Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jdu nakazit manžela 😀 😀 😀 už skoro nemluvím 😝
@sufik1 no vidiš, jak ti šly našít aplikace na plavkovinu 😉
A ještě ad focení na "e-shop" - ono nafotit cokoliv tak, aby to vypadalo profi, věřte, že za tím je hodně moc zkušeností, dobrý foťák, ale hlavně dobré světlo! A kdo fotí trochu víc, tak ví, že na dobré světlo se někdy čeká třeba týden!!! Opravdu to není sranda. není to o tom, že vezmu plenu, drahý Canon a cvak, to fakt bohužel tak není 😝
Na druhou stranu každý, kdo trochu něco někde zkusí prodávat ví, že fotka prodává. A jak jsem četla u mého oblébeného prodejce na Fleru Re-ce-se "Dobrý fotograf, neštěstí nakupujícího" a přesně 😀 Takže já nafotím šaty na sobě a nikdo si jich měsíc ani nevšimne a pak nafotím to samé na ségře (dám jí kolíček teda na záda, páč je asi tak o 100kg krásnější 😀 ) a v cukuletu jsou povšimnuty.... A nemluvě o kvalitě fotce. Něco třeba 3x přefocujeme, aby to k něčemu vypadalo a nebyl to "amatérský výcvak před domem" ...
@caramilla kráčející patka 😀 a přes pul to šlo
a já fotím zásadně v noci, ve dne mi do toho dítě vleze a je po srandě, navíc to v noci taky došiju a hned to musím zvěčnit 😀 jenže nemám e-shop, tak je mi to jedno. Přefocuju, když mi tam vleze noha, nitě apod.... ale na tom profi focení něco je, takže klobouk dolů všem, co to umí
@caramilla hele kvuli tobe normalne v sobotu jdeme fotit ty sukne co mam na fleru.. 😀 jedna kamaradka vezme fotak a druha je na sebe navlikne 😅
jojo, to je pravda, ze fotka prodava.. jen ja nemam holt ty modelky, ta moje si to na sebe nenecha navlict. no a dobre svetlo, o tom v nasem podkrovnim byte skoda mluvit.. 😀 takze obcas cekani tyden jeste nic neni..
@sufik1 teda plavky luxuuus! my jdeme zitra zrovna na bazen a nemuzu tu zadne najit.. 😀
@crawler nejvíc podobná je jí tahle http://www.sicistroje-shop.cz/index.php?route=p...
ale ta moje je ze základní výbavy ke stroji Lada a má jenom boční zarážku, ne i ten kousek vespod, takže s ní jdou i držet linie švů uprostřed látky (jéžiš, když si to čtu, tak se za ty moje vyjadřovací schopnosti stydím 😅 )
@caramilla @palosek já jsem si říkala, jaktože jsou ty anavy tak drahý, na Rozu jsem si koupila jen čtyři a zbytek jsem si ušila z ikea ručníků ala haipa daipa.. Teď pro třeťátko jsem si nakoupila materiál, kleště a patentky v šd a pajcnula jsem ty anavy, ušila jsem pár i pro kamáradku a co jsem se u toho navztekala, než jsem s nima byla spokojená, jak mi ten šmejd bambus furt někde utíkal... 😠 A nakonec teda vypadají stejně, jen patentů jsem dala míň, ale uvědomila jsem si, kolik to muselo dát práce, vymakat materiál a hlavně střih, že by snad měly stát pětikilo...
A ty aitu plíny, to mi přijde normálně jako urážka! Snad i ten eshop je okopčenej?
co se to tu děje? já to snad budu must dočíst 🙂 stejně vám chci opalcovat výtvory!
@komisakpd tak ešte niečo - dúfam, že si aj ukladáš linky :D
@sufik1 houba super, se mi líbí tahle nažehlovajda...
A focení - já teda v noci nefotím nikdy nikdy nikdy nikdy. Blesk jsem použila za poslední asi 4 měsíce poprvé včera večer na tu červenou sukni, to už bylo za šera venku. JInak blesk nepoužívám, zásadně denní světlo a vysoké iso a dobře světelný objektiv. Občas něco nějaká zákaznice chce nafotit hned - vzorky látek atp. A to odmítám 😀
@piecee ja myslim, ze ona prave ta mikca vetsi byt ma...koukni sem http://www.farbenmix.de/en/danai-designbeispiel...
az budu sit, tak si ji trochu zkratim
@ucitelka70 ukladam.. 😀 dakujem
@piecee ja ji siju vzdycky o cislo mensi, respektive si tu velikost posouvam.. vel. 86-92 je podle me 92-98 atd. a em. ma ted pres 3 roky a furt ji ta jejich 86-92 je a jeste chvili bude..
@kuna jako kdyz vezmes opravdu tu mensi velikost, tak bych ji nemenila. ona je dost siroka a kdyz ji zkratis tak to bude mozna vypadat trosku divne..
@kuna tj asi jo ale z toho výplňku to na něm fakt visí divně 😨 dodám foto až vyfotím 🙂dky za idkaz to ani nevím že jsou někde takle fotky🙂
@terezita safr nevím ejstli jsem posílala doplatek nebo ne 😵 zkontroluju raději
@sufik1 jo děkuji🙂 to mladšímu asi teda udělám taky tu nejmenší velikost🙂
@veronik77 prosím tě ty auta jsou ty první pěkný barevný? na produktservis?🙂
bude OT, baby poradte, čo kúpiť dcére ku štátniciam-promociam a k tomu má ešte aj 25? nepíšte auto.... ani dovolenku, na to nemám 🙂
@ucitelka70 co třeba zlatý řetízek s přívěskem 😉
@michamicha má šperky,zrovna dnes sme kúpili set - darček od starkej..... 😉 , má aj elegantné hodinky
@ucitelka70 no když ne dovolenou, co třeba nějaký 1-2 denní poznávací zájezd? ten se dá sehnat i za cenu jako by vyšel nějaký šperk 🙂
chcem sa opytat SK bab...ako je to so softom...kazda zvlast alebo to niekto vezme a poposiela?
ako to zvykne byt?
hm....skoro dočteno, ale moudrá z toho nejsem....ještě musím přečíst látkovky asi.

@maly_prcek ale teda má hezký ty tašky na pleny, to jsem si asi před měsícem říkala, že si musím ušít nějakou "kabelku" na pleny, furt tahám ten ošumtělej pytel 😀 Fakt hezký je má 😀