icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
10. jún 2012

@kuna ručně, stroj by takhle širokou nit těžko bral, měla jsem mužský pryč, tak jsem si mohla hrát 😀

sinala
10. jún 2012

@jemi ten ti dají na OSSZ, vyloženě je na to formulář

jemi
10. jún 2012

@sinala to je asi k tomu rodičáku 🙂 já právě plánuji jít zítra na Olšanskou (OSSZ) pro to potvrzení o vyměřovacím základu a pak ještě někdy na úřad práce odevzdat ty formuláře...Jen to počasí je na nic, chtěla jsem brát malou v manduce, tak to budu muset nějak vymyslet

boudova
10. jún 2012

hromadná pochvala za výtvory - a závist!!!! - já bych šila až bych brečela a min do 26.6. nebudu, protože musím mít tu dlahu a pak se uvidí.....

ke špendlékům - špendlím kolmo a šiju přes špendlíky a ještě se mi nezlomila ani jehla ani špendlík, ono by to mělp po tom špendlíku kupodivu zklouznout 🙂

jieff
10. jún 2012

@palosek je to musela být prča! Takovej masopust skoro v létě🙂 No já se třebas s tím čápem patlala fakt dlouho, vystřihovala a podlepovala jsem to večer a vyšívala přes čtyři díly Bydlení je hra...
a moc děkuju za pochvaly, ještě tam natluču druky a když má takový ohlas nemusím se ho bát darovat kamarádce🙂

marcelkad
10. jún 2012

holky,
když šijety ty aplikace, podlepujete to něčím, aby to bylo pevnější? ten jednolíc z dadky se točí jako blázen. Jak to udělat, aby to bylo tak hezké jako to máte vy? 😉

nika
10. jún 2012
boudova
10. jún 2012
caramilla
10. jún 2012

@rebelie Hele, ona v revoltě bude nosti sportovní hardy se značkama, to mě teda fakt nas. hodně 😀
@jieff caramellizované oblečky super, ten čáp je fakt bomba, a ty velké výrazné stehy jsou nádhera! Šikula! 😎
@kuna ; @ngvadi ; @petkasv ; @palosek Za pochvalu kalhot díky 😉 Střih je teda pajclý z jedněch ojetejch rozdrbanech kalhot, co jsem našla u nás v kostele na bazaru v krabici "zdarmo", měly díry, záplaty, fleky, ale ten střih se mi strašně líbil, tak jsem si je vzala doma do pytle "k pajcnutí" 😀 Střih bude nejmenováno kde 😀 😀 😀 😀

caramilla
10. jún 2012

@marcelkad Určitě se musí podžehlit vlizelinem nebo vliesofixem. Jinak se to nedá našít 😉

petkasv
10. jún 2012

@boudova na to byla teď rychlo hromádka 🙂

marcelkad
10. jún 2012

@nika kdo udělá hromadu??? 😀 😀 😀 ale řekla bych rychle

@caramilla díky moc. mám doma vlizelín oboustranný, ten je na to asi ale blbý, co?

boudova
10. jún 2012

@petkasv to i neříkej 😀 takže jsem jí propásla 😢 uf, to je dobře

veronik77
10. jún 2012

@boudova neboj, třeba budou přebytky 😀

animal
10. jún 2012

@veronik77 eee a já jsem si zrovna říkala, že ti napíšu, že kdyby poslali těch aut více, tak že mi můžeš navýšit i na 2 metry 😀 😀

veronik77
10. jún 2012

@animal zítra snad dorazí, tak přeměřím a pak písnu všem, jak to vypadá 🙂

palosek
10. jún 2012

@caramilla 😀 😀 😀 jak je dobrý bazárek... 😀 😀 😀 ...taky jsem dostala od jedné "tety" odrbané lacláče... 😀 😀 S tím rozdílem, že šít je fakt nebudu 😀 😀 Vadí mi to odepínání, když valíme na záchod... 😀

palosek
10. jún 2012

@katka82 ...krásný Půly...zvlášť ta druhá kytkovaná k. se mi moc líbí... 😵

animal
10. jún 2012

@veronik77 já se na ty auta tak těším, líbí se mi, že tam nejsou jenom modrá auta

palosek
10. jún 2012

😀 😀 😀 Holky...viděly jste...megavýprodej MTX... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

monikajan
autor
10. jún 2012

@crawler , @rebelie, @sinala, @quaxi - ďakujem za rady ohľadom žehličky. 🙂
Neviete, prosím, v ktorom Ottobre boli strihy aj na chlapov (dospelých)? Myslím, že to tu niekto niekedy spomínal, že v jednom čísle niečo bolo. ... kujéém.

lilly2711
10. jún 2012

AHOJKY
tiež hromadná pochvala. Ja už padám z nôh, tak len hádžem svoje výtvory a idem spať, huráááá
Nohavičkové plienky s hromadou chýb, ale kašlať na ne. Hlavne, že dobre sedia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
10. jún 2012

Viděli jste, k čemu všemu se dá PUL použít? 😀 😀 http://www.ebay.com/itm/doggie-DIAPER-Dog-heat-...

season
10. jún 2012

@monikajan http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2005_3/a... tam na pravo dolu, tričko, tepláky, mikča. Už sa na jeho objednanie tolko chystám a fuuuurt treba niečo dôležitejšie kúpiť 😝

caramilla
10. jún 2012

@marcelkad přímo ideální je oboustranný vlizelin. Podžehlíš a rovnou nažehlíš a při šití se to pak nehýbe
@lilly2711 nádhera, jeden den máš overlock a už to máš profi jako anavy 😀

kuna
11. jún 2012

@jemi já bych ty patentky na bodýčko nedoporučovala (vlastní zkušenost). Jsou moc silné, na víc vrstev olemovaní nedrží a vytrhávají se...přešla jsem na natloukací baby druky a je to 1000x lepší.

vevercam
11. jún 2012

ahojky, dočítám po víkendu, výtvory úžasné 🙂 🙂 🙂 🙂
a moraviatexu nyní určitě neodolám 🙂 , pokud někdo podobně smýšlí, zde zatím trošku nedokonalá tabulka na hromadu MTX, během dne doladím 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As...

lenasss
11. jún 2012

@vevercam já si tam s dovolením už něco přidala 😀

jemi
11. jún 2012

@monikajan¨já mám 1/2011 a je tam asi 7 kousku do 170, nejvíc se mi pozdávají mikiny (klučičí i holčičí), tak klučičí by mohla být klidně soft bunda, pak tam jsou kalhoty, košile a taková složitější bunda