Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler pokud nechceš mít zespodu klikiháky, tak to musíš prošít jednojehlou 2x 😀 😀 😀 . Mě to tak švadlena dělá, vždycky ji to kontroluju 🙂 o ona to má přesné, nikdy jsem nenašla chybičku, stroj má normální, ne profi 😉
přikládám jedny recy rifle, manžety musí být, aby vydržely aspoň 2 sezony 🙂
@martinjasen a všetky babule
Tak som včera kukla na fórum po 2 dňoch, že čo nové ušité, aké zaujímavé odkazy a fotky nájdem a našla som ... nejaké reči o sťahovaní, „nekalom“ obchodovaní ... Tak teda píšem:
"cieľ: Vybudovať najužitočnejšiu stránku pre mamičky a budúce mamičky na svete.
Ako to chceme dosiahnuť? Krok za krokom 🙂 Síce nie sme všetci experti na mamičkovanie, ale veríme, že vieme vybudovať stránku, ktorá bude pre mamičky užitočná, kde si nájdu veľa priateliek a na ktorú sa budú rady vracať."
Toto je myšlienka prekopírovaná zo stránky adminov Modrého Koníka – a presne to som mala na mysli, keď som túto diskusiu zakladala – vytvoriť užitočnú stránku pre plienkovacie i neplienkovacie mamičky aj nemamičky, ktoré šijú, alebo by chceli šiť. A podarilo sa nám to – VĎAKA, babuľky.
Máme vraj problém, že sa tu predáva. Samozrejme, že áno!!! Vo veľkom obchodujeme s nezištnými radami, povzbudením, pochvalou, ocenením, nedospatými nocami, boľavými krížami a otlačenými kolenami pri strihaní hromadiek... A zisk nie je zanedbateľný: veľa prdeliek (a iných častí tela) zachránených od „plastových“ zachytávačov telových výlučkov, krajšie lemovania na tričkách, prvé (a ďalšie a dokonalejšie) ušité oblečky z pružných materiálov, správne „vyštelované“ overlocky, krásne látky, čo sa nedajú kúpiť bežne v obchodoch, dobrý pocit zo zmysluplne využitého času s viditeľnými výsledkami a NAJMä – originálne, s láskou a hlavne zdravo oblečené detičky a iní rodinní i nerodinní príslušníci...
Snáď by stálo za úvahu: ak máte adminku, čo šije, nech si prečíta niekoľko blokov 10-15 za sebou idúcich strán z rôznych častí našej diskusie a zistí, že je to len o tom, o čo Vám ide vo VAŠOM (i našom) vyššiespomenutom cieli. Je mi jasné, že stránka nemôže fungovať bez peňazí - za jej užitočnosťou je veľa vynaloženej námahy, kreativity, energie, nápadov...a tie treba autorom zaplatiť. Takže komerčnejšie smerovanie stránky mi je jasné. ALE! strácam sa v nových pravidlách, zdajú sa mi neprehľadné a kontrola ich dodržiavania musí byť tiež náročná – viac času, viac ľudí, viac peňazí, viac pravidiel ... viac času...
Verím, že Modrý Koník neochorie na autoimúnne ochorenie a nezlikviduje sám seba.
@caramilla tak mě taky přijde hloupý že jsme se na emimi vtrhly, vůči zajetý diskuzi, jen tak, bez pozvání ☹ tady je to skvělý, řeší se tu všechno a kvůli jinýmu problému nemusíš na jinou stránku, prostě se zeptát a hotovo 🙂
AŤ NÁM VRÁTÍ IVUŠKU!!!!!!!!AŤ NÁM VRÁTÍ IVUŠKU!!!!!!!!AŤ NÁM VRÁTÍ IVUŠKU!!!!!!!! 🙂
@michamicha jj, me taky prijde bozi 😀
... a babule krajčírske, neplašme sa. Môj neutíchajúci optimizmus a viera v zdravý rozum mi šepkajú, že to nebude také horúce a sťahovať sa nebude treba (klop, klop, klop 😀 ).
@sinala no to už mě taky napadlo a i pokusy byly, ale nebylo to tak dokonalé 😀 jedině, že bych si předkreslila čáru a jela po ní? 😅 😒 🙂 hlavně když je to úplně v kraji, tak mám problém tu patku udržet ... ☹ nemá tvoje švadlenka nějaký fígl 😉?
@caramilla tak kdybych věděla, že nepůjdu do mínusu, tak neváhám, udělám žl a jedu 🙂 hrozně by mě to bavilo 😵 jenže já nejsem podnikavec - nemám na to odvahu ☹ ...kolik vlastně stojí ten začátek - rozjezd svého podnikání? jinak Crawler mimi boys 😀 to se mi líbí 😵
@caramilla jj ty cedulky jsou dobrýýýýý.Dneska u doktora v čekárně jedna mamina pořád okukovala kluky měli stejný komplet pirátské kalhoty a klobouky a stejná trička a až tak po půl hodince mi říká prosím vás kde se kupují takové kalhoty ty by se mi líbily na syna 😀 😀 😀 a všimla jsem si že je to česká ruční výroba 😀 😀 😀 😀 tak jsem šla s pravdou ven a nejvíc mě na tom těší že se to někomu líbí a ne jakmoji mámě prý oblíkám děti strašně a lidem se to líbí tak kde je pravda 😅 😅
Tak jsem konečně uspala nejmenší mládě-po půlhodině ježdění po kamínkách 🙄 🙄
@avema vítej 🙂 krásná panenka 😵 jsi šikulka 🙂
@monikajan krásně řečeno 😉
@lenasss no tak vidíš 😉 na mamku kašli 😝 hlavně že se to líbí tobě a očividně i širokému okolí 😉
tak jdu pověsit 3 várku prádla 😝 a pak musím jít konečně něco dělat 🙄 😀
@sinala tak v kloboučku to mám vevnitř ale měli je z hlav dole a jak jsou podšité tak to tam tak nějak samo vynikne a v kalhotech vevnitř tam to neviděla ale asi si to domyslela když to je z jedné látky 😉 ale na slintáčky je dávám do švu tak to je vidět hned jen mě mrzí že jsem jich vzala málo 😀 😀
@crawler Děkuju, střih je z internetu http://umnica79.blogspot.cz/search?updated-max=... , návo tady: http://www.liveinternet.ru/users/3909543/post17... . Zbytek je improvizace.
@avema krásná!
@monikajan ne neboj, jen obyčejná, přátelská, holčičí pusa 😉
Jinak to fakt vypadá, že za blokací Ivy stojí konkurence, a bohužel je to možná jedna z nás, co tady dřív chodila, rady sbírala a pak nás vykradla. Mě teda určitě, ale to by mi ještě nevadilo, není jediná, ale že udá kamarádku, to mi teda vadí hodně...
Podle toho, co si teď myslím, jak to bylo, tak MK se v tom možná prostě nevyznal a reagoval na "udání", věřím, že pokud trochu zapátrá, tak Ivu obnoví...
Dám to i sem... Holky prosím pomoc, ušila jsem tu froté pelerínku, je dvouvrstvá s kapucí, šila jsem to všechno naruby a nechala jen díru na boku… a za boha mi to nejde převrátit… nemůžu vůbec přijít na to, kde jsem udělala chybu… a doufám, že když to je správně obráceně, půjde to správně i nalíc, bez párání ... třeba dokážete poradit, i když se to blbě vysvětluje Díky moc
@anastazieb jj, už jsem to viděla na em. Já myslím, že bude nutné odpárat kapucu 😖
@caramilla takže myslíš, že stačí prostříhnout ve výstřihu?
@anastazieb Já fakt nevím, jak to máš ušité, jak máš tu kapucu? Jestli ta je nesešitá k sobě, a kolem krku je to sešité k sobě ty dva díly jen na té pravé straně, tak bych tam odstřihla šev a pak by to jít převrátit mělo, takto převracím přebalovací podložky, ale nemůžeš to mít sešité uprostřed. Jen pokrajích a prostředek musíš sešít až z lícu. Páč při otáčení jdou ty dva díly jakoby každý "po jiné straně" 😀
@caramilla ta kapuca není sešitá k sobě u krku, každá strana je našitá ke své straně a spojené pouze na okrajích kapucy (jakoby okolo obličeje) a ve výstřihu zepředu.
@anastazieb já se v tom uplne nevyznám, ale z technického hlediska myslím, že budeš muset vypárat komplet kapucu a lemování kolem krku
@anastazieb já se takhle mordovala s oteplovákama a nakonec jsem to radši celý rozpárala a ušila znovu 😀
@anastazieb taky bych vyparala to jak je k sobe sesita ta kapuca.. jinak se ti to neotoci..
@avema nadhera! 😵
@caramilla no neblbni.. nekdo odsud?? to uz je fakt dost ubohy..

@caramilla ta ofinka je náhodou božííí 😉
a teď jsem si vzpomněla, že do soboty musim ušít šatičky pro neteř k prvním narozeninám a koupit ještě nějakou drobnost (to nevim co, s panenkama si asi nehraje 😖 ) tak jdu stříhat 🙂 ještě by bylo fajn, kdyby to moje mládě konečně usnulo 😠 včera vůbec po O nespal, pak usnul hned v 7, ale vzbudil se v půl 2 a do 3 prudil u nás v ložnici 😠 tak jsem mu šoupla výjimečně flašku s mlíkem a pak spal až do 8, ale to by takhle nešlo...