icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
7. jún 2012

@anastazieb asi bych taky vypárala kapucu 😒 takle jsem jednou dělala podšitou mikinku a blbě jsem ji sešila na rukávech 😅
@caramilla myslíš někdo z nás??? 😕 😕 ale kdo proboha?? 😕
tak zvíře spalo ani ne 3/4 hodiny a po další skoro půlhoďce uspávání jsem to vzdala 🙄

katka82
7. jún 2012

@caramilla no pokud to byla konkurence tak mě napadá jen to že té dotičné bylo taky řečeno buď PROfi nebo nic a ona na to kývla 😖 a v Profíkach jsou jen 4 plenkolátkařky 😔

anastazieb
7. jún 2012

Holky díky, tak jsem odtříhla půlku kapucy a už to jde 😉 Já jsem si při šití kapucy říkala, že to jde nějak moc lehce a čistě 😀

caramilla
7. jún 2012

@katka82 Hele, ona se tady primo na teto diskusi neukazala uz nejakou dobu. Jako ja si nejsem jista, samozrejme, plati presumpce neviny, ze. Jiste to nevim, takze nemuzu na nikoho ukazovat prstem. Ale jak jsem to prve vubec, ale vubec nechapala, tak ted se mi to zacina skladat. Nejzasadnejsi mi prijde to, jak Admin psal o tom, ze jine maminky, co maji profi ucet se pak ptaji, jak je mozne, ze nekdo jiny ma taky firmu a ten profi nema. Tak mi to cele secvaklo. Me totiz bylo divne, ze Iva, ktera prispivala nekolik let, tak nikdy nebyl problem, protoze jak mi i sama psala, si davala peclive pozor a jak jsem jeji prispevky cetla, tak to vim, ze to je pravda. A najednou blesk z cisteho nebe? Ne, takhle svet nechodi!
Jak jsem si tak davala jedno k druhemu a na podnet taky jedne z vas, tak mi to cele dava najednou dost smysl. Ona to ta osoba mozna ani nemusela myslet zle, proste napsala adminum "vsak ja mam svou firmu a pisu do diskuse stejne jako to dela Iva" a uz to bylo. Mozna to byla jen obhajoba... Jenze jsem si celkem jista, ze tam byl jeden rozdil a to, ze Iva neporusovala pravidla.... Jenze, kdo ma cist 100000 Ivy prispevku, ze, takze uveri te osobe, co rika "Iva to dela taky" a uz to jede ☹ ☹ ☹ ☹

@anastazieb 😉 tak to jsem rada

jemi
7. jún 2012

@caramilla tak mě tato varianta vůbec nenapadla ani když jsem zvěřejnovala to co mi admin napsal (mimochodem já mu zatím neodepsala, tak jestli mu nikdo znovu nepsal můžu něco sesmolit)

Jinak kdyby se objednávala Mylly nebo štítky, tak na mě myslete, ostatní hromádky se budu snažit chvíli vynechat 🙂

katka82
7. jún 2012

@caramilla no právě 😉 jsem teď malinko pročítala téma Látkové pleny a snad každá druhá maminka tam psala že vůbec ale vůbec neměli tucha že Ivuš vůbec nějakou firmu má 😉 a taky vyloženě upozorňují že se o ní ani jedenkrát nezmínila 😕
ale co je mi divné že vlastně adnim psal že si Iva udělala ještě jeden nick a pod ním se údajně měla propagovat 😕 či snad něco v tomto smyslu jak jsem z toho pochopila 😕 což mi přijde jako fakt nesmysl 😝

katka82
7. jún 2012

@anastazieb tak hurááá 😵 super že se povedlo 😉

caramilla
7. jún 2012

@jemi štítky, ty teď byly, ne? 😀 😀 😀

Mám už teď i vyjádření Ivy k tomu a ano, je to konkurenční boj. Ale přesně ještě nevím podrobnosti, jak se to stalo...

Navrhovala bych, aby někdo napsal adminům nebo můžeme poslat nějaký hromadný petiční dopis 😀, aby trestali ty, co porušují pravidla a Iva nikdy pravidlo neporušila a pokud ano, tak ať nám napíší přesně konkrétně co a kde, chci důkaz, pokud není důkaz kdy a kde bylo pravidlo porušeno, tak je to justiční omyl! 😀 😀 😀
Viděly jste někdy některá někde odkaz na její výrobky???? Měli by smazat mě a ne Ivu!

caramilla
7. jún 2012

@katka82 ne ne, to byla ta "paušální odpověď", která patřila látkovým plenám a netýkala se Ivy, ale právě té druhé osoby 😉 😎 Iva si přála také dva účty, aby to bylo košer, jeden profi a druhý lidský, když kecá o všem možném, ale bylo jí řečeno, že to nejde, že každá osoba může mít jen jeden profil. Prý toto řešila už dříve, asi před měsícem nebo tak. A adminka jí dala vybrat, jestli soukr. nebo profi a Iva řekla, že tu chce být jako normální jedna z nás, co kecá o kravinách a že pravidla neporušuje a adminka sama uznala, že to tak je a že jí tedy nechá obyč. účet a že ale ať si dává pozor, aby neporušila pravdila a ona je neporušila, ale přesto ji smazali... A blbé je, že se tady nemůže k ničemu sama vyjádřit, protože její příspěvky hned mažou ☹ ☹ ☹

katka82
7. jún 2012

@caramilla Ahááááá 😅 no tak to už mam také jasno 😒 a to jsem ji měla za prima holku 😔
no mě tenkrát jak to měnili taky udělali automaticky profi a na mou žádost jsem opět jen obyčejný smrtelník 😀

jemi
7. jún 2012

@caramilla já vím, jen když se objednávali tak jsem vás četla sporadicky a nevšimla si že nějaká taková hromádka je

katka82
7. jún 2012

@caramilla s tou peticí je to dobrý nápad 😉 si myslím že by to tu asi podepsala každá z nás a i z látkovek 😉 😀

eldwen
7. jún 2012

MTX a WENDY - ty puntiky teda nakonec nedodali ☹. V tabulce jsme vam je smazala...

caramilla
7. jún 2012

@eldwen tak si říkám, že tu chybí "antilikování" "to se mi nelíbí" 😀 😀 😀

caramilla
7. jún 2012

Tak ještě jedno upřesnění ke kauze č. 120 😀 😀 😀 😀
Je to tak, že v látkovací diskusi bylo porušeno pravidlo o uvídění reklamy a odkazů na výrobky, které někdo vyrábí a na e-shop. Jak asi už většina tady teda ví 😀 A admini to pak udělali paušálně "kecáš v diskusi o látkovkách a šiješ na prodej, zaplať a nebo jdi". I když žádné pravidlo daný člověk (= iva) neporušil. Takže to, jestli někdo někoho udal jisté není, možná ani ne. Takže nechci nikoho obviňovat! Jen jsem uvažovala směrem konkurence a nespletla jsem se 😉 Ale jak to pak bylo přesně, to já osobně nevím a ví to asi jen admini 😉

Navrhovala bych poprosit o resuscitaci Ivy s tím, že ať trestají ty, co pravidla porušují ...

eldwen
7. jún 2012

@caramilla jn, meli bychom to navrhnout adminum, kdyz jsou takovi diskutativni a maji chut porad neco resit 😉

eldwen
7. jún 2012

@caramilla a na tvuj druhy prispevek bych reagovala taky souhlasem 😉 Drzim palce at to vyjde, kdyby iva neresila tu tehdejsi pajcovaci otazku, tak netusim, ze je to anavy.

petkasv
7. jún 2012

@caramilla hele to je drsný, příklad za všechny v látkování ne emiminu, jak se objevily plenky AITU ani nevim jak se to píše, tak si tam ftipně přišla paní která je buď šije, nebo propaguje a napsala tam o nich přízpěvěk a čekala na naše názory a diskuzi, a nikdo jí nevymazal, i když by měl, protože to bylo do nebe volající, ta drzost, že si tam někdo příjde a laikuje svojí firmu, to bylo fakt hnusný ☹ a tady je za to vyloučení z MK ☹ a ještě někoho úplně jiného ☹

wewe22
7. jún 2012

tak dnesna praca, obojstranny mei tai, macovi stale chybaju oci a treba este spravit kapucku ale inak som spokojná

zikie
7. jún 2012

Ahoj, přispívám sice sporadicky, ale moc by mne mrzelo, kdyby tahle diskuse zanikla- je pro mne zdrojem inspirace, rad, návodů, pobavení a v neposlední řadě i materiálů, které by jinak byly těžko k sehnání. Doufám, že moje nabídka látek nebyla také zdrojem nenálady adminů. Pokud se bude tvořit nějaká petice za návrat Ivusky jsem rozhodně PRO 🙂(jak rozdílný význam může tahle trojice písmen mít, že? 🙂

animal
7. jún 2012

@caramilla tak jsem koukla na čísla softu a u šedé kalhotoviny jsem se zhrozila tou cifrou 100m 🙂 a tím, že toho budou rovné 2 role, tak na šedou kalhotovinu dávám stop stav a na černou taky tam je jedna celá role. Jsem si tím novým softem zavařila a ty jsi mi zavařila kalhotovinou, kterou podle tvých výrobků chtějí všichni 🙂

petkasv
7. jún 2012

@animal už teď je mi tě líto, to stříhání ti nezávidim ☹

animal
7. jún 2012

@petkasv no já už jsem si tak nějak zvykla 🙂, akorát ta expedice mi bude trvat o nějaký den dýl ☹ ale zas moc dlouho to natahovat nemůžu, protože manžel by zase remcal, že tam přes to skáče už nějak dlouho 🙂
Jinak MTX mi příjde mnohem záživnější a většina z toho se i líp stříhá. Hlavně těch věcí je tam více po méně metrech, tak je to záživnější, ale 100metrů stejného softu je nuda a hlavně jsou to pak těžké role 😝

jemi
7. jún 2012

@animal koukni do zpráv 🙂 bude potřeba dát zpět historii uprav v tabulce(jestli to jde?)

jemi
7. jún 2012

@animal a o tom stop stavu napsat asi i do té hlavní tabulky protože pořád lidi přidávají

caramilla
7. jún 2012

@wewe22 krása a ten spolupracující model, fíha, to doma nemám, to se kupuje kde? 😎
@animal PROMIŇ 😀 😀 😀 😀 😀 Tak popros adminy, ať mě smažou a budeš mít po softu 😀 😀 😀 😀 😀 Tak ještě si já můžu těch 10 m vzít jen na sebe a nechat poslat jen sobě a odlehčit ti... Ale to možná je to víceméně jedno, protože je to jen jeden střih a je asi jedno, jestli stříháš 8m nebo 1m a na odvoz máme úžasného kurýra ze služby eMeFko 😀 😀 😀 😀 😀 , tak ani balit možná nebudeš muset.

@petkasv Tak pajcovací "firma" AITU nebo jak se ta "nenadávej!" jmenuje... to je kapitola sama pro sebe, vám něco vložím, jo?
http://www.aitu.cz/aitu/eshop/50-1-plenky-kalho...
http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-ple...

Najdi jeden rozdíl? 😀
A tady ta aiťačka kecá prý v látkách taky a má pro.... teda teď už .... a kvůli takovejm totiž ty pravidla a přísnost tady cením!

animal
7. jún 2012

@jemi no v úvodním listu to je, ale asi pro některé, komu nedojte zvýrazněný řádek jsem to musela napsat přímo k softu

monr
7. jún 2012

konečne dočítané, uf

@martinjasen pripájam sa k hlasom za zachovanie nicku pre ivuska.h
ako písali kočky, stačí si prečítať viacero strán či už tu, alebo na látkovej diskusii a zistíte, že svoju firmu nijako nepropagovala.

lucijan
7. jún 2012

@crawler když potřebuju něco šít u kraje třeba a chci aby to bylo rovný, používám tuhle patku, nebo když prošívám šev z lícu, tak to potom vypadá mnohem víc profi, já to úplně rovně neudržím a ta patka za mě drží furt stejnou vzdálenost

ale podle tý košile se mi nezdálo, že bys to potřebovala, já šiju mnohem dýl, a na límeček jsem si zatím netroufla, že by nebyl na obou stranách stejnej... Ten tvůj byl super 😵

monr
7. jún 2012

@crawler košeľa je skvelá, a ako píše sinala a carr, tak 2 rovné čiary aj zo spodu jedine tak, že pôjdeš pekne 2x. ja to tak zvyknem robiť, keď sa mi nechce zakladať dvojihlu 😉