icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
28. máj 2012

@animal líbí líbí č.501 a č.598 😵

boudova
28. máj 2012

@jieff tyjo, tak až bude zase mylly, tak na ně nesmím zapomenout!!!

animal
28. máj 2012

přirovnávala jsem tyrkysovou z čiperky a tady je to trošičku jiný odstín, pak je tady úplně dole ta petrolejová a všimněte si té pěkné zelené a pro milovnice růžové i pěkný odstín světlejší růžové (vedle té zelené) oranžová mi příjde asi stejná jako ta z čiperky (cihlová) ještě jsem to nepřirovnávala a posílám fotku přirovnání takové světlejší modré - přirovnáno k nebeské modré finerib z MTX
Většina softu je podlepená flízem v totožné barvě až na pár vyjímek

animal
28. máj 2012

@michamicha to jsem si myslela, že se to možná bude líbit, že to možná bude lepší než ta sv.modrá z čiperky

boudova
28. máj 2012

holky, já nevím, jestli si to pamatuju dobře, ale myslím, že membri řešila nějaké rodinné problémy, nevěru a snad i rozvod, tak možná, že ani není na netu, jestli na ní máte foun, zkusila bych jí napsat sms.

jemi
28. máj 2012

@animal super barvy to budu vybýrat dlouho (501, 598, 415..)

lillyzelvicka
28. máj 2012

@boudova a tak to jsem nějak nepochytila o tom rozvodu a tak

animal
28. máj 2012

@boudova ano právě jsem to chtěla napsat, že membri se to doma hroutilo

michamicha
28. máj 2012

@veronik77 no pochybuju, že to zvedne 😅 navíc moje číslo má dost možná uložený v mobilu, páč jsem jí pomáhala něco málo z těch látek nastříhat...

boudova
28. máj 2012

@animal tak si to pamatuju dobře. je to blbý no, ale dluhy se maj platit..... 😢

veronik77
28. máj 2012

@michamicha tak uvidíš.... 😒

jemi
28. máj 2012

@animal které číslo je ta lilková? asi jsem slepá

boudova
28. máj 2012

@michamicha zkus zavolat z jiného founu...

boudova
28. máj 2012

holky, to je tak blbý, ty hromádky jsou super, nerada bych, aby jsme to musely stopnout kvůli nedůvěře... 😒

michamicha
28. máj 2012

@animal to je právě ten důvod, proč jsem nechtěla zveřejňovat to jméno, protože se tu na druhou stranu strhne vlna reakcí, které budou poukazovat na její složitou rodinnou situaci ☹ mně je to líto, že to má doma tak těžký, ale jsou tu holky, kterým dluží mnohem víc peněz než mně těch "pouhých" 50,-Kč 😔

stassy
28. máj 2012

info o osobních problémech jsem tu zachytila a je mi to líto, je to blbá situace, ale pohledávky by se měly vyřešit co nejdřív, právě aby člověk mohl řešit věci osobní, důležité..

veronik77
28. máj 2012

@animal krásné barvy! to platí už na objednávku teď? a to 165 je asi bez DPH, že? a je prosím v tabulce engrossu nažehlovací štítky na jméno nebo jsem slepá? děkuji 😀

lenasss
28. máj 2012

@katkaela tak mi ještě moc nepoužívaly tak nemůžu říct co to udělá po spoustě praní ale zatím nehrubnou jsou pořád stejné

animal
28. máj 2012

@veronik77 engross nevím, je to zkopčená tabulka, ale byly tam, tak to zkus ještě jednou prolítnout a případně je přidej já cenu doplním

soft: platí již teď 165 bez DPH ale cena je pěkná 198 s DPH 😀 😀

animal
28. máj 2012

@michamicha já taky jména nezveřejňuju zatím jsem neměla tu potřebu psát to jako hromadný mail, vždycky to píšu jednotlivci.

boudova
28. máj 2012

@terezita koukám do tabulky farbenmix, tobě už se taky platily nedoplatky? já tam mám dluh....

animal
28. máj 2012

@jemi no to je to lilek jeden 🙂 lilek mám jako ten velký vzorek a jinak je to 520 foťák to bere dost tmavě, já to zítra porovnám odborným okem s lilkovým výplňkem z MTX 529 je taková fialovomodrá, 490 je béžová

caramilla
28. máj 2012

@michamicha ; @sinala Se štítkama jsem první chtěla za štítky a orientační poštovný, pak se doházela i nějaká galanterie a tak, po nabalení a obálkování jsem každou obálku převážila a podle kalkulačky dodělala poštovný, přepočítala ceny štítků, něco vyšlo levněji a pak udělala soupis, někomu jsem vracela a někdo doplácel mě, co nebylo do koruny zaplacený (resp. mám limit 5 Kč), tak jsem neposlala. Pak se mi ozývali lidi, že kde je balíček a jakože reklamace, a pak jim došlo, že mají třeba 15 Kč dluh a hned poslali. Kdybych to dělala jako dřív, čekat pak na poštovný, tak bych se nedočkala. A myslím, že to není tady u těch holek z mé hromady vůbec neserioznost, ale propstě je to pakatel a ony zapomenou, kdo má zkoumat furt ty tabulky, že 😉 Nikdy si nevzpomeneš, co máš zaplatit, jediné, co tě trkne je, že ti nepřijde balíček, to každá z nás hlídá, to je zajímavý, co? Na balíčky v hlavě místo máme, ale na placení ne 😀 😀 😀

@ucitelka70 já jsem měla decovil přímo od výrobce za VOC v roli, takže neporadím. KOukni třeba i na Fler, Mráz, Postarame se a nebo prostě google 😉

caramilla
28. máj 2012

@animal to je vzorník, co ti poslali z Baleriny?

terezita
28. máj 2012

@boudova neplatili.. jeste musim totiz poprosit @animal aby tam zkoukla ty vzorecky, nejak mi to tam neprepocitava.. eli, ja jsem to zkousela opravit, ale do vzorecku me to nejak nenecha hrabat.. nechapu proc.. ☹

caramilla
28. máj 2012

@michamicha hm, tak to je hustý ☹ ☹ ☹ ☹ TO je celý na pytel... Už jsem se dovtípila, no... ☹ Já jsem čekala někoho, kdo sem chodí okrajově! Ale je pravda, že totiž tohle je ta horší varianta, když je nespolehlivej někdo, kdo si objedná a pak nezaplatí 50 Kč doplatek, vem to čert, odřízne se a čau, ale když je nespolehlivej někdo, kdo hromadu organizuje, zaplatí se mu předem a on přeplatky nevrátí, tak to je katastrofa! ☹
Ta první varianta jde řešit důsledným hlídáním doplatků před odesláním balíčku, ale toto druhé? Jak říkáme s @animal a našima MHD, když máme 50 tisíc na účtě (Eliška i víc, že🙂 z hromady "Nepojedem na Kanáry"? 😀 😀 😀 😀
Holt ručíme jménem, internetovou přezdívkou... to je divná doba...
Zrovna s jednou holčinou na ekozahradě vymýšlíme jednu hromadu a já ji moc neznám, tak jsem řekla, že jí se vším pomůžu, ale nebyla bych pro platbu předem - jako před objednáním. Nicméně furt se bude platit před odesláním balíčku, že... Ale myslím, že to bude OK, má i obchůdek na Fleru, tak snad to bude dobrý. Ale zrovna dneska jsem o té "pověsti" toho, kdo hromady organizuje, hodně přemýšlela. To chce totiž fakt pevný charakter, když má člověk 50 tisíc na účtě a může se smazat z MK a odjet na kanáry, tak proč dávat "paltbu" balerině, že? 😀 😀 😀 😀

boudova
28. máj 2012

@terezita ok, tak to já počkám, až se to navýší 😀 jinak počítám s předávkou v praze, ale nijak nespěchám. nedoplatek ti ale radši pošlu na účet, hotovost nenosím (radši) 😉

boudova
28. máj 2012

@caramilla kanáry nic moc, jednou jsem tam byla na dovolené, to bych si vybrala teda jinou destinaci... 😕

michamicha
28. máj 2012

@boudova tak my máme příbuzný na kanárech a ti si to tam moc pochvalují, mně by tam hlavně vyhovovalo to celoročně stabilní klima 🙂

animal
28. máj 2012

@ucitelka70 decovil jsem brala myslím i z pattistudia, teď nevím, kde to bude možná to bude mít batani možná pořád pattistudio