icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
7. jún 2012

@maly_prcek ale teda má hezký ty tašky na pleny, to jsem si asi před měsícem říkala, že si musím ušít nějakou "kabelku" na pleny, furt tahám ten ošumtělej pytel 😀 Fakt hezký je má 😀

sufik1
7. jún 2012

@caramilla tak se hlásím další pajc ala caramilla. Ty plavečky z toho pomotanýho střihu. Jen nevím, co z něj teda zbylo 😀
PS. my máme tréningáče zatím jen jedny, sabotuje nočník....

animal
7. jún 2012

jdu nakazit manžela 😀 😀 😀 už skoro nemluvím 😝

caramilla
7. jún 2012

@sufik1 no vidiš, jak ti šly našít aplikace na plavkovinu 😉

A ještě ad focení na "e-shop" - ono nafotit cokoliv tak, aby to vypadalo profi, věřte, že za tím je hodně moc zkušeností, dobrý foťák, ale hlavně dobré světlo! A kdo fotí trochu víc, tak ví, že na dobré světlo se někdy čeká třeba týden!!! Opravdu to není sranda. není to o tom, že vezmu plenu, drahý Canon a cvak, to fakt bohužel tak není 😝
Na druhou stranu každý, kdo trochu něco někde zkusí prodávat ví, že fotka prodává. A jak jsem četla u mého oblébeného prodejce na Fleru Re-ce-se "Dobrý fotograf, neštěstí nakupujícího" a přesně 😀 Takže já nafotím šaty na sobě a nikdo si jich měsíc ani nevšimne a pak nafotím to samé na ségře (dám jí kolíček teda na záda, páč je asi tak o 100kg krásnější 😀 ) a v cukuletu jsou povšimnuty.... A nemluvě o kvalitě fotce. Něco třeba 3x přefocujeme, aby to k něčemu vypadalo a nebyl to "amatérský výcvak před domem" ...

sufik1
7. jún 2012

@caramilla kráčející patka 😀 a přes pul to šlo
a já fotím zásadně v noci, ve dne mi do toho dítě vleze a je po srandě, navíc to v noci taky došiju a hned to musím zvěčnit 😀 jenže nemám e-shop, tak je mi to jedno. Přefocuju, když mi tam vleze noha, nitě apod.... ale na tom profi focení něco je, takže klobouk dolů všem, co to umí

terezita
7. jún 2012

@caramilla hele kvuli tobe normalne v sobotu jdeme fotit ty sukne co mam na fleru.. 😀 jedna kamaradka vezme fotak a druha je na sebe navlikne 😅
jojo, to je pravda, ze fotka prodava.. jen ja nemam holt ty modelky, ta moje si to na sebe nenecha navlict. no a dobre svetlo, o tom v nasem podkrovnim byte skoda mluvit.. 😀 takze obcas cekani tyden jeste nic neni..
@sufik1 teda plavky luxuuus! my jdeme zitra zrovna na bazen a nemuzu tu zadne najit.. 😀

lucijan
7. jún 2012

@crawler nejvíc podobná je jí tahle http://www.sicistroje-shop.cz/index.php?route=p...
ale ta moje je ze základní výbavy ke stroji Lada a má jenom boční zarážku, ne i ten kousek vespod, takže s ní jdou i držet linie švů uprostřed látky (jéžiš, když si to čtu, tak se za ty moje vyjadřovací schopnosti stydím 😅 )

@caramilla @palosek já jsem si říkala, jaktože jsou ty anavy tak drahý, na Rozu jsem si koupila jen čtyři a zbytek jsem si ušila z ikea ručníků ala haipa daipa.. Teď pro třeťátko jsem si nakoupila materiál, kleště a patentky v šd a pajcnula jsem ty anavy, ušila jsem pár i pro kamáradku a co jsem se u toho navztekala, než jsem s nima byla spokojená, jak mi ten šmejd bambus furt někde utíkal... 😠 A nakonec teda vypadají stejně, jen patentů jsem dala míň, ale uvědomila jsem si, kolik to muselo dát práce, vymakat materiál a hlavně střih, že by snad měly stát pětikilo...

A ty aitu plíny, to mi přijde normálně jako urážka! Snad i ten eshop je okopčenej?

sufik1
7. jún 2012

a ještě další bombonek
@terezita ještě jednou díky za červenou houbu, bez ní by to prostě nebylo ono

boudova
7. jún 2012

co se to tu děje? já to snad budu must dočíst 🙂 stejně vám chci opalcovat výtvory!

jieff
7. jún 2012

@veronik77 tak jsem autum taky neodolala, máš to v IP díky🙂

terezita
7. jún 2012

@sufik1 joo, tak to jsem rada, ze jsem ti ji donesla! bez ni by to fakt nebylo ono! vypada to paradneee!!

ucitelka70
7. jún 2012

@komisakpd tak ešte niečo - dúfam, že si aj ukladáš linky :D

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lura/album/d...

caramilla
7. jún 2012

@sufik1 houba super, se mi líbí tahle nažehlovajda...

A focení - já teda v noci nefotím nikdy nikdy nikdy nikdy. Blesk jsem použila za poslední asi 4 měsíce poprvé včera večer na tu červenou sukni, to už bylo za šera venku. JInak blesk nepoužívám, zásadně denní světlo a vysoké iso a dobře světelný objektiv. Občas něco nějaká zákaznice chce nafotit hned - vzorky látek atp. A to odmítám 😀

piecee
7. jún 2012

@sufik1 ty jo komplet uplně parádní 😵 btw:co máš za velikost mikči?já teď dělala pro staršího 98 a teda má to chudák na sobě jak strašák velký🙂) a navíc jsem to šila z bambus teplákoviny kt. se tak divně prověsí 😒

caramilla
7. jún 2012

@terezita na foto se těším! 😀 Páč sukně na ramínku prostě je furt jen sukně na ramínku. A chápu, že sháníš modelku. Moje jediná dobrá fotka na Fleru je tak v té tyrkysové Lush, no dávám sem... to je nejlepší moje fotka na Fleru 😀 😀 😀 😀 😀

kuna
7. jún 2012

@piecee ja myslim, ze ona prave ta mikca vetsi byt ma...koukni sem http://www.farbenmix.de/en/danai-designbeispiel...
az budu sit, tak si ji trochu zkratim

terezita
7. jún 2012

@caramilla joo, tahle se mi taky libi!
no jo, si budu snad muset poridit samospoust! 😀 😀 😀 ale stejne ta ma figura moc fotogenicky nevypada.. 😅

komisakpd
7. jún 2012

@ucitelka70 ukladam.. 😀 dakujem

sufik1
7. jún 2012

@piecee normálně má 86/92, ale tohle je 74/80 a je mu akorát

terezita
7. jún 2012

@piecee ja ji siju vzdycky o cislo mensi, respektive si tu velikost posouvam.. vel. 86-92 je podle me 92-98 atd. a em. ma ted pres 3 roky a furt ji ta jejich 86-92 je a jeste chvili bude..
@kuna jako kdyz vezmes opravdu tu mensi velikost, tak bych ji nemenila. ona je dost siroka a kdyz ji zkratis tak to bude mozna vypadat trosku divne..

piecee
7. jún 2012

@kuna tj asi jo ale z toho výplňku to na něm fakt visí divně 😨 dodám foto až vyfotím 🙂dky za idkaz to ani nevím že jsou někde takle fotky🙂
@terezita safr nevím ejstli jsem posílala doplatek nebo ne 😵 zkontroluju raději
@sufik1 jo děkuji🙂 to mladšímu asi teda udělám taky tu nejmenší velikost🙂
@veronik77 prosím tě ty auta jsou ty první pěkný barevný? na produktservis?🙂

ucitelka70
7. jún 2012

bude OT, baby poradte, čo kúpiť dcére ku štátniciam-promociam a k tomu má ešte aj 25? nepíšte auto.... ani dovolenku, na to nemám 🙂

michamicha
7. jún 2012

@ucitelka70 co třeba zlatý řetízek s přívěskem 😉

ucitelka70
7. jún 2012

@michamicha má šperky,zrovna dnes sme kúpili set - darček od starkej..... 😉 , má aj elegantné hodinky

michamicha
7. jún 2012

@ucitelka70 no když ne dovolenou, co třeba nějaký 1-2 denní poznávací zájezd? ten se dá sehnat i za cenu jako by vyšel nějaký šperk 🙂

komisakpd
7. jún 2012

chcem sa opytat SK bab...ako je to so softom...kazda zvlast alebo to niekto vezme a poposiela?

komisakpd
7. jún 2012

ako to zvykne byt?

boudova
7. jún 2012

hm....skoro dočteno, ale moudrá z toho nejsem....ještě musím přečíst látkovky asi.

caramilla
7. jún 2012

@boudova to ti nezávidím 😀 Co bebí?