Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Cafte zienky,
idem sem s dotazom 😀 😀 😀 😀 dostala som narodeninový darček ( ak sa to dá tak nazvať, keďže manžel do toho zahrnul deň žien, meniny, narodeniny a hádam aj vianoce 😀 😀 😀 😀 😀 )
Je to overlock Brother 4234D ALE nemám slovenský návod !!!!!!! Nemáte náhodou niektorá slovenský ( alebo aj český )návod k stroju, alebo k jeho predchodcovi Brother 3034D ????? Ja pracujem so strojmi asi 20 rokov, ale proste návody zbožňujem 😀 😀 . Ak by sa niekto ochotný našiel, čo mi tie najdôležitejšie stránky preskenuje do pc a pošle na e- mailovú adresu budem skákať radosťou. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lilly2711 pokud nikdo nepomůže, tak návod na 3034 mám. Až pídě usne, můžu ti ho vyfotit foťákem a dát do své fotogalerie...
@lilly2711 v anglictine je tady.. http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public...
@anastazieb poslala som ip
Holky, myslíte, že tie jersey odstrižky z Dadky sú vhodné aj na oblečko pre malé mimi? Ako polodupačky, tričko, kabátik a pod. Je to bavlna + 5% elastan.
holky prosím POMOC nemůžu se poprat s kloboukem pro obvod hlavy 50 nemáte někdo střih??? prosím prosím smutně koukám 😨 😅
Jak je to, prosím, s těmi šikmými proužky - když koupím udělátko 18mm, tak proužek našitý bude ve výsledku 9mm široký a do toho udělátka budu strkat látku 36mm širokou??? Díky.
dočteno nemám, jen jdu hodit své výtvory. Mé dítě asi hodlá slintat po celou dobu, než jí vyrostou zuby, takže jsem ušila nějaké "parádní" (jestli se to o slintácích vůbec dá říct) slintáky na ven. Na doma se nejlíp osvědčily flanelové podšité fleesem, ale ty nejsou designově nic moc 😀 .
A manžel chtěl ze staré mikiny udělat vestu na doma, tak jsem z rukávů sešila tepláky. Vůbec se mi nelíbí, ale učíme se na nočník, tak na počůrání jsou dobré až až 🙂
@raskonka http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8673
šířka udělátka je výsledná šířka pásku, strkáš tam látku 2x širší
Holky pujdou tyto jehli do singer? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/82051/jehly-stroj-... zatim jsem kupovala jen singrovky, ale tady je super cena
@jemi Myslíš Singer overlock nebo stroj? Do overlocku Singer mají být originál jehly, říkal servisák, jinak se můžou poškodit chapače. Nebo jako levnější alternativu mi nabídl jehly Veronica. Akra do OL Singer prý NE.
Do šicího stroje Singer nevím, jestli mohou být jiné, tam by to mělo být snad jedno?
A kde kupuješ ty singer jehly? Na VTC jsem koukala že nejsou...
S tím šikmým proužkem to je, jak jsem myslela, on se pak ještě přehne... Díky.

Ahojky 🙂
tak se jdu pochlubit víkendovýma počinama než mě včera zklátila chřipka 🙄 fleecová vestička 2 trička pro Honzíka 🙂
jinak koukám jak se ta vzorovka na klobouku ujala 😉 😀