icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
3. jún 2012

@caramilla tiež dík🙂 Ja som si prvé 3 mesiace myslela, že to tiež nedám, keď mi bolo stále zle a motala sa mi hlava, do toho Elča a babičky ďaleko.

ucitelka70
3. jún 2012

Dnes sme oslávili vnúčikovi krásne prvé narodeniny, oslava dopadla fajn, Alex dostal krásne darčeky, upiekli sme s dcérou trojposchodovú tortu, len ako bolo hrozne teplo, trošku popustila, ale bola fantastická s banánmi.

caramilla
3. jún 2012

@jieff Ty vo... tak ta žirafa na ťapce zespoda mě pobavila, já se tu chlámu! Perfektní! 😀

caramilla
3. jún 2012

@ngvadi jj, caramilly edice "sušák" 😀 😀 😀 A hele, buď ráda za každý den, kdy nebleješ 😀

jieff
3. jún 2012

@caramilla přiznej se, že ty na tý svý ekozahradě nepěstuješ jenom jahody... mě přijde, že jseš nějak podezřele pořád vychlámaná 😀 😀

jieff
3. jún 2012

jo a bacha, na druhý ťapce jsou žirafy dvě!!! 😉

caramilla
3. jún 2012

@jieff Ne, to vy všechny od rána do večera žerete vtipnou kaši. Asi ten výskyt vtipu souvisí s váma těhulema, co? 😀 Ještě, že jsem vyčuraná, páč dvě žirafy, no nevím...

Ještě jeden "smaragdový" kousek, aby Šimonovi nebylo líto, že nemá harémky. Tak má na svou šílenou cestu na měsíc do USA lněný klobouk...

jieff
3. jún 2012

@caramilla 😀
a klobouk je super a ta tvoje kočka, ta umí pozovat🙂 anebo si prostě pohotová fotografka...taky přihodím jeden úlovek s gatěma a kloboukem
a pozoor druhá ťapka

lilly2711
3. jún 2012

@komisakpd dakujem, je to z ikeáckej bavlny na vankúše a poťahy.

ucitelka70
3. jún 2012

@lilly2711 krásna taška, tak nám daj aj link, podľa čoho si robila, perfektné vypracovanie.... a ten štítok_ inšpirovala ťa twilight sága?

michamicha
3. jún 2012

@caramilla mně se líbí to tričko, to jsi šila nebo je kupovaný? ten vzor je božíííí, chci taky takový tričko 🙂 jo a Vojta si vyhlídnul Jasmínku jako svojí nevěstu, vždycky když vidí nějaký fotky tady, tak píchá prstem do monitoru a huláká mimíííí a má u toho takovej zvláštní výraz, asi to je lááááska 😀 😀 😀

jemi
3. jún 2012

@lilly2711
@ucitelka70
moc pěkná taška, taky jsem si říkala, jestli tě neinspirovala twilight sága (teda nejdřív jsem přemýšlela odkud to jméno znám, ale pak mi to došlo)

lilly2711
3. jún 2012

@ucitelka70
@jemi , 😀 😀 😀 hej, inšpirovala, ja totiž v tom chaose a pracovnom nasadení čítam len dve veci Harry Potter, keď utekám pred realitou a Súmrak, keď mám chuť na romantiku a potrebu povzbudenia.Inak som brutál knihomoľ, ale teraz na iné nemám čas, na tieto dve veci nedám dopustiť, mám ich na trvalo v srdci.
S tým linkom si ma pobavila 😀 , ja som to ušila len tak z hlavy podľa vlastného nápadu a miery absolútne z brucha nahádzané 😀 . Teraz pripájam foto ďalšej už s vychytanými muchami.
Vnútro je z ľahkej podšívky, ale spodok vnutra je z rovnakej ako vrch, lebo to lepšie drží tvar. Rúčky širšie, pohodlnejšie, vrecko na zips vnútri väčšie a širšie,aby sa vošla peňaženka.

lilly2711
3. jún 2012

takto povesená, pripravená na darovanie 😀 😀 😀

lilly2711
3. jún 2012

@ucitelka70 inak strih absolutne jednoduchý : jeden obdlžnik vrchná látka 94x30cm, úzky pás na vnútro z vrchnej látky 7x94cm, dva pásy 7x70 na rúčky, spodok hlavná látka 2x strihané 16x31 pred šitím zostrihnuté rohy pre lepšie šitie a z podšívky vnútro 23x94 ( ku všetkému + na záložky ).

eldwen
4. jún 2012

@zojec ja bych druhatko brala 🙂

lenasss
4. jún 2012

@eldwen já už bych brala i třeťátko 😀

eldwen
4. jún 2012

prosim vas, mam dotaz - na OL mam jen ty jehly co tam byly rozsekaji mi merino z mylly, nebo to muzu risknout?

jemi
4. jún 2012

Zítra večer budu objednávat z VTC, tak kdyby ještě někdo něco chtěl, tabulka je zde: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...

poštovné z vtc bude zdarma, já si budu brát za manipulaci, třídění a balné 10-20Kč podle velikosti objednávka a balíku...

terezita
4. jún 2012

@eldwen rozsekai.. vymen za strecove..
@lilly2711 teda tasky paradni!!! 😵

stassy
4. jún 2012

@mooncaa Panenky jsou plněné ovčím rounem (vlnou), takže prát jedině ručně, nedrhnout, spíš jen jemně promnout, promačkat, nestřídat prudce teploty. Praní se doporučuje jen v krajním případě 😀, ale Baruščinou panenku jsem za ten měsíc co ji má, plus mínus, prala už dvakrát. Ona ji totiž tahá fakt všude, jak ještě nechodí, tak se panenka denně válí na zemi, kolikrát ji upustila i venku.. Vypadala dost děsivě, úplně černá byla.. 😀 Prala jsem ji teď o víkendu, vzala jsem ji mýdlem na praní a je zase krásně čistá, jako nová. 🙂

piecee
4. jún 2012

@terezita přišly stužky děkuji moc 😵 jsou teda uplně úžasnýýý

piecee
4. jún 2012

@jemi prosím prosím přidala jsem si tam udělátor na šikmý proužek nevím kde najdu cenu 😨 😵

katkaela
4. jún 2012

@ucitelka70 hmmm, mňam, domáce torty sú vždy najlepšie, aj keby sa mali jesť lyžičkou z hrnca 🙂

jemi
4. jún 2012

@piecee já ti ji tam napíšu, to je jen velkoobchodní galanterie, cenu se ukazují, jen tem co mají heslo

piecee
4. jún 2012

@jemi super děkuji moc🙂 ještě jsem se chtěla zeptat...najdu tam někde elastické (pružné na úplety) nitě?

jemi
4. jún 2012

@piecee nejsou to tyto: http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/58180/nite-monofil...

ale nevím já ještě s elastickýma nešila, jinak to udelátko na šikmé proužky funguje jak? jak moc mi to ulehčí práci?

piecee
4. jún 2012

@jemi hmm čoveče to nevím jestli to je ono 😕 u nás to mají jako "pružná nit" hmm hmm
to udělátko na šikmý proužek jsem nedávno viděla tady http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8673 nevím jestli to tu někdo používá třeba poreferuje...prostě tím udělátkem projedeš střihnutý pruh látky a ono ti to založí a když si to potom hned zažehlíš tak je to myslím si super..ale zkušenosti ještě nemám🙂

jemi
4. jún 2012

@piecee ještě mají tuhle http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39213/pripletaci-e... ale co jsem pochoipila je na pletení (nebo to žabičkování)

lenasss
4. jún 2012

@jemi moje mama ho má a pořád si ho chválí a nechce ho půjčit 😖 tak jsem si ho taky přihodila 😀 jsem myslela že mě tato hromádka mine 😅 ale zase jsem se nechala zlákat 😝