icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
28. máj 2012

@sinala právě jsem našla na fleru froté, taky je s 20% PES a je u něj napsáno osvědčená kombinace pro šití plen... já nevím... to prostěradlo mi fakt nepřijde vhodné... zkusím najít ještě něco jiného. A možná že ten jersey by fakt šel spíš 😉

season
28. máj 2012

@ucitelka70 nenašlo mi to ☹ jojo, niečo určo objednám, len nemám čas tam tak hladať. Nejaký kvietkovaný upletík asi vezmem pre seba, strašné ste, ako tu vnadíte!!

dugyna
28. máj 2012

@caramilla no mam predsavzatie ze kym zacnem 9mes zmyzne ta kopa latok co tu mam :p tak makam makam...a mal uz aj tak vcera reklamovala ze mam pre nu sit..chcela ze tatove trickou bude jej :p
este tu mam aj tak dsot velku kopu...:p

len rozmyslam ci pre seba strihat z ottobre 36 alebo 38 :P ze ako sedia tie vekosti 😅

dugyna
28. máj 2012

@papajka7 dakujem.daj si zavzok isto ti to pomoze🙂 mne to pomaha...ja som tri noci sila tak ze mala spala pri mne na sedacke v obyvke /to bola chora a chcela byt furt len pri mne a budila sa mi kadzu hodinu,pokukala a spala dalej/..potom to chytilo aj mna takze som mala trocha pauzu...a teraz zase makam..ale tych latok je aj tak stle dost 😀 😀 😀
a posledny mesiac chcem oddychovat aj tak sa mi asi uz nebude dat robit strihy z bruskom uz teraz mam co robit 😀

martinkah
28. máj 2012

@season parádne nosítko, krásne 🙂 všetci sa budú obzerať 🙂

katkaela
28. máj 2012

@anastazieb U tých frote odstriškov z Dadky je napísané myslím 20% polyester. To je to isté ako elastan? Myslela som že to je rozdiel. Hmmm...ja som si ich tiež objednala na plienky. Inak som šila plienky z froté odstrižkov od Poláška http://www.polasek-holesov.cz/. Tam je bavlna + 15%polyamid. Neviem či je to materialovo ideálne, savosť priemerná, ale po vycpaní bambusovou vkladačkou OK, myslím zrovnatelné s Anavy. Na časté prebalovanie doma dávam len bavlnené vkladačky.

katkaela
28. máj 2012

@alinn Správu som dostala, ale nešlo mi to odvoriť najskor, tak som až teraz na to kukla...

martinkah
28. máj 2012
jemi
28. máj 2012

@martinkah to je super....

ucitelka70
28. máj 2012

@alinn ano, da sa cez ip, tam stačí napísať mená, netreba vkladať @

ucitelka70
28. máj 2012

@season želvy sú bavlnené, mne to hned ukázalo

vevercam
28. máj 2012

@eldwen nafotila jsem ti vyndávání jazýčku u OL brother 3034, oklopíš kryt a jen tahneš směrem doprava

ucitelka70
28. máj 2012

@season videla si, čo dala @allin tabuľku na tyrkysových tučniakov a sloníkov? 😉

ucitelka70
28. máj 2012

@martinkah tyrkysové piké užasné....... super,

season
28. máj 2012

@ucitelka70 som stlpec Q 😉 @alinn a kedy asi bude treba poslať pengy a aspoň hrubý odhad ceny, nech to nepreženiem, aby som netrapasila 😉

ucitelka70
28. máj 2012

žienky, ako čistíte OL, to stačí iba štetcom prebehnúť tie mochulinky? nič viac? ja to robievam po ušití 3-4 vecí, ale sa mi to zdá také povrchné.....

lenasss
28. máj 2012

@anastazieb já z těch odstřižků z Dadky z těch froté šila plenky a jsou super pěkně sajou 🙂

ucitelka70
28. máj 2012

@lenasss ja rozmýšľam z froté dadky ušiť pyžamko....

lucijan
28. máj 2012

@ucitelka70 pusítm vysavač na poloviční výkon a zblízka to všechno vysaju, bez nástavce, jen tou trubkou, vezme to všechno, štětečkem to zdeleka není ono..

season
28. máj 2012

@martinkah a do pr....e!!!! 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
28. máj 2012

@season ešte som sa chcela spýtať, keď si šila falošný col - OL štepovanie - šiješ z líca však? a nechávaš zahnuté troška, to potom neostrihneš? ešte som neskúšala, ako sa vyberá nôž.... chcem vyskúšať kontrastné ozdobné šitie

michamicha
28. máj 2012

@lenasss tak balík dorazil, překontrolováno, doplatek pošlu až dám malýho spát, tady prudí, tak abych to neposlala někam jinam 🙂

jo chtěla jsem se zeptat vás, které jste někdy pořádaly hromádku, stalo se vám někdy, že by vám někdo neposlal doplatek? jak jste to řešily?

animal
28. máj 2012

@michamicha momentálně pohřešuju 2 nedoplatky (není to závratná částka, ale mrzí mě to) zatím vyčkávám, můžou být na dovolené.

lenasss
28. máj 2012

@michamicha to jsem ráda že je to v pořádku ke konci už jsem z toho všeho měla zamotanou hlavu 😀

lenasss
28. máj 2012

tak dnes odešel zbytek balíčků byla to fuška ale zvládla jsem to 15 balíků a dvě děti a ohromnáááááá fronta za náma 😀 😀 😀 tak až dorazí tak si prosím překontrolujte ať je vše v pořádku na pozdější reklamace neberu zřetel 😀 😀

lenasss
28. máj 2012

@ucitelka70 já jsem zase přemýšlela že udělám z toho prostěradla klukům do pokoje budou barevná každý kousek jiný ale nějak se k tomu nemůžu dokopat 😀

argo1
28. máj 2012

@quaxi Díky za konkrétní čísla, zkusím to. Ve Finsku mají asi obrovský děti, tak musí mít obrovský plíny 🙂

piecee
28. máj 2012

holky chtěla jsem se zeptat...chtěla by jste některá BAMBUS UPLET ze ŠD? je to tento http://www.sijemdetem.cz/produkt/evropský-bambu... (proužek 6) chybí pruh cca 3x15cm (lemovala jsem tricko) nejak se s nim nemůžu poprat na své staré veritasce (je dost elastický) ...cena 160kc /vc posty

piecee
28. máj 2012

@jemi děkuji moc za radu🙂

alinn
28. máj 2012

@lillyzelvicka poslala jsem znovu..tak jestli to ani teď nedošlo..tak mi napiš do IP email..a pošlu to mejlem 😉