icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
11. jún 2012

@vevercam myslím, že tu nejsme fakt normální, jeden MTX ještě nedorazil už se dělá další hromada a mezitím se objednaly auta z Wendy 😀 😀 😀 😀

caramilla
11. jún 2012

@petkasv Tím "vrchní" myslím to, že je to fakt totální vykrádačka a všechno, co se jí líbí, vykrade. A kdyby to alespoň ušila pěkně?! Ale ona šije hrozně, střihy příšerný, fotky taky. Jako napodobuje už i focení u zdi atp. Ale prostě Caramillu napajcovat není až tak jednoduchý 😀
Mě na tom točí to, že krade nápady a realizuje je k zblití....

@terezita právě, že se bojím, že se to prodá a chudák paní, co to koupí pak bude za exhibionistku 😀 A jak Terez, vypadá má dáti-dal. Zítra bude úterý! 😉

caramilla
11. jún 2012

@sinala jako ještě, že nemám vůbec čas hromadky sledovat. Nemám vůbec čas to projíždět, co objednáváte a do kdy. Takže se nezapojuju, vy jste fakt magoři 😀

sinala
11. jún 2012

@caramilla ty máš totiž 10 x větší zásoby než my 😀 😀 😀

palosek
11. jún 2012

@caramilla ...tak tu sukni bych si teda neoblíkla 😝 ....třeba tahleta její bunda http://www.fler.cz/zbozi/lehka-a-pestra-jarni-l... nevypadá špatně, ale nevím, jestli taky není pajclá 😀 , já to nějak moc neohlížím, nemám na to čas 😀
Ad...kytkaté kalhoty na Jasmí...oh, oh, oh 😵 😵 😵
@petkasv ...mám doma už toliko zásob, že to snad v životě nevyšiju 😀 😀 😀
@vevercam ...odolám i mtx...tentokrát 😀 😀 😀 Ale ta bunda se sloníkem je skvělá...vy jste tak šikovné na ty aplikace 😵 😵

kuna
11. jún 2012

Dlouho jsem přemýšlela, jak udělat noční košilku tak, aby J. neměla holá záda, až se jí to vyhrne..a pak dala @vevercam inspiraci a mám hotovo, teď čeká na modelku, až se vyspí. Přijde mi to jako geniální řešení 🙂

terezita
11. jún 2012

@caramilla hromada je nachystana, cena spocitana neni, ale do toho se chci pustit ted, az m.konecne odejde do prace.. 😝
jen budu muset na postu vykopnout m., bo mi mlade lezi s horeckama v posteli.. 😠 tak se snad nesprajcne 😅

vevercam
11. jún 2012

@kuna nádhera, my toto pyžamko nosíme moc rádi 🙂 a tento nápad vznikl z čiré lenosti (ušít overálek) 🙂 🙂 🙂

lenasss
11. jún 2012

@vevercam tak jsem se z hromadky vymazala zásoby sice velké nemám ale nebudu blbnout už toho mám víc než dost 😀 a ted jsem se uvědomila že jsem si objednala auta z wendy 😀 😀

vevercam
11. jún 2012

@lenasss jasně chápu, tak uvidíme, co se nasbírá 🙂 , uzávěrku teda přeběžně píši na neděli 17.6. ve 21.00

jemi
11. jún 2012

@katkaela ahoj to číslo mám doma a ten popis střihu mám i nascenovaný, jen je v manželovém pc, tak jestli to vydrží do večera a nezapomenu, tak pošlu- jinak je to A- grey

caramilla
11. jún 2012

@kuna Košilka je náááááááááááááááááááááádhernááááááááááááááá Tu taky pajcnu. Nočkoš pro Mínu je v plánu, ale taky jsem si říkala s těma zádama. A už jste zkoušely, nemá pak ty druky nalisovaný mezi půlkama? 😀

@palosek ta bunda je hrozná 😀 Jako střih. Široký, krátký, široký ramena (možná teda dělá ramínko). Zpracování jako pro svoje účely pěkný, ale na prodej je to na tak na hranici. Ale u té bundy mi spíš teda vadí střih. Když to srovnáš třeba s podobnou bundou od Bear, tak to je úplně o něčem jiném, její bundy padnou jak ulité. A to chválím konkurenci! 😎 Každá z vás šije tady líp než ona Prima dvojka. Třeba taková @crawler ta by ji strčila do kapsy i bez OL.

@terezita to jsem na m. zvědavá 😀 Máš fio nebo mbank? 😉

caramilla
11. jún 2012

Jo, s těma zásobama jste mi připomněly, někdo se tu ptal na investice do začátku podnikání. Tak je to opravdu desetitisíce:( Já šiju na zakázku víc jak rok, plenky 2 roky a oblečení rok a stále ještě "nevydělávám". Furt do něčeho investuju. Třeba galanterie je šílená pálka, těch nití, co člověk musí mít, gum, knoflíků atp. COL jsem zatáhla třeba z úspor. Zásoby látek hrozný, no... Ale myslím si, že to jde udělat i v malém, mít malý sortiment a šít důsledně jen z toho, co je skladem. Já to neumím, takže syslím a furt zákaznicím něco doobjednávám 😀
Mám k tomu teda ještě tu galanterii na prodej, tak to je další investice. Třeba teď už asi rok šetřím na židli k šicímu stolu na kolečkách, fakt ji chci! 😝

terezita
11. jún 2012

@caramilla oboje, ale fio mam k ZL..
uz odesel.. jen se mi zas probudilo ditko z horecek..

petkasv
11. jún 2012

@kuna košilka je luxusní, taky takovou "pajcnu" Bětce 🙂

petkasv
11. jún 2012

@caramilla mohla bych si u tebe pak objednat nějakou galenterii? 🙂 plosím, plosím, plosím 🙂

wzorcek
11. jún 2012

baby SK !!!!
posielala som tabulku na hromadnu platbu za softshell, ak vam nedosiel mail piste ip 🙂

animal
11. jún 2012

@terezita hhmmm ... mě Mareček taky pořád chrblá, frká smrká a horečku už mu snad skončily (alespoň něco) zato já dneska po týdnu dorazila k doktorovi a vyfásla jsem silné ATB s nálezem zánět hrtanu a hlasivek. Už jenom šeptám, mluvit jinak nemůžu. Nejlepší bylo, když jsem ráno musela zvednout telefon pánovi, který je obchodní zástupce u PPL a ten opravdu nechápal co do toho telefonu skřehotám (a já křičela z plných plic ) 😀 😀 😀 mám tak šílenej dávivej kašel, až jsem z toho nevyspaná.

beky52
11. jún 2012

baby sk..videli ste moraviatex? 😝

komisakpd
11. jún 2012

baby poradte...co sa dava na lemovanie...uz som sa to raz pytala...ale nejako zaidne odozvy 😒 😉 skuste poradit...napr. na lamu alebo soft...su nejake speci lemovacky alebo ako?

beky52
11. jún 2012

@komisakpd ja som z nich ešte nešila 😉 ale čo chceš olemovať?

kalman
11. jún 2012

@caramilla moc hezký gaťuše i trička 🙂 jako vždy 😀

crawler
11. jún 2012

@monikajan já mám ottobre číslo 3/2005 a tam je pásnké triko s krátkým rukávem, sportovní kalhoty a mikina s kapucí na zip - střih na mikinu a triko je supr - perfektně sedí, ty kalhoty jsem ještě nešila...

animal
11. jún 2012

@komisakpd já šila z lamy Marečkovi vestu a když jsem něco potřebovala, tak jsem vzala flíz jinak jsem podehnula a zašila

komisakpd
11. jún 2012

@beky52
@animal dakujem..no nieco presne take chcem usit len asi nie s kapucnou ale len so stojacikom...a myslela som napr lemovanie toho spodku alebo "rukavov" ze nie len ohnutie...alebo staci tak?

lemovanie typu (ako tu uz niektora z vas dala link) http://www.fler.cz/zbozi/lehka-a-pestra-jarni-l...

animal
11. jún 2012

@komisakpd jinak lemovací gumička, mě osobně to takhle podehnuté nevadí.

beky52
11. jún 2012

@komisakpd ..podla mna tá bunda j e olemovaná s látkou..soft..v inej farbe..alebo ten soft olemuješ so šikmou páskou 😉

beky52
11. jún 2012

@animal ved je to super takto ako máš.. 😉

komisakpd
11. jún 2012

@animal
@beky52 dakujem baby za rady...no a animal s uper ze si dala fotky aspon vidim ako by to mohlo vyzerat...myslela som ze ked len tak ohnem tu lamu ze sa mi t moze tahat do jednej strany, ze ked olemujem zze to bude pevnejsie...ale asi netreba..zbytocne naviac roboty 😀 a inac tu kapucnu si ako robila?

crawler
11. jún 2012

@caramilla prej magór??? 😀 😀 😀 😀 copak je ta vesta pošitá milionem tintěrnejch aplikaček? 😀 ta vesta je naprostá nuda.... 😉 Jo na ty náklady jsem se ptala já...já bych nic ve velkým /jako nasyslit něčeho zásoby a pak prodávat a mít v tom hafo peněz) dělat asi nemohla - na to jsem srab, ale jsem právě i srab, abych sem tam něco prodala bez žl (třeba z nějakých přebytků látek, co už nepotřebuju)...někde jsem tuším četla, že podnikání na rd je první rok usnadněné tím, že neodvádíš soc. a zdrav., ale jinak totálně netuším, jaké jsou povinné měsíční odvody, když máš žl....