icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
28. máj 2012

@vevercam jééé, když vidím ten jazýček, jak prosím tě čistíš OL? jenom tím štětečkem? mně se tam totiž nabaluje takovej bordýlek a je to i trochu mastný od nějakýho oleje asi 😝 nevim čim to vyčistit 😖

michamicha
28. máj 2012

@animal no já vím, že dotyčná mail s urgencí četla, protože jsem jí psala ještě ohledně něčeho jiného a tu druhou část "splnila", ale doplatek neposlala 🙄

daisyr
28. máj 2012

Především chválím všechny užasné výtvory 😉

@michamicha zkusila jsi konkrétním dlužnicím písnout mail? U mě většinou na to zapomněly a tak jsem je musela upozornit 🙂 ALe fakt, že mě to už nebavilo stále urgovat 😝

daisyr
28. máj 2012

@michamicha aha, teď čtu, že jsi psala mailík.... :( tak jedině napsat ještě jednou, jinak, že ji tu třeba veřejně "udáš" a už bude mít zákaz hromadek nebo něco podobného .

michamicha
28. máj 2012

@daisyr je to sice jen pitomých 50,-Kč ale já jí taky zaplatila co jsem měla 😒 takže jde hlavně o princip a že je to nefér vůči ostatním 😝

daisyr
28. máj 2012

@michamicha však jo, já tě chápu, kvůli pár korunám si člověk připadá jako vydřiduch, když je po někom požaduje.... když se to jednou stane, hold zapomněl, ale když to je opakovaně, tak pak leda vybírat větší zálohy nebo nevím..., člověk se s tím dělá, balí, stříhá apod. a pak ještě s tím má takovéto starosti

animal
28. máj 2012

@michamicha no tak to není hezké, když mail četla a splnila polovinu mailu, to neporadím, asi napsat důrazněji popř. s poznámkou, že si ji píšeš jako neseriózní a odmítáš s ní jakoukoliv další spolupráci, takže když se objeví v tvých hromádkách, tak že ji prostě smažeš. Nic víc neporadím.

Mě osobně se taky nelíbí, že já vrazím několik tisíc do poštovného, ten den napíšu maily, že jsem balíky poslala a prosím o doplatky, tak mi holky platí až když jim balíky příjdou domů. Takže prostě zase XXXX dní prodleva. Začí to být pravidlem, nedělají to však všechny. Takže poštu budu vybírat předem a od další hromádky posílám PPLkou.

crawler
28. máj 2012

@michamicha urgovat urgovat a urgovat - já měla problém jen s jednou holčinou tady z koníka, která se přitom běžně hromádek účastnila, tak jsem doufala, že je to jen nějaké nedorozumění - dočkala jsem se po půl roce - měla zkouškové nebo co a pak na to zapomněla a asi nečetla moje urgence - nicméně pak poslala ještě něco navíc a velkou omluvu...prostě se to někdy někomu tak semele...ale je to nepříjemný - kor pokud by Ti mělo dlužit víc lidí 😝

alinn
28. máj 2012

@michamicha hele a nemohla to poslat někam jinam? A nebo na to zapomněla podruhé ...Tak ji raději napiš ještě jednou

ehm..tak mě napadá..nedlužím tu ještě někomu něco? 😅 Já jsem přesvědčená o tom, že ne..ale kdyby náhodou... 😉

animal
28. máj 2012

jinak mi dneska přišly vzorníky látek a mimo jiné i SOFTSHELL a teda další nové barvy no, co vám budu povídat. Škoda jen těch parametrů 10/5, to mohlo být o fous lepší. Teď na to nemám čas, ale večer k tomu sednu a ukážu vám nové barvy. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
třeba lilkovou, sv.růžovou, úplně jinou světlou modrou, béžovou, jinou jarní zelenou a taková asi bych řekla petrolejová

lenasss
28. máj 2012

@michamicha doufám že to nejsem já ☹ já už se v těch hromádkách někdy dost ztrácím 😅

lenasss
28. máj 2012

@animal ono je pravda že si každý řekne ale je to jen 50kč ale když si to řekně 10 lidí je z toho 500 a to už je dost já dnes taky na poště nechala 1200 a ve čtvrtek tuším 800 a už sou to 2000 a to už v rozpočtu chybí 😒

michamicha
28. máj 2012

@lenasss
@alinn nene vy nic 😀
ona sem už skoro nechodí (teda nepíše do diskuze, na MK chodí, to mám zjištěný), jmenovat veřejně nebudu, jestli si to tu náhodou přečte, tak snad se chytí za nos 😅 urgovat už u ní nic nebudu, psala už jsem jí několikrát, škoda psát další maily na který stejně nepřijde odpověď 😒 jen mě to mrzí, protože jsem byla přesvědčená po tom osobním setkání, že je to prima holka, ale asi první dojem byl špatný ☹

animal
28. máj 2012

@lenasss tak mě pošta dělá i 3-4 tisíce někdy

lenasss
28. máj 2012

@animal to věřím protože já oproti tobě ted měla mini hromádku 😅 ale dala mi patřičně zabrat 😀 hlavně odnést ty balíky na poštu to je teda něco 😀

lenasss
28. máj 2012

@michamicha se mi ulevilo jsem si začala i psát na papír k počítači kterých hromádek se účastním abych na něco nezapomínala 😝

michamicha
28. máj 2012

@lenasss já si odkazy na hromádky dávám do oblíbených a ty, který jsou už uzavřený nebo zaplacený, tak si posouvám v seznamu nahoru, ty "aktuální" si nechávám na konci seznamu 🙂

boudova
28. máj 2012

@lenasss jo to si asi taky zavedu, přiznávám, že už nemám přehled...snad taky nedlužím 😕

vevercam
28. máj 2012

@michamicha OL čistím tak, že v jedné ruce držím vysavač a v druhé štěteček 🙂, však před focením chudáček taky vypadal 😀

lenasss
28. máj 2012

@michamicha jenže mi jsme na jeden počítač dva a mhd pořád něco maže tak na papíře je to u nás jistější 😀 😀 😀

lenasss
28. máj 2012

@boudova tak těch hromádek je poslední dobou nějak moc každý měsíc něco platím 😢 asi přestanu nakupovat 😅 ale tomu sama nevěřím 😀 😀 😀 😀 😀 😀

boudova
28. máj 2012

@lenasss já si slíbila, že pošiju, co je doma a pak teprve další látky. nesměj do té doby ale přidat nějaké super novinky!

lenasss
28. máj 2012

tak se tu mějte letím pro mhd slíbil mi novou pračku tak aby si to cestou domu nerozmyslel tak ho raději vyzvedneme 😀 😀 😀

michamicha
28. máj 2012

no mně dneska přišel ještě balík od Mráze a ten jeden úplet je boží, byl ve výprodeji a nečekala jsem, že bude tak pěknej 🙂 a hlavně tu jásám nad decovilem a novopastem 😀

beky52
28. máj 2012

@dugyna všetko si super ušila..ešte vládzeš za strojom? 😉 tá kvietkovaná tunika je z akciovej látky od mráza?..

terezita
28. máj 2012

@michamicha doufam, ze ten neplatic nejsem ja! 😀

michamicha
28. máj 2012

@terezita nee 🙂

vevercam
28. máj 2012

vkládám dvě tríča, ponorkové z jednolícu MTX a bambusové ještěrky z mylly 🙂

terezita
28. máj 2012

@michamicha tak to mi spadl kamen ze srdce 😀 ja jsem permanentni neplatic, ale ne umyslny 😅 😀 ja se v tech hromadkach zkratka ztracim 🙂
@vevercam teeda parada!!

sinala
28. máj 2012

@animal chci se zeptat zda bude hromada na flízy i na podzim? Objednala bych si asi až pak, už to nemám kam dávat a stejně bych asi z nich nešila. Ale pokud na podzim nic nechystáš 😀 😀 😀 objednám teď 😀