icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
7. jún 2012

@caramilla pekne si to napísala, tiež by som pristala, aby sa ivuška vrátila a mohli sme v pohode pokračovať tu. prípadne hromadky riešiť v uzavretej téme, aby to nevyvolávalo pobúrenie.
skúsim martinovi napísať.

monr
7. jún 2012

@jemi akurát čítam, čo ti napísal, tak neviem či má zmysel ešte písať mu.

dugyna
7. jún 2012

@piecee link na tabulku mam v pase. ano objednavame z vtc. postovne na cr ako list 2.triedy doporuceny by ta vysiel do 500g 3?5
tu mas aj link na cennik posty http://cennik.posta.sk/#

jemi
7. jún 2012

Holky ještě dotaz jdete nekterá na ten seminář o látkach od Kalců?? ted 16.6. já jen, že info o kurzu mám z této diskuse, tak by mě zajímalo jestli tam někdo jde

kuna
7. jún 2012

@monr @jemi mně se právě podlé té odpovědi zdá, že je to na dobré cestě. Admin si chce vyžádat celou konverzaci a zjistit, kde konkrétně ivuska pravidla porušovala a propagovala svou firmu. No a když zjistí, že nikde a jedná se o omyl, tak jí nick odblokuje.

daisyr
7. jún 2012

Holky, nemáte prosím někdo rozměr takového toho slintáčku pro mimi - stačí ten trojúhelníkový se zapínáním na patentek... Chtěla bych ho ušít kamarádce pro mimi a sama žádný nemám, tak aby to nebylo velké. díky 😉

monr
7. jún 2012

@kuna bodaj by si mala pravdu 😉

michamicha
7. jún 2012

@daisyr já šila ten hvězdičkový, ale je docela pidi, fakt jen na slintání 😀 na krmení neee 😅

caramilla
7. jún 2012

@kuna O tom emimi to podepisuju do puntíku, přesně to jsem si včera říkala, že tady se kecá i všem a přesto šití většinou převažuje a je to pro mě třeba fajn, že když se děje něco, tak se můžu tady zeptat a hned někdo odpoví. To je právě ta přidaná hodnota této "sekty" 😀 Takže emimi je podle mě šlápnutí vedle, tam to nejde a chápu proč, je to tam prostě o něčem jiném než tady, nejde to takhle přesunout...
@monr ; @jemi Jo, taky se mi to zdá lepší, než jsem čekala. Třeba to půjde vyřešit. Ať nám konkrétně napíší, kde Iva porušila pravidla. Já tedy diskusi o látkových plenách nečtu, takže neví, co tam Iva píše. Ale přijde mi, že ona dost dbala na to, aby reklamu nedělala.
Víte, co mě ještě napadlo, jak to často bývá v takovýchto situacích, nestojí za tím vším její konkurence?

daisyr
7. jún 2012

@michamicha jj, já chci právě jen ten slintáček 😉

katka82
7. jún 2012

@jemi no o těch podvlíkačkách v beránky fakt vážně přemýšlím bo všechny punčocháče co malý měl tak nepřežili jednu sezónu 😖 jako fakt kvalitka 😝
@caramilla 😀 tu admiňáckou odpověď jsem tam dávala já 😉 jako fakt mě zarazilo že to bylo skoro slovo od slova asi podobnost čistě náhodná?? 😕 😕 😀 😀
@kuna no taky bych řekla že na eMimču už je toho dost 😉 mě to tak teda přšlo že je toho tam mrak 😅 tak by bylo zbytečný otevírat další diskusi 😉

kajark
7. jún 2012

@michamicha ja som sila chalanom softove gate na zimu a podsivala som ich flisom, bolo to fayn, ale nosili sme pod to este aj pancuchy, bez nich by som si netrufla ich pustit do snehu, nemali sme na spodku naplety, tak aby sa im tam nejako nedostal, bolo to makke, poddajne, a aj do silnejsich mrazov

raskonka
7. jún 2012

Téda, člověk tu jeden den není, a tady se dějí věci...
Ideální by bylo, kdyby nám Ivusku vrátili (ale není to naivní myšlenka??). Mě to tady baví, sice moc nepřispívám, ale čtu to tady a moc mě inspirujete 🙂 Za poslední 3 měsíce jsem toho našila více než za poslední 3 roky 😀 😀 Sice jsem si teda musela zvykat vzhled zdejší diskuze (byla jsem zvyklá na diskuze typu BC), ale zvykla jsem si a je to tady super - fotky v diskuzi, lajkování...
Jinak k tomu případnému stěhování - na tom emiminu by nešla vytvořit nová diskuze? Nebo třeba jinde, na Baby-cafe...? Jinak e-mimino jako takové mi je děsně nesympatické, ale kdyby tam chodilo zdejší osazenstvo, tak se přizpůsobím...

lenasss
7. jún 2012

@daisyr já ted šila slintáček pro kamarádky dcerku a je 37cm široký a nám je ve třech měsících a ta boční strana je 27cm tak pokud to tak stačí 🙂

lenasss
7. jún 2012

ale největší sranda je včera se tomu manžel smál všechny děti v okolí mají krásné slintáčky i několik já jich každý večer šiju aspoň 5 pro někoho a naše dítě je totálně mokré každou hodinu jak slintá a nejsem schopná mu jich pár ušít chudince 😝 😅 😅

michamicha
7. jún 2012

@daisyr dávám střih na blog 😉

caramilla
7. jún 2012

@raskonka jj, myslím, že "vrácení Ivy" by bylo nejlepší řešení 😀 Ona třeba sem do šicí diskuse ani moc nepřišpívala poslední dobou, ale myslím, že jde o "princip" pracujících maminek, co chtěji kecat jako normální maminy a sem tam se pochlubit. Řekla bych, že mnohé z nás, se mnou teda na prvním místě, tu svoje výrobky "propagují" víc než Iva. Nemyslím tím, že bychom tu někomu něco nabízely k prodeji vyjma látek z hromadek nebo co máme navíc. Ale spíš to, že sem dám fotku s našitým svým logem. Sice fakt nechci, aby to někdo tady koupil, ale je to třeba věc ušitá pro nějakou zákaznici a není to jen pro Jasmínku nebo mě. Iva sem žádné fotky svých plenek nevkládala vyjma toho pro Julču. Takže mi přijde, že když vyhodili Ivu, měly by spravedlivě vyházet tady skoro všechny 😀
Jako tady je to tak uzavřená skupina, že tady ani není komu dělat reklamu, aby si někdo něco koupil, protože každá si to tu zvládne ušít stejně sama a utratíme za látky všechny svoje peníze, tak ani není za co kupovat, že :D

caramilla
7. jún 2012

@lenasss česká ruční výroba, bomba! 😀 😀 😀 😀

sinala
7. jún 2012

@daisyr http://sovicka-handmade.blogspot.cz/2012/02/fot...

já mám rozměry výška - od krku 15,8 cm a šířka 19 cm

crawler
7. jún 2012

Tak jsem zvědavá, jak se to vyřeší... ale vypadá to nadějně, ne? snad ivušku resuscitují a nám dopřejí klidných dalších 1000 stránek 😀

@caramilla děkuji 🙂 pochvala od Tebe je nejmilejší (snad se nikdo neurazí 😅 ) - víš co jediný se mi na té košili nelíbí - respektive na všem, co šiju dvoujehlou - nelíbí se mi, jak vypadá z rubu - chtěla bych aby i na rubu byly dvě linie a ne takový klikyháky...ale to bych asi musela mít dvě spodní nitě 😀

@rebelie co znamená, že jsem se naučila špendlit? to je jednoduchý - u oblečení špendlím totálně všechno kromě rovných bočních švů - tím zamezím, že mi to a to někam ujede a já pářu apod. pak už to nikdy nemůže vypadat tak hezky, jako když se to ušije hned pěkně načisto. ze začátku (nejen u plen) jsem chtěla všechno hned mít ušitý a výsledek nebyl nic moc (nejen kvůli tomu, že jsem neměla praxi)...takže ted špendlím, případně stehuju a je to vončo😀

dugyna
7. jún 2012

kocky mate prosim niekto navod na waldorfsku babiku? taku obickovu..chcem miske k narodeninam urobit.vdaka

wewe22
7. jún 2012

ahojte potrebujem radu robila som svoju prvu aplikaciu a doma sa nedockam pravdy chcem ho nasit na mei tai len neviem ci je schopny ist do sveta bez toho aby si na neho ukazovali prstom ze aky chdacik 😝 ocka musim este dokupit

beky52
7. jún 2012

@dugyna napríklad na spodok sukničiek.. 😉 na ramienka na šaty..len tak na ozdobu.. 😝

jemi
7. jún 2012

@caramilla vrácení Ivy a pokračování diskuse zde by bylo nejlepší, já šiju jen chvíli a odkdy čtu vaší diskusi pravidelně=dočítám stránky tak mě šití moc chytlo a můj šicí seznam na nejbližší dobu je hoooodně dlouhej, nestíhám to tak rychle jako vy (můžu šít jen přes den když dcerka spí, nebo se vyjimečně v klidu hraje sama). Manžel je rád, že mě to chytlo (trošku míň co se týče finanční stránky, protože od dubna kdy jsem si prvně hromadně objednala jsem se zučastnila snad všech hromádek, ale je to taky tím, že doma mám zásobu látek minimální 🙂
A moc mi vyhovuje, že se tady řeší všechno možný a ne jenom šití 🙂

Mimochodem moc díky všem co si vzali kousek růžového softu, vypadá to, že nic dorovnávat nebudu muset 🙂

crawler
7. jún 2012

HOLKY OT!!! Nemáte některá zkušenost s výběrem nemocnice? Podle nadstadartů už by to mělo jít, ale nevíte přesně jak postupovat??? Tatínek je v nemocnici a svitavská interna je děs běs - máme s ní velmi špatné zkušenosti a chtěli bychom, pokud bude stav vážný, aby byl léčen ve fakultní v Pardubicích...budu vděčná za jakoukoli zkušenost a radu! díky!! píšu to sem, protože vy víte všechno 😀

caramilla
7. jún 2012

@crawler A kdo ti bude slíkat dítě a dívat se z rubu? 😀 Ale jinak chápu, proto mám OL, abych to i z rubu měla hezký. A jak ještě našiješ ty cedulky, tak to fakt od HaM nepoznáš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jinak COL má z rubu taky klikihák a jakej. Dva rovné švy vedle sebe, aby byly z rubu i lícu rovný, tak to ani jeden z mých strojů neumí 😉 Já to šiju jednou a pak podruhé a držím se té linky, abych to měla přesně, což víceméně mám 😉
A talenty já teda chválím ze srdce ráda! 😉 😀 Myslím, že bys měla dělat kolekci Crawler mimi boys 😀 😀 😀 Já na ty chlapečky zatím nějak moc neumím, jak "to doma nemám", jen Šimon sem tam něco a pár zákaznic, tak něco málo, ale a budu mít doma kluka, snad nápady přijdou 😀

Jinak teda dneska zase ve městě, každá, který promluvila na Jasmínku "chlapečku, kde máš maminku" atp.:( Měla modré holčičí kalhoty, kytičkovou tuniku taky do modra a modro-rožovou bekovku s mašlí. Prostě slavná modelka Mína vypadá jak kluk 😀

Tak a ještě záplava spamu. Babuškové softgatě a další kravinky...

caramilla
7. jún 2012

Jo a všimněte si na Jasmínce jejího trička s myškou - Zara - jako koupila jsem jí to jako odměnu za její pózování, protože mi to přišlo vysloveně pro ní vhodný a ona je nadšená, takto nebyla nadšená ještě nikdy z žádného oblečení - ani z krtečka! - jako z té myšly, furt ji odklápí a říká "myška kuki" 😀 Hrála si s ním hrozně dlouho a dneska reklamovala, že chce taky myšlu 😀

michamicha
7. jún 2012

@caramilla 😵 😵 😵 😵 😵 já chci taky holčičkůůůůůů 😵 😵 😵 😵 😵

caramilla
7. jún 2012

@michamicha A já chci holčičku, co bude jako holčička vypadat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ale jinak ji zbožňuju, že, ta křivá ofinka, no masakr 😎