icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
1. jún 2012

@caramilla jo jo to o bude rozumnej výběr, něco takovýho jako jsou Jasmíny lakovky....ty září do daleka🙂
A ty legíny jsou super - jejda to by bylo kdyby se nám narodila holčička 🙂

caramilla
1. jún 2012

@boudova to my máme ze zahrádky bioeko, ožraný ekoruměnicema 😝 Akorát teda v tomto lijáku jedinej, kdo bude ochotnej je jít sklidit, budou slimácí 😖 😠

caramilla
1. jún 2012

@jieff 😀 Jo, ty lakovky to je Jasmínky láska, když si může vybrat, tak jako pravá holčička, lakovky... Teď jsem jí dovolila v nich jít do kostela na noc kostelů a byla nadšená🙂
Holčičku moc přeju. Manžel chce 4 holčičky, jako alespoň jedna ještě by být teda měla, aby měl kdo ty modely dědit 😖

eldwen
1. jún 2012

@ucitelka70 https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/sijeme-l... je to na miminaka 🙂 uz se tesim az si z toho udelam pro sebe spodary. Jak v tom neni ten elastan, tak to bude mit vytahane kolena, ale u spodaru to nevadi 😉 a pyzamoje vyborny napad, asi te pajcnu

boudova
1. jún 2012

@caramilla já můžu maximálně rozjet ekotruhlíky na střeše ....

jieff
1. jún 2012

@boudova v Respektu byl taky článek o střešních plantážích. Já myslim, že když budeš dost zalívat a budou mít kvalitní půdu, tak ti (nejen) jahody porostou krásně a slimáci se ti tam nedoplazí jen tak🙂

macin73
1. jún 2012

@caramilla začínám kvitovat, že čekáme druhou holčičku 😀

caramilla
1. jún 2012

holky, kde to byl ten odkaz na ty "odstřižky" z úpletů a froté? Jedna paní se mě ptá a nemůžu ho najít 😖

caramilla
1. jún 2012

@macin73 jj, zavidim 😀 😎

petkasv
1. jún 2012

Holky přidávám svůj počin, zítra razíme na venkovní oslavu a zjistila jsem že dítko nemá co na sebe, když má být 9stupňů .-) tak jsem zrušila jednu šusťákovou bundu a udělala z ní malý kaťata a vestičku 🙂 nažehlovačky jsou super 🙂 fotky jsou z telefonu, zradil mě foťák, zmetek jeden 🙂 v šusťákách je růžový výplněk z Wendy, ve vestě nic, máme jednu super teplou medvídkovou mikinu .-) takže tak 🙂

katkaela
1. jún 2012

Ahoj holky, ja som dnes som usúdila, že k novému kočárku budeme potrebovať červenú... 😀

jieff
1. jún 2012

@petkasv krásný využití starý šusťákovky! S tima nažehlovačkama to vypadá skvěle.
@katkaela taky parádní! ty máky jsou krásný a ty stonky nemaj chybu🙂 Moc sluší!

lenasss
1. jún 2012

tak já dnes udělala malému kalhoty

katkaela
1. jún 2012

@jieff takže je to poznať, že sú to vlčie maky?to som rada 😀
Mňa veľmi zaujali tie tvoje "rídžojsky", čo si šila pre malého (bolo to už niekde ďalej), sú perfektné! Ja som Eliške v zime tiež jedny ušila, dokonca zateplené flísom, akurát som neodhadla veľkosť takže sa do nich nevošla ☹ Jedna kamarátka dokonca zrecyklovala manželovi staré rejoice nohavice a ušila tiež malému, vyzerali božsky, ako zmenšené dospelácke 🙂

jitkalaskova
1. jún 2012

@mooncaa díky 🙂 asi zkusím najít konkrétní střih a rozložím si to na nějakou látku. 40 cm navíc na kapsy a límec mně příjde nějak moc, ale jsem začátečník.Nikdy jsem vestu nešila...

boudova
1. jún 2012

@katkaela ty stonky jsou dokonalý, to si ,usím zapamatovat a pajcnout 😀

boudova
1. jún 2012

holky omlouvám se za ty překlepy, ale mě se tím pařátem fakt blbě píše .-) jsem zvyklá psát všema deseti a takhle datlovat po jednom neumím 🙂

petkasv
1. jún 2012

@boudova a co ruka, bolí to hodně?

boudova
1. jún 2012

@petkasv když se brnknu do kloubu nečekaně tak docela jo a to šití tak legračně lechtá a táhne, ale je to den ode dne lepší, akorát jdu ještě za týden na RTG, jestli se hojí prasklinky na kostech, jestli ne, tak mi to snad daj do sádry 😠 už teď se o báru starám fakt s vypětím sil a musím jí chudince dávat hnusky ☹ do látky to nešlo a se sádrnou by to teda nešlo. jim calcium a homeo arnica, tak snad to bide ok!

veronik77
1. jún 2012

@lenasss to je ale roztomilouš 🙂 škoda, že ty miminka tak rychle odrůstají....

ucitelka70
1. jún 2012

@boudova ruka bolí dosť, však? ako vieš práce okolo dieťatka porobiť? no žena musí tak či tak.... a s tým ťukaním som takisto, iba desiatimi viem písať, a ked mi dr. drbol injekciu do klbu palca, odrovnal ruku na týžden - zrejme zle trafil, tak som ledva vedela jednou rukou písať..... druhú som nemohla ani položiť, no to bolo zlé, ešteže to bola ľavá ruka, lebo ináč aj na wecku by bol problém... ta máš pravú však?

ucitelka70
1. jún 2012

@katkaela, @petkasv, @lenass - práca na jedničku, a deťúrence krásne... 🙂

boudova
1. jún 2012

@ucitelka70 jj pravou, dneska jsem se pokoušela zapálit levou sirku - mazec 😀 malá je chudák poškrábaná od té ortézy, já jí necítím, tak envím, že jí žduchám třeba... chudák malá, ani pomazlit se pořádně nemůžem. mě taky asi šestra špatně píchla - tetanovku - nemohla jsem tu ruku ani zvednout, jak mě to rameno bolelo, ale dneska už je to lepší.

caramilla
1. jún 2012

@katkaela úplně tu óchám! Nádhera, nádhera, nádhera!
@veronik77 díky!!!

ucitelka70
1. jún 2012

@boudova ja som mala asi preťaženú ruku, alebo čo neviem, tak mi dr. priamo do klbu palca - skoro v zápästí pichol injekciu, vááááá, fuuuuuj.... ale po dvoch týždnoch sa zabudlo aj na bolesť a odvtedy je všetko ok chvalabohu.....

tak si viem predstaviť, ako ti ide všetko... od hygieny až po všetko- ľavou, no najhoršie je fakt, že si nevieš dcérku zodvihnúť tak, ako chceš a priložiť, ale isto si našla riešenie aj na to.... to si mala aj kosť prasknutú? nielen kožu rozťatú? brrrrr, koľko štichov máš?

boudova
1. jún 2012

@ucitelka70 dva stehy přes 3cm šlich, právě že mi v tom okně zůstaly prsty, musela jsem ho otevřít a tu ruku vyndat....myslela jsem, že omdlím, ale nebylo kdy 😀 musela jsem se ještě dostat do bytu, až doma jsem se složila na zem dobrovolně, jinak by to se mnou asi seklo - já jsem totiž ještě ke všemu hysterka a špatně snáším bolest.... a pes si myslel, že hrajem novou hru 😀 panička se válí na zemi, tak jí budu oblizovat a tu krvavou ránu taky - super zábava. ještě, že bára zrovna spala.

ucitelka70
1. jún 2012

@katkaela Eliška krásne zladená, dobre si to vymyslela s tými vlčími makmi, aj gaťuše má in

boudova
1. jún 2012

@ucitelka70 ruku jsem si jednou taky natáhla - hrála jsem asi 5 hodin v ks jednu hru se santaclausem na netu - bože to byla bolest!!!!!!!!! od té doby se her bojím, jak čert kříže

jieff
1. jún 2012

@lenasss malej je boží!!!