icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
28. máj 2012

@vevercam moc dekuju za nafoceni 🙂

sinala
28. máj 2012

@vevercam dík za inspiraci s tím proužkem 😀 😀 😀 , bydlíme daleko od sebe a naši kluci se asi nepotkají 😀 😀 😀 , kdybych Tě pajcla 🙂 . Tu bílou látku máš co, finerib nebo jednolíc?

animal
28. máj 2012

@sinala klidně i na podzim, ale nevím kolik se toho vezme moc o to není zájem koukám, minimum je 10m

katkaela
28. máj 2012

@lenasss Hrubnú tie plienky z Dadka froté odstrižkov? Mne celkom zhrubli z toho froté od Poláška. A z kolkých vrstiev si šila?

caramilla
28. máj 2012

@michamicha Hele, jak už jsem říkala Elišce, nikdy nic neposílej bez doplatku, byť by to bylo 5 Kč, byť by to byla kamarádka. Nemusí to být právě někdy ani ve zlém (což asi není tento případ, to už je asi schválnost, když ten člověk dlouho neodpovídá a víš, že žije a má mejl), ale třeba zapomene... Já to dělám po zkušenostech tak, že poštovné chci dopředu, navážím, naměřím a i když na poště to třeba pak dají jinak, tak něco dají dráž a něco levněji a vyjde to tak nějak na stejno. Lepší než ty dluhy:(
50 Kč je celkem dost! Kdyby někdo dlužil 5, tak chápu... Ale i tak, doplatky se maj platit, když pak 100 lidí dluží 5 Kč, že....
JInak jestli chceš radu, jak na neplatiče, tak mě se právě nejvíc osvědčilo (v podstatě to jediné funguje!) uvádět jmenovitě. Rozeslala jsem pak hromadný mejl a tam vyjmenovala, kdo dluží. Do týdne jsem měla nedoplatky zpět, i když se se mnou jedna paní hádala o 9 Kč, že je určitě posílala a že já v tom mám bordel, tak jsem ji slušně požádala o výpis z banky na 9 Kč 😀 a pak je poslala, ani se neomluvila... Stát se může, že, ale omluva je zadarmo, tak proč s ní šetřit?
Někdy musíme být dost asertivní, jinak se to dělat nedá!
Chápu, že ji nechceš nabonzovat, ale kdybys zveřejnila to jméno, tak by to byla i ochrana pro ostatní, aby ji nebrali do dalších hromadek!

animal
28. máj 2012

@caramilla dneska dorazily etikety 😀 😀 kujůůů a jsem zvědavá na tu křídu, kdyžtak si pak od tebe vezmu další do zásoby 🙂

michamicha
28. máj 2012

@caramilla no příště to udělám jako jsi to udělala ty teď s těma štítkama 😉

macin73
28. máj 2012

Holky, doufám, že někomu nedlužím já. Jako snažím se to hlídat, ale jak je těch hromadek víc, do toho řeším práci, malou, lítám do poradny, řeším byt... no jestli mám někdy zpoždění, je to FAKT neúmyslně. Takže kdyby náhodou, klidně mě urgujte, neurazím se, spíš jsem za to připomenutí vděčná.
Jen na okraj, blbý je, že nevidím všechny hromadky najednou, nevím, proč mi google ukazuje jen polovinu dokumentů... průběžně bych to kontrolovala, ale když tabulku nenajdu, zapomínám... ☹

ivuska.h
28. máj 2012

@michamicha Fuj, jsem se lekla, jestli to nejsem já, ale osobně jsme se nikdy neviděly, tak se mi ulevilo 😀 Protože mě kolikrát do něčeho vlezou děcka a za 5 minut už nevím, co jsem dělala 😖

stassy
28. máj 2012

@alinn Mě zpráva došla, ale nereagovala jsem, neb mám dvě holky, třetí na cestě, takže klučičí vzory mě nějak neberou. 😀 Ale velké díky, žes mě zahrnula. 😉
edit: i když teď ještě koukám do dalšího listu a ono se tam vesele debatuje. 🙂

michamicha
28. máj 2012

dnešní hromádka 😅 😀 mtx, wendy, flextex, mráz 😀

alinn
28. máj 2012

@stassy 🙂 já mám jenom holku a určitě jí z toho něco ušiju.. když se zadaří 😉 😀

stassy
28. máj 2012

@alinn Mě je naprosto jasné, že teď říkám, že nechci, ale až tu budete švihat jeden krásný výtvor za druhým, tak se budu tlouct do hlavy. 😀 Jestli budou puntíky, tak do těch bych asi klidně šla, ale sloni a tučňáci mě neberou. 🙂

monr
28. máj 2012

@michamicha krásna hromada, tá druhá látka nad modrým maskáčom je tiež mráz? tie farebné kolečka, vyzerá veľmi dobre

alinn
28. máj 2012

@stassy 😀 tý jo doufám, že to nevypadá jako nátlak ..to já jen, že se stane, že IP nedojde.. 😉

lillyzelvicka
28. máj 2012

@alinn jo už to mám jsem ho dostala le nějak jsem to nečetla mi to úplně uniklo🙂
@michamicha taky mám ještě nyvyřízenou jednu holčinu ale už jsem ji tu taky dlouho neviděla a asi to teda nechám pro tentokrát být ale štve mě to bylo to víc než tobě

michamicha
28. máj 2012

@monr to velký modrý dole je satén z flextexu a nad ním to modrý strakatý je úplet od mráze, pak jsou ty žabičky a na nich je ten úplet s kolečkama od mráze 🙂

stassy
28. máj 2012

@alinn Vůbec ne. 😀

terezita
28. máj 2012

@michamicha ja taky dneska omylem prosla kolem mraze a fiiiii, litr v cudu.. a dalsi za objednane latky.. 😝 toz jdu sit, aby se mi to brzy zase vratilo..
@stassy kdyztak ti pak kousek odstrihnu, kdybys pak nabyla dojem, ze bez slonu a tucnaku nemuzes zit.. 😀

monr
28. máj 2012

@michamicha ďakujem pekne

animal
28. máj 2012

@stassy já ty látky možná budu brát na eshop, tak v krajní nouzi můžeš ode mě

monr
28. máj 2012

@terezita že omylom? to bolo pekne napísané. ale zas ber to tak, že budeš môcť šiť a šiť a šiť

škoda, že tu na sk nie je nič podobné ako mráz

michamicha
28. máj 2012

@terezita já si dala šicí pauzu, už jsem od středy nesáhla na stroj, ale už mám absťák, tak na to večer vlítnu, malej má slíbený maskáčový kraťasy 😀

lillyzelvicka
28. máj 2012

@michamicha tolik látek a že máš šicí pauzu jo 😉

terezita
28. máj 2012

@michamicha hele ja tu mam tolik zakazek ze nestiham a o vikendu jsem si akorat zasila jednu sukni.. 😀 jsem nemela vubec naladu, jak bylo venku hezky.. jenze me to tam pak zas ofouklo a jsem z toho marod.. takze ted zas muzu sit a ven se budu koukat jen z okna 😀
@monr hele fakt omylem! jsem nechte prosla kolem 😅 chtela jsem jit jinou ulici, bo jsem vedela, jak to dopadne, ale blbe jsem ji trefila.. 😀 😀 😀

eldwen
28. máj 2012

@terezita jaci sloni a tucnaci? muj muz je na tucnaky 😉

michamicha
28. máj 2012

@lillyzelvicka no jo, a to je jen pidi zlomek toho co mám doma nasysleno 😅 ještě tu mám připravenou froté osušku, že z ní malýmu ušiju župánek, no nestíhám 😝 teď jsme byli na víkend u tchýně, tak to nějak vázne 🙂

mooncaa
28. máj 2012

Teda doufám, že já nikomu nic nedlužím. Dokonce se snažím, občas se i nějaké hromady nezúčastnit, protože jsem pak už ztrácela přehled.

jemi
28. máj 2012

Jinak kdo náhodou chtěl něco z mých hromádek(https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...), tak je prozatím pozastavuji na vhodnější dobu (teď bylo hodně hromádek a je málo penízku....) Manžel měl dnes zkoumavou a vyzkoumal kolik jsme za tenhle měsíc utratili a byla to slušná pálka (kromě látkek, tam byla slušná částka za plavenku pro dcerku+focení ve fotoatelieru a ted měli v tchibu dětské věci, takže účet z tchiba....)Plánuji dělat za velkoobchodní ceny VTC, Ditu Tábor a když bude zájem i v Produktservisu můžu nakupovat za velkoobchodní. Kdyo by chtěl může si to tam průběžně psát a pak se domluvíme.

vevercam
28. máj 2012

@sinala bílá do kombinace je jednolíc MTX a samo, že mi to nevadí, proto si sem přeci ty výtvory dáváme, abychom se inspirovaly 😉 ponorku jsem také viděla kdesi na netu