Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec hej, aj ja som tvoj strih o pár cm zmenšila. Aj keď v praxi musím mať ruky bližšie k sebe, než by som ich mala prirodzene. A teda niekedy sa mi trošičku horšie tlačí kočík napr. hore do kopca, navyše ak je na ňom nacvaknutý ešte aj buggypod. Ale to vlastne ani nevadí... A strih veru vyzeral presvedčivo 😉
dievcata este sa spytam, ma tu niekto 3-4 rocne dietatko? chcela by som usit suknicku pre susedu ako prekvapenie, ale neviem ake ma miery take dieta 😀 ma 15 kg.. dam to asi na gumicku, ale nech netlaci alebo nepada zas 😉 dakujem pekne
ahojte, mam na predaj ak by niekto chcel 2 bambusove plienocky uz su aj odoftene v alubme plienockam robila osm ich jednej pani len sa mi pokazil overlock tak to sa mi olemovanie pokazilo tak som jej robila ine...
@jonki natahovacie vlniaciky som sila podla linku, co davala Monika, sedia velmi dobre. Ak ich chcete na noc, dobre je predlzit "naplety" okolo noziciek i pasa, Vydrzia tak o dost dlhsie, neskor ako treningove na stvorcovky na rovno.
@zojec ja kvetinky rada, velmi pekne. Prosim ta, aku robis sirku a dlzku? Drobatku z metrovej kapsy trcia nozicky bokom, ked je na chrbte, na uzsie si ich neda. Naopak na dlzku je ten meter az, az, prevysa mi to az k noham.
Ahojte,
zojec moja dcera mala ako 4-rocna 104-ku. Teraz ma 5,5 roka a ma 116 ale len na dlzku, musim vsetko zuzovat, lebo je ako spagetka. 🙂
tie kvietky su nadherne 🙂 🙂 🙂
Inak mam velmu prosbu pre vsetky - nemate nahodou niektora overlock - singer 14SH644 ??? je to asi 7 rocny model. Neviem najst navod a ani za frasa neviem nastavit napätie, robi mi zle stehy, dnes som sa s tym natrapila strasne a nazurila.Alebo neviete kde by som ho nasla online????????????
dakujem
a nepouzivate nahodou niektora ten vodorozpustny vliselin????
@lilly2711 kuk ke stažení zde: http://sk.diplodocs.com/navod-na-pouzitie-navod... (v němčině)
http://diplodocs.cz/uzivatelska-prirucka-navod-... (v angličtině) popř. to hoď do překladače.Snad ti to pomůže.
@behulka robim tak rozne tu sirku.. teraz som robila 105 cm a vysku 100cm, ale 25 je z toho kapuca.. na vysku je to stale 100cm a sirka podla velkosti dietatka na ake sijem.. moja ma sirku 90 a v pohde sa tam zmesti.. nevytrca jej nic.. ta dlzka 100 je v pohode.. ak by som robila bez kapucy tak by som urobila len 75 dlzku .. poslem ti do IP galeriu kde mam nafoteneho mm ako modela 😀
a dakujem vam za pochvaly.. taka jarna naladicka ma uz chytila 😉
holky poraďte z čeho byste ušili prefoldy? Potřebuju nějak doplnit látkovou výbavičku, malý čůrá jak beruška a vkladačky nestačí. Z oboustranného bambusového froté třeba? děkuju za radu
kočky, teraz majú v Jysku akciu, všetku metráž majú zlacnenú. Balenie po 5 metrov. Kúpila som takú potlačenú látku, ešte neviem na čo využijem, za 5 eur, mali aj velúr, ak zostanú peniaze, tak kúpim aj ten, a super závesovinu.
viete o tom, že ste strašne nákazlivé? odkedy sem chodím, tak po meste a na nete len látky pozerám. 😀
MONR ten velur mali v Jysku v akom zlozeni?? Bavlna-polyester ? percentovo? Nepozerala si nahodou?
Animal vdaka, pomohlo, aj ked nie az tak ako som si naivne myslela. Stroj som nastavila spravne, ja tam ani ziadnu chybu nevidim, len sije ako chce. Najviac ma hneva , ze sa steh meni uprostred sitia sam!!! Na zaciatku sije dobre a potom akoby prepol a sije zle. Konkretne mi zle sije ten rovny steh z hornej nite, proste na spodnej strane neurobi len uzlicek malinky, ale vyzera to,akoby bola nit uplne uvolnena a vytiahne ju az k druhemu rovnemu, cim sposobi, ze sev nie je dobre stiahnuty a po roztiahnuti latky ho vidno...Skusala som uvolnit naptie spodnych niti, ze ci ho netahaju, ale nic.
Babulky poradte, kde by som nasla namety na aplikacie, viete nejake zvieratka alebo nieco pod. Alebo vy beriete odkial inspiracie na ozdoby na oblecenie, ci plienocky???
@veselazu Já teda ráda vkládačky kombinuju - k zadečku oboustr. ftoté nebo aksamit (je to měkké a hezky rozvádí vlhkost) a pod to bmb.flís (víc nasaje, fajný je středně silný, ale toho chce dát 2 vrstvy oproti silnému) a délku teda 60cm, šířku cca kolem 11cm.
Jo, něco o tom, že je to doma jak ve skladu s látkama slýchávám taky dost často 😀 a to MM ještě neví, že budu nutně potřebovat ještě nějakou objednávku z sijem... 🤐 (No, ale musím to ještě nechat uležet, teď přišly vlněné trička od Devoldu a trochu se to přepísklo... ale nukup to, když maj slevy 60% 😉 )
@sussanah @katka82 To je rozdíl TP ani né 14 dní a 14 dní + i - je furt v termínu 🙂
@baarca Nahoru chlupatou. Ale záleží, co máš za flíš, ten silný mi pěkně zhrubl a obě strany jsou nechlupaté... K zadečku už to není, jen jako mezivrstva. Ale už je mám skoro rok, to už možná nějak vytunili výrobu, aby to tolik nehrublo... Mám i z tenkého flísu a ten je měkký a chlupatý furt.
@maly_prcek a ted silny flis, i kdyz zhrubne, tak saje porad dobre, jo?
A holky, sila jste si nekdo prsni vlozky? Uvazuju nad 2 vrstvami aksamit + oboustranne frote, to by mohlo stacit ne?
@sussanah Prsní vložky jsem teď šila, 1 vrstva aksamit a jedna český bambusový fleece tou hladkou stranou ven. A nevím, asi by to chtělo ještě jednu vrstvu, takže příště dám 2x fleese a 1x aksamit. Takže ty 3 vrstvy by mohly stačit.
@katka82 Budeš mít ještě nějakou jinou Wendy? Žirafky, jsou moc pěkné, ale nechci mít všechny plínky stejné. A objednávat pouze 1/2 m se moc nevyplatí kvůli poštovnému. Autíčka na plínkách vypadají luxusně.
Mám dotaz, jak širokou vsadku do bundy na nošení děláte. Našla jsem předpis a to se mi zdá moc široké, mě to vychází tak ideálně 30-40 cm. A děláte zužující se směrem dolů, cca kolik dělá ten rozdíl? A ještě netuším jak s kapucí, asi jí našiji zvlášť a nařasím, nebo bude přečuhovat. Nebo se na ní vykašlu, mám pocit, že dítě jak se otočí, aby lépe vidělo, tak místo do okolí budě čučet do kapuce.
Ještě si chci vystřihnou otvor na zádech a dumám jestli stříhat do T a pak tam použít vsadku, nebo do Pí a jen tam všít trojúhelníky látky, případně zipy na schování těch trojúhelníků. Nevím co je pak pohodlnější na nošení. Našla jsem doma šedou fleesku, co na to hodlám "obětovat" a doplním asi žlutým nebo zelinkavým fleesem.
@maly_prcek no jsem zvědavá která z nás porodí nakonec první 😉 😀
@sussanah já prsní vložky šila ze zbytků 😉 a myslím že tam jsou asi 3 vrstvy 😉 🙂
@mooncaa teď nějakou dobu asi Wendy objednávat nebudu 😉 jednak v tom mam teď docela dost peněz a pak zrovna ani nemaj žádnej pěknej vzor 😒 😉 ale jestli chceš tak Ti pak může ten půlmetr žirafek schovat a až bude ještě něco jiného tak bych Ti to poslala najednou 😉 momentálně jsou tyhle 3 vzory:

@baskaj 😉 super... ja som potom robila trosicku mensie a drzi to fajn 🙂 ten strih je kopirovany z kupeneho mufiku 😉
@baarca dakujem za pochvalu, k tomu bmb flisu, ja otacam tym chlpatym k ritke.. sa mi to tak viac paci a je to fajn makkucke.. som zvedava dokedy 😉