icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
6. jún 2012

@crawler téda holka ty se nezdáš, před chvíli jsi za strojem seděla poprvé a.....

rebelie
6. jún 2012

@martinjasen Nevím, zda má smysl se pouštět do nějaké debaty. Monr psala, že jste (vy, admini) nepochopili tuhle diskusi, a to, že tu nikdo s ničím neobchoduje (společnou objednávku látek, které bych si sama nemohla pořídit, protože jsou třeba z ciziny a koupit 2-3m by se vůbec nevyplatilo, nepovažuji za obchod, protože nikdo na tom nevydělává, je to vzájemná výpomoc). Vy reagujete slovy, že chápete a přejete vše dobré... Myslím, že nějak opomíjíte to, co vám psala caramilla, případně já na předchozí stránce. Je to obecně problém s pojetím těch firemních profilů - pokud se tu někdo za roky naučil šít tak, že občas i něco prodá a přivydělá si tím na mateřské, tak tím neztrácí svoji identitu jako osoba a přestože je to v dnešní době neobvyklé, tak může třeba zadarmo, z dobré vůle předávat zkušenosti nám začínajícím... Nucení lidí, kteří možná někde něco prodávají, ale tady se nijak nepropagují k tomu, aby si pořídili placený PROpofil je divné. Rozumím tomu, že je potřeba nějak vydělat na zajištění chodu MK, ale přijde mi, že jste nějak netrefili tu strategii.
@baarca Vlak je super a eko tip, díky.

crawler
6. jún 2012

@animal se červenám...no mám z ní upřímnou radost, ušitá během dneška, protože babička obětavě celý den hlídala 😀 jediný, co se mi nepovedlo - že pruhy na předních dílech nesedí přesně k sobě - při stříhání mi to jaksi nedošlo 😀 amatérská chyba 😝

rebelie
6. jún 2012

@animal Přesně, taky mám dojem, že pamatuju @crawler první výtvory a teď vypadaj úplně profi (a to tu nejsem dlouho).

terezita
6. jún 2012

@petkasv no hele moje blbost.. lus se me ptala jestli to tam taky nechci davat, ale nejak se mi nechtelo.. 🙂
@rebelie pekne.. 😉
anebo jeste kolo..

maly_prcek
6. jún 2012

@martinjasen Nedá mi to abych se nepřidala... Na MK chodím už dlouho a seznámila jsem se zde mmj. i s @ivuska.h, v té době neznámou, kdy šila maximálně pro známé. To, že se jí podnikání rozjelo jí moc přeju, začátky nebyly snadné (nevyhovující střihy, nepoužitelné materiály,...) NIKDY jsem nezažila, že by tady propagovala svoji firmu, NIKDY se nezmínila, že ona je ta - v plenkařské oblasti vyhlášená - paní Anavy. V diskuzích, kam chodím, to víme jen my "starousedlice", které pamatujeme její začátky. VŽDY se bavila jako obyčejná maminka dětí, kterou je. Mně konkrétně rozšířila obzory opravdu hodně a její názory mě hodně ovlivnily. Myslím, že i svým úspěchem v podnikání (který se stal z koníčku mimo svou branži) dokázala motivovat.
V naší šicí diskuzi teda absolutně nechápu, jak chcete "vyhazovat"... Na kšeft nějaký hadřík tady ušila každá druhá... ("Jééé, to je hezká tunička, ušila byste mi taky..."). S holkama z diskuze se známe dlouho, chceme plkat dál, díky diskuzi na MK se dostáváme i k látkám, ke kterým by se obyčejní smrtelníci těžko dostali a věřím, že žádná z nás o to nebude chcít přijít (mimochodem u některých prodejců nakupujeme právě díky tomu, že jsou mezi námi "profi" co mají živnosťák...) , takže pokud nám tu vyhážete půlku osazenstva, budeme muset jít jinam... Osobně tyto "čistky" absolutně nechápu...Měli byste si spíš vyšlápnout na ty, kdo sem chodí a kazí diskuzi hloupými kecy out of topic a ne mazat účastníky, kteří druhým pomáhají a obohacují je a blokovat galerie, protože se tam objeví o psa na fotce víc atd.Já jsem pro pravidla, ale tady je to kolikrát už buzerace...

rebelie
6. jún 2012

@terezita A napsalas jim do Brány? Bych si stěžovala... A ty druhý, kulatý vypadaj pěkně divně...

ucitelka70
6. jún 2012

@wzorcek neprepásla si neboj, zajtra je uzávierka...... ale máme aj dalšie hromadky, krásna tyrkysová látka s tučniakmi, sloníkmi, pásikmi alebo puntíkmi.....

crawler
6. jún 2012

@rebelie já taky nešiju dlouho 🙂 loni v září jsem se činila - první plíny pro Iška a oblečení až od říjen/listopad - za podstatné považuju, že jsem se naučila špendlit a už to nestřílím od oka jako na začátku 😀 děkuju moc!!!

martinjasen
6. jún 2012

@rebelie @maly_prcek Nestiham vam uz dnes odpovedat. Prejdem si vase dotazy zajtra a odpoviem vam.

Iba jedna pozn. nerozumiem preco spominate tuto diskusiu, neplanujeme ju zamykat, ani nijak obmedzovat. Nedochadza tu k nejakemu nedorozumeniu?

Pekny vecer. Martin

terezita
6. jún 2012

@rebelie nenapsala, je mi to sumafuk.. 😝 😀
ty kulaty jsou puvodne na sluchatka, na dudla bych je nedala, je tam malo mista, musi to byt dost neprakticke.. 😝
http://erinerickson.com/2011/11/circle-zip-earb...

barcav
6. jún 2012

@crawler ta je teda super 🙂
já dnes stihla jedno tríčo s dráčkem 😀

terezita
6. jún 2012

@barcav hele ty uz zacinas taky caramellizovat! bohajeho, jak dlouho ses s tim patlala??? vypada to uplne uzasne!!

crawler
6. jún 2012

@barcav tak ta aplikace je úúúža!!! 😵

rebelie
6. jún 2012

@martinjasen A ještě jedna věc, které nerozumím - vy necítíte radost z toho, že díky MK něco pěkného vzniká? Že se nějaké maminky naučily šít tak, že se tím opravdu mohou chlubit? Že tu taky díky vám vznikl prostor pro tvoření, originalitu a netuctovost, prostor, který - opět díky vám - zase možná zanikne, respektive přesídlí ke konkurenci? My jsme taky příjemci reklam, a půjdeme jinam, budeme hltat tamní reklamy, až inzerentni přesídlí za námi 😉 - jasně, to je sci-fi, je nás pár, ale těch lidí, co jsou rozčílení z vašich prapodivných zásahů přibývá... Podotýkám, že uznávám 1) vaše právo na provozování tohoto serveru vydělávat, 2) vaše právo nastolovat pravidla a vynucovat si jejich dodržování.

wzorcek
6. jún 2012

@ucitelka70 super, a hodis mi prosim aj link? kludne aj do ip 😀 dikes
o tucniakoch a slonikoch viem 🙂

maly_prcek
6. jún 2012

@martinjasen Tak diskuzi nám sice nezamykáte, ale před nedávnem se dost lidem zrušily alba (prej to oblečení bylo příliš profi), teď nám začíná ubývat osazenstvo, protože kdo je profí, tak bude mít placené členství a to teda asi spousta lidí nebude chít plkat o plínečkách a prdíkách a radit ostatním za peníze... 😒

rebelie
6. jún 2012

@martinjasen Vím, že to tu nechcete zamykat, ale když tady postupně nejšikovnějším holkám dáte nůž na krk a řeknete placený profil, nebo nic, tak minimálně pro stávající skupinu přispěvatelek tahle diskuse končí. Navíc píšete, že se tu nesmí objevovat slova "kupuji, objednávám, platím", jenže ty se tu objevují jen v souvislosti s výše zmíněnými hromadnými objendávkami, které vedle rad, jak šít, dávají této diskusi smysl. A půjde-li někde jinde diskutovat, chlubit se výtvory i objednávat, proč bychom měly být zde, kde půjde jen diskutovat, v omezené míře se chlubit výtvory a ještě ty nejlepšíá budou mít ban?

rebelie
6. jún 2012

@crawler Ty jo, fakt je to tak krátká doba, jak jsem odhadovala... tak to seš fakt machr... co to znamená, že ses naučila špendlit?

barcav
6. jún 2012

@terezita
@crawler
děkuji 😵 se červenám 😀 jen toho dráčka jsem dělala asi dvě hoďky, hoďku jsem stříhala a nažehlovala na vliselin, no a pak asi hoďku přišívala, jde mi to pomalu 😀

ucitelka70
6. jún 2012

@wzorcek @dugyna plánuje vtc, ale ešte nemáme tabuľku

ucitelka70
6. jún 2012

@barcav to nevidieť nikde, že si robila pomaly, a motív máš odkiaľ? super, ja som myslela, že je to hotová nažehlovačka.... úplne dokonalé

dugyna
6. jún 2012

@ucitelka70 idem ju urobit skor som nestihala hned bude link. uzavierka okolo rodicaku..dohodnite si termin

jieff
6. jún 2012

@crawler tak to je machrovina! košile! do toho naštěstí jít nemusím MM má fobii z knoflíků😉

barcav
6. jún 2012

@ucitelka70 okopčila jsem ho z jednoho bodýčka z tesca - ten dráček mě naprosto uchvátil 😀

jieff
6. jún 2012

@barcav já ti to pochválím i tady, je to pěkná schíza ty dvě diskuze, chjo, jdu se ustálit do postele🙂

wzorcek
6. jún 2012

wow, @crawler @barcav usasne 😀 aj som chcela nahodit svoje vytvory ale idem sa radsej zahrabat 😕

barcav
6. jún 2012

tohle je originál

komisakpd
6. jún 2012

dievcata....to sa tu salite..preco odchadzate na emimino...ja nechcem ist nikam prec...toto mi nerobte...to radsej sukromu skupinu..a pripadne tuto obcas navstevovat keby boli nejake novie zienky ako som niekedy bola ja 🙂
alebo este sa mi pacil aj ten napad @caramilla ze ona nieco vytvori cisto na sitie...baby neslate sa...nestoji to taz to....ja chcem s vani kecat, mne tato diskusia velmi pomaha a podporuje ma k sitiu...ved aj stroj som si "kvoli vam" kupila 😀 😀 😀 tak uvazujte este

@jieff
@ucitelka70
@rebelie
@maly_prcek
@crawler
@animal

stassy
6. jún 2012

@terezita Tak já přesně vím od koho ty výrobky jsou, tu holčinu znám. Sice jen virtuálně, ale znám. 😉 Jen teda přiznávám, že nazývat ji "svým číňanem" bych asi neudělala, páč jestli je to návod volně na netu přístupný, a to očividně je, těžko si na to můžeš dávat autorská práva. 🙂 Ovšem mohly bychom polemizovat, kdo tyhle věci začal prodávat první. V tom bys jistě měla bod k dobru. 😀