icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
1. jún 2012

@boudova ja som mala pred 15 rokmi tak presilenú ruku, že mi ju museli dať do sadry, robili sme s manželom koterec pre rotvailera, dával do betonu dlažbu, ja som mu nosila a podávala a on kľačal v koterci - komické..... no a bože,hádam nebudem nosiť po jednom, rovno po dvoch troch kusoch - veľké betonové dlažby 30*30, hádam 3 cm hrubé, riadne ťažké, v ten den som si neuvedomila, že môže byť zle, na druhý den ani rukou som nepohla, ani laktom - otrasná bolesť, tak od lakťa po prsty som mala sadru 4 týždne - v lete...... ked bolo teplo a zaváračky...... a ked už bolo lepšie, zavárala som sa s takou rukou, pomáhali mi aj manžel aj dcéra.... no a ked som išla na kontrolu, tak s takou dušičkou, ako ma dr. sprdne, ale bolo to v pohode.....

boudova
1. jún 2012

@ucitelka70 tak to je taky síla teda!

ucitelka70
1. jún 2012

@boudova to je daň za našu "akčnosť" 😀

sinala
1. jún 2012

@ucitelka70 sádra a zavařování je špatné 😀 , já musela zavařovat ( chtěla) s dlahou a stačilo 😀 😀 😀

lenasss
1. jún 2012

@veronik77 on je smíšek je to pohodové miminko jen je vážně škoda že to tak letí už bych si klidně nechala říct znova 😀

lenasss
1. jún 2012

kdyý jste tu utěch bolestí ruk mě už tak 14dní bolí zápěstí ale dost tu ruku nedostanu do určitého úhlu ale k doktorovi se mi nechce ale asi mě to nemine ale pořád to odkládám jestli to je kloub nebo šlachy když mám přebalit malého je to hrůza 😒 ale zajímavé je ž ekdyž šiju zas tak to nebolí 😀 😀

michamicha
1. jún 2012

Tak jsem žabičkovala a vypadá to docela dobře 🙂 akorát ještě musim vymyslet pružnej opasek nebo možná jenom úzkou šifónovou šálku na zavázání v pase a budu mít hotový úbor do divadla 😅 🙂 zejtra to došiju a pak se vrhnu na maskáčový tepláky pro Vojtu 😎

veronik77
2. jún 2012

tak - a jdu si do galanterie pro gumičku na žabičkování, snad ji budou mít. 😀

katkaela
2. jún 2012

@boudova jj, ja som tie stonky tiež niekde "okukala"🙂

katkaela
2. jún 2012

@ucitelka70 diky🙂 A keď už spomínaš tie gaťuše, tak tie majú tuším vyše 20 rokov 😀 Šila ich mamka, mám k nim celý námornícky komplet pre dievčatko - musím to sem hodiť. To keď po revolúcii chcela dať výpoveď v práci a ísť podnikať a rozhodovala sa, čo bude robiť, tak jednou z variant bolo šitie vecí pre deti. Ale nakoniec z toho zišlo a je z nej kozmetička 😀

maskacka
2. jún 2012

pěkný den, švadlenky, nemáte nějaký tip na střih na molitanovou tašku na kočku? Pelíšek jsem ušila podle návodu na mimibazaru, ale tašku jsem nenašla. děkuju

zojec
2. jún 2012

@caramilla jasminka ma aku velku nohu :D ci sa mi len zda? sukna paradna, aj leginy 😉
ja inak uz tyzden sijem kojo tricko.. tymto tempom aj dokojim, kym ho usijem.. ked sadnem za stroj, tak bud sa zobudi jeden, alebo druhy 😖
a vsetky, krasne veci ste posili 😉

jemi
2. jún 2012

Holky nejsem na svem pocitaci, muzete mi poslat odkaz na tabulku softshellu?

palosek
2. jún 2012

@michamicha ...jednodušší by bylo místo pásku dát gumičku...jako prodloužený pas....stejně, jak jsi žabíčkovala...stačí dvě řady....tak jsem to dělala holkám. Ale na blogu je to dole volně...dceři vadilo, že to má dole široké, tak jsem jí našila (žabičkováním) ten pásek 😉 ...jestli jsi to teda z tohodle popisu pochopila 😀 😀

michamicha
2. jún 2012

@palosek nepochopila 😅 😅 ale to neva, už jsem vymyslela jak to udělám, z černýho patentu asi 8cm široký pásek, v pondělí koupim v galanterce nějaký hezký zapínání a bude hotovo 🙂

macin73
2. jún 2012

@lenasss Tak balík dorazil dnes!!! Koukala jsem na balíkářku jak zjara, netušila jsem, že rozváží i v sobotu... povídala, že tam v tom mají nějaký hokej 😕. Takže díky, můžeš to pustit z hlavy 😀

caramilla
2. jún 2012

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Pro fanynky Jasmínky

Jako čumím jak puk, to kouknutí dole do obj. vymyslela sama! Já se z ní počurám, ona je tak úžasná! 😎

michamicha
2. jún 2012

@caramilla bomba 😵 hele co ti to tam kvete za kytku?

dankakk
2. jún 2012

@caramilla prisli stitky! Velka vdaka🙂

dankakk
2. jún 2012

tak uz mam dokoncene plazove saty pre sestru ... len moja modelina je dnes na grilovacke a ani mms ju nedonutila dojst domov si ich vyskusat 😠

dankakk
2. jún 2012

su to tieto saty z najnovsej burdy ... a chcela som ich v tyrkysovom, ale som mala len meter 😒 tak som sa vzdala pre mna nasyslenej latocky ...

stassy
2. jún 2012

Aby to nevypadalo, že nic nedělám, tak tady foto nové obyvatelky našeho bytu. Trošku dneska s Kačkou lumpačily. 😀

volpaia
2. jún 2012

@caramilla No je to do firmy mého přítele ( nejsem vdaná, tak se nemužu zučastnit té vaší soutěže o nejkratší manželství a největší počet dětí 😉 ). Už jsem se naštvala na Českou poštu, často jsem doma a přitom mi hodí do schránky oznámení, že mám balík na poště. Je to v pohodě, dostane se to bezpečně k němu na stul a pak bezpečně rovnou ke mě. 😉

caramilla
2. jún 2012

@dankakk Śaty krásné, super střih a látka!
@michamicha no to je přece klasickej muškát, ty mám všude🙂
@stassy Krásná panenka, modelka i fotky, co dodat! 😀 😎 😉
@volpaia jj, ja si to pak dočetla v mejlu, že to je k příteli, tak jsem to poslala, už by to teda měl mít, šlo to v úterý ráno 😠

michamicha
2. jún 2012

@caramilla fakt? a mně ty mrchy vůbec nekvetou, fuchsie jo, ale muškáty jsou nějaký chcíplý 😝

volpaia
2. jún 2012

@caramilla No doufám, že už to tam má. Jsme teď doma všichni lazaři, tak v práci od středy nebyl. Teda já zatím odolávala, ale už se to o mě taky pokouší. 😒

petkasv
2. jún 2012

@caramilla no to je úžasný 🙂 sukně nádherná a Jasmí je hotová modelka 🙂

petkasv
2. jún 2012

Holky vrátili jsme z venkovní oslavy 🙂 šusťáky luxusní, Bětce zima fakt nebyla, měla nožičky krásně v teple, akorát je musim dole udělat na gumičky, aby jí nelezly nahoru 🙂 ale už se těšim na soft 🙂

lilly2711
2. jún 2012

Babulky, nemate nahodou niektora v PC strih na natahovacie vlniaky ????? Please!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 Chcela som si urobit strih a uz nie je free. Alebo neviete kde ho najdem na volno na stiahnutie???????