icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
6. jún 2012

@dugyna ..ano..už som aj pridala do tabulky..priadj potom cenu..ja napíšem 13ks a tvoje bude 12..suhlasíš?..a mix farieb..ok?

dugyna
6. jún 2012

@beky52 ok suhlas

beky52
6. jún 2012

@dugyna ..a ty také kvietky v metráži nepotrebuješ? 15 metrov je moc namňa..možno 10 by som zvládla 😝 prosím hod tam cenu 😉

ucitelka70
6. jún 2012

baby, čo na túto látku poviete? http://www.latka.cz/Latky/Summer-Sale-2012/Latk...

caramilla
6. jún 2012

@terezita gratuluju 😀

@crawler TY JSI NEUVĚŘITELNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO SI DĚLÁŠ PR... TO JSI ŠILA! WOW, PROFI!!!! Se divíš, že nás chtěj zakázat? 😀 😀 😀

caramilla
6. jún 2012

@barcav teda, ty vo... perfektní! Nejen aplikace jak od Nextu, ale i ty proužky, ty barvy, sladění, no super. 😀 Btw. koukněte u mého příspěvku " k tématu" a "komusetolíbí"? 😕 😎

caramilla
6. jún 2012

njn, teď dočítám emimino a to asi nebylo rozumný, zničit tam tamní komunitu naším kecáním, já mám chuť se smazat odevšud, kdo chce vidět, jak jsem prdlá, koukne na blog a já ušetřím hodiny času denně, já to asi beru jako výzvu 😀 😎

eldwen
7. jún 2012

@terezita ja jsme vcera na tu tvoji tasticku na dudlik narazila v burde zkonce devadesatych ☹ - upleme to dostalo a rekla jsme si Konecne budu vedet, jak na to. Ale prodavat by me to jako tasku na dudliky nenapadlo, to byl tvuj napad 😀 😀

lillyzelvicka
7. jún 2012

holky já o Vás nechci přijít ☹
Vás tak ráda čtu a koukám co jste ušily a co se mele za hromádku 😀

jemi
7. jún 2012

@caramilla já už si taky říkala, že z našeho tlachání na emiminu nadšené nebyli :( tak raději tlachám tady.

Jinak až mi přijde zitra VTC, tak se pochlubím menžestráky ve westernovém stylu (ala bankeř, telegrafista...) zbývá mi tam přišít hromada knoflíků (budou mít kšandy na knoflíky...). Manželovi sedí tak skvěle, že začínám litovat, že jsou ve westernovém stylu (jsou na zádech divně vykrojené kuli kšandám, stahování vzadu jako na společenskych vestách, rozparek na knoflíky...)

dugyna
7. jún 2012

@macin73 ja sijem pre muza cca z 2m, ale ja mu sijem M, pripadne L.

dugyna
7. jún 2012

@beky52 ceny doplnene.neviem kam by som pouzila tie kvietky.ty ich kam budes davat?

terezita
7. jún 2012

@caramilla koukam koukam.. 😀 😀 😉

monr
7. jún 2012

@caramilla @jemi presne som dnes dočítavala, ako to zobrali kočky na mimine, dá sa to pochopiť. boli sme zvyknuté kecať o všetkom možnom, aj nemožnom, dokonca aj mimo šitia, a trošku im to tam narobilo šarapatu.
mne by nevadila aj uzavretá skupina, veď kto chce, toho tam pridáme, ale potom aj s účastníkmi, ktorí majú zablokovaný nick (ivushka)
stále mi príde koník ako najlepšia voľba, je to tu prehľadné, dajú sa tu označiť príspevky, čo sa nám páčia, atď, atď. a priznám, že koník bol mojou srdcovkou do istej doby.

lenasss
7. jún 2012

mě se to emimino taky moc nelíbí tu to je o dost přehlednější 😒

katka82
7. jún 2012

@monr souhlas 😉 kůň je za ty roky taky moje srdcovka 😅 😉 a hlavně mi ma emimču chyběli naši smajlíci a taky To se mi líbí 😀
@lenasss jj už jsme prostě na koníka zvyklé 😉
@crawler košile je fakt bomba 😵 😵
tak jdu něco dělat 😉 včera jsem celej večír strávila u PC a vůůůbec nic jsem neušila 😝 😝 tak jdu vařit oběd a a vytáhnout stroj 😉

piecee
7. jún 2012

@dugyna ty joooo přesně tydle nitě jsem hledalaaa pomooc my už máme uzavřenou tabulku:(

michamicha
7. jún 2012

@caramilla no já bych řekla, že "komu-tomu" se "líbí" hlavně ta poslední věta 😀 😀 😀

michamicha
7. jún 2012

jo holky mam dotaz, když chci Vojtovi ušít na zimu softshellový oteplováky, dávaly byste dovnitř ještě nějaký zateplení nebo spíš nějaký termolegíny nebo něco podobnýho?

lenasss
7. jún 2012

@michamicha já bych mu pod to dala jen ty legíny a ten soft bych tedy už ničím nepodšívala ale je to jen muj názor 🙂 já chodím v zimě v softce a pod tím mám když už je hodně zima triko z dlouhým rukávem jinak jen s krátkým 😀 jsem horkokrevná ale zase když večer sednu k šití mám hned zmrzlé nohy 😀 😀

dugyna
7. jún 2012

@piecee ak chces tak sa pridaj k nam..

katka82
7. jún 2012

@michamicha souhlas s @lenasss taky bych to nepodšívala 😉 v případě potřeby mu pro to dáš nějaké spodky 😉

piecee
7. jún 2012

@dugyna děkuji moc a vy máte nějakou tabulku nebo ?a objednáváte z vct?

komisakpd
7. jún 2012

no ahojte...ako to je s nasou temou...po vyspatí sa 😀 😀 vsak ostavame....ci sukromna? ci ... 😉 😒

vevercam
7. jún 2012

@michamicha já šila klukům softshellové kalhoty, které jsem podšila beránkem z MTX - nejdřív jsem se bála, že to bude moc tuhé, ale byly perfektní, nosili je bez punčoch, což bylo moc príma třeba ve školce, kde si mladší nemusel punčošky svlíkat do třídy a staršího bych asi těžko přemlouvala, aby si když jdou se družinou ven, natahoval ještě punčocháče
my jsme s touto kombinací měli moc dobrou zkušenost 🙂

katka82
7. jún 2012

@vevercam @michamicha no mě právě napadlo ušít pak z beránka právě podvíkačky 😉 v jednom Ottobre jsem narazila na střih 🙂 že by pak šli využít i pod jiný gatě 🙂

caramilla
7. jún 2012

tak jsem se těšila na slibované odpovědi a nic, co?
Nebo přišlo IP?
Jinak já na emiminu spamovat nebudu, nepřijde mi to rozumné, přesně jak psala Asha, vtrhli jsme tam jak cikáni do obýváku, co si udělali párty v cizím prostoru, to byla blbost. Takže až mě smažou, uvidíme se na ekozahradě 😉
Jen bylo teda zajímavý, co tam někdo vkládal tu "předpřipravenou" odpověď... to vysvětluje ale to, proč mi to na tuto diskusi vůbec nesedlo...
Já bych vyčkala, co se bude dít. Možná bychom mohli nějak požádat i resuscitaci Ivušky, třeba by to ještě šlo. Ona tady fakt bude na MK chybět, podle mě by si měli vážit toho, že někdo takový, jako je ona, tu vůbec přispíval 😀

kuna
7. jún 2012

tak jsem přemýšlela nad tím stěhováním na emimino a nevím, nevím, myslím, že z toho užitek nemá nikdo ☹ . Chápu holky na emiminu, že nechtějí, aby jim někdo vlítl do zajeté diskuse a naráz ji zaplevelil vším možným, než jen šitím. Ale mně se právě líbí, že tady se toho semele tolik dohromady. A mít dvě diskuse, aby se na jedné kecalo o šití a na druhé o ostatním je na nic. Potřebujem místo, kde můžem kecat, jako doposud. Jinak se bojím, že se skupina rozpadne a nebude to ono.

jemi
7. jún 2012

@katka82 @vevercam @michamicha tohle právě taky řeším, ale jelikož dcerku budu oblíkat já, tak to budu nejspíš řešit podvlíkačkama nebo punčoškama, ale až bude starší, tak bych ráda zkusila vyteplené

jemi
7. jún 2012

@caramilla

Možná to půjde, podle všeho admini udělali rozruch a Martin sám neví proč Ivuscu blokli.....ale nevím jestli to bude dál řešit.

Odpověd MartinJansena z naší komunikace:

Mna mrzi, kazda blokacia uzivatela. Neviem presne okolnosti ohladom ivusce, ale mozem si vyziadat od kolegyne celu komunikaciu, ako k tomu doslo. Nerad by som sa vyjadroval viac o com viem iba z druhej ruky.
Snazili sme sa vyjst mnohym v ustrety v tom, ze mozu pouzivat PRO aj uzivatelsky login na sukromne ucely, velmi sa nam to vypomstilo a dospely sme k rozhodnutie, ze ak uz niekto PRO na stranke ma, moze mat iba PRO. Musime brat ohlad aj na tych, co si PRO zaplatili, oni sa nas tiez pytaju, akoto, ze niekto si tu komercne posobi bez zaplatenia. Ver mi, ze vzdy zvazujeme vsetky moznosti. Niekedy sa vsak krivde neda vyhnut, co ma mrzi. Ale taky je svet.

Prajem vam vsetko dobre, mozno sa vam podari vytvorit vlastnu stranku o siti. Drzim vam palce.

Pekny vecer,

Martin