icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
2. jún 2012

@lilly2711 http://www.latkovepleny.cz/pleteni-vlnacku-2 nebo mám dvoje hotové k disposici...

lilly2711
2. jún 2012

@zikie dakujem, ale myslim tie site z merina.

sinala
2. jún 2012

@lilly2711 http://katrinastyle.webs.com/Soaker Patterns Im... to je sice na flísáky, ale z merina by to asi taky šlo

lilly2711
2. jún 2012

@sinala toto mi nejde nacitat...tebe to ide?????

lenasss
2. jún 2012

@macin73 tak to jsem ráda že to dopadlo dobře děkuji za informaci 🙂

terezita
2. jún 2012

@stassy teda marto, zase jsi me dostala! myslim ze po vile budeme potrebovat i panenku.. 😀 😀 😀 (jen teda budu muset najit utulek pro tech dalsich 10, co tu mame.. 😝 😅)

boudova
2. jún 2012

@terezita no tak moment 😲 ty panenky dělá @stassy ?

terezita
2. jún 2012

@boudova no u mraze je neprodavaj.. 😉 😀

boudova
2. jún 2012

@terezita @stassy tak to my asi budem časem taky jednu potřebovat, kde je fronta na ty panenky?

aerin
2. jún 2012

jsem zas jednou nakoukla, kurna😀
@stassy ja budu chtit taky panenkuuuu!!! 😀 😀 😀 pro Dodotku 😀

mikulka45
2. jún 2012

@lilly2711 ahoj, tu je aj navod, ktory asi nepotrebujes, ale snad niektory z tych strihov bude dobry 😉 https://sites.google.com/site/latkovky/na/vlnia...

palosek
2. jún 2012

@petkasv no, my soft využíváme i teď. Malá má triko s dlouhým r., pod softkalhoty legíny a paráda...zima jí není (ani horko 😝 ) a ještě, když spadne, nemá rozbitá kolena 😀

palosek
2. jún 2012

@aerin ...sím, odkaz... 🙂 🙂

aerin
2. jún 2012

@palosek ??? 😕 😅

veronik77
2. jún 2012

@aerin jé, bude Dodotka? 🙂

aerin
2. jún 2012

@veronik77 nooo, mozna jo....🙂

mikulka45
2. jún 2012

@stassy super panenka! my teda mame chlapca, ale myslim, ze aj jemu by sa pacila 🙂 btw dcerka je rozkosna 😵
@dankakk skoda ze si saty nemohla odfotit na modelke, lepsie by to ukazalo, inak brala by som take a ta latka je podla mna krajsia nez co si mala vybranu tyrkysovu
@caramilla o kolko vacsie kupujes malej topanky? Na tej jednej fotke to vyzera, ze o dost, nevyzuvaju sa jej? Ja beriem vzdy o 1cm vacsie. Za posledne 3 mesiace narastla malemu noha o 2 cisla, takze neviem si predstavit, ze by mal tolko topanok ako Jasminka 😀

caramilla
2. jún 2012

@aerin jé 😀 😀 😀 😀 A krásné jméno máte připraveno pro holčičku 😀

caramilla
2. jún 2012

@mikulka45 1 - 1,5 cm, ty tyrkysove jsem moc chtela, jsou objednane na slepo ze Zary jen podle tabulky, kolik asi tak ma cislo 7. Ono to celkem i odpovida, ale maji divny "strih" a tak jsou strasne velke. Ma je zatim jen na foceni:(

aerin
2. jún 2012

@caramilla ono je zatim jako pracovni, ale mozna u neho zsutanem (on se muz zatim netvari), ale Z. tak rozhosne rika Dodotka, ze bych se pocurala 😀 😀 😀

caramilla
2. jún 2012

@michamicha Muškáty jsou u mě jediná tutovka, nechcípnou, vydrží mokro, sucho... a mou péči-nepéči. Tyto jsou nakvetlé ze skleníku, ale kvetou mi bohatě už i ty kupované v Bauhausu, ale je pravda, že taky byly měsíc ve skleníku, to dělá hodně 😉

caramilla
2. jún 2012

@aerin 😀 😀 😀 jo, celkem to i "slysim", jak to muze byt roztomile 😀 On i Zachariášek ma krasne jmeno 😉 Mě by zajímalo, jak jste na něj přišli 😀 JInak mhd se na Jasmínou netvářil nadšeně nikdy, Až pak jsem ho ubrečela a podepsal mi "ten papír" 😀 Ale myslím si, že teď, jak ji zná a ví, že se to k ní hodí, tak se mu to líbí 😎

michamicha
2. jún 2012

@caramilla hmm, tak to jo, já je mám na balkoně asi 14 dní a kupovala jsem v Globusu takový chcípáčky malý, ale vybírala jsem z těch co tam měli nejlepší 😅 teprve teď začaly pořádně růst, tak snad se i těch květů dočkám 😀

jinak pokračuju v šití tý tuniky a manžel mě moc nepotěšil 😒 😝 prej v tom mám moc velký břicho a dělá to i větší prsa, takže moje vymazlená žabičkovaná tunika bude holt na prodej, asi jako těhotenská 😅 😀

mikulka45
2. jún 2012

no, letne veci uz nesijem, dufam, ze bude aspon teplo, aby to Risko vsetko vynosil...kopu veci podostaval, takze som sila len par veci, tu su posledne z nich....
prosim prizmurte oci pri tych bielych kratasoch, kontrastna nit je neuprosna 😀

@palosek ja tiez dost vyuzivam soft aj teraz, ked sa viac ochladi, dam na tricko s kratkym rukavom a je mi teplucko 🙂

komisakpd
2. jún 2012

baby na co vsetko mozem povuzit obojlic? okrem triciek a body...

komisakpd
2. jún 2012

a este jedna vec...kde kupim soft a ako sa vyznam v tych pomeroch ez 10/5 alebo 5/5 a pod...

mikulka45
2. jún 2012

a tie fotky 😅

michamicha
2. jún 2012

@palosek já dneska Vojtu navlíkla do trika s dlouhym rukávem, přes to měl slabounkej svetřík a letní softku 😅 když šli ven s manželem, tak jsem pak ještě vylezla na balkon a docela tam fičelo, ale třeba některý děti byly oblečený jen triko a mikina a to mi zase přišlo málo, já fakt nevim jak ho oblíkat, když se to počasí tak strašně mění 🙄 ale nestěžoval si, tak mu asi horko nebylo 😎

mikulka45
2. jún 2012

@komisakpd obojlic napr. na pyzamo, nejaku ciapku, pripadne futrovat teplejsiu mikinu by mozno islo...

piecee
2. jún 2012

@mikulka45 moc hezký výtvory a kombinace ty kraťásky jsou enjhezčí 😵 btw:kde bereš střihy ?