Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka ; @michamicha ; @animal Hele, tak uděláme seznam neplatičů? Já bych jednoho měla ( @tyvíškdo , viď? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 )
Jinak tučňáky a proužky chci taky pro Jasmínku i Šimona. Švagrová miluje delfíny, tak třeba příště delfíny? 😀
Dobrá hoňka na čarodejnice, teď se každá bojí, která z nás to je... Ale myslím, že Míša psala, že "nereaguje opakovaně na mejly", takže to se vás netýká, zapomínání je normální, taky zapomenu zaplatit, ale když mi někdo připomene, že dlužím, tak se omluvím a zaplatím hned, teda alespoň doufám 😀 😀 😀 Jak Eliška posílá urgence, tak jsem se už i kontrolovala v tabulce 3x 😀 😀 😀 Jistota je jistota...
Další argument pro platbu předem je to, že pak za někoho zaplatíš peníze a třeba měsíc ti je dluží a ty v tom máš všem tvoje peníze a to podle mě není správný princip. Někdo dělá hromadku a pak ještě má ve vzduchu třeba 2 tisíce a čeká, až se mu vrátí... Platit by se mělo předem...
Mě jen udivuje, jakou ostudu si někdo uřízne kvůli padesáti korunám, no, co to dneska je? 😀
Jinak odpolední výtvory z merina, uf ...
@caramilla já nemám problém s tím, že když zapomenu někomu něco včas zaplatit nebo vrátit, tak abych se omluvila a rychle to napravila, přijde mi to trapný, když mě někdo upomíná 😅 a radši se 3x zeptám jestli jsem zaplatila co jsem měla, když si všimnu, že jsem zaplatila např. bez identifikace platby, tak se to taky snažím hned napravit a kontaktuju příjemce platby 😉
jméno jsem zveřejnit nechtěla, ale jestli s tím bude souhlasit i další věřitel, se kterým jsem v kontaktu přes IP, tak se tomu nebráním 😅 třeba se pak ozvou další, kteří měli s dotyčnou nějaký problém...
@ucitelka70 falošný COL sa mi viac páči z rubu šiť, tie čiaročky sú z líca. Vypnem nôž a dám patku na slepý steh. Ked to takto šijem, tak sa mi už nič nedá odstrihnúť, lebo to je pod tým stehom schované celé.
@alinn já myslela, že to jsou návrhy na ten soft, co se pak zavrhnul... tak jsem taky nereagovala, nějak zapomínám kouknout na ty ostatní záložky, když mi přijdou tabulky... musim se polepšit! No a už jsem si taky přidala sloupek 😎
@vevercam to tričko s ponorkou mi taky přijde geniální, moc chválím!
a @zojec moc gratuluju k mrňousovi! je krásnej!
holky celkem jste mě polekaly s těma hromadama, doufám, že vyberu všechny peníze 😀 😀 😀 A teď vidím, že by se měly vybírat i peníze za předpokládané poštovné, protože jak to člověk pak dotuje ze svého, tak to chybí. A normálně se stydím, že jsem vždycky poslala, jen peníze za látky a nikdy nic navíc a poštovné až pak.
mně se třeba líbilo jak měla udělanou tabulku na mylly @daisyr že se jí tam sčítala orientační váha a podle toho už se pak dá určit výše poštovného 😉
@sinala jéé, vidíš, jsem ti nenapsala adresu, jdu to napravit 😉
@michamicha a decovil kde kúpime? tiež u mráza?
@ucitelka70 já ho koupila u Mráze, ale možná ho mají i jinde a třeba levnější, to by mohla vědět @caramilla 🙂
potrebujem poradit...chcem si urobit strih..ako postupovat...nejake zakladne poucenia, zasady..vdaka...napr, sukna + nohavice
Dobrý večer, nešije tu niekto náhodou aj nové poťahy do jedálenských stoličiek?
holky, nestretli ste sa náhodou pri potulkách na nete s návodom na nejaký organizér do kabelky? ja som si doteraz nič také nevšímala, a cielene neukladala, ale začínam zisťovať, že budem musieť niečo podobné spáchať, bo to prekladanie vecí z kabelky do kabelky bude onedlho aktuálne. ďakujem.
@jieff tie žirafky sú prekrásne
@boudova ale jsou z poslední Mylly od Daisyr, jsou fakt krásný a takový tenoučký, akorát na léto. Trochu jsem se jich bála bez OL, ale vypadá to, že to stroj zvládnul...
@animal no právě proto jsem nevěnovala těm obrázkům zaslouženou pozornost, ale když to už vypadá reálně, tak jsem se taky (a ráda) nechala zblbnout
a moc děkuju za pochvaly🙂
@jieff ty žirafky fakt vypadali pěkně a super výtvory
@michamicha ona ta váha byla opravdu jen orientační, protože podle toho, co tam udávali za rozměry, tak nakonec pak byli kolikrát jiné - šíře veluru se lišila u jednotlivých odstínů třeba o 20cm, ale aspoň nějakou představu to dá. Je pravda, že já posílala zásilky předem a to mi někdo dlužil i 500Kč a více a čekala jsem na poslední nedoplatky měsíc, takže asi fakt příště raději vybrat předem a nic neposílat, dokud nebude doplaceno.
@stassy šmankote 😅 tak myslím, že @michamicha může neplatiče klidně odhalit 😉 toto už není náhoda!
@crawler no tak to už náhoda není 🙄
@stassy
@michamicha a co jí zavolat na telefon?

holky, tak my už nebudeme dělat hromádky? my už si budem rovnou vymýšlet vlastní vzory jo? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak to je BOMBA!