icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
6. jún 2012

@barcav no v listopadu sa bude na šicej diskusii asi hromadne rodiť 😀, i keď teraz neviem na ktorej, som tu z toho trochu zmatena 😒
A drak je úplne úžasný, najskor mi spadla sánka z tej košele od @crawler, ale teraz ju mám už úplne vyklĺbenú...

komisakpd
6. jún 2012

@dugyna dakujem za rady s lemovanim...aj som si nasla, alebo niekto mi poslal strannku kde je to lemovnie prv nez zositie...len sa do toho pustit..aby to nevlnilo...toho sa bojim...ked OL stehom zaendlujem a potom sa to vlni, nemam to rovne...hmm asi to chce nieco skusit...joj..bojim bojim, neexistuju nejake lemovacie stuzky ci pod...
http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-...

dugyna
6. jún 2012

@komisakpd ja endlujem buden enddlom ale posledne tricka som enedlovala ani len som to olemovala a hotovo. a nevlni sa to neboj.skusk uvidis pojde ti to

terezita
6. jún 2012

@stassy hihi, ja si autorska prava nedavam.. 😉 jen to beru tak, ze jsem to tam nabizela prvni 🙂 delam si z toho srandu 😀 no spis bych si ja nelajzla to prodavat, kdyz to neni jeji strih a zkopirovala to od nekoho jineho 😉

ucitelka70
6. jún 2012

@barcav aj mna, bola radosť, ked si videla, ako sa to rysuje.... ja som sa do aplikácii ešte nedala, nemám len vlizelín... vlizofoxom by asi šlo lepšie, ale len začať, no už od včerajška máme viac času, dcéra už má po štátniciach, tak bude s drobcom častejšie... a ja by som teoreticky mohla šiť, ale som na ňom závislá, bože,ročné dieťa je úžasné, to už začína chodiť, objavovať, vysvetľovať po svojom.... 😉

ucitelka70
6. jún 2012

@komisakpd ja som ti to poslala 😀

komisakpd
6. jún 2012

@dugyna a endlovanie to je ktory steh 😖 to nie je OL steh??

veronik77
6. jún 2012

@ucitelka70 gratuluji dceři ke státnicím a vnoučkovi k takové babičce 🙂

ucitelka70
6. jún 2012

@veronik77 parááááda,
super farby na leto.....

ucitelka70
6. jún 2012

@veronik77 jééééé, to si pekne napísala....... rozumieme si, ale je to aj v tom, že bývame v jednom dome, mladí na poschodí a my na prízemí, takže pomoc je poruke......

dugyna
6. jún 2012

@komisakpd nie endel je na klsacikom sicom stroji cik cik. ja nemam este OL

komisakpd
6. jún 2012

@ucitelka70 presne...ty....sa tak o mna staras 🙂 :D dakujem...

komisakpd
6. jún 2012

@dugyna no ani ja nemal OL ina na klasickomstoji mam OL steh

maly_prcek
6. jún 2012

@komisakpd To je dobrý fígl...

Já si asi jdu něco lupnout - dvě diskuze, někteří lidi (z jiné diskuze) už jsou tru dvakrát, stroje na stole dvakrát,... 😀 😀 😀 To jsem toho dneska zase ušila... 😠 Eště že je kosa, D. se těch 3/4 nedočká a E. tu tuniku radši střihnu rovnou s dlouhým rukávem na podzim 😀 😀 😀

beky52
6. jún 2012

@dugyna čakáme 😝

dugyna
6. jún 2012

@komisakpd ja tam mam nejaky taky falosny ale nepouzivam vseto zosivam a potom endlujem

dugyna
6. jún 2012

@beky52 uz je funkcna :P nebola verejna som zabudla 😀

dankakk
6. jún 2012

@barcav tak ta aplikácia je genialna! Oveľa krajšia ako original!

dankakk
6. jún 2012

@ucitelka70 super farby na leto, to máš pravdu... ;)

beky52
6. jún 2012

@dugyna ..prosím ťa čo to boli za tie pružné nite..vieš..čo sme chceli? neviem ich násjť..pomož prosím.. ☹

dugyna
6. jún 2012

@beky52 tie sme tusim kukali v stoklase :( mozem kuknut este vtc..ale ak si dobre pamatam tak ten link bol zo staklasy...

beky52
6. jún 2012

@dugyna ..ja neviem..a ked ano.tak stoklasu nespravíš? 😉

dugyna
6. jún 2012
dugyna
6. jún 2012

@beky52 ak je zaujme tak mozem aj stoklasu...ako chcete...len tam treba ratat ze postovne pri stoklase je...

beky52
6. jún 2012

@dugyna ..super..toto som chcela..ideš na polovičku?

beky52
6. jún 2012
kuna
6. jún 2012

@barcav ten dracek je fakt nadherny, jsi sikula!

@crawler teda cumim na tu kosili, ja si prave taky pamatuju, ze nesijes dlouho...ja jsem nedavnomrostla primpredstave prisivani limce na halenku, tak nechapu, ze to mas tak hezky! Vypada to jako koupeny 🙂

dugyna
6. jún 2012

@beky52 jasne zobereme ten mix farieb?