icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
10. jún 2012

teda super výtvory!
@crawler vesta je promakaná!
@palosek Kostýmy vtipný...co to bylo za akci, to jste si musely užít a si tam i ty? Podle fotky v profilu si nejsem jistá🙂
@katka82 a plenky parádní 🙂

a já si právě šmikla do špendlíku nůžkama...chjo to mě fakt mrzí je v nich hnedka dulek! Sit pres spendliky jsem si jeste netroufla, ale jednou jsem nezamerne prošila plastovou hlavičku🙂mohla tam zůstat jako originální aplikace 😅 ale radsi jsem ji vysmikla🙂

palosek
10. jún 2012

@jieff Já tam nejsem, holky mají další fotky ve foťáku a jak je znám, kdo ví, kdy se k nim dostanu 😀 😀 Byla to celonemocniční akce " Jak zachránit svět". Byla tam spousta družstev a spousta parádních nápadů. 😀 Šli jsme tůru po okolních kopcích a plnili zajímavé úkoly. Na konci nás čekalo pohoštění a hudba + tanec... ale po dvou předchozích probdělých nocích jsem byla celkem brzy k.o. 😀 😀 😀 Ale nasmáli jsme se..hlavně, když jsme pak došli do civilizace a auta zastavovala a lidi se ptali kdo jsme a co to máme 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
10. jún 2012

@veronik77 ...bylonebylo... 😀 😀 😀
@petkasv ...taky patentky ze šd 😉

kuna
10. jún 2012

@katka82 nádherný plínky, to se to do nich bude kakat samo 🙂

@palosek super, jak recy věci, tak ten kostým...to muselo dát práce, co vypadá jednoduše, s tím je nejvíc s.aní 🙂

@crawler jé, děkuju, tak to jsem ráda, že se taška líbí a ještě budu někoho inspirovat 🙂. Poslala jsem ti to mailem, ale já při popisech neumím být stručná 🙂 . Jo a některé papíry se mi při skenování trochu posunuly, ale u tašky to neva, cm sem, cm tam 🙂. Věřím, že už si to sama srovnáš 🙂

kuna
10. jún 2012

@terezita přenastavit se musí napětí nitě a délka stehu. Ještě jsem nezkoušela úplet, ale na plátno mi nejvíc vyhovuje napětí horní nitě 3 (z 9, normálně šiju na 5, 0 je nejmenší) a délka stehu 3 (ze 4, na 2 šiju normálně, 4 je vyloženě stehovací). Když jsem měla menší napětí nebo delší steh, bylo to moc volné a ty sklady nedržely, když jsem to měla nastavené jak na normální šití, tak se to cuckovalo a sekalo. Prostě vše povolit, ale zas ne moc 🙂 .

palosek
10. jún 2012

@kuna ...já jsem z tá tašky taky nadšená, mohla bych tě taky prosit o střih 😵 😵 😵 Já si zatím šila jen jednu...moje oblíbené černobílé kombinace 😀 😀 😀 a teda tahám ji všude...už by to chtělo změnu... 😀 😀

terezita
10. jún 2012

@kuna diky moc!! 😉 toz vyzkousim a uvidim! 😅

jemi
10. jún 2012

Asi měsíc zpátky tady někdo kupoval kleště na patentky ze ŠD ze zahraničí, nevíte kdo? Případně na kolik vyšli? Díky

rebelie
10. jún 2012

@lillyzelvicka Díky za vysvětlení, proč se špendlí an kolmo, jak to píšeš, je to logické... tak zkusím vyzkoušet... A fakt šiješ přes ty špendlíky? Já z toho mám docela strach...
@kuna Taška se mi moc líbí, ale bílé dno není nic pro mě, byla by okamžitě jak prase...
@jemi Já jsem psala, že je chci kupovat, ale ještě jsem se k tomu nedokopala (bojím se, že nezvládnu PayPal). Myslím, že to vyjde asi na 370Kč.

kuna
10. jún 2012

@palosek jasně, máš v mailu 🙂

michamicha
10. jún 2012

prosím nevíte kde by se dal sehnat molitan, výška cca 4-6 cm? chci ušít ještě před dovolenou takový pultík k autosedačce

caramilla
10. jún 2012

@terezita tak ty fotky! 😀
@kuna šatičky krásný, malá už spolupracuje? A patku máš jakou, já si objednala na Strimě už dvě a ani jednu nikdy neměli 😀
@palosek fotky bomba, haluz, fakt 😀

@crawler TEBE už NEKOMENTUJU! 😀 😀 😀 😀 MAGORE!

caramilla
10. jún 2012

@rebelie špendlit se má kolmo, ale já to nesnáším, kolmo nešpendlím skoro nikdy. Zásadně podélně. Aby se mi to nehýbalo, tak do toho špendlíku naberu hrozně maličko látky nebo jak to popsat, tím špendlík drží jakoby na tom místě, co má 😉

caramilla
10. jún 2012

Dneska jen výcvaky v interiéru, kvůli počasí jsem neudělala vytoužené fotky Šimona a Jasmínku v nových tyrkysových tričkách 😢 😢 😢 😢 Šimon má interaktivního lva s ocáskem a Jasmí má triko ala pajc Zara 😀 A jedny ležérní 3/4 .
Jinak Jasmí má rýmičku, takže nic neudělám, furt jenom "nudlí!" .... 😖

jieff
10. jún 2012

tak se du taky pochlubit co se nám tu za víkend urodilo, není toho moc, ale v klidecku kousek po kousku jsem to dala🙂
tričko s čápem (pajc inspirace lepeeto) je z jednolícu z wendy, patent je mtx a po tý práci s čápem (z dadka odstřižků) jsem si chtěla usnadnit lemování, tak je lemovací gumičkou
mašinky jsou z mylly, černá látka je dadka
a poslední jsou froté odstřižky - osuška pro mrně (je malinká)

rebelie
10. jún 2012

@michamicha my máme v Praze obchody Kutil, tak molitan mají... ale nevím, jak u vás.
@caramilla Chápu, jak to s tím špendlením myslíš... Musím někdy zkusit to na kolmo, uvidím, jak mi to bude vyhovovat. Já když to poprvé viděla, tak se mi to zdálo úplně divný (a to, že šijou přes to, ještě divnější). A triko s růžičkama je boží, Jasmí musí bejt fakt parádnice... si říkám, jak ona bude v pubertě revoltovat, jestli začne nosit vytahané svetry, nebo tak něco 😀

rebelie
10. jún 2012

@jieff Mašinka vystřižená z mašinkové látky se mi fakt líbí.

lillyzelvicka
10. jún 2012

@rebelie a nebo tak jak psala Peťa ale špendlik drží tak 2mm ale jde i o to jak daleko to máš od šití.
Jinak já to dělám kolmo a když mám strach o jehlu tak ho těsně před patkou vyndám 😉 je to o cviku

animal
10. jún 2012

@terezita joo přišly mi stužky 🙂 kujůů, musím kouknout, jestli nemám nedoplatek

jieff
10. jún 2012

@rebelie děkuju však ten nápad je taky odsud, kytičky z kytičkový, autíčka z autíčkový, tak jsem to taky musela zkusit. Tonda bude mít svátek, tak mu to schovám🙂

ngvadi
10. jún 2012

nevím, jestli už někdo nepsal, dočítám jen málo, ale šít přes špendle se fakt dá, ale je potřeba při přiejíždění přes špendl zpomalit, aby jehla případně zklouzla a nezlomila/neztupila se...

@caramilla, ty 3/4 jsou fakt božííí!

kuna
10. jún 2012

@caramilla tričko hezký, ale teda z těch kalhot nemůžu, to je nádhera! Dítě už spolupracuje, neměla na vybranou, šaty dolů nešly a ona si zvykla 🙂

patku mám ze strimy, je to tato http://www.sicistroje-shop.cz/patka-na-raseni-s...

@jieff taky super a chtěla jsem se zeptat, jak v těch aplikacích děláš to kontrastní šití, to je růčo, nebo si dáš do stroje nějakou vyšívací nit?

ad špendlení - špendlím kolmo, neb mě se.e, když se mi to rozjede 🙂

sinala
10. jún 2012

@jemi já jsem kupovala před rokem zde a cena za ně + poštovné je cena konečná, vejdeš se do limitu pro DPH, takže ho neplatíš

http://www.ebay.co.uk/itm/Plier-4in1-KAM-Snap-1...

sinala
10. jún 2012

@jieff parádní, hlavně ta aplikace 🙂

petkasv
10. jún 2012

@caramilla kalhoty jsou luxusní 🙂

jemi
10. jún 2012

@rebelie
@sinala
Díky, pouvažuji 🙂 cena je dobrá, ten paypal mě taky odrazuje. Spíš si musím rozmyslet, zda je dostatečně využiju, plenky šít neplánuji, mám v plánu ted bodýčko a i na soft by se hodili...

daisyr
10. jún 2012

@ngvadi jukla jsem ti do alba na výtvory, super merino věcičky, prosím, jak jsi obšívala tu zavinku? To máš nějakou lemovku nebo jsi šmikla kus merina ...?

daisyr
10. jún 2012

Holky, jinak všechny máte moc krásné výrobky 😉 A ty aplikace, úplně závidím 🙂

palosek
10. jún 2012

@caramilla ...trika dobrý, ale ty kalhoty nemají chybu 😀 😀 😀 ...se těším je vidět na Jasmí 😀 😀 😀
@jieff ...čáp je naprosto famózní... 😀 😀 😀 ...mě ty aplikace teda moc nejdou 😢