icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
7. jún 2012

@boudova ake latkovky? nepisete len tu...alebo uz je nieco sukromne...troska som mimo...

jemi
7. jún 2012

@ucitelka70 já měla promoce teď na podzim a manžel mi nechal u našeho zlatníka udělat přívěšek na krk na zakázku (nějaký speciální mogume styl aby mi to ladilo se svatebním prstýnkem-titan/zlato) a s mými rodiči se domluvil, že oni zaplatí řetízek k přívěšku a dali mi to na promočním obědě 🙂

rebelie
7. jún 2012

Ach jo, měla jsem tu napsáno x reakcí na různé příspěvky a smázla jsem si to... znovu těch x stran pročítat fakt nebudu.
Obdivovala jsem panenku (a jestli autorka je začátečnice, tak já se jdu zahrabat), dále mě zaujalo meitai, které krom toho, že je hezké, působí neobyčejně pohodlně.
@crawler Já bez špendlení neušiju ani pytel na cvičky, ale stehování nerada... Jsem myslela, že jsi ještě přišla na nějaké fígle, jak si lépe porozumět se špendlíky....
@caramilla Mě přijde každého dne škoda na tepláky:(
@maly_prcek Ha, jsem ráda, že se konečně mluví konkrétně - pro vyjasnění celé věci je to podle mě lepší.
@terezita Jestli si budeš dělat modelku, ráda Tě vyfotím, mě by to bavilo, profík nejsem, ale nějaký základy mám...
A ještě k celé té kauze zde: Čtu látkovkovou diskusi docela poctivě, vás jen občas, neb nestíhám šít a jsem totál amatér, tak si přijdu divně, co já sem jako lezu. Ivuska.h ani tam nepropagovala svoji firmu, sama ji ani jednou nezmínila. My, co víme, že firmu má, jsme se jí ale doptávaly na nové svrchňáky a zda budou taky vlněné a na patentky apod. - na tyto dotazy odpovídala, tak jestli se "provinila" tím? Ale za to pak můžeme teda my (taky jsem se jí ptala), navíc je to ve výsledku stejné, jak když by jí někdo napsal přes e-shop, a pak nám to stejnak vyslepičil ve fóru (že patentkové budou a vlňáky až za čas apod.). @sussanah Podle mě (ale nedohledávala jsem to) pravidlo jednou, či dvakrát porušila, když napsala, že má bamboolik, tím to ale haslo. Tomu, že by "práskla" ivusku moc nevěřím (i když samozřejmně konkurenční boj je konkurenční boj), asi se na ní odvolávala, protože taky chtěla mít vedle firemního profilu svůj soukromý (což naprosto chápu - chodí sem léta, s x lidma tu byla zvyklá kecat a ono probírat porody, prdíky a další s profilem PRO Bamboolik je trochu divné). A ještě jsem chtěla napsat, že i nám v látkovkové diskusi ivuska chybí, protože kolikrát dokázala poradit (a nikdy netlačila Anavy, naopak - podle mě zcela vědomě a důsledně - doporučovala jiné značky).
@martinjasen Jako asi 1000. v řadě prosím o "resuscitaci" ivusky.h, protože jsem přesvědčená, že v tomto ani v látkovkovém fóru svoji firmu nepropagovala.

volpaia
7. jún 2012

Koukám, co se to tady děje. Budu asi muset hodně dočítat. 😒 Jsme teď "na prázdninách", tak se sem nedostanu moc často. Doufám, že až příště nakouknu, ještě vás tady najdu. Nerada bych, aby jste se mi ztratily. 😎

mooncaa
7. jún 2012

Jen pořád dočítám a dočítám a nestačím se divit. Za Ivušku se taky přimlouvám.

@ucitelka70 Moje ségra bude mít promoci zrovna příští týden a co nesnáší jsou dary, co někdy vymyslí a jí se nehodí a jsou to vlastně vyhozené peníze. Takže je moc ráda, když se s ní chodíme radit.
Já bych si přála vlastní OL, někdo foťák (i když kvalitní stojí víc jak dovolená).

terezita
7. jún 2012

@rebelie dekuji za nabidku, ja fotografku mam, jen ta modelina mi chybi.. ja se fotim nerada, ale holt se budu muset asi taky obetovat.. 😀

rebelie
7. jún 2012

@terezita Obětovat, prosím Tě - Ty jsi hezká, výrobky pěkný, to nebude problém...

caramilla
7. jún 2012

@rebelie Díky moc za vhled někoho, kdo sleduje pečlivě "Tam". Tady se teda neupejpej, já jsem ráda, když sem zavítáš!!!! To s tím udáním byla fakt jen první hypotéza, jak to totiž obyčejně chodí. Ale věřím tomu, že to mohlo být a asi i bylo tak, že prostě viděli admini jedno porušení v diskusi a tak šli po všech "firmách". A Iva se svezla a S. za to fakt možná vůbec nemůže. Teda "může" tím, že porušila pravidlo a tak na tu diskusi upozornila.
Ivuška je fenomén a bylo by ho fakt škoda, doufám, že se to vyřeší!

@terezita Právě, ty jsi takový hezký francouzský typ, nesmíš se srovnávat s eminou, té se nikdo nevyrovná (kdyby se chtěla teda fotit🙂 Ale jinak teda vlastně chápu, mě ani nevadí, že mě někdo fotí, mě pak vadí vidět ty fotky a jak nepřirozeně se tam ksichtím, no hnus!

caramilla
7. jún 2012

Tak jediný můj dnešní počit kromě ombutsmanství ivy a hypotetizování v kauze bylo toto
http://www.gurmetklub.cz/recept-babiccin-jahodo...
Voní to pěkně, ochutnáme až ráno.
Kdo z vás zadělává na buchtu kolem 23:45 v noci? Jsem jediná nebo je to normální? 😀 😀 😀
Dneska jsem neušila ani steh, nestříhla ani milimetr, neudělala jediný střih, prostě fakt den... 😀

terezita
7. jún 2012

@caramilla dyt ty me ani neznas 😀 😀 😀 hele sem tam mam taky takovy ulet.. emmine do skolky varim pravidelne kolem pulnoci.. a aspon si masiny odpocinuly 😉 jooo, nam tu pred barakem otevreli servis sicich stroju. asi tusili, ze je potrebuju! jen doufam, ze nezkrachujou driv, nez se tam odvazim zavitat (obvykle tam ten kram do 3-4mesicu zavrou.. 😀)
@rebelie @caramilla hooolky, jestli vy nepotrebujete bryle!

sufik1
7. jún 2012

@terezita servis strojů za rohem je terno! A holky náhodou vidí dobře. Ne každý má šmrnc.
Já jsem teda nezadělávala, ale taky bych to měla zalomit. Teď jsme něco došívala a fotila. Ještě čekám na svou drahou polovičku, jel něco dělat s autem. Spí ještě míň než já. No hrůza... Ale aspoň dítě začlo vstávat až v půl 7.

rebelie
7. jún 2012

@caramilla Já si myslím, že Zuzka se možná přimlouvala za to, aby mohla mít i soukromý účet jako Iva a admini to pak celé stopli s tím, že jediná možnost je mít PROúčet... cože je fakt na hlavu, zejména pro ty, co sem chodí roky a začali podnikat, tak najednou tady nemohou být sami za sebe... A díky za podporu, že sem mohu občas nakouknout. Já bych se teda úplně nějradši dokopala k tomu šití, ale nějak se nedaří... Sakra, proč si sem dala ten recept až dnes, já zrovna včera dala jahody na mrazák, aby se nám nezkazily... A zadělávání na buchtu v tuhle dobu je u mě docela normální...
@terezita Brýle už mám, vidím dobře 😉

palosek
7. jún 2012

😀 😀 ještě se tu nespí...já to už ale balím, už druhou noc jsem šila kostýmy na naši zítřejší...vlastně už dneštní prac.párty 😀 😀 😀 Z děsně klouzavého, elastického matroše...teda nic světoborného...myslela jsem, že to bude "šupšup"...ale ten matroš mě dostal 😠 😠 😠 Fotky až na modelkách 😀 😀 😀
Jinak ...používáte někdo entlovací nůžky? Jsou extra pro praváky a leváky???

timkoemkamatko
8. jún 2012

...baby SK, ako budeme platit soft? Mozme cez niektoru ktora mate FIO? Ja ho bohuzial nemam...

kuna
8. jún 2012

@martinjasen taky se priklanim k prosbe od odblokovani profilu uzivatelky ivuska.h, myslim, ze zde doslo k nedorozumeni. Uzivatelka sice ma svou firmu, ale nikdy ji nijak nepropagovala.

@terezita nedelej nedelej, ja nahodou muzu potvrdit, jak ti to slusi. Jeste v te cervene bunde jsi byla takova svezi, fakt krasna, stihla (ze jsi zhubla?). Muzes kostry bez zivota, co chodi po molech, strcit do kapsy 🙂

@sufik1 mas boty? 😉

kuna
8. jún 2012

@terezita jo a taky jsem nenasla nikde info o tom, ze se maji poslat doplatky a taky ti dluzim 🙂 . Poslu dneska

piecee
8. jún 2012

@dugyna mě nejde se k tobě podívat?:(

eldwen
8. jún 2012

@veronik77 jeste i tu pro vsechny . navrhuju auta pridat k wendy, stejne tam jste a nemam jeste dokoncenou objednavku

lenasss
8. jún 2012

@animal ahoj tak jsem tu kalhotovinu opravila jsem si včera říkala že jsem si objednávala jiné množství než co tam bylo 😅 ale myslela jsem si že jsem se prostě jen splatla 😅 😅

lenasss
8. jún 2012

tak zase přispěji troškou do mlýna 😀 😀 ale na vaše výtvory teda fakt ještě nemám 😅 komplet pro staršího jeden pro našeho mimíska a plenečky pro Mikiho máme jich víc ale ve stejných barvách jen těch tut mi nechala kamarádka na jednu plínu a pořád mě mrzí že jsem si v hromádce taky nevzala 😠 ale konečně jsem přišla na kouzlo látkových plen koupila jsem si materiál který je na to vhodný a jsem spokojená všechny ze starých ručníků a prostěradel a podobně letěli do koše 😖 byli úplně na prd

katkaela
8. jún 2012

Holky, keď ste niektorá šila podla ottobre woman, ako zodpovedajú tie veľkosti skutočnosti? Lebo to detské ottobere teda vobec, všetko je vačšie, než by malo.

zojec
8. jún 2012

baby slovenky @papajka, cez ktory eshop ste kupovali kracajucu patku?? som sa vcera nas... la, dvojihlou okolo krku je to teda o drzku a skaredo zvlnene :( som musela vyparat.. to tiez bola paradicka hladat spodnu nit medzi OL stehom 😠 esteze som sa spamatala v 1/3 a nemusela parat okolo celeho krku

katkaela
8. jún 2012

@jieff Takže Dadka má teraz pekné farby...to asi ešte nejaké odstrižky objednám. Ja som sa do nich asi úplne zamilovala 😀

lenasss
8. jún 2012

@katkaela já včera taky objednávala mám to ráda na trička a manželovi jsem to sešila a potom z toho kusu střihla na tričko a vypadá to dobře jen ho nechce sundat tak až se vypere tak vyfotím 😀

dugyna
8. jún 2012

@avema ahoj prosim ta mas nejaky navod na tu babiku? chcela by som M k narodeninam taku usit.dakujem

katkaela
8. jún 2012

@caramilla dík, no ja som to takmer v rukách šila... Pretože nemožem mať ten nožný pedál k stroju na zemi (malá jak ho vidí hneď po ňom ide, a chce ho stláčať), tak som sa musela naučiť šiť, tak že ho mám pod lakťom pravej ruky a tak šijem...

katkaela
8. jún 2012

@lenasss Tak to určite vyfoť, som zvedavá 🙂 Práve si chcem tiež nejaké tričko ušiť.

sinala
8. jún 2012

@mooncaa dobrý nápad OL za promoci, škoda, že jsem promovala v době, kdy jsem ho nechtěla ( nepotřebovala) 😀 😀 😀 . Tak mám kameru 😀 😀 😀

veronik77
8. jún 2012

@sinala a co další vš? alespoň bakaláře, to je jen na tři roky... ale Vánoce jsou asi dřív 😀 😀 😀