icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
6. jún 2012

@jam3 a jak je damíkovi?

alinn
6. jún 2012

@veronik77 tak já naprosto chápu, že jde o peníze....ale toto je prostě haluz..když Iva nenabízí ani neupozorňuje..tak není její problém, že se ví kdo je. Proč po nás teda chtějí aby na fotce byl vidět celý obličej (jinak smůla) ..když tu máme stejně vystupovat anonymě když něco děláme...Je to blbost..
sice jim jde o peníze (a chápu..zadarmo to tu nikdo spravovat nebude)..ale toto je problém morální, když uživatel nepřekročí pravidla..nemají se admini chovat takto

terezita
6. jún 2012

@alinn no penize.. meli by si tu snad vydelavat reklamou, a ze ta sypat musi.. a jestli ne, tak delaji nekde chybu.. ale ne, ze nas budou kopat takhle do pr... a menit neustale podminky podle toho, jak se jim to zrovna libi a hodi..

lenasss
6. jún 2012

@caramilla dnaska došel balíček děkuji moc doufám že už i peníze přišli 🙂

alinn
6. jún 2012

@terezita hele já chápu, a jsem schopná respektovat, že když se tu na nich chce někdo přiživit, tak že od něho chtějí peníze..(protože kdyby se to nechalo úplně volně..tak sem podle mne přestane dost lidí chodit..protože by to bylo jen o tom co komu kdo prodá) Ale právě by ty peníze měli chtít po těch co tak činí..a né po těch co si tu jen povídají

palosek
6. jún 2012

Téééda, člověk tu den, dva neí...a takovéhlé změny.... 😖 Samostatné vymakané forum...
@caramilla by bylo skvělé 😵 , pak to budeš cenzurovat ty 😀 😀 😀 Když, tak hoďte odkaz na novou diskuzi 😉

veronik77
6. jún 2012

@alinn
@terezita bych to viděla, že reklama sype, ale mohlo by to sypat víc... tak proč to nezkusit? to by spíš chtělo právní analýzu...

monr
6. jún 2012

def má tiež forum o šití, potom spomínané emimino, na ND je tiež téma o šití

macin73
6. jún 2012

Pořád laboruju nad tím novým softem s parametry 10/5. Trochu se toho bojím, že se v tom budu potit... asi nemá někdo zkušenost, co? Ale zase ty barvičky... 😕

jieff
6. jún 2012

chjo, tak sem se na emimino taky prihlasila... uvidíme jak se to tu vyvrbí http://www.emimino.cz/diskuse/sici-klub-kopie-6...

michamicha
6. jún 2012

@terezita dneska dorazily stužky, moc děkuju, penízky jsem už poslala 😉

ucitelka70
6. jún 2012

@caramilla môj návrh, urob tabuľku ako pri hromadke a každý si zapíše potrebné údaje 😉

michamicha
6. jún 2012

@petkasv já mám na emimi stejnou 🙂

jemi
6. jún 2012

já mám taky na emiminu skoro stejnou přezdívku

terezita
6. jún 2012

a ja mam na emiminu uplne jinou prezdivku.. 😀 😀

medvi11
6. jún 2012

tak jsem vlezla na mimino se stejným nickem,...

@terezita dík za FM, mám to na poště, dorazily i @jarakr , za obě dík!

Se adminům divím, že nechtějí poplatky i od VTC, Stoklasy, MTX, Produktservisu, Farbenmixu, Mylly, Čiperky, ... No comment ☹

jemi
6. jún 2012

A co tak uzavřená skupina na FB (sice přezdívky nepůjdou asi u všech, protože já už tam jsem pod mým jsménem), ale jinak je to taky dobrý systém, máme právě uzavřenou skupinu ohledně tábora a funguje to dobre , jdu dávat fotky, nově i soubory...

terezita
6. jún 2012

@medvi11 saaakrys, to je originalni napad! co ty vis, treba uz jim sepisujou liebesbriefy.. 😀 😀 😀

terezita
6. jún 2012

@jemi otazka je, jestli je vetsina holek na FB.. ne kazdy to medium ma rad..

michamicha
6. jún 2012

@jemi jenže problém je v tom, že spousta holek tu FB nemá 🙂 já teda jo a uzavřený skupiny jsou fajn 😉

caramilla
6. jún 2012

@lenasss jj, prachy mám, ty jsou na 1. místě! 😀 😀 😀 😀 😀
@terezita hele, já mám třeba reklamu vypnutou, mě se tu ani jednou nezobrazilo vůbec, ale vůbec nic 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 tyto parametry jsem nikdy neměla, ale za sebe doporučuju radši horší barvy a lepší paropropustnost. Já tu pláštěnku fakt nesnáším 😠 Vem si, že se s tím šiješ třeba 3 týdny a pak se v tom potíš, tak to radši nenosíš. Já si chtěla ušít letní softku z "kalhotoviny", ale omluvila jsem se staré dobré bundě od Jack W. a nedám ji z ruky, v té jsem se nikdy nezpotila a to jsem ji měla i ve vedrech, když lilo...
Můj osobní názor 😉
@terezita jakou?????

A dnešní příspěvek... jako je to náhoda, že zrovna toto jsem včera večer šila, ale můžete z toho vyčít, co si o "celé záležitosti myslím" 😀 😀 😀 😀 Ale rychle, mizí tu příspěvky...

(Jinak jsou to spoďárky pro mínku, co je bez plenek, ze dne na den bylo třeba našít výbavu..., střih bude na ekozahradě, ježiš, reklama, no soráč...)
Jo a platforma na kecání v procesu, fakt to chce něco na naše plkání + hromady.

caramilla
6. jún 2012

@jemi né, FB, prosím ne 😠 Já ho nemám a mít nikdy nechci. Ty 3 hodiny denně, co spím by padly ještě na FB, prosím, FB ne 😀 😀 😀

medvi11
6. jún 2012

FB sice mám, ale pokud se nedá "diskutovat" tak, abych pro ostatní byla offline, je to o ničem (nechci být furt vidět na FB...)

michamicha
6. jún 2012

@caramilla ty sou pěkný 😵 u nás se odplenkování zastavilo na mrtvém bodě, na nočníku neudělá lautr nic, zato furt hlásí "bobek" a hlásí to i na čůrání, který pustil do pleny 😅 takže slipíky co jsem ušila, ty ještě dlouho nepoužijeme 😝

medvi11
6. jún 2012

@caramilla krásná barvička!

michamicha
6. jún 2012

jo a já se mám taky bát? já mam e-shop zrušenej, stránky odkazujou jenom na blog o šití a vaření 🙂 a živnost mám pozastavenou na neurčito 😀

aerin
6. jún 2012

@caramilla ty jsou krasny 😵

holky u nas momentalne asi tak, ze Z. je spolehlivej pokud je nahej 😀 takze doma chodi jenom v triku a ponozkach, jakmile ma plinku/slipy/puncochy, vetsinou to pusti, kdyz je nahej, tak si sam na nocnik dojde

caramilla
6. jún 2012

@michamicha hele neboj, to je pak hned, fakt ze dne na den. Před asi 14 dny jsem plakala kamarádce, že už na to s... a dám jí jednorázovky, ať si dělá, co chce, když je "blbá" 😀 😀 😀 😀 Ona umí počítat do tří, ale nočník nic. A normálně druhej den bez pleny, tak jsem si říkala, že asi náhoda a když to bylo už týden, tak jsem našila spoďáry. Pleny jsou už na půdě. A jako není to ještě na 100%, většinou se jednou denně ještě počurá, ale kadění hlásí bezpečně, čurání ne vždycky. Včera se třeba počurala 5x, ale to byl extrem. Jak bylo zima, máme studenou podlahu a ona si zouvá bačkůrky, že .... 😀 Tak třeba zítra slipky vytahneš 😀

sufik1
6. jún 2012

@caramilla příspěvky od @terezita poznáš na miminu podle jejích nezaměnitelných úžasným výtvorů.... a krom toho až tu přezdívku uvidíš, tak ti to docvakne
@jemi FB neeeee!!!!! zásadně jsem proti tomuto médiu, obzvlášť, když fotky a ostatní nekontrolovaně migrují, i když dáte vidět jen přátelů....

caramilla
6. jún 2012

@aerin jasmi si uz i sama sunda kalhoty, vycura se a zase oblekne, ale teda jen teplacky a kalhoty ode me do pasu, dneska ma skinny s regulacni gumou a ty nejdou dolu ani me, ty jsou tak sexy, az je to k nenoseni 😀 😀 😀 😀 😀