Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 tak to je taky síla teda!
@boudova to je daň za našu "akčnosť" 😀
@ucitelka70 sádra a zavařování je špatné 😀 , já musela zavařovat ( chtěla) s dlahou a stačilo 😀 😀 😀
kdyý jste tu utěch bolestí ruk mě už tak 14dní bolí zápěstí ale dost tu ruku nedostanu do určitého úhlu ale k doktorovi se mi nechce ale asi mě to nemine ale pořád to odkládám jestli to je kloub nebo šlachy když mám přebalit malého je to hrůza 😒 ale zajímavé je ž ekdyž šiju zas tak to nebolí 😀 😀
Tak jsem žabičkovala a vypadá to docela dobře 🙂 akorát ještě musim vymyslet pružnej opasek nebo možná jenom úzkou šifónovou šálku na zavázání v pase a budu mít hotový úbor do divadla 😅 🙂 zejtra to došiju a pak se vrhnu na maskáčový tepláky pro Vojtu 😎
tak - a jdu si do galanterie pro gumičku na žabičkování, snad ji budou mít. 😀
@ucitelka70 diky🙂 A keď už spomínaš tie gaťuše, tak tie majú tuším vyše 20 rokov 😀 Šila ich mamka, mám k nim celý námornícky komplet pre dievčatko - musím to sem hodiť. To keď po revolúcii chcela dať výpoveď v práci a ísť podnikať a rozhodovala sa, čo bude robiť, tak jednou z variant bolo šitie vecí pre deti. Ale nakoniec z toho zišlo a je z nej kozmetička 😀
pěkný den, švadlenky, nemáte nějaký tip na střih na molitanovou tašku na kočku? Pelíšek jsem ušila podle návodu na mimibazaru, ale tašku jsem nenašla. děkuju
Holky nejsem na svem pocitaci, muzete mi poslat odkaz na tabulku softshellu?
@michamicha ...jednodušší by bylo místo pásku dát gumičku...jako prodloužený pas....stejně, jak jsi žabíčkovala...stačí dvě řady....tak jsem to dělala holkám. Ale na blogu je to dole volně...dceři vadilo, že to má dole široké, tak jsem jí našila (žabičkováním) ten pásek 😉 ...jestli jsi to teda z tohodle popisu pochopila 😀 😀
@palosek nepochopila 😅 😅 ale to neva, už jsem vymyslela jak to udělám, z černýho patentu asi 8cm široký pásek, v pondělí koupim v galanterce nějaký hezký zapínání a bude hotovo 🙂
@caramilla bomba 😵 hele co ti to tam kvete za kytku?
@caramilla No je to do firmy mého přítele ( nejsem vdaná, tak se nemužu zučastnit té vaší soutěže o nejkratší manželství a největší počet dětí 😉 ). Už jsem se naštvala na Českou poštu, často jsem doma a přitom mi hodí do schránky oznámení, že mám balík na poště. Je to v pohodě, dostane se to bezpečně k němu na stul a pak bezpečně rovnou ke mě. 😉
@dankakk Śaty krásné, super střih a látka!
@michamicha no to je přece klasickej muškát, ty mám všude🙂
@stassy Krásná panenka, modelka i fotky, co dodat! 😀 😎 😉
@volpaia jj, ja si to pak dočetla v mejlu, že to je k příteli, tak jsem to poslala, už by to teda měl mít, šlo to v úterý ráno 😠
@caramilla fakt? a mně ty mrchy vůbec nekvetou, fuchsie jo, ale muškáty jsou nějaký chcíplý 😝
Holky vrátili jsme z venkovní oslavy 🙂 šusťáky luxusní, Bětce zima fakt nebyla, měla nožičky krásně v teple, akorát je musim dole udělat na gumičky, aby jí nelezly nahoru 🙂 ale už se těšim na soft 🙂
Babulky, nemate nahodou niektora v PC strih na natahovacie vlniaky ????? Please!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 Chcela som si urobit strih a uz nie je free. Alebo neviete kde ho najdem na volno na stiahnutie???????

@boudova ja som mala pred 15 rokmi tak presilenú ruku, že mi ju museli dať do sadry, robili sme s manželom koterec pre rotvailera, dával do betonu dlažbu, ja som mu nosila a podávala a on kľačal v koterci - komické..... no a bože,hádam nebudem nosiť po jednom, rovno po dvoch troch kusoch - veľké betonové dlažby 30*30, hádam 3 cm hrubé, riadne ťažké, v ten den som si neuvedomila, že môže byť zle, na druhý den ani rukou som nepohla, ani laktom - otrasná bolesť, tak od lakťa po prsty som mala sadru 4 týždne - v lete...... ked bolo teplo a zaváračky...... a ked už bolo lepšie, zavárala som sa s takou rukou, pomáhali mi aj manžel aj dcéra.... no a ked som išla na kontrolu, tak s takou dušičkou, ako ma dr. sprdne, ale bolo to v pohode.....