icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
7. jún 2012

@lucijan nevíš jak se tyto patce v odborní terminologii říká?

lucijan
7. jún 2012

@jemi patka s vodičem myslím, ale já jsem si ji nekupovala, zabavila jsem ji mámě, je od stroje Lada

katkaela
7. jún 2012

Holky, práve to tu dočítam, hlavne ohladne, kauzy Ivuska. To s tou petíciou za oživenie Ivušky ma hneď napadlo, ale vzápetí som to zavrhla, že by to bol len výkrik do tmy, pretože mi to tu pripadá ako nejaký matrix, v ktorom aj tak neobmedzene určujú pravidlá admini a teda pojem "justičný omyl" tu nemá zmysel. Ale po prečítaní poslednej reakcie od @martinjasen, ktorú sem dávala jemi, prípúšťam, že by to mohlo vyjsť...Takže som za PETÍCIU ZA ZNOVUOŽIVENIE IVUSKY s takým profilom, aký ona chcela.

katkaela
7. jún 2012

A aby som nekecala celkom mimo témy, pridávam svoj včerajší výtvor pre mimi a idem kúpať tú moju prvorodenú🙂

lucijan
7. jún 2012

@martinjasen Ivusku.h zpátky prosím

znám ji ještě z dřívějška z jiného diskuzního fóra, tady nejsem reigistrovaná tak dlouho, a vzpomínám si, jak mi trvalo, než mi došlo, že je to ona, kdo šije ty senzační plínky - v diskuzích o miminkách, šití a holčicích strastech se o tom nikdy nezmínila (ani tady jsem si nevšimla)

raskonka
7. jún 2012

@martinjasen také prosím Ivusku.h zpátky, žádnou reklamu tady v téhle diskuzi nedělá.

veronik77
7. jún 2012

@martinjasen také prosím pro obnovení soukromého účtu ivushka.h DĚKUJEME

veronik77
7. jún 2012

RYCHLOOBJEDNÁVKA - kdo chce wendy auta - mají skladem! ještě k tomu sv. modrý do kombinace!
pište mi, já to naklikám 🙂

kuna
7. jún 2012

@awema super krásná panenka!
@sinala hezký recy kalhoty, vůbec jako recy nevypadají!
@caramilla nádhera, jako vždy. A mě zajímá, co nosí Jasmínka na doma? Psala jsi, že tepláky nene, ale to ti běhá v těchto krásných věcech? J. sice v hadrách taky neběhá, ale tepláky a kraťasy teda nosí, sukně a šaty doma ne.

@anastazieb vypárat u krku, bohužel

to, že Ivu snad udala některá, co sem chodila, je fakt síla. Ale jak píše caramilla, možná to nemyslela zle, možná sama nechtěla muset mít profi účet, tak na ni upozornila. Ale souhlasím, že Iva svou značku nijak nepropagovala. Tady na MK jinou diskusi nečtu, ale občas jsem ji zahlídla na emiminu a i když se např. o jejích plenkách mluvilo, tak se s nimi nijak nechlubila, nedělala si jméno...

@wewe22 moc hezké mei tai a ještě oboustranné 🙂

caramilla
7. jún 2012

@veronik77 prej, že šetříš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a 1000x 😀

veronik77
7. jún 2012

@caramilla no jo, ale auta!!! 😀

petkasv
7. jún 2012

@caramilla já našla rozdíl, mají cedulky na jiných křidýlkách :-P no comment 🙂 holky u nás jí sjely 🙂

caramilla
7. jún 2012

@kuna ne, hele možná ji ani nikdo nedal, jen se svezla s někým,kdo ty pravidla porušil a hodili je do jednoho pytle. To o udání byla původní hypotéza, ale co jsem o tom pak mluvila s Ivou, tak to tak ani být nemuselo. Nechci nikomu křivdit, napsala jsem to sem spíš jako hypotézu.
@katkaela teda dýně famózní, takhle rovně a přesně bych to teda přišila snad jedině v ruce! 😝

caramilla
7. jún 2012

@petkasv přesně, bingo! 😝 Správně! Jako fakt toto mě uráží, že někdo pajcne ale úplně celou "Fotku", to je masakr! Já každý takový slepici přeju, ať se ušije k smrti. A teď se omlouvám všem slepicím, páč jsem je urazila 😀

jemi
7. jún 2012

@animal přemýšlela jsem jak vyřešit tu tabulku a napadlo mě objednat prostě 50m toho černýho a otevřít někde solo tabulku jen na černý (kde bude mít každý 0 a at si to lidi doplnej, jak to měli a ostatní softy stopnout, ta tam už není přístup), nebo to nechat tak jak to je teď, ale asi bude muset být tabulka otevřena dýl...

caramilla
7. jún 2012

@kuna Jo a jinak na doma Jasmína chodí oblékaná stejně jako do kostela:(
Mě přijde každého dne škoda na tepláky:( Život je tak krátký 😎 Navíc, když je vedro, neznám nic lepšího než šatičky nebo tuniku. Takž doma nosí šatičky, sukýnky, riflíky, trička ze zary (máme dlouhý bryndáky🙂 ... Jediný, co jí nedávám teda ve všední den, jsou bílé slimky, ty má jen do kostela. Teda takové světle šedé. Tak to jsem jí dala před týdnem do kostela a ona celé boho lezla v mezi lavicema po zemi! 😀 😀 😀 😀 😀 Ale já toto právě neřeším, nechám ji lézt, většina toho se stejně vypere. A mě přijde, že je jedno, jestli peru tepláky nebo rifle, protože stejně bych nedávala tepláky víc jak jeden den, když jsou černé, že ....
ALe nicméně vím, že jsem totální extrem, mám to tak vychované, mamka pro nás měla tapláky až do 1. třídy povinně na tělák 😀
Jo a když je mokro a bahno, tak Jasmí ven jde teda v softu, to jo 😉

zdeann
7. jún 2012

Ahoj holky, můžete mi hodit link na tabulky Polimex, soft a Farbenmix? Jestli něco někde nedlužím, předčasně jsem porodila a jsem nějak mimo 😉 Soft se teď uzavíránebo už uzavřený je?

sufik1
7. jún 2012

@caramilla mě se tuhle ptala paní, jestli mi není líto dát dítěti takový hezký kalhoty na písek, měl přsšitý mý starý džíny...

co se vám nelíbí na miminu? já si zas dlouho zvykala tady....
včera jsem to zalomila s dítětem a číst obojí je masakr. Snad už dneska něco došiju a nafotím.

Car, ty plavky jsem nakonec vypárala (všechny troje 😨) a přešila, no z toho tvého nápadu tam moc nezbylo...

caramilla
7. jún 2012

@sufik1 ježkovy kukadla, ty jsi šila podle toho špatnýho střihu troje!? Bože, bože, .... Já to smažu normálně, hrůza:(

Jinak mimino je pomalý, nepřehledný, než se načte příspěvek, musím si udělat kafe a 5 kliků, je tam velký písmo, takže se musí strašně dlouho "listovat", je to esteticky ošklivý. Ale - máte tam skvělý smajlíky, ten výběr a miluju toho, jak mu brnká při chechtání ta pusinka a další super tam jsou... Nastavení profilu jsem nepochopila, děti zobrazovat jsem nedokázala, asi jsem já debil, to není nic proti tomu serveru!
A taky tam máte klidnou komunitu, do které nepatříme, takže to je spíš od nás slušnost se tam neusídlit 😉
Jinak já jsem kdysi prošla všechny diskuse o šití na všech fórech a vybrala jsem si kóníka kvůli obsluze, struktuře, zobrazování, funkcím, designu atp. Ostatní fóra se mi vůbec nelíbila právě, takže u mě je to fakt takto už od začátku 😉

palosek
7. jún 2012

@caramilla ...těch výrobců plenek nějak přibývá 😀 😀 😀 Trh bude přesycen ...ale je to umělina, aspoň co jsem skoukla 😝

sufik1
7. jún 2012

OT dítě vykrámovalo knihovnu a vybralo si knihu "Prevítem snadno a rychle" 😨 😨 😨

caramilla
7. jún 2012

@sufik1 😀 😀 😀 tato kniha letěla do koše u nás hned, jak jsem přečetla první stránku. mhd dostal nějak podobnou o otcovství a hodil ji do koše taky 😀

caramilla
7. jún 2012

@palosek přesně tak! každý chce tak "rejžovat" jako anavy a tak kopíruje. Jenže Iva zaplnila díru v trhu, byla první a prostě na ní nikdo mít nebude, ať se bude snažit sebevíc. Je to celkem fuška to mít tak dobře zorganizované, sehnat certifikovaný materiál a mít na 1. místě kvalitu. Podle mě ty holky vůbec nevědí, do čeho lezou. Kdo šil na zakázku chvíli plíny, tak vím, o čem mluvím.

katka82
7. jún 2012

@katkaela tééda jedním slovem nááádhera 😵 😵
@veronik77 já chci auta 😀 😀aspoň 3 metříky prosíííím 😵 modrou mám 😉 dííííky

petkasv
7. jún 2012

@veronik77 já chci taky auta, prosím, prosím, asi 1m 🙂 hamty, hamty 🙂 i ten sv. modrý taky 1m 🙂 děkuju, děkuju 🙂

crawler
7. jún 2012

@lucijan děkuji 😵 a co je to přesně za patku? 😕 😨 ...tak límečku se teda bát nemusíš 😉 ten je jednoduchý - nejhorší byly manžety a ten rozparek u nich...bylo to moc tintěrný (vel.92), takže se tam špatně manipulovalo...no a taky záleží na látce - tohle plátýnko se šilo snadno - ale když chci třeba takhle u kraje prošívat finerib, tak mi kolikrát uvízne pod stehovou destičkou, zašmodrchají se nitě a i jehlu už jsem párkrát takhle zlomila 😝

katka82
7. jún 2012

@caramilla jo mě emimčo šlo taky děsně pomaluuu 😝 jsem u toho luštila křížovky 😀 😀
jinak souhlas Ivuš byla první a tvrdě si to vydřela 😉a má kvalitní zboží které nepotřebuje propagaci bo si to zákazníci mezi sebou řeknou 😉

animal
7. jún 2012

@veronik77 já ču metr autek

katka82
7. jún 2012

@martinjasen téééž oroduji za Ivušku 🙂 prosím pokud to jen trochu půjde rádi bysme ji tu měli zpět mezi námi 😉