anastazieb
28. máj 2012

Holky prosím, jak vypadají ty zbytky od Dadky (jestli to píšu dobře)? Je to tenké jako třeba froté prostěradlo?Nebo něco mezi prostěradlem a ručníkem? Potřebovala bych nějaký materiál na tenké tvarované pleny, ale ručník už by zas byl asi moc tlustý... Díky

anastazieb
28. máj 2012

Teď koukám, že je to s 20% elastanu, to by asi na plenu nevadilo, nebo jo? Já ani nepotřebuju, aby byly nějak moc savé, spíš jen jako doplněk ke vkládačce, aby dítě nemělo v kalhotkách samotnou vkládačku 🙂 . Teď používám složené čtvercovky, ale už se mi rozpadají a nebaví mě je pokaždý skládat...

sinala
28. máj 2012

@anastazieb froté zbytky jsou z froté prostěradel

season
28. máj 2012

@martinkah no som bola velmi prekvapená, že mu je 86už malá, no nečudo, ked som namerala 94cm 😉 tých 35cm je fakt už málo. Tak som ušila 50cm na šírku. A pravdaže, aj stredný sa rád odnesie cestou zo školky. Šila som ju dve noci, prvú som len vymýšľalaa, čo zrecyklujem. Takže je zo zbytku širokého 70cm a ľanových nextových nohavíc, aby mohla byť obojstranná. Na páse sa zapína, využitý pás a sed nohavíc. Dvojité popruhy ešte urobím s vyberateľným polstrovaním. To som po otestovaní zistila, že je potrebné. No a ešte zväčšila raketu z Ivkových oblúbených slipkov 😀
Dnes som spala len vyše hodky, tak budem mať veeeeľmi šetriaci režim 😝 😝 😝

piecee
28. máj 2012

holky prosím nevíte kde bych mohla sehnat střih na PÁNSKÉ KRAŤASY? takový ty koupací bermudy? 🙂 a ještě dotaz bude stačit na pánskou bundu (vel cca L) 2m softu?děkujii 😵

ucitelka70
28. máj 2012

@season paráda, a hlavne tyrkysová.... :D, pekne si to urobila, aké pásy si nakoniec učila? ako máš vpredu uchytené? čo tiež na trojzubec?

jemi
28. máj 2012

@piecee já budu chtít šít fleecovou mikinu manželovi, a dle této tabulky na L bude potřeba 190cm fleecu http://de.dawanda.com/product/14071033-FEHMARN-...
ale zatím jsem nešila

ucitelka70
28. máj 2012

ivika18

martinkah

jieff

season

kryska5

kalman

beky52

eldwen

alinn

monr

petkasv

gucz

macin73

timkoemkamatko

dugyna

mikulka45

lillyzelvicka
Ďakujem za pochvaly 😉

ucitelka70
28. máj 2012

no myslela som, že to prejde hromadne každej, ako sa to posiela?

alinn
28. máj 2012

@boudova @jieff @kuna @membri @mehlo @jam3 @stassy @lillyzelvicka @katka82 @ngvadi @baarca @crawler @barcav @nika @aerin @vdovec @vevercam @rebelie @papajka7 @komiskpd @zojec @ucitelka70 @evaon @dugyna @mikulka45 @katkaela @gucz ...Holky omlouvám se za případný spam ..ale nevím jestli vám dorazila v pátek nebo sobotu ode mne zpráva IP ...abych vás o něco neochudila 😀 Tak prosím dejte vědět jen jestli přišla nebo ne 😉 Dík

caramilla
28. máj 2012

@dugyna hnízdíš? 😀 😀 😀

caramilla
28. máj 2012

@anastazieb materiálu na plenky bych měla s elastanem otazník - jestli zvládne tak častý cyklus - moč - praní na 60 - sušení. Jestli nezpuchří. Ale fakt vůbec nevím, nemám zkušenost, to by poradila určitě @ivuska.h 😉

papajka7
28. máj 2012

@season
@ucitelka70 dakujem ako spominate mei tai zislo by sa mi usit aj pre malu,sice mam stary,ale je jej este velky,

@alinn prislo,tucniaky su bohovske 😵 ,tie musim mat 😀

@ucitelka70 zahladla som tu zirafkovy komplet 😵 ,aj ja mam 😀 ,som si neako tie zirafky oblubila
@season no ty kokso vidis krasny je 😵 ,aj taky by sa u nas este uzivil,ale ja som uz davala do satky na batoh,to sa prisposoby kazdej velkosti dietata 😉

zojec
28. máj 2012

@alinn ano dorazila 🙂 musim sa na to este kuk 😉 do kedy trba dat vediet?

season
28. máj 2012

@papajka7 ved aj ja by som dala na batoh, ale som nejaká kľavá, spod zadočka sa mi to vždy vytiahne a skončíme ako tibeťan, čo nejako neviem rozdýchať, mám strach, že mi vypadne. Tak takto som konečne popruhy a trojzubce využila. Ale nabudúce nerecyklujem, ušijem z nového, lebo to trvá 4xtak dlho to vymyslieť.
@ucitelka70 no tyrkysová, by ste si mysleli, či nie som nejaká chorá, keby inej farby, nie? 😀 😀 😀 😀 a pásy su maximálne, aké vyšli, sú aj nadšité tie sivé.

anastazieb
28. máj 2012

@caramilla asi máš pravdu, zkoumám tu froté prostěradlo a asi je to umělé už moc 😒 Neví někdo o podobných prostřizích, které by neměly tolik elastanu 😀 ? Nebo o něčem, z čeho by šly ušít tvarované pleny a nebylo to moc drahé? Koupila bych třeba bamb. flanel ze ŠD, ale je pro mně zbytečný, nepotřebuju tolik tu savost... a při počtu třeba 30 plen už je to drahé...

papajka7
28. máj 2012

@season aj ked si recyklovala,tak to vypada dobre 😉 ,ja zasadne na tych veciach na ktorych sa moc namakam nerecyklujem,lebo nakoniec vzdy obanujem ked to dobre vynde,ze som mohla pouzit krajsie latocky 😀

sinala
28. máj 2012

@anastazieb a co jersey prostřihy, ty mají jen 5% elastanu. Jsou sice tenké, ale ty nepotřebuješ savost.....Já z nich mám našité ubrousky na zadek a teď s nima utírám pusu a jsou pořád jemné narozdíl od froté. Já bych z toho froté plenu klidně ušila, mám ji v šicím pořadníku 😀 😀 😀 , jen nevím zda se k tomu dostanu dřív než se malý odplenkuje 😀

season
28. máj 2012

@papajka7 ved keby som dáke pekné mala, ale pekné mám len úplety. A to nejde. Musela by som ist do mesta a to by som už potom nestíhala, potrebujem to na víkend, už som to dlho odkladala. Mala som kúpený zo sekáča, za 2,5€ ale vyrástli sme z neho, ale bolo fajn. Ešte mám dva trojzubce a pár oblúbených farieb, tak ešte môžu byť dalšie nosítka 😀 vidím to na čoko-limetku a možno žlto-červené

papajka7
28. máj 2012

@dugyna ty sa nezdas kolko veci si posila 😲 ,krasne,asi budem musiet si aj ja dat zavezok menej pri internete a viac za strojom,toko mam planov na sitie 😝

papajka7
28. máj 2012

@season 😀 tak ja mam v plane ku kazdej mojej sukni,aby sa dalo pekne kombinovat 😀

ucitelka70
28. máj 2012

@season no peknú látku si môžeš u mráza aj ty objednať s hromadkou, na parádny meitai, potom predáš, ak už nebudeš potrebovať, ja som objednala krásne želvičky na to.... ale ešte som nešila

alinn
28. máj 2012

@ucitelka70 před každým nickem musí být @ (já ten svůj seznam psala každý jméno zvlášť 😀 - tak doufám, že na to je nějkaý fígl 😅 😎 😀 )

tak mě napadá, nevíte někdo jestli jde posílat i hromadná zpráva přes IP? 🙂

season
28. máj 2012

@alinn dá sa, ale nedá sa napísať rýchlo, skôr cez gmal tam je to super, lebo som skopírovala mailové adresy z tabulky a bolo to raz dva